2008 Aralık Anneleri

ben 2 kere içirdim canım zeytinyağı birer çay kaşığı çok ağlıyordu bağırıyordu kakasını yapamıyordu ben de verdim ama sanırımfaydasını gördüm..

fazcığım saol canım bilgin için.yok fitil aldırmadım zaten,bi anlık çaresizlikden aklıma geldi.dr.danışmadan asla vermem.zaten olsa bile ben veremem fitili yvrumun poposuna kıyamam ki.halen yapmadı kakasını,zeytinyağını öyle yapim ben hemen.

kızlar kızım kakasını yapmadı bugün.ağlıyo yine,ne yapcam ben yaa.fitil aldırsammı ki eşime

canım aynı sorun bizdede vardı oğluşum kabız olmuştu
1 çay kaşığı zeytinyağı içirdim ve poposuna zeytin yağı sürdüm
cok da rahat cıkardı hemde rahatladı
tavsiye edrim

canım ben oğlumu doğurduğumda o da öleydi akşam belli bi saati vardı üç dört saat sebebsiz ağlardı gün geçtikçe 2 saat 1 saat derken yok oluyo huysuzluğu sabret cnm en fazla 3 ay sürüyo sende 2 tane var Allah yardımcın olsun cnm

canım bazı bebeklerin cildi kuru oluyo kabuk bağlaması ondan dır benim kızımında suratı isilik gibi oldu dr sordum dr bebek sivilcesi dedi 20 günde geçer dedi

:sm_cool::sm_cool:kızlar bugün kırkımız çıktı sabah kızımıda yıkadık bende yıkandım sonra gezmeye gittik 40 uçurduk yani ama evden çıkarken kızımın suratına un sürdüler yumura ve ekmek aldık bu son oldu nevale iyiydi:roflol::roflol:delikafaduldendelikafadulden 40 çıkmadan gezince artık yumurta toplamıcaz:1rolleyes:

canım faydasını gördüm kakasını çıkardı herhalde zeytinyagının hikmetidir:) sen de içir bişey olmuyo biz denedik yapabilirsin:)tecrübe ile sabittir..

biz de bugun 1 aylık olduk. bugune kadar 2 kere ev gezmesine gittik kuzucumla. her gittiğimiz evden yumurta alıp geliriz derken altınla döndük.. nasipli olsun diye yumurta verilirmiş adetten. ben böyle şeylere pek itibar etmem ama altın vercem diyene de istemiyom demek olmazdı di mi ama:) hasılta iyiydi anlıycaanız.
bir de dün bize sağlık sigortası firmamız yenidoğan bakımı ile ilgili bilgi vermesi için bebek hemşiresi gönderdi. tatlı bir hemşire geldi evimize 1-2 saatliğine misafir oldu. bebğimizin kontrollerini yaptı ve bakımı ile ilgili pratik bilgiler verdi. çok faydalı bir görüşmeydi. birçok soru sordum ve güleryüzle cevaplarımı aldım. bebeğimizin kilosu boyu kafa göbek ölçüleri alındı tekrar. birkaçşeyi sizle de paylaşmak isterim.
mesela haftada 1 kere şampuanla yıkamamı diğerlerinde sadece su ile duş aldırmamı söyledi.
poposu için ıslak pamuk kullanmamı söyledi ki bunu annemin duyması iyi oldu. zira bu konuda sürekli çatışıp duruyorduk.
geceleri çok sıkmadan kundak yapmamı söyledi ki bu da benim pek hoşuma gitmedi açıkçası. çünkü annem geceleri hep kundak yapıyordu, ben de gece emzirmek için kalkınca çaktırmadan çözüyordum kundağını..
hafta da 1 vücuduna zeytin yağı ile masaj yapmamı ve duş aldırmamı 15 günde 1 de 1 lt süt ve 1 lt su karışımında banyo yaptırmamı söyledi. zeytin yağı masajını yapabilirim ama süt banyosu konusunda emin değilim. nimet sonuçta ne biliyim içime sinmez herhalde..
hemşire ablamız kızımızı çok geliişmiş buldu. artık oyuncak zamanı gelmiş bunun annesi dedi. etrafı ile çok ilgili bir bebek, ona dönence ya da renkli kumaş yatak kenarı oyuncaklarından al dedi. bakalım haftasonu filan çıkarsak alırız belki.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. daha gelirse yazarım yine.

kızlar iyi akşamlar nasılsınız bebekler nasıl
doğum hediyemi eşim doğum hediyemi almış artık sohbetlerinizden uzak kalmayacağım ama sanırım gündüzleri kızla ilğilenmem gerekli ancak akşamları eşim gelince girebilirim ama olsun

zerencim bilgisayarın hayırlı olsun arkadaşım. güle güle kullan. bizim kız bu saatlerde ayakta oluyor. oynaşıyoruz şimdi. öptük hepinizi

Kızlar benim oğlum kaka yapamıyor. Hem de ilkim gibi 1 gün değil 4-5 gün yapmadığı oluyor. Ben dr. tavsiyesiyle kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp poposunu uyarıyorum. İlk başlarda 1-2 sefer faydasını gördüm ama son üç seferdir (bu da yaklaşık 3 haftaya denk düşüyor) kansuk fitil kullanıyorum. Fitil koyduktan sonra bile 3-4 saat yapmıyor. Kaka yaptıktan sonra ben fitil koyana kadar bezinde leke bile olmuyor. Yazıları okudum yarın 1-2 kaşık zeytinyağı içiricem. Başka bir fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun. Çok çaresizim, fitil kullanmak istemiyorum

Bütün gün doktorlar arası gelip gittim bugün, önce çocuk doktoruna götürdüm, bebeğimin göbeğinin fıtık olduğunu ancak kendisinin birşey diyemeyeceğini bir çocuk cerrahının görmesi gerektiğini ve ilde sadece 3 tane çocuk cerrahı olduğunu söyledi, oradan çıkıp doğum yaptığım hastanenin çocuk cerrahına götürdük, o da fıtık olduğunu doğruladı , bu durumun 2-3 yaşına kadar sürebileceğini, altı ayda bir kontrole götürmem gerektiğini, bebekte fazlaca huzursuzluk, sarı renkli kusma ve göbeğinde kızarma olursa bağırsak düğümlenmesi olabileceğini ve acil ameliyat gerekeceğini söyledi, yani bundan sonra sürekli kontrol etmem gerekiyormuş, bunca şeyin üstüne tek güzel haberse oğlum 1 ayında sadece 600 gr almış ve 3800 olmuştu, şimdi 20 günde 1200 gr almış ve 5 kilo olmuş

byata cım geçmiş olsun canım..yenidoğanda kabızlık sık görülür..anne sütüylemi besliyosun sadace yoksa mamada veriyomusun .sade anne sütü alan bebeklerde kabızlık pek olmaz diyor doktorlar mama kullanıyorsan kullandığın mamayı değiştirebilirsin sindirimi kolay bir mamaya geçebilirsin milupanın sinidirimi çok kolay oluyor..birde benim fikrim zeytinyağını küçük bebeklere içirmek iyi olmaz kuzenime 3 aylıkken içirmiştik boğazına takıldı yutamamıştı zor anlar yaşamıştık..yediklerine dikkat et kuru kaysı falan ye direk bebeğide etkiliyor biliyosun yediklerin..kısa zamanda atlatırsınız inşallah..

dorucum çok geçmiş olsun canım bebeklerde fıtık olabileceğini hiç bilmiyordum..inşallah 2 yaşına girmeden düzelir meleğin..maşallah kilosuna yavrunun çok iyi almış..hadi öptüm ikinizide

çok çok geçmiş olsun dorucum inan okurken bende çok üzüldüm ama inşallah korkulacak gibi değildir çünkü bazen doktorlar en kötüsünü söylüyorlar sorumluluk almamak adına...ki iyi gelişmeler sürpriz olsun diye ,sizdeki tüm gelişmelerinde olumlu olmasını ümit ediyorum..

bende ilk çocuumda benzer sorunu yaşamıştım sütüm oldukça az geliyodu ve milumil kullanıyordum hemen aptamile döndüm ..ayrıca bahsettin fitil ve zeytinyağını 3.ayımıza kadar kullanmış ve faydasını görmüştüm,geçmiş olsun

byata ve doru. geçmiş olsun arkadaşlar. byata poposuna zeytin yağı ile masaj yapmak belki faydalı olabilir diycem ama fitil bile fayda etmiyorsa etmeyedebilir.. dorucum peki şimdi ne yapacaksınız? yani bi ilaç krem masaj filan önermedi mi doktor. nasıl geçicekmiş fıtığı.. çünkü bizim işyerinde bi arkadaşın bebeği 1 kaç aylıktı ameliyat olmuştu.. gerçi korkulacak bir ameliyat değilmiş ama olsun, inşallah ameliyat filan gerekmez.. çok geçmiş olsun canım. inşallah hemencecik geçiverir

selam kızlar benim kızımda feci bir şekilde üşütmüş burunları tıkalı sürekli öksürüyor ve gözlerinden yaşlar geliyor bugün dr götürcem inşallah cok fazla bir rahatsızlığı yoktur senağlamaevden dışarıyada cıkmıyorum havalardan sıcacık evde nerden üşütüyorlar anlamış değilim

selamlar aralık annelerine doğum yaptıktan sonra katılmak belki garip olacak ama ben çalışırken hamileliğimin başından beri sizleri okudum hepinizin testleri ikili üçlü testleri kontrolleriniz nasıl takip ettim. İş yerinde üye olmak yasak olduğu için sizlere katılamadım doğumdan kısa bir süre önce eve internet bağlandı. Hepinizin doğumlarında sevindim .Sizleri kendime gerçekten yakın görüyorum.Benimde 1 aylık bir kızım oldu. Bu arada 6 yaşında da bir oğlum var.

Hepinize merhaba demek istedim umarım sizinle bundan sonra fırsat buldukça konuşuruz. Selamlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…