- Konu Sahibi deryahakan
-
- #18.781
ben 2 kere içirdim canım zeytinyağı birer çay kaşığı çok ağlıyordu bağırıyordu kakasını yapamıyordu ben de verdim ama sanırımfaydasını gördüm..
kızlar kızım kakasını yapmadı bugün.ağlıyo yine,ne yapcam ben yaa.fitil aldırsammı ki eşime
bizim kızlarda kaç gündür adet edindiler akşamları 8-12 arası sebepsiz ağlıyorlar. aç değiller, altları kuru, gaz desem sürekli yelleniyorlar oda değil.. susturamıyoruz canımıza okudular günlerdir tüm hane halkı (üst kattaki annemlerde dayanamayıp geliyorlar) harap ve bitap düştük.İnşallah 3 aylık olduklarında geçer-tatlicadiarzu-
sizinkilerinde varmı böyle huyları her bebekmi aynı acaba merak ediyorum:uhm:
benim bebeğimde de kırmızı döküntüler oluyor ama kabuk bağlamıyor
ben acaba sıcaktan mı oluyor dedim
çünkü özellikle yüzünde oluyor ve yüzü terliyor
belki terden sıcaktan oluyordur canım isilik derler ya ondan ama niye kabuk bağlıyor anlamadım:uhm:
bende döküntü yok ama kocaman kocaman sivilceler çıkıyo yüzümde bende onlara sinir oluyorum-tatlicadiarzu-
Bütün gün doktorlar arası gelip gittim bugün, önce çocuk doktoruna götürdüm, bebeğimin göbeğinin fıtık olduğunu ancak kendisinin birşey diyemeyeceğini bir çocuk cerrahının görmesi gerektiğini ve ilde sadece 3 tane çocuk cerrahı olduğunu söyledi, oradan çıkıp doğum yaptığım hastanenin çocuk cerrahına götürdük, o da fıtık olduğunu doğruladı , bu durumun 2-3 yaşına kadar sürebileceğini, altı ayda bir kontrole götürmem gerektiğini, bebekte fazlaca huzursuzluk, sarı renkli kusma ve göbeğinde kızarma olursa bağırsak düğümlenmesi olabileceğini ve acil ameliyat gerekeceğini söyledi, yani bundan sonra sürekli kontrol etmem gerekiyormuş, bunca şeyin üstüne tek güzel haberse oğlum 1 ayında sadece 600 gr almış ve 3800 olmuştu, şimdi 20 günde 1200 gr almış ve 5 kilo olmuş
Kızlar benim oğlum kaka yapamıyor. Hem de ilkim gibi 1 gün değil 4-5 gün yapmadığı oluyor. Ben dr. tavsiyesiyle kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp poposunu uyarıyorum. İlk başlarda 1-2 sefer faydasını gördüm ama son üç seferdir (bu da yaklaşık 3 haftaya denk düşüyor) kansuk fitil kullanıyorum. Fitil koyduktan sonra bile 3-4 saat yapmıyor. Kaka yaptıktan sonra ben fitil koyana kadar bezinde leke bile olmuyor. Yazıları okudum yarın 1-2 kaşık zeytinyağı içiricem. Başka bir fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun. Çok çaresizim, fitil kullanmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?