2008 Aralık Anneleri

Hamilelikte Hemoroid (Basur)

Basur olarak da bilinen hemoroid en sık görülen sorunlardan. Her üç kişiden birinde sorun yaratan veya yaratmayan hemoroid olduğu biliniyor. Hemoroid gebeleri de rahatsız ediyor. Anüste üç tip hastalık var. Bunlar hemoroid, fissür ve fistül. Makatın içindeki mukozanın altında bulunan damarların genişlemesi, bollaşması bir anlamda varis haline gelmesi hemoroid hastalığı.

Hemoroid daha çok kimlerde görülür?

Normalde her insanda hemoroid var. Ama hastalık haline gelmesi bu damarların genişlemesi ve bollaşmasıyla olur. Çok çeşitli sebeplerle ortaya çıkan hastalık için kesin bir sebep söylemek pek de mümkün değil. Fakat kalıtsal özellikleri olduğunu biliyoruz. Kalıtsal özelliği olan insanlarda gebelik süreci beslenme düzensizliği vb. durumlarda hastalığın tetiklenme olasılığı oldukça yüksek.

Gebelik sürecinde hastalığı tetikleyen faktörler neler?

Gebelik sürecinde hastalığa eğilimi olan anne adaylarlarında hastalık oluşma riskinin artmasının sebebi, hamilelik döneminde mide bulantısı, aşerme gibi olayların ortaya çıkması ve beslenme alışkanlığının değişmesi. Bunun yanı sıra, bebeğin büyümesiyle birlikte hem rahmin büyümesi ve aşağı doğru basınç oluşturması hem de toplardamardaki basıncın artması da hastalığı tetikler.

Gebelikte hastalığı önlemenin yolu var mı?

- Beslenmeye dikkat etmek,

- İshal veya kabız olmamak,

- Düzenli dışkılama alışkanlığının edinilmesi,

- Posalı gıdaların tercih edilmesiyle hemoroid oluşumu riski önemli oranda azaltılabilir.

Gebelikte hemoroidin dezavantajları neler?

Bunun tatsız tarafı hastaya radikal bir ameliyat yapamamak ya da gebelik nedeniyle etkili ilaç kullanamamak. Ancak ufak tefek girişimlerle hastayı kısa dönemde rahatlatmaya yönelik girişimlerde bulunabiliyoruz.

Hemoroidin derecesine göre uygulanan tedavi yöntemleri değişir mi?

Hemoroid tedavisi derecelerine göre değişir:

Birinci derece hemoroid: Genellikle ameliyat gerektirmez ve medikal tedaviler yeterli olabilir.

İkinci derece hemoroid: Genellikle ilaç tedavisine yanıt alınamıyor. Hasta ya o şikayetlerle idare ediyor ya da geliyor ameliyat oluyor. Bu hemoroidin lastikle boğma, ışınla yakma veya iğneyle büzüştürücü tedavilere yanıt verme olasılığı yüksek.

Üçüncü ve dördüncü derece hemoroidler: Ameliyat gerekir.

alintidir...

ayva çekirdeğini suda bekletin jel gibi koyu bir kıvam alıyor sonra içine bal karıştırın ve hemoroidli bölgeye uygulayın ben yaptım ve inanmayacaksınız ama geçti.bendede doğumdan sonra olmuştu kabızlık olmamasına rağmen oldu ama şu an yok.deneyin tavsiye ederim.

bizden de günaydın fıstıklar..

kızlar ya acaip pozitifim bu sabah..
inş hafta boyunca da devam eder..

cmtsi günü eşim kızım ve ben bi alışveriş merkezine gittik gezmeye..
doğumdan beri ilk kez dışarı cıktık,gezdik yani..
bebek arabamızı da almıştık yanımıza..
onun içinde uyudu durdu kuzum.

bebek bakım odası da vardı.
orada bi ara emzirdim,altını aldım sonra tekrar devam ettik :jeyyar:

cook güzeldi cook...

Günaydın kızlaar!!
Haftasonu oldu mu herkes ortadan kayboluyor bakıyorum.Gezmeler falan.Ooh sefanız olsun.

Sorum var beniiimm!!Sütüm fazla geliyor ve sağıp dolabın derin dondurucu bölümüne koyuyorum.İleride sütüm yetmezse kullanırım diye düşünmüştüm ama internetten süt saklama poşetlerini araştırırken -20derecede anne sütünün 1 ay saklanabildiğini okudum ve yıkıldım.Eğer öyleyse sütleri kullanmadan atmak zorunda kalacağım.Saklama süresiyle ilgili kesin bilgi sahibi olan var mı?Boşuna mı saklıyorum sütleri?

herkese merhaba
biz bugün 41 günlük olduk:sm_cool:
41 kere maşallah

çok şükür biraz ağlama nöbetleri düzeldi oğlumun
azıcık geçmişi okudum 40 çıktı başka korkular çıkmış
bakalım bende bugün yarın yakalanırım kaçış yok:bbo:
neyse bu akşam 40 uçurmaya gidiyoz bi tanıdığımıza yumurta alıp gelecez bu akşam kurtulurum sanırımsırnaşık şey

e hadi hayırlı olsun kırkınız. maşallah bebişine..

kızlar bende derin dondurucuda 6 ay buzlukta bir ay diye biliyorum süt saklamayı yandık öyleyse ama arkadaşlarım üzerine tarih atıp saklama poşetinin kullanıyolar ama eski tarihte yeni terihe ısıtıp veriolar iyice araştırıp paylaşalım hata yapmayalım

ben 10 saat bebekten uzak kalacağım eğer çalışmaya başlarsam
10 saat bebeğe yetecek kadar sütüm yok benim 1-2 günde değil ki
iş aralarında sürekli sağma imkanım yok hadi imkanları zorladım diyeyim
ama 3 aylık sadece anne sütü alan bebeğe getecek sütüm yoksenağlama
ooff anne sütü almasını istiyorum 6 aylık olsaydı bi
sanırım ben 6 aylık olana kadar evde oturacağım yoksa yeterli alamayacak anne sütünü:çok üzgünüm:

hüsran sağol canıma.s.

yaaa peri hiç görünmüyor bu aralar..
yaramaz enescik çok yoruyor onu..
inş iyilerdir..:çok üzgünüm:

ben de bayadır haber alamadım merak ediyorum..

40'ınız hayırlı olsun canım.
Yakın olsaydın ben verirdim süt depomdan senin bebişeşutarafagitti
Allah kolaylık versin sana canım.Bol su iç.Ben günde 3lt civarı içiyorum.Sanırım o yüzden sütüm çok.Şimdiden arttırıp saklayabilsen iyi olurdu aslında.İş yerinde sağmana saygı gösterirler herhalde.İşyerinde sağıp ertesi gün için eve bırakırsın.

Son düzenleme:
adamelcim hayırlı olsun 40'ınız uzun ömürleri olsun yavrununa.s.

.. işe başlamaya karar verenler belli olmuş süt saklamayı düşündüğünüze göre.. kabusum oldu iş konusu ben bırakabileceğimi sanmıyorum :1no2:en azından 1 sene bakmak istiyorum..geçen gün biberon denedik bakalım alıyormu diye kıyameti kopardı almadı..senağlama

Son düzenleme:
selam aralık annelerim
ademelcim hayırlı olsun 40. gününüz. ben 40 a filan itibar etmediğimden bizim 40. günümüzde misafirlerimiz vardı evde. işyerinden arkadaşlarım geldiler bebeğimizi görmeye.. ama 41. günümüzde anneanneyi yolcu ettik. dramatik saatler yaşadık. Allahtan okullar kapandı, teyzemiz de yanındaydı da çok uzamadı bu dram. Ve bizim için asıl sevindirici olay, anneanneyi hazır havaalanına bırakmışken, taa istanbullara kadar gitmişken bari biraz gezelim dedik. ilk günden beri gezmelere pek meraklı oldugumuzdan anneanneden bir fırça daha yedik, 40lı çocuğu istanbullara kadar götürdünüz diye ama çok güzel gezdik.. önce açık bir alışveriş merkezine gittik, ama hava kararınca ortalık biraz soğudu biz de başka kapalı bir alışveriş merkezine gittik. acıktığımızda emdik, bunun dışında hiç emzik almayan kızımız ilk defa dışarda cık cık emdi emziğini.. bol bol fotograf çektik babamzla. bebek arabamızın tadını çıkardı kızımız.. heryer pek bi indirimliydi, yeni yeni ciciler aldık kızımıza.. çok güzel bi gündü.. sonra eve geldik ilk kez 3 kişilik bir aile olduk. doğduğumuz günden beri sağolsun anneannemiz vardı hep, ama artık ilk defa anne baba bebek olduk. o da pek dramatikti.. ama çok güzel birşey bu annelik, Allah herkeslere tattırsın bu duyguyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…