2008 Aralık Anneleri

merhaba kızlar.çok bitkinim ve yorgunum.kızım resmen sabah 6da uyudu.1den 6ya kadar sallemzir,pışpışla derken sabahı ettik.az önce misafirlerim vardı,kafamı tutamıyorum artık yorgunlukdan.bide kızım bugün kakasını yapmadı henüz,sıkıntısı var.mestil vedim uyuyo şimdi rahatladı.tam düzene giriyoruzderken neden böyle oluyor anlamıyorum.allahdan kareşim geldi,küçük ama yinede faydası olur bana.
hepinizi öpüyoruz kızımla

benimkide soyunmaktan müthiş hoşlanıyor, ama giyinmek hiç işine gelmiyor

bizimkide huy edindi her gece 3 ten sonra uyuyoruz, 3 saatte bir emmeye kalkarak öğleden sonra 3 kadar yatıyoruz , ama ben 26 gün sonra işe başlayacağım, şimdi o uyuyunca bende uyuyorum ama o zaman ne olacak bilmiyorum valla

adamel ishal oldum, demişsin, ben doğumdan beri toplasan en fazla bir hafta normaldim, gerisinde hep ishal oldum, ama kabız olmaktansa buna razı olduğumdan herhal hiç rahatsızlık olarak düşünmemiştim şimdiye kadar

hepinize merhaba kızlar..
Mercimeğime..:ecrin_bebek:
bugün 2. ayını doldurdun oğlum zaman ne kadar çabuk geçiyor.dün gibi sanki seni ilk kucağıma almam..daha dün bu bebek beni neden tanımıyor derken şimdi o güzel gözlerinle her an beni arıyorsun..maddi manevi sıkıntılar çöküntüler üzüntüler arasında hayatıma renk katan hayatımı neşeyle dolduran yüreğime umut toprakları serpen tek şey o güzel parlak yeşil mavi gözlerin ..karanlıkta kaldığım anlarda kokun heryeri cennet bahçesine çeviriyor yavrum.. hiç bir gözden akan yaş yüreğimi bu kadar sızlatmamıştı ..hiç bir dokunuş hiç bir gülüş bu kadar mutlu etmedi beni..ve dün gece hep hayalini kurduğum şey oldu emerken anlından akan o güzel o minik damlayı sildim yavrum mutluluktan hıçkırırcasına ağladım..her yaptığın şey benim için dünyalara bedel kuzum..iyiki hayatımdasın iyiki yanımdasın iyiki doğurmuşum seni canım yavrum EMİRHAN'IM..Rabbim sana uzun sağlıklı ve mutlu bir ömür nasip etsin annecim..Seni çok seviyorum herşeyim..

cok güzel cok duygulandım allah uzun ömürler versin yavruna:Saruboceq:

iyi akşamlar aralık anneleri. a.s.

ben de 12 şubat da işe başlıyorum. sütümü saklama konusunda kafam çok karışık. CADIARZU uzunca bir süre kendi evimde kalamayacağım senağlama ve kayınvaldemin buzdolabı eski. buzluğunda süt saklanamaz. işe başladığımda bir hafta 4 bir hafta 3 gün çalışacağım. günde 12 saat çalışıyorum. işyerim eve çok uzak günde 3 saatim de yolda geçiyor. toplam 15 saat yapıyor bu da. bir gün çalışıp bir gün çalışmamayı düşünüyorum. ama çalıştığım gün işyerinde sağdığım sütü evde en fazla 24 saat saklayabilirim. o 24 saatte de zaten evdeyim, emziririm...

kafam çok karıştı. mamaya başlamak istemiyorum ama sanırım başka çarem de yok.

çalışan, çalışmayı düşünen, mama kullanan arkadaşlar siz ne önerirsiniz? CADIARZU

bende 23 şubatta başlıyorum, benim buzdolabımında derin dondurucusu yok, çeşitli şeyler duydum ama, doktorum , süt donduktan sonra 3 hafta kalabileceğini söyledi, ilk kez bugün 130 cc koydum bakalım, ben devlet memuruyum ama süt iznimi kullanabileceğimi pek zannetmiyorum, ayrıca işyerinde süt sağmaya müsait hiçbiryer yok, zaten iş aşırı yoğun ve stresli, bazen işi düşününce bile sütümün azaltığını hissediyorum, sabah sekizten akşam altıya kadar olmayacağım, yani 10 saat bu arada benim oğlan en az 3 kez emmesi gerek, bu kadar sütü eve bırakabilirmiyim bilmiyorum, bende mamayı hiç düşünmüyordum, ama işe başlamadan bir hafta önce bir öğün mama verip o ögünü sağıp saklamak istiyorum , kısmet tabi

çok duygulandım tüylerim diken diken oldu okurken rabbim sizi birbirinize bağışlasın tüm bebekleri annesiz tüm anneleri yavrusuz bırakmasın.Şeniz hep böyle olun.

canım duygularını cok güzel ifade etmişsin gözlerim doldu resmen anne olmak cok güzel bir duygu

1,5 saatlik süt iznini kullanmalısın bence, bu senin hakkın, istediğin saatte kullanabilirsin, bu tamamen sana bağlı, hiç bir kurum müdürü sana bu konuda karışamaz, karşı çıkamaz.. hakkını kullan yine de, az bir zaman değil çünkü

kızlar yaa gerçekten dondurucuda kaç hafta kalabilir süt ben biraz biriktirip atmıstım şimdi boşunamı biriktirdim :) bende nasipse 9 şubatta işe başlıycam sütüm şuan yetiyo ama aralarda gelmem çok zor işi yerim oldukça uzuk o yüzden mama verilecek mecburen off

canım ben hep kabız olan biri olarak ishal olmak tuhafıma gitti galibaa.s
biraz daha devam ederse tahlil yaptırayım diyorum

bende 10 martta işe başlayacağım
20 gün yıllık izin alacağım
nisandan sonra napacağım bilmiyom ama:çok üzgünüm:

günaydın annelerim
tatlı kızım dün gece nedense hiç güzel uyumadı.. sürekli mızmızlandı. ateşi yok, gazı yok, karnı aç ama gzler fıldır fıldırdı.. yatağında agular yaparken, sesler çıkarırken dönüp sırtımı yatamazdım. yatağına eğilip uyu artık kızım dediğimde gülücükler atıyordu bana.. sevsem mi kızsam mı bilemedim. ben de aldım kucağıma, oturdum koltuğa sabaha kadar ninniler söyledim. çok komikti, ninniyi kesince uyanıyor, duyunca tekrar uykuya dalıyordu. hani sesim güzel olsa sabaha kadar söyliyim de, babamıza da yazık, adam ertesi sabah işe gidecek:)
şimdi yatağını camın önüne çektim, tül perde ile konuşuyor meleğim. sanırım artık oyuncak vaktimiz geldi galiba.. sizler bebeklerinize oyuncak aldınız mı hanımlar. aklımdan kumaş kitaplar, ya da sallanan jimnastik merkezi tarzı oyuncaklar geçiyor ama daha araştırma yapmadım.
bugun misafirimiz geliyor akşama. şimdi ben hazır kızım oynuyorken keyfi yerindeyken azıcık hazırlık yapayım.. öpüyoruz kızımla sizleri ve meleklerinizi..

günaydın anneler ..oğlum uyurken kahvaltımı yaptım topiğe bir bakayım kimler var dedim..baya sessiz görünüyo bugün herkes uyuyor galiba gece bebişler uyutmadı sanırsam.
kuzum kelebeğim ve zeynepcimm güzel dilekleriniz için teşekkürler bacılarıma.s.

beslenme uzmanı olan kuzenim sütü dondurucuda saklamanın yararlı olmadığını düşünüyor:sm_confused: her ne kadar doktorlar saklayın desede ona göre sağlıklı bişiy değilmiş:uhm:.bende ne olur ne olmaz hastalanırım bişiy olur diye sütümü sağıp dondurucuya atıcaktım ama kuzenimi dinleyince vazgeçtim..zaten sütüm anca doyuruyor koca boğazlı oğlumu:ecrin_bebek:.

İşe başlayacak annelere öncelikle Allahtan sabır diliyorum eminimki ayrılık çok zor olacak..ben 1 sene çalışmayı düşünmüyorum yavrumun en güzel zamanlarını kaçırmak istemiyorum..

Son düzenleme:
süprizzzzz merhaba kızlar.bugün sesiz kalmış buralar,yavruşlar üzüyor anneleri sanırım.benimki de bir uyuyor bi kalkıyor.kardeşim geldi memleketten de sallıyor yiğenini.bende fırsat buldum temizliğimi yaptım.

fascığım benimkinide bir haller oldu.konuşuyorum devalmı onunla,susunca hareketlenip kızma eyleminde bulunuyor hınzır.devamlı konuşcam.benim ilkime daha erken diye düşünüyorum oyuncak vs.

selam kızlar
nolmuş topiğimize böyle ses seda yok....bu aada tüm aralık anneleri yavrusuna kavuştu sanırım ne güzel...hatta dikkatimi çeken bir nokta cinsiyet konusunda hiç sürpriz olmadığı...herkes hayalini kurduğu yavruşuna kavuştu çok şükür....
benim bıcırıkta hareketlendi teyzeleri odadaki nesneleri inceliyor bazen .bazende hiç keyfi olmuyor ciyak ciyak bağırıp duruyor:)))
ayrıca hem anne sütü hem mama veren anneler bebeğiniz de kabızlık durumu varsa kaynamış soğumuş ılık içme suyu vermeyi ihmal etmeyin...
oyuncak konusuna gelince ben bazen yatık vaziyette oynayabileceği oyuncağını koyuyorum tepesine ama benim cimcime oynamaktan ziyade inceliyor şimdilik sanırım biraz erken ..

Merhaba kızlar.Kimseler yok artık.Eski sohbetler kalmadı.Canlandıralım diye konu açıyoruz,onları da taşıyorlar.Tadımız kaçıyor öyle de.
Kızımın konaklı kafasına zeytinyağından sonra,az sulandırılmış karbonat ve sonra zeytinyağlı karbonat sürdük.Artık kuruyup kabarmaya başladı konakları ama sürekli sık dişli bebek tarağıyla hafif hafif tarıyorum ki çıksınlar.Taradıkça kepek gibi dökülüyor.Daha bitmedi.Emerken,kucaktayken,ıkınırken durup durup tarıyorum kafasını.Bastıramadığım için böyle defalarca taramam gerekiyo.Yavaş yavaş çıkıyor.

5 gündür de yeşil kaka yapıyor.Doktora telefonda sordum,kokusu kötüyse iyi değil dedi.Ben nasıl anlayayım ki kokusu kötü mü?Kaka gibi kokuyo işte:))

selam kızlar kaçgündür paylaşmak istediğim bişey var ben kendimi cok kötü hissediyorum sürekli ağlıyorum geceleri kızım uyusa ben uyuyamıyorum herkeze bagırıyorum kızıma bile bagırıyorum sanki anlıcak sonrada saatlerce ağlıyorum hicbirşey beni mutlu edemiyor evden dışarıya cıkasım gelmiyo kimseye anlatamıyorum derdimi bişry diyorum cocuk yapar eder diyorlar kimse beni anlamıyo bende biliyorum bebek anlamaz benim derdim o değil ki cok kötüyüm kızlar kaç saattir ağlıyorum senağlama

canım bana doktorum son sütünü bebeğe vermezsen kakası yeşile döner demişti en sondan gelen yağlı sütten bahsediyor) dikkat ettim son sütü almadan doyduğunda yeşil kaka yapıyor bir dene istersen..banada dedi kokusu kötümü diye ya ne biliyim afedersin b..k yani bu güzel kokacak değil ya tövbe tövbe soruya bak..kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…