2008 Aralık Anneleri

canım benim güzel kızın büyüyor ...:1hug: evinizin neşesi tatlı kızın elif naz kocaman bir kız olmaya hazırlanıyor adı gibi size naz yapıyor..Şeniz

Son düzenleme:

gözün aydın ilkimcim kardeşinin gelmesi iyi olmuş senin adına..küçük büyük farketmez ayakta sallayacak biri olduktan sonra ..şanslısın şanslı..a.s.benim oğlanda sürekli konuşulsun istiyor kendisiyle hele bir konuşma kıyamet kopuyor..resmen beni adam yerine koymuyormusunuz ağlaması..kaydirigubbakcemile3..şimdilik en güzel oyuncakları elleri onları yakalamayı başardıkları zaman mutlu oluyor kaybettikleri zamanda sinirlenip ağlıyorlar ay yerim onların minik ellerini ben yahu:ecrin_bebek:..

bende 10 martta işe başlayacağım
20 gün yıllık izin alacağım
nisandan sonra napacağım bilmiyom ama:çok üzgünüm:

adamelcim Allah sabrını versin canım çok zor anlıyorum..onlar için diye düşüneceksin birde alabildiğin kadar çok izin almaya çalış..daha çok minikler:teselli:

bebeklerde konak,şampuanın sulandırılmadan direkt saça dökülmesinden olur diye biliyorum ben ama...
ayrıca yeşil kaka ve yaşil sümüğünde bebeğin üşüttüğünü gösterir demişti doktorumuz...kaka nın güzel kokusu nasıl olurmuş çok merak ettim şimdi!!!
bende ilkkez çalışmadığım için mutluyum doğrusu...

Son düzenleme:
ya arkadaslar bana yardım edın ve cevap yazın lutfen benım ogllum durmadan emıyo gelenler sutun yetmıyor dıyor kafamı cok karıstırıyorlar ne yapmalıyım

ya arkadaslar bana yardım edın ve cevap yazın lutfen benım ogllum durmadan emıyo gelenler sutun yetmıyor dıyor kafamı cok karıstırıyorlar ne yapmalıyım

cnm aylık kontrolünde kilo durumuna bakın eger yeteri kadar almamışsa zaten doktorun sütünün yetmediğini süt arttırıcı çaylardan içmeni yada mamaya başlamanı tavsiye edebilir..şimdilik mama verme derim ben ..her önüne gelende sütün yetmiyor bu çocuk aç demeye bayılıyorlar..cnm bebekler hep emmek ister ..eger emdiği halde ağlamaya devam ediyorsa (tabii gazıda yoksa) o zaman doktoruna başvur derim..emzik vermeyi denedinmi benim oğlanda sürekli emmek istiyordu emzik evrdim rahat ettim.. bence sende ver .

BEBEĞİN AÇLIKTAN AĞLADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Ağlamaların düzenli bir şekilde olmasıyla.
Emzirmeden çeyrek saat önce ağlamaya başlar
Memeye ve ya biberona iştahla atılır
Eline geçen her şeyi emmeye çalışır.

Anne Sütünün Yetip Yetmediği Nasıl Anlaşılır?
Bunu iki yöntemle; yani bebeğin kilo artışı ve idrar sıklığı ile anlayabilirsiniz. İlk değerlendirme 1. ayın sonunda yapılır. Sağlıklı bir büyümede bebek ayda minimum 600 gr. veya üzerinde bir kilo alıyorsa beslenmesi yeterlidir. Bunun dışında hiçbir kriter bebeğin yetersiz beslendiğini göstermez.

Anne sütü alan bebek ilk ay boyunca, 1. haftadan itibaren, günlük değişiklikler olabileceği de akılda tutularak bezini en az 8 defa idrarı ile, 2-3 defa da dışkısı ile ıslatıyorsa sorun yok demektir
alıntıdır...

bu bilgiler icin tesekkür ederim a.s.

iyi akşamlar kızlar zeynepcim sabır kızlar nazlı annelerini yoruyorlar benim kızda geceleri çok huysuz ama geçicek onlarda ne yapsın ufacıklar daha

dünyada hiç melek gördünmü diye sorsalar 28 kasıma kadar hayır derim neden 28 kasıma kadar derlerse çünkü o gün meleğim serram dünyaya geldi derim ALLAH'ıma binlerce şükür bana meleğimi verdiği için :) ben günlük tutuyorum dileğim ilerde kızıma vereceğim neler yaşadım okusun diye her günü yazmıyorum ama onunla ilğili özel anları yazıyorum hislerimi falan :1hug:

zerencim ne güzel yapıyosun bende pc de yazıyorum biraz teknolojik oluyor sengözlerimebaksanab valla cd aktarsam iyi olur Allah korusun pc çöker hafazan Allah gider bütün emekler-tatlicadiarzu-

kızlar ya benim hormonlar vs bi türlü düzene giremedi sanırım ya..
tam kırkım cıktı derken kırk başı oldum..
2 hafta oldu olmadı şimdi de dünden beri yine kanamam var.
ama normal değil,hiç böyle olmadı hayatım boyunca.
siyaha yakın rengi neredeyse..:bbo:

cidden baya bunaltmaya başladı beni bu konu..
özür mü değil mi anlayamaz oldum.
kıldığım namazlardan bile emin değilim ya :çok üzgünüm:

Hiçbir zaman son sütü içemiyor ki..Hep bitirmeden bırakıyor.Aman her doktor başka şey söylüyor.Bu akşam götürcez bakalım bişeyi var mıymış.Kokusu konusunda da haklısınkaydirigubbakcemile3

Canım benim..Kızın fazla mesai yaptırıyor sana.Tabii öyle olunca dinlenemiyorsun.Ağladığı zaman da insan kendini çaresiz hissediyor.Eşin de mi rahatlatamıyor seni?Bir şekilde birileriyle konuşup rahatlama lazım sanırım.Dışarı çık desem onu da istemiyorum diyorsun.Ne desem bilemedim.Nasıl rahatlayacağını ancak sen bilebilirsin.Bende de arasıra oluyor bahsettiğin gibi ve sadece eşim beni rahatlatabiliyor.Umarım çabuk atlatırsın.

Pek direk dökmüyoruz ama konaklı doğan bebek de oluyormuş.O nası oluyo ki?Bence bebeğin kendi bünyesi ile alakalı bişey.Her bebekte olmazmış.Benim de küçükken kafamda çok konak olmuş diyor annem.Benden ırsi olarak geçmiş olmasındelikafadulden
Vallahi bu kaka sümük gibi de sulu sulu da oluyor.Kakasını inceleyip koklayıp durmaktan başım döndükafamçokkarıştı

bende 40 bası oldu 4 gündür sancılı kanamam var bende hiç böyle adet olmadım ve kanaman az az oluyor benide bunaltmaya basladı bu konu :1no2::sm_confused:

ya benim oglum sürekli kusuyor ya ne yapacam bilmiyorumsenağlama

Nasıl sürekli kusuyor?İçtiği sütün tamamını mı çıkarıyor?Ateşi falan var mı?Normal meme emdikten sonra az az kusmalardan değilse doktora bi götür bence.Ne bileyim,şimdi ben sana normal derim götürmezsin,Allah korusun sonradan başka bişey çıkar falan.Doktora sormalı.

edolina benim sütüm cok fazla oglumda hızlı hızlı emiyor bazen cok kusuyor bazen az bazen her emmede 2kere kusuyor 40ından sonra başladı kusması atesi yok 2aylık anlamadım üşütme diyorlar ama üşütme bu kadar sürmez ki ve emerken cok tıkanıyor nefes alamıyor:sm_confused::uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…