2008 Aralık Anneleri

Benim kızım da 40ından sonra bi ara çok kusuyordu.Sanırım bir iki gün sürmüştü o kusmaları.Şimdi ara sıra geğiriik çıkarmaya çalışırken ağzına biraz geliyo.Gazını çıkarmadan yatırma canım.
Son süt,göğsünde kalan son damlalar.Emdikten sonra göğsünde süt kalmıyorsa son sütü de içiyor demektir.

slm kızlar.gece kızım 3e kadar çok kötü ağladı,ne yapcağımı şaşırdım.allah hepimize kolaylık versin.
ablam doğum yaptı,1900 kiloda bebeği küvezde.sabahdan beri sersem haldeyim aldığım haberle.ablamın sütü gelmiyormuş,bebekde solunum yetersiliği varmış.kızlar ne olur dua edin,duanıza çok ihtiyacım var.yaşar mı bebeği ablamın.çok morelim bozuk,bebeğime bile bugün çok bitkin halde bakınıyorum.en büyük tesellim o.

ilkimcim Allah ömür verdikten sonra hiç bişeycik olmaz inş bebeciğe..

ben de 1750 gr doğmuşum,hem de evde,düşün yani...

inş en kısa zamanda çıkar küvezden sağ salim...

bhkciğim inş.canım.ben şimdi ablamın halini morelini çok iyi anlıyorum.insanın yavrusu olunca anlıyormuş,evlat hasretlğini

konak oluşmasının bencede en olası tarafı ırsi olması ama şampuanı yinede sulandırıp sürmekte fayda var diye düşünüyorum ..
ayrıca bende kırk başı oldum bhk nin bahsettiği durum bende de mevcut doktoruma telefonda sordum bu kadar uzaması ve ara ara sürmesi normal dedi.. ama ben yinede net te araştırdım intihabik durumlarda kanamanın uzama nedeniymiş eğer 2 ayı geçerse doktora gitmeyi düşünüyorum çünkü bitti gibi benimde...

ilkimcim çok geçmiş olsun. :teselli: yüce rabbimin izniyle iyileşecektik bebekcik. içinizi ferah tutun. iyi şeyler güzel şeyler düşünün, güzel şeyler olsun....

benim oğlum da dün huzursuzlaştı. akşam ateşi çıktı. dr. a götürdük. boğazında enfeksiyon varmış. 3 tane enjeksiyon verdi. ilkini dün yaptırdık ama içim parçalandı. sabaha kadar ateşini ölçtüm. oda soğuktu ve üstünü de ince giydirmiştim. öyle vicdan azabı çektim ki. düşünün bi kere biz kocaman insanlar ateşimiz çıktığında ne kadar üşüyorus. canım oğlum nasıl titriyordu enjeksiyondan sonra canı çok acımasın die fazla bastıramamıştım bacağıda kanamış senağlama

akşam yine götürces. dr. sorcam. ateşi düştü. yaptırmasak olmaz mı?

özellikle bebeklerde bronşit ve zatürre salgını olduğunu söyledi dr. aman kızlar kendinize ve bebeklerinize çok dikkat edin. bu aralar misafirlerinizi dikkatli kabul edin....

ilkimcim inşallah yeğenin için herşeyin en iyisi olur ..
rabbim yardımcısı olsun ..bende çok düşük kiloda erken bebekler duydum şimdi ise o bebişlerin maşallahı var..

iyi akşamlar kızlar akşam 3 e kadar oturduk kızım uyudu bu seferde eşimle benim uykumuz gelmedi:)dvd izledik özlemişim kocişime sarılıp film izlemeyi
ilkimcim çok çok geçmiş olsun ALLAH yardım etsin bebişi annesine bagışlasın dilerim canım

selam kızlar
akşam misafir bu sabah gene misafir.. iki gündür pek giremedim. geçmişi e tam okuyamadım..
ilkimcim geçmiş olsun canım.. Allah ablana sabır bebişine de sağlık ve sıhhat nasip etsin..
zeynepcim ben de edoşuma katılıyorum. bence seninki geçici bir durum. ben başıma böyle birşey gelse eşimle rahatlamayı seçerdim herhalde. bence eşinle vakit geçir biraz. belki faydası olur canım. annem burdayken eşimle çok fazla vakit geçiremiyorduk mesela. arada gerginleştiğimi hissediyordum ki annemin bizimle kalıyor olmasından gayet memnundum, sonuçta gerçekten de faydası oluyordu çok. ama o gidince işlere yatişmekte biraz zorlansam da, daha fazla yorulsam da 3 kişilik bir aile olduğumuzu farkettik ve gerçekten de çok keyifli geçiyor günlerimiz. maşallah:) bence bebklerimizin üzerine artık çok düşmemeliyiz. yani demek istediğim artık yavaş yavaş eski hayatımıza dönmeli, hayatlarımızı bebeğe göre şekillendirmek yerine, bebeklerimizi eski hayatımıza adapte etmeliyiz. tabii bunlar benim düşüncelerim..
şimdilik bizden bu kadar..akşam da biz misafirliğe gidiyoruz. herhalde gene bakamam foruma. hepinizi öpüyoruz şekerler..

fascım sana katılıyorum bebeklerimiz herşeyimiz tabiki ama onlara kapıldık herşeyi unuttuk örneğin ben eşim akşam film izlerken dediki beni unutmuştun dedi o an anladımki adama sarılmıyorum bile ne zamandır varsa yoksa kızım ölçüyü tutturmam gerekli sanırım

arkadaşlar ben bu sırt ağrısından dolayı çok sıkıntılı günler geçiriyorum emzirirken çok eğildiğimden dolayımıdır bilemiyorum..başım da dönüyor bazen..bi de göbeğinizin üzerine yatabiliyormusunuz ben hala yatamıyorum bi acı hissettiğimden değil ama tuhaf oluyo dikiş yerim de bi acayip kaşınıyo gibi uyuşuk gibi dokunamıyorum etrafına da..

saolun kızlar.devamlı arayıp haber alıyorum.
benim kocada ilgisizlikden şikayetçi.allah onlar başımızdan eksik etmesin

ilkimcim yeğenin biran evvel toparlanır inşallah kilosu çok da düşük diilmiş sağlıkla büyür gelişir merak etme ablana da sabır diliyorum zor günler geçiriyor olmalı Allah yardımcınız olsun canım..

ilkimcim ablana çok geçmiş olsun, umarım yeğenin bir an önce toparlar kendini, kilosu o kadar düşük değil bence, bir kilonun altında bile bebekler yaşıyor artık, dualarımız onunla, herşeyin hayırlısı olsun

arkadaşlar bebeşleriniz günde ortalama kaç sat uyuyolar benimki çok uyuyo gibime geliyo dürtüpte zorla uyndırıp emziriyorum birde boğazında bi hırıltı var doktorada götürdük dinledi ama göğüsünden gelmiyo ses dedi benim tahminim arada kusuyo ya sütü tam oalrak temizleyemiyomu acaba diyorum sizce nedendir yada böyle bi durumla karşılasan varsa yazabilirmi

biberon kullanmak zorunda kalan anneler, arçelikte sterilizatör 15 lira haberiniz ola. iki biberon ve aparatları kapasiteli. o paraya hiç fena değil.

günaydın kızlar kızım hiç uyumuyor gözlerim şişti çok şükür rahatsız değil ama uyumuyor yavrum mıkır mıkır hep o uyumayınca bende uyumuyorum ne yapacağımı şaşırdım

İlkim'cim umarım yeğenin en kısa zamanda derin nefesler alıp sağlıklı bir bebek olur ve annesini mutlu eder.

Perikizi bebeğinin ateşi çıkıp da üşüdüğünü düşünüp suçluluk duyma bence.Üstü çok örtülü olsaydı ateşi daha da yükselebilirdi.Sonuçları kötü olabilirdi.Üstünün ince olması isabet olmuş diye düşünüyorum.

Fas'cım bence de bebeklerimizle birlikte eski yaşantımızdaki alışkanlıklarımızı uygulamaya başlamamız lazım.Benim en büyük korkum dışarıda olmadık zamanda ağlayıp emmek istemesi.Arabayla olduk mu oturup güzelce örtüp emzirmeye alıştım artık:))Araba uzakta olup da gidinceye kadar kıyametin kopması mümkün.Ya da tam bir kafede siparişleri verdiğimizde yaparsa bunu...yani biberonda mama taşıyabilinceye kadar tüm eski alışkanlıklara geri dönmek zor olacak gibi görünüyor.

Biz dün kızımı doktora götürdük.Tam 5kg,56cm olmuş.Gelişimi çok iyi görünüyor şimdilikHer ay kilo alışına göre gelişimini takip edeceğiz bakalım.

Süt saklama poşetlerinden sipariş vermiştim.Dün geldiler.Sabah ilk posta sütümü poşetledim.Kızım emdikten sonra 90ml süt sağmışım.Saklama koşullarında -12 ve daha düşük derecede 3-6 ay saklanabilir diyor.Benim derin dondurucum -22 derece.Herhalde bu durumda 6 ay dayanır.

Poşetleri sipariş verdiğim sitede Humana'nın emziren anneler için çayı da 3TL daha ucuzdu.Ondan da sipariş verdim.Dün iki incan içtim,gece göğüslerim patlayacak zannettim.Gerçekten faydası farkediliyor.

Arçelikte sterilizatör 15TL mi??Hemen almalıyım.E çok uyguuun.Sağol Elifcinom.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…