2008 Aralık Anneleri

merhaba kızlar.hepinize ilginiz için tşk ederim.
edoşcuğum çok sevindim anitamızın kilosuna maşallah canım.inş.hep böyle gider yavru kuşun.şu çayı bende alcam,bu ara üzüntüden sanırım gögüslerim yumuşaddı.kızımın doyduğunu anlıyorum ama çok da fazla değil sütüm bu ara.

emineciğim nasılsın

ilkimcim geçmiş olsun cnm ama bende 1100 gr doğmuşum şuan 72 kiloyum o da büyür Allah ın izniyle ama ablana söyle bebeği sağlıklıyken kilo alsın diye vitaminler balık yağları falan içir mesin ben annemin yüzünden hep kilolu oldum yahu

benim paşamda akşam huzursuzdu teyzeleri

eminecim bizde öpüyoruz sizi kızımla canım sormayın uykusuzum çoooook birde h.sonu kalmaya k.validemle görümcem geliyor diye sabahtan beri temizlik yaptım abarttım biraz annemde kızdı ev temiz zaten ama işte orası burası derken bittim şimdi dinlenip yemek yapacağım kızımda dursa daha çabuk olacakta çok şükür annem yardım ediyor yoksa bitmişim ben

slm kızlar arnızda biberon termosu alan yada önerisi olna varmı gezmeye gittiğimizde sıcak tutması için mayaı suyu vs ..

ilkimcim ablanın hayırlısıyla dogum yapmış olmasına çok sevindim canım, çok tebrik ederim..zorlu bir hamilelik atlattı eminim, Allah'ın izniyle yigenin kısa zamanda toparlayacaktır... Hem minik bebişler daha hızlı buyurmuş....

slm kızlar.birkaçgündür giremedim geçmişede pek fazla bakamadım.gördüğüm kadarıyla ilkimcim ablan doğum yapmış allah analı babalı büyütsün işallah bir an önce toparlar.benim minik prensesimde 1 haftadır köpüklü kaka yapıyordu şimdi ishale döndü ve sümüklü.dr u aradık flagyl srp verdi işallah geçer ve rota falan değildir umarım çünkü telefonla aldığımız bir tedevi.geçmezze tekrar götürürüm ama sonuçta ilçedeyiz ve merkeze 100 km kadarzaten 15 gün sonra 2.ay kontrolü var.ama canım çoksıkıldı.gerçi kızım iyi ateşi falan yok huzursuz da değil ama işte.görseniz karnı nasıl garıl gurul ötüyor koca insan gibi meleğim.

ilkimciğim bebeğiniz sağlıkla büyüsün inşallah
emineciğim nasılsın selam verip kaçma güzelim sohbetini özledik:1hug:
mihenk inşallah önemli bişey değildir canım geçmiş olsun
perikızı geçmiş olsun canım salgın varmış zaten
kızlar aman diyeyim salgın var havalar çok soğuk değil ya mikroplar çoğalmış herşeyin normali ocakta sıcak havada anormal işte
allah hepimizin bebeklerini hastalıklardan korusun

kızlar ben yine mastit oldum.. böylece 3. kez antibiyotik kullanıyoruz.. iki kere ben, bir kez oğlum kullandı :))) Bugun doktoru arayıp sordum bu kadar üst üste antibiyotikli sütümü vermemde sakınca var mi diye neyse ki yokmuş;
edoş Anita'ya masallah, daha da yaglansin sutun inşallah ama göğüslerin çok şişiyorsa sağmayı ihmal etme mastit berbat bişey bir 40 derece atesin çıkıyor, bir titreme nöbeti geçiriyorsun,
fascım siz ne güzel geziyorsunuz öyle ya valla cesaretine hayranım..
Bir de oyuncak mevzunda birseyler yazmak istiyorum bir arkadasım önerdi özellikle yurtdısında çok sık uygulanıyormuş; bir oyuncak ayı ya da kuzu v.s. ilk aylardan itibaren bebeğin yatağına konuluyormus ve sadece geceleri ona bakarak onunla konuşarak uyuması sağlaniyormus ama bu oyuncak sadece uyuyacagı zaman ortaya çıkarılıyormuş böylece baska bir ortamda uyuması gerektiğinde bebek oyuncağı oldugundan yabancılık çekmeden, huysuzluk yapmadan uyuyormuş hatta 6.7. aylarında direkt oyuncağı görmesi uykuya motive olmasına yeterli oluyormuş
iyi bir uygulama bence...
bebişi hastalanan arkadaslar biliyorum çok moral bozucu ama kendinizi suçlamayın... perikızı doktorların hep soylediği şey "soğuktan zarar gelmez" seninle ilgisi yok bence..
zeyno kaç gundur yazacagım unutuyorum hep elifnaz annesinin tıpkısı olmuş yahu! ikinize de 41 kere masallah,

canlarım çok seyrek giriyorum bugunlerde foruma. misafir trafiğimiz var ki sormayın. ıyarın da bir sürü misafirimiz var ve ben bugunden ikramlarımın bir çoğunu hazırladım. kızımı anneannesiyle netten görüştürüp uyuttum. anca alabildim kontrolü elime:)
hasta olan bbişlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, Allah şifa versin inşallah..
edoşum, benim kız dışarıdayken acıktığında yalancı emzikle idare edebiliyor belli bir müddet. geçen hafta istanbuldayken, alışveriş merkezindeki bebek bakım odasını bulana kadar bir yarım saat geçti neredeyse. neden bu kadar çok demeyin, güvenlik bulması, nerede oldugunu sormalarla geçiverdi işte vakit. normalde emziği ögüren kızım açken cık cık diye emiverdi emziğini. o sorunumuzu da öyle hallettik anlayacağın. inşallah hep böyle devam eder bakalım.
goldcum ben aslında çok pimpirikli biri oldugumu düşünüyorum ama nedense gezme denilince pek bi lightlaşıyorum:) artık eski hayatıma da döndüm tamamen çok şükür. tabii bazı zorluklarla beraber yaşadım ama olacak o kadar. mesela gecen benzin almam gerekti. belli miktar benzin alınca hani araba yıkama makina fişi veriyolar ya. hadi dedim yıkatıveriyim 5 dk. herşey yolundaydı aslında ama makinaya girince kızım feryatı kopardı. sanki hissetti. anam bebek arkada ben önde. nasıl müdahele edeyim. kapıyı açamam, koltuktan sarkarak sakinleştirmeye çalıştım ama nafile.. dedim ki senin neyine çocuklu kadın araba yıkatmalarda filan. bu da bana ders oldu mesela. bi daha yapabileceğimi sanmıyorum:)

günaydın aralık anneleri

mihenk benim oğluşumunda karnı gurul gurl ötüyo birazda huzursuz dr önemli derse paylaşırmısın artvinin en kötü yönü dr suzluk ilçedeyiz dr özeli yok devlet hast gitmemiz gerekiyo çocuk orda iyiysede hasta olur gitmek istemiyorum

kızlar çok fenayım oğlumun tırnağını keserken parmacağını yandan kanattım valla ağla ağla helak oldum nsl yaptım yazarken bile gözlerim doluyo işin kötüsü sütümde gitti fışkırır tarzda akıyodu önceden şimdi tosunum bi memede doymuyo ötekine geçiyoz ne olur dua edin moralim çok bozuk eşim çok ilgileniyo ama yetmiyo ne istediğimi bilmiyorum ama sadece oğlumu seviyom
humana çayda içtim ilk bebişim doğduğunda içtiğimde sadece 1 bardak mahvetmişti okadar süt dolmuştuki tutup içemiyodu oğlum göğüslerim çok ağırmıştı bidaha içmemiştim dün yine içtim ama hiç fayda etmedi

oğlumda huzursuz ölürüm ben ona annelik çok farklıymış

çelikçim üzme kendini canım olabilir böyle kazalar isteyerek yapmadın ya..elinin altında bepanten krem bulunsun bir yerini çizdiğinde yada kazalar olduğunda baya işe yarıyor.dur bakalım daha neler olacak bu daha bişi değil düşücek kalkacak kafasını vuracak oooo şimdiden bu kadar üzülürsen işin zor valla ..bak gene olan yavruna oldu sütün gitti. topla kendini bakim meleğin unutmuştur bile elinin acısını..öpüyorum minik ellerini meleğinin

goldcum bu fikre bayıldım..
cok da mantıklı geldi bana..
hatta dün gece uygulamaya başladık bile biz:1hug:

hhmm o zaman her yere götürebileceğiz büyüklükte ( çantasına sığacak kadar) tatlı bir oyuncak ayı almak lazım
sağol gold bende deneyima.s.

İlkim,Fas,Gold teşekkür ederiz teyzeleri.

Gold'cum niye böyle oluyorsun tekrar tekrar canım ya?Üşütüyor musun?Göğsünde süt kalıyor diye mi oluyor böyle?Tekrar geçmiş olsun canım.
Oyuncak ayı olayını ben annemin diktiği ev ve uğur böceği şeklinde yastıklarla yapmış oluyorum sanırım.Gerçi benim kız her şekilde uyuyabiliyor maşallah:)

Fas'cım kızı nasıl arka koltuğa oturtup tek başına araba kullanabiliyorsun hayret ettim.Helal olsun sana ne diyeyim.Gerçi benim de ehliyetim olsa kesin ben de aynısını yapardım:)Ne de olsa yay burcu olarak aklımız fikrimiz gezmede:))
Yalancı memeyi benim kız da öğürüyor ama yanımda taşıyayım bari.Belki mucize olup kabul ediverir emziği.

Mihenk geçmiş olsun.İyileşir umarım kısa zamanda.

Çelik'cim kendini suçlama canım.Ben de eldivenini çıkarmak istediğim için tırnaklarını dibinden kestim bir kere.Öyle çok girmişim ki makasla,iki parmağında tırnak dipleri kızardı.Ben de bakıp suçluluk duymuştum ama küçük oldukları için yaraları çok çabuk bir şekilde iyileşiyor.Allah beterinden korusun.Moralini yüksek tutmaya çalış.Sıvı alımını azalttıysan sütün azalmış olabilir.Bol su içmeye çalış.Humana'ya da devam et bence.

Kızlar yazıp yazmamakta kararsız kaldım ama şaşkınlık içindeyim ve sizinle paylaşmak istiyorum.
Kızım dün gece 1'de uyudu ve sabah 7'de uyandı.Saate baktığımda gözlerime inanamadım.6 saat uyumaya mı başlayacak yoksa benim meleğim:)Aranızda bebeği 6 saat uyuyan var mı?Gündüz daha mı az uyuyacak şimdi?Ay çok mutlu oldum ben kızlar:)

çelikcim hakikaten çok boş yere üzüyosun kendini canım bünye bu bir gün olur bir gün olmaz sağlık olsun kafana takarsan psikolojik olarak daha fazla etkilenirsin bak benim sütüm doğdu doğalı az ama napim mama ile takviye yapıyorum bunada şükür Allah sağlık versin...
fascım aynı durum benimde başıma geldi canım bende yiğenimi alıp gelirken onunda varlığına güvenerek leş gibi olan arabamı yıkatayım dedim tam bize sıra geldi başladı cıyaklamaya ben es geçip geliyodum yiğenim halacım 3 dk altı üstü deyince vaz geçtim ama çok telaşlandım bende...
kızlar bende 15 tatilde sanırım 2 çocuklu hayata iyice adapte oldum ufak tefek sorunlarımız var tabiki ama her zaman derim Allah sağlık versin de zorluklar bir şekilde aşılıyor mutlaka..geçen gün 8 kişilik toplu misafirim gelecekti ve benim cadı sanki misafirin kokusunu almışcasına geceden beri ne uyudu nede beni uyuttu ...ertesi gün ruh gibi misafir ağırladım..ama olsun bunlar tatlı yorgunluklar...

edoline cım sanırım miniklerimiz bu gece anlaşmışlar..akıl almaz mucize gibi bişiy değilmi..satt 12:30 da yattı ve sabah 7.00 da kalktı..eşimle birbirimize baktık şakın şaşkın.delikafadulden.acaba gece 1 kere daha kalktıdamı bizmi hatırlamıyoruz dedik.veee aylar sonra 6,5 saat aralıksız uyumanın keyfiyle evde aheste aheste dolanıyorum..aman maşallah diyelim nazar değmesin

goldcum kesinlikle katılıyorum arkadaşının fikrine çünkü benim kızımın tam yatağının karşısında duvarda hoş bir panom var yatırdığım an onu arıyor gözleri göremeyecek açıda ise başlıyor ciyaklamaya:))

lilyumcum ben bebek doğduğundan beri bütün misafirlerimi annem ve kayınvalidem sayesinde ağırladım..yoksa hem ev temizle hem pasta börek yap..mümkün değil ben yanlız başaramam..heleki uykusuz gecenin ardından..

hamileliğimin 5 ayından bugüne kadar araba kullanmıyorum bazen eşime diyorum sen çocuğu al arkaya geç azıcık kullanıyım diye olmaz diyor..işime hergün arabayla gidip geliyordum. acemi şoför muamelesi yaptı bana çok kızdım..şimdi sizleri duyunca cesaret aldım..artıkın oto koltuğu almalıyım ..çekilen ankara oğlumla ben geliyoruz..

goldcum benim oğlanda yatağında asılan dönencesindeki ördeklere bakıyor konuşuyor.. duvardaki resimlere bakıyor..hele bi eşşeği var duvarında resmen aşk yaşıyor gözünü diktimi ayıramıyor..böylece sallamama gerek kalmıyor kendinide yanlız hissetmiyor uyuyuveriyor..

canım ben 9 aylık koca göbişime rağmen araba kullandım hem çocuğu okula bırakmam gerekiyodu hemde fazla yürümeye gelemediğim için pratik geliyodu ve çok şükür hiç bir tehlikede yaşamadım arabaya binip inmek konusu hariç tabi:))
misafir konusuna gelince benim akraba çevrem kalabalık nurgüncüm eş dost derken sağolsunlar gelene gelmede denmiyor birde ben misafirimi bebeğim olsada en iyi şekilde ağırlamak istediğimdenmidir nedir bebiş doğdu doğalı misafir gelince ister istemez panik oluyorum:))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…