2008 Aralık Anneleri

ayy inanmıyorum yaa..
sen nerden biliyosun benim manisalı olduğumu,kır kahvesini falan..

içim gitti yaa..
şimdi kızımı arabasına bindirip kır kahvesine gitmekiçin nelerimi vermezdim...

aaa bende manisanın ilçesindenim 4 yıl üniversiteyi manisada okudum bilmemei spili,kır kahvesini ayn_ı aliyi :) hihoyyyt

ben de manisalıyım 8 yıl ssk da çalıştım 1,5 yıl oldu buraya geleli.mania topiğinde görmüştüm.sorma ne güzel olurdu arabayla şöyle bir vali parkına doğru yürüuüş yapmak

aaa bende manisanın ilçesindenim 4 yıl üniversiteyi manisada okudum bilmemei spili,kır kahvesini ayn_ı aliyi :) hihoyyyt

yaa süper moral oldunuz bana kızlar ya..
eksik olmayın walla..:1hug:
memleket kokusu almış gibi oldum.
ben de doğma büyüme manisalıyım.
ama üniversite okumak için bi geldim,esir aldı beni ankara..

ceyrem sen hangi ilçedesin?

Kızlar ben 2 saat uyusa canımı veririm. Velet gündüzleri neredeyse hiç uyumuyor. Annem de alıştırmışsın diyip kestirip atıyor. 15 gün tatil kabus gibi geçti. Zavallı büyük oğlumun daha ilk sömestr tatili ama 1 dk bile zaman ayıramadım. Öyle de anlayışlı ki bu beni daha da fazla üzüyor. Öyle anlarım oluyor ki büyük oğluma yemek bile zor hazırlayabiliyorum. Geçen gün ilk yemeğimi saat 15.00 de yiyebildim. Sürekli meme emmek istiyor bu sefer de memelerde süt olamadığı için aç kalıyor. Kucakta durmuyor, yatırsan durmuyor. 4 gün önce yorgunluktan ve kendime bakamamaktan hasta oldum. Ateşim çok yükseldi. Ağzım burnum her tarafım uçuk içinde. Tatil bitti ve ben Atacımla hiç zaman geçiremedim. Çok mutsuzum çoook

kızlar hava çok güzel kaç gündür dışarıya çıkıp gezmiyorum o kadar bunaldımki evde..sanırım herkes eşinden şikayetçi bu aralar..bende küstüm dün itibariyle çok canımı sıktı ..kendi bi taraftan ailesinin hataları diğer taraftan bebek yoruyor bunaltıyor o diğer taraftan anlıyorsunuzdur beni..anneme dedimki oğlumu alıp gidesim geliyor ankaradan..nere olursa çok bunaldım dedim..bi kaç gün bende kal dedi bana ama oğluma kıyamadım onun düzeni bozulsun istemedim..çok üzgün ve mutsuzum evin banyosundan aşağı kata su akmış usta geldi saatlerce fayanslarımı kırdı kirletti toz duman oldu her yer bir taraftan oraları temizle diğer taraftan oğlanla uğraş her gün uyuyan çocuk bugün huysuzlaştı sanırım benim sıkıntım geçti kuzuma zaten sütümde azaldı stresten ..bazen diyorum başla işe bırak yavrunu annene başla kızım evde oturup stres yaşamaktan iyidir diyorum..ama bu seferde kuzumdan ayrılamam diyorum.. birazdan annem gidecek gene yanlız ve mutsuz hissedicem kendimi..o gitsede rahat rahat ağlasam ..derdimi eşime anlatamamak yada anlayamaması beni daha çok üzüyor..çoğu zamanda asıl sıkıntım ne acaba diye düşünürken buluyorum kendimi..sanırım beni bunaltan üzen yoran kısacası HAYAT..bir ara o kadar bunaldımki anne tv yi kapat dedim kendimi balkona atıyorum olmuyor çalışma odasına geçiyorum kitaplarımı karıştırıyorum olmuyor..herşey ama herşey sıkıntı vermeye başladı bana..depresyonamı giriyorum napıyorum Allah korusun

Son düzenleme:
merhabalar aralık anneleri
hayırlı cumalar olsun hepinize
hepimizde aynı sorunlar var sanırım
neyapalım kızlar sabır etçez bugünlerde geççek
bebişlerimiz büyücek
bende merkezde oturuyorum bursada gezmeye gidilcek öyle yerler varki
ama malasef gidemiyorum
hatta evimin yanında çocuk parkı var ona bile çıkamıyom oğluşum rahat bırakmıyor
büyükkızım tatil bitti biyere gidemedik küçükkızım oda bunaldı evde kalmaktan
bende sıkıldım ama önce kızlarımı düşünüyom tabi
vede diyomki ya önceden ne çok geziyomuşum ben şimdi benle birlikte çocuklar bile bunaldı evde.
bugünlerde geççek
bende sab simlew damlayı kullandımızdan beri oğluşum biraz daha iyi .
biz daha 43 günlük olduk.ilk aşımız geçen haftaydı.
2ci aşımızsa 4marta
ilk aşı ateş yapmadı
ama artık aşılar önceki ateş yapmıyomuş.
öle sölüyolar zaman göstercek tabi
biz hep sabahlıyoruz kızlar gece uyumaya hasret kaldık en uzun 3saat uyuduk oda oda banyo yaptığı günlerde tabi

yazdıklarının aynısını yaşıyorum bende canım.
küçükkızıma yemek bile hazırlayamadım günler oldu kendi yemek yemedim günler hariç tabi onları saymıyom bile vede inanki yavrularımız çok anlayışlı beni bekliyor güzel kızım
benim oğlumda sürekli ağlıyor uyumuyor kucakta bile durmuyor ayakta sallanmıyor beşinde durmuyordu alıştırdık onu 2kişi battaniyede sallamaya sadece orda duruyordu
şimdi biraz değişti gibi aman maşallah diyeyimçünkü günü gününü tutmuyor
bende 2kızımı şu tatilde gezdirememin hatta onlara zaman ayıramamanın üzüntüsünü yaşıyom
çok stresliyim oğlum durmayınca küçük kızımda bizi çok bunaltıyor ona kızıyorum sonradanda üzülüyorum.yani kızlar bende bunalımdayım anlıcanız
sabretçez ve geççek bugünler helede kızlar uykusuzum yorgunum evde halince dağılıyor o anda aniden gelen misafirler oluncada çok strese giriyom.
misafiri çok severim ama gerçekten bebkle yanlızsan zor oluyor karşılamak misafir..

kızlar noluyor yaaa..lütfen kendinizi bırakmayın..bebekli olmak anne olmak kolay olsaydı yaradan mevlam bu kutsal görevi bizlere verirmiydi yada bu kutsal görevle bizi taçlandırırmıydı....bhk ve nurgüncüm inanın yazdıklarınız benide çok etkiledi ve üzdü yapmayın lütfen..sizler stres yaparsanız sütünüz vasıtası ile bu bebeğe zaten yansır..her bebeğin kendince problemleri vardır ama bana kalırsa bu aylardaki en büyük sıkıntı anne sütünün az olması yada doyurmayacak kalitede olması yada gaz sorunu...arkadaşlar anne sütü vermek elbette en doğrusu ama bebek karnı doymassa ne yaparsanız yapın susmaz ve huysuz olur ben takviye olarak mama vermesem benim kızı susturamam ki...
en fazla 3 ay kızlar eğer yukarıda bahsettiğim sorunları ortadan kaldırırsak en fazla 3 ay içerisinde herşey düzene girecek inşallah...ayrıca eşlerede fazla yüklenmeyin derim onlarda tüm günün yorgunluğu ve stresi ile eve dönüyorlar ..erkek milleti yaradılış itibari ile çok fazla detayları göremeyebiliyorlar lütfen biraz sabır ve rahat olun..
benim eşimde manisa lı.dolayısı ile bir yanım egeli benimde...
ben kızımı kucağa fazla alıştırmadım çok sıkışmadıkça almadım kucağıma severken bile yatar durumda seviyorum bunuda dikkate alalım henüz geç değil....

Son düzenleme:
düngece uyku girmedi gözüme.zaten kızım sabah 6ya kadar uyumadı,oda uyutmadı.morel bozukluğu bi yandan.ablamın yanına gidemiyorum,ilkimi görünce daha kötü olcak diye.

sonunda sütüm azaldı kızlar :çok üzgünüm:yavrum sabahtan beri emiyor süt gelmiyor :1no2:koştur koştur markete gittim milupa aldım hazırladım verdim oğlum ne biberonla yedi nede çay kaşığıyla yüzünü ekşitti reddetti mamayı..az önce azda olsa süt geldi emdi ve uyuyor Allahım ne yapıcam ben olan yavruma oluyor sen sabır ver Allahımsenağlama

herkezde sorun aynı galiba bende öyle ama allahtan eşim anlayışlı işten gelince o bakıyor kızıma ben işimi yapıyorum ama benimde sorunum eşim beni evin hizmetcisi cocugun annesi olarak görüyo hiç benimle ilgilenmiyo yani bir kadın gözüyle bakmıyor bende kafayo buna taktım neler neler yaptım adam kıcını dönüp yattı -tatlicadiarzu-offf offfff anlaşılan hiçbir şey eskisi gibi olmayacak:sm_confused:

herkese merhaba tatli aralik anneleri bakiyorumda herkes depresyona girmis noluyoruz yahu hadi bir silkininde kendinize gelin

bende cok fazla yazamasamda hepinizin yazdiklarini okuyorum yani herkesten haberdarim

ilkimcim oncelikle basiniz sagolsin canim benim ablan icin cok uzuldum inan tuylerim diken diken oldu okuyunca sende cok uzme kendiniki sutun gitmesin

bhk ve nurgun toparlayin kizlar kendinizi bugunler gececek bide inaninki hepimizin esleri ayni dogumdan sonra esimin stresinden neler cektim ben sanki dogumu o yapmis gibi bir sinir geldi adama kocam kocam degildi ben daha sakindim fazla nete giremedigim icin basima neler geldigini pek yazamadim oglum enfeksiyondan dolayi hastanede yattigi gunler esim teror estirdi sanki o sakin anlayisla adam gitmis farkli bir adam gelmisti benim sorunum bambaskaydi sizlerden esim beni resmen unuttu ben ayri oglum ayri hastanede kaliyorduk esim hep oglumun yanindaydi ben hastanede yalniz kaldim bide annem olmasina ragmen dusunun bide annemin depresyonuyla ugrastim herkesten nefret etmistim esim oglumun hastaligindan bile beni suclu goruyor ve yuzume vuruyordu dusunun ben ogluma kiyabilirmiydim halbuki herkese bagirip cagiriyordu birgun oglumun yanina gittim annemle taksiyle.taksiciyle bir kavga etti polislik oldu o kadarlik sorunluydu yani.anneme beni oglumdan kiskaniyor demis benim icin varsa yoksa ogluydu anlayacaginiz.ama simdi atlattik cok sukur tabi atlatana kadar ben bittim kocam duzeldi ama acisi benden cikti

cok buyuk depresyona girdim 1 hafta odamdan doktorun emriyle cikamadim zaten cikacakta gucum yoktu hep uyudum esim yaptiginin farkina varmisti ama cok gecti beni o halde gorunce beni ne hale getirdigini anladi

iki kez mastit oldum atesim 40a kadar cikti acillik oldum daha neler neler kizlar ama cok sukur hepsi gecti beterin beteri var suan oglumda bende saglikliyiz allaha sukur esimde eski haline geri dondu oglunada cok duskun geceleri bile kendi kalkiyor mama yapiyor beni uyandirmiyor

demem oki herkes haline sukretsin beterin beteri var cok sukur kotu gunleri atlattik bebeklerimiz buyuyuor cok sukur allah saglik versin gerisi gelir zaten hic uzmeyin kendinizi en onemli sey moral kizlar

firsat bulunca yine yazarim kizlar cok opuyorum hepinizi bu arada ben adet goruyorum kizlar varmi aranizda edet goren?

nurgüncüğüm yapma canım bukadar sitrese sokma kendni.insanın elinde değil biliyorum.bu ara bende eşimden çok destek bekliyorum,yaz gelsede biraz kendimizi dışarı atsak.ben de hiç çıkamıyorum biryere.

iyi geceler kızlar nasılsınız
ben iyiyimde kızıma nazar değdi ya 3 gündür doğru düzgün uyumuyo saat 4 ten beri yarım saat uyumuştur
gazı olmaya başladı mız mız hep offfffffffffffffff

loracım,
kaç saat önce okudum yazdıklarını,ama kucağımdaydı betül cevap yazamadım.
ama inan aklımdan gitmedi yaşadıkların.
cidden her şeye rağmen sabırlı olmak şükretmek gerek.
saol bize de bunu hatırlattığın için.
şimdi iyi olmanıza sevindim.
Allah daha iyi etsin inş..

ben de bir şey demememe rağmen kocacım gelince ne kadar kötü olduğumu farketti.
sanırım haftaya cuma akşam yola cıkıcaz.
bizi annemlere götürücek.
bir hafta kalıcaz inş.
şimdiden moralim acaip düzeldi...

iyi geceler kızlar nasılsınız
ben iyiyimde kızıma nazar değdi ya 3 gündür doğru düzgün uyumuyo saat 4 ten beri yarım saat uyumuştur
gazı olmaya başladı mız mız hep offfffffffffffffff

kız ballım var ya ben de acaip korkuyorum.
çünkü benim kız da bu hafta pek huysuzdu.
ben de orda nurda cok dedim herkese uslu diye,
dedim kesin nazar değdirdim:bbo:

bi yandan da aşıdandır aşıdan diyip avutuyorum kendimi..

bi daha tek kelime etmicem..

evet bhkcım bazen kendi kendimiz nazar ediyoz yavrularımızı.bende aynen
bugün iyiydi güzel uyudu durdu ağlamadı diyorum.ama sonrasında oçocuk 90 derece değişiyor.ve artık demiyeceğim diyorum.
bu arada lora sanırım bende adet görüyorum bizim bugün 43 cü günümüz
büyükler hep der 40başı olunuyor diye sanırım öle olduk bizde
kızlar bişey sorcam size
bebklerinde kusma yaşıyan varmı.
benim oğlum emdikten sonra gazı çıkınca biraz kusma çıkarıyor.he bu normal onu biliyorum
ama daha sonrasında biraz hareket etse hemen kusuyor,gerçi hareket etmesede genede çıkarıyor
aranızda bebğinde kusma yaşıyan varmı bebeğinde doktora gittinizmi geçsin diye bişey yapıyonuzmu cevap yazan olursa sevinirim kızlar.

hadi sen aşıya bağlıyo olabilirsin bhk cım
efsa daha aşısını olmadıki:bbo:
off ya bizim nazarımızda değiyo anneninde nazarı değermiş

gözün aydın canım. inşallah hava değişimi iyi gelecektir. egeye gitmişken bizden de selamlar götür. benim annemlerde aydında:) biz de nisanda gitmeyi planlıyoruz bakalım kısmet..

loracım. geröekten ne çok zorluklar atlatmışsınız. ama çok şükür geçmiş Allah bir daha yaşatmasın inşallah

nurgüncüm bence kafana takma canım. yettiği yere kadar verirsin. strese girip bebegini güzel sütünden mahrum bırakma. bugun reklamlarda aynes süt diye bir markanın reklamını izlerken şöyle diyordu. aynes sütün kalitesi ineklerimizin stresten uzak beslenmeleridir. ee biz de bir nevi süt veren cinsi oldugumuza göre stresten uzak kalmamız sütümüzün kalitesini artıracaktır diye düşünüyorum.
eşleri ile ilgili sıkıntı yaşayan arkadaşlar, acaba bu sorunlarınızı paylaşıyor musunuz onlarla? buna rağmen mi böyle davranıyor eşleriniz? bence sakin ve güzel bir ses tonu ile eşinizle bu konuyu tartışmalısınız ve size ne tarz destekte bulunmasını istiyorsanız açıkça dile getirmelisiniz. zira bazen erkekler endirekt laflardan anlamıyorlar. mesela eger şımartılmak istiyorsanız yarın size bir buket çiçek yollamasını isteyebilirsiniz. tabii çiçekten hoşlanıyorsanız.. bu yalnızca bir örnekti.. demek istediğim onlardan birşeyler istiyorsanız gerçekten istemelisiniz..

ilk ay hiç kusmuyordu benim kuşum ama artık mutlaka kusuyor emdikten sonra.
ben emzirdikten sonra bir süre kaldırmamaya özlelikle dikkat ediyorum ama yine de kusuyor.
hem de fışkırmaya yakın bir şekilde.
bir ağız dolusu çıkarıyor bi anda...:bbo:

hadi sen aşıya bağlıyo olabilirsin bhk cım
efsa daha aşısını olmadıki:bbo:
off ya bizim nazarımızda değiyo anneninde nazarı değermiş

inş geçicidir canım ya..
walla ben öyle teskin ediyorum kendimi..
huysuz bir bebek olduğunu hiç düşünmek istemiyorum betülün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…