2008 Aralık Anneleri

gülbeyzacım benim kızımda kusuyo emdikten sonra gaz çıkarınca devamlı kusuyo kesik kesik kusması iyiymiş eskiler öle diyo süt yararmış posasını çıkarırmış salı günü aşımız var dr soracam baklım ne diyecek kilo alımı nasıl benim kız bu ay iyi kilo aldı gibi geliyo bana
bhk cım senin kız 1 ayda kaç kilo almış

gözün aydın canım. inşallah hava değişimi iyi gelecektir. egeye gitmişken bizden de selamlar götür. benim annemlerde aydında:) biz de nisanda gitmeyi planlıyoruz bakalım kısmet..

...

saol fascım.
bakalım tam belli değil.
tek engel betülü üşütürmüyüz üşütmezmiyiz korkusu..
biletleri rezerve ettik bakalım nolcak..

bu arada peri de aydınlı,biliyor muydunşutarafagitti

benim ki cok kilo almıyor ya,
doktor normal dediği için ben de takmamaya çalışıyorum gerçi
ilk ay 700gr almıştı,
bu ay da 600 gr almış..
tombiş bi kız olmıcak anlaşıldı..

aynı sorun yaşıyoz demekki
benim oğluşumda yaklaşık 15gündür aynı fışkırırcasına kusuyor
nette araştırdım çok aydınlatıcı bilgi bulamadım
bende işte fazla hareket ettirmemeye çalışıyom ama
yinede kusuyor
işte önlük takılsada üstü ıslanıyor üşütüp hasta etmekten korkuyom devamlı üst baş değiştiriyoz.
kıyafet değiştirmeyi bide sevse oğlum negüzel olurdu bağrış çığrış gidiyoz inankafamçokkarıştı

benim ki cok kilo almıyor ya,
doktor normal dediği için ben de takmamaya çalışıyorum gerçi
ilk ay 700gr almıştı,
bu ay da 600 gr almış..
tombiş bi kız olmıcak anlaşıldı..

benim kızda ilk ay 640 gr almı
bu ayda ben tarttım tahminim1530 gr aldı heralde kıyafetle ama

hadi bakalım sen sor doktor ne dicek bizede yazarsın canım.

benim oğluşumda güzel doğdu 4kilo ilk ay aşıda 700grm almıştı

2ci aşıda nekadar alcak merak ediyom sanırım

benim oğluşumda tombiş olmucak

ne yapalım sağlıklı olsunlarda varsın kilolu olmasınlar..

wow süper almış ballım maşallah maşallah
bak söyleme diyorum sana böyle,
hiç akıllanmıcaksın sen:mymeka:

:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
yok akıllanmam ben heralde
ama kızımı fazla emziremicem gibi geliyo bana oğlumda daha fazla sütüm oluyodu bunda o kadar olmuyo 4 ay anne sütüyle gitmiştim oğlumda
sonra ek mamalara başladık ama hiç biberon maması almadı
1.5 yaşında sütten kestim zorla oda yemek yemiyo diye
ondan sonra başladı biberona bakalım bunda annesütüyle kaç ay gidebilecez

benim sütüm de ne cok ne de az..
sadece sabahları uyandığımda dolu dolu oluyor o kadar.
onuda bir emişte söndürüyor benim kız...

ben de merak ediyorum ne kadar emzirebilcem diye..

bhk arkadaş benle aynı gün doğurmuştu bebeği 3500 kilo 50 cm doğmuştu 1 ay sonra kilo ve boyunu duyunca şok oldum :1shok::1shok:
5600 gr boyda 56 cmkafamçokkarıştı

bhk arkadaş benle aynı gün doğurmuştu bebeği 3500 kilo 50 cm doğmuştu 1 ay sonra kilo ve boyunu duyunca şok oldum :1shok::1shok:
5600 gr boyda 56 cmkafamçokkarıştı

neee:1shok:

maşallah ne diyim.
biz 2. ayın sonunda ancak 5 kilo olabildik.
boyumuz da 61 cm oldu...
aman Allah sağlık versin yeter...

nabersiniz kızlar.içim daraldı bi bakim dedim,kuzum uyuyor akşamdan beri.nasıl düzene sokacam bilemiyorum.uyandırıyoruz 8den sonra ağlıyo beni uyandırıyorsunuz diye.kıyamıyorum busefer gece 2ye kadar uyuyor sonra sabah 6gibi uyuyor.şu oyun zamanları gelsin de oynaya oynaya düzene gircez artık ne yapalım.

kusma olayı bizde doğduğundan beri var, ilk ay sadece 600 gr alınca ben doktora sordum kilo alımında sorun yoksa zamanla düzeleceğini, dik emzirmemi ve hemen kaldırmamamı söyledi, ama genede kusuyor benim yaramaz, ama emdiği sütü kusmuyor, ya sadece su çıkartıyor, ya da sadece kesik, zaten ikinci ay 1700 gr alınca kafama takmıyorum kusmasını, yanlız bizimkinde fıtık olduğundan sadece kusmasında bir farklılık olup olmadığına dikkat ediyorum, çünkü doktorlar normalden farklı kusarsa bağırsak düğümlenmesi olabileceğini ve ameliyat gerekeceğini söylediler,bizim uyku düzenimizde tamamen bizim paşanın keyfine göre uykusu gelmedi mi asla gözlerini kapamıyor ve uyanmak istemediği zaman asla uyanmıyor ve ben iki hafta sonra işe başlıyacağım yandım anlayacağınız,

amanın oku oku zor bitirdim geçmişi maşallah kızlar

benim oğlan gece 2 de uyandı 4.30 da uyudu tabi ben bittim çünkü oyun istiyo
5.30 da tekrar uyandı
6 da uyudu 7 de uyandı
8 de uyudu bakalım ne zaman uyanacaklaelaelaelaelae
çok yoruldum çok ama bu seferde ben uyuyamadım
çocuğun dengesi değişti en sonunda okudum hatim getirdim resmen bakalım 1 saattir uyuyor ne zaman uyanacak
süt müt kalmadı zaten elimde sürahi su içiyom habiredelikafadulden

bhk manisa çok güzel bir il allah kovuştursun inşallah
arkadaşımın düğünü için kalmıştım 2-3 gün
öğretmen evini biliyorum sadece gelin saçı orda yapılmıştı diğer yerleri pek bilmiyom nerelere gittik hatırlayamadım:1no2:
bir de kına gecesi adetini hiç unutamam gece yarısı elimizde darbuka tencere bağıra bağıra şarkı söyleyerek alkış tutarak camileri gezdik:roflol:süperdi yaa

herkes kendi memleketinin hasretiyle yanıyo
bende ankaranın hasretiyle yanıyom
ankarayı akrabalarımı çok özledim
mayıs başında gideceğiz ama neyseki mart sonu annem gelirim dedi
şubat mart ne kaldı ki şunun şurasında:smiley-cool:

haaa depresyon işine çare buldum kocacığım:asigim:
elinde koca bir listeyle geldi
ziyaret etmemiz gereken acil kişiler listesi ( bu yıl tayinciler )
ve daha önce hiç gitmediğimiz gidilmesi gereken kişiler listesi diye
aayyy bir hevesle anlattıki beni çok güldürdü
bak hepsi senin sevdiğin kişiler diye gezme planı açıkladı
havalar ısıncaya kadar bunlar yeter mi diye masum masum soruyo bide:asigim:
kıyamam yaa napsın onun da elinden bişey gelmiyo

çok şükür yarabbim bu günlerimize
canım kocacığım canım oğlum
CANIM AİLEM YANIMDA ( reklama girdi gibi oldu amaşakkıdı)

Günaydın anneler ve bebekleri uzun zamandır bil: ki arızadan dolayı sizlere katılamıyorum umarım herkes ve bebekleri iyidir;
bende çok bunalmış durumdayım artık İMDAAATTTTTTT diye bağırasım geliyor benim kızımda adet edindi ben yanında yatarsam memişte dışarıda olacak burnunun dibinde öyle uyuyor yoksa kesinlikle uyku yok yapışık ikizler gibi olduk gece gündüz beraberiz:roflol:
kusma sorunu bizdede var kıyafet yetişmiyor valla sanki evcikil oynuyorum önce emziriyom emerken altını kirletiyo altını değiştirirken bacaklar havaya kalkınca mideye basınc yapıp kusuyo hadi üstünü değiştiriyom ondan sonra uyutmaya calışırken bir yarım saat geçiyorki bizim kız uyumadan karnı acıkıyo tekrar meme yada mama faslı rutin döngü şeklinde devam ediyoruz ev işi hak getire kendimi evin hizmetçisi ve dadısı zannediyorum
hala kilolarımı verebilmiş değilim hiç bir kıyafetimde olmuyo saç baş desen sabah toplanıyor akşam açılıyo kuaföre bile gidemiyom benim kucak gülü kızdan dolayı başkasındada durmuyor nazlı kızım bende acuzeler gibiyim ne zaman düzelecem bilemiyom sabah sabah içinizi kararttım dimi ama evdede beni dinleyen ve anlayan olmayınca içimi dökmek istedim
ben hamileliğimde hiç bu kadar zorlanacagımı hayal etmemiştim hep güzel hayallerim vardı ama hiç biri olmadı malesef ne kızım uslu bir bebek nede ben her işe yetişen anne :teselli:başımı okşayanım bile yok:bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…