2008 Aralık Anneleri

Son düzenleme:

sagol canim benim. bizimkininde tek istedigi kucak.ne yapacam bilmiyorum biraz yatakta birakayim dedim aglasada.ama nasil agliyor nefesi kesiliyor alisti bikere sipa napayim.hep ilgi istiyor bu saatten sonrada yatagina alismaz heralde cok uyanik cokkoglumun en son 1 aylik kontrolune gittigimizde boyu 55 cm 5000 grdi cnm sizinkiler ne alemde

kızlar herkese merhabalar guzel bır hafta sonu gecırdık cunku annem geldı esımde bızı gezmeye goturdu ama benım oglan gezmeyı sevmıyor agladı durdu
benım oglum cok kucuk dogdu 2790 gr 49 cm sımdı ıse 5100 gr 56 cm sukur ya sutum yetıyor heralde cok korkuyordum yetmıyor dur dıye allahıma cok sukur

selam kızlar,

kızlar içim çok sıkılıyor. yarın işbaşı yapıyorum. sabah erkenden yavrularımı bırakıp çıkmak çok zor olacak benim için. gerçi yarın yıllık iznimi alacağım inşallah bir aksilik çıkmaz. daha çok küçük bebeklerim. başlayamam işe (((((

kizlar bu arada bebisleriniz icin kimler ne hediye getirdi dökün bakayim ortaya hadeee

birinci dereceden akrabalarım halalar, teyzeler, amcalar, kuzenler küçük altın taktılar. (biraz kalabalık bir sülalem varda :jeyyar:) ama birer tane kaydirigubbakcemile ikiz diye ikişer tane takmadılar yani :jeyyar: (kardeşlerim ikşier tane taktılar ama kaydirigubbakcemile3
kayınvalide ve kayınpeder bilezik ve altın taktılar,

konu komşu ve akrabalardanda bir sürü örgü yelek,hırka, giysiler geldi :1rolleyes:

hepsi sağolsun hihoyyyt

hasılattan memnunuz yaniii :jeyyar: kaydirigubbakcemile3

Zea'cım umarım yıllık iznini alırsın ve bir problem çıkmaz.

Bize en son iki gün önce yumuşak rengarenk oyuncaklı bir dönence hediye geldi.Kızım bayıldı bu havada dönen oyuncaklarına.Onlara bakıp gülücükler atıyor.Bugün sabah da koltuğa yatırıp dönenceyi tam üstüne gelecek şekilde ayarladım.Onlara baka baka uyudu kuzum.Ben de fırsattan istifade kocamın ne zamandır istediği pizzadan yaptım.Hamurunu kendim açtığım için zaman alıyor.Bir ara kızım uyandı,emzirip koltuğa yatırdım tekrar ve dönenceyle uzun süre oyalandı.Çok sevdim ben bu oyuncağını:)

Bize her gelen ya altın ya elbise getirdi.Örgü ceket,yelek,patikten geçilmiyor ama ben bir kere bile giydirmedim yünlüleri.Ev sıcak,dışarı çıkarken de hep bebek askısına koyup ön tarafı üşümesin diye battaniyesini örttüm.Artık bebek askısına zor sığdığı için şapka takıp önce penye kundağına sonra battaniyesine sarıp çıkıyoruz.Evden arabaya kadar nasıl olsa.Gittiğimiz evler hep bizim evden daha sıcak oluyor.Bebek gelecek diye hamam gibi ısıtıyorlar.Kimse 24 derecenin üstüne çıkmaması gerektiği ayrıntısını bilmiyor tabii.Eskilerin öyle şeylerden haberi yok.

Eskiler demişken çok şanslıyız kızlar.Öncelikle herşeyden haberimiz oluyor.Sonra da en büyük kolaylık olan bebek bezleri var.Biz ne zaman misafirliğe gitsek kızım mutlaka bezini dolduruyor.Hatta illa ki kusuyor ve yedek kıyafetlerini giydirmek zorunda kalıyorum.Eskiden kumaş bezlerle misafirliğe gidişlerini anlattılar annem ve bir arkadaşı.Boklu bezi torbaya koyup eve geri götürürlermiş yıkamak için.Ne zormuş ya.

Uyandı bebeğim.Öptüm hepinizia.s.

edoşum afiyet olsun diyim.
bizede arkadaşlarım,eşimin arkadaşları altın takdılar.komşular yelek hırka,ciciler biciler almışlar sağolsunlar.
anneciğim ve babacığım birer altın ve künye almışlar.kayınvalidem çeyrek takdı sadece.
hepsinden allah razı olsun yinede

edoş dönenceyi sevdi demekki kızın ne güsel ya.ay onları tutmaya yakalamya da başlıcaklar yirim o elleri ya.

bugün daha bi toparlamış uyandım.günlerdir ablacığım için morelim berbattıı kızlar.hayat durmuştu sanki,ama bana muhtaç kızım var.onun sayesiyle toparlandım.hayat işte acısıyla tatlısıyla devvam ediyor.öpüyorum hepinizi

edoş kız yoksa o benim dediğim slingten mi aldın sen? bebek askısı o mu? ben hala alamadım bir sling çünkü türkiyedeki modeller pek hoşuma gitmedi.. Allahtan mutfakta geçirdiğim zamanlarda kızımı yanıma alıyorum. bi yandan tv. deki yemek programları gibi yaptıgım yemepi kızıma abartılı mimiklerle anlatıyorum, bir yandan yemeklerimi yapıyorum. gecen hafta böyle yaparak 4 kere misafir ağırladık. çok şükür eski performansımızdan hiçbirşey kaybetmedik. emme sürelerini çıkartırsak tabi:) işte ben klasik yemek yaparken, kızıma bişiyler anlatırken ki yaptığı minnoşluklarından biri..

bizim hediyelerimiz de genellikle altın ve kıyafet. anneannemiz odamızın yatağını teyzemiz ise dolabını aldı. dedemiz çok tatlı küçücük bir bilezik taktı. ama ben onu kızıma takarmıyım bilmiyorum. malum kötü niyetli insanlar çok.. 3 tane küpesi oldu kızımın şimdiden. kıyafetlerin hiçbirini giyydirmedim kızıma. çünkü annem ve teyzesi doğumdan önce çok tatlı şeyler almışlardı. onlar çok bile geldi.. bizde de hasılat gayet iyi:) ama asıl ben 23 nisanda memlekete gidince bir hasılat bekliyorum:) malum akrabaların hepsi orda benim. bakalım neler neler gelicek..

ilkimcim kendini toparlamana sevindim canım. inşallah ablan da en kısa zamanda toparlanır..

selam kızlar...bakıyorum aralık anneleri biraz daha toparlamış :))umarım hep böyle devam eder arasıra bunalsakta sonuçta bu güzel melekler için değmezmi arkadaşlar inanın bende çok yoruluyorum ama meleğimin yüzüne bakınca ne yorgunluğum nede uykusuzluğum kalıyor....nurgünden de güzel haberler alırsak daha sevinicem tabi!!!
bu arada bende dışarı çıkınca şimdilik kanguru kullanıyorum daha pratik geliyor hem kızımında keyfi yerinde oluyor ama yürüdüğüm sürece uzun süre yürümezsem başlıyor sıkıntımız hemen...:)
okullarda bugün başladı tüm okullu annelerimize kolaylıklar diliyorum ilk dönem oğlumu ben bırakıp alıyordum ..kızımı çok yakın komşuma bırakıyordum komşu dediysem hem arkadaşım hem aile dostum gibi komşum ..ama eşim maalesef oraya bile bırakmamı istemedi bende bugün itibari ile servise verdim oğlumu alışana kadar ben çok zorlanıcam sanırım çünkü 3 yıldır ana sınıfıda dahil ben bırakıp alıyordum ...
takı merasimine gelince benimde çevre kalabalık eş dost ahbap derken bizimde hasılat hiç fena sayılmazz:))
tabii bunlar güzel şeyler ama inanın hiçbiri gözümde yok benim için varsa yoksa sağlık ve huzur....
bu arada fascım ne güzel gülücükler atmış betül hanım yerim ben onu:)) bizimkide pek bi güleç yüzlü hepsine maşallah 41 kere...

selam kızlar bugün kızım maaşallah uyuyor acaba mamadanmı diyorum annemde uyku hapımı var diye dalga geçiyor:) neyse kızım iyi olsunda başka dilegim yok cuma günü işyerine gidip evraklarımı alıp sigortaya gideceğim kızımla ilk uzun ayrılımız olacak pazarteside işbaşı yapacağım canım sıkkın o nedenle

bu arada kızıma her tür hediyegeldi altın bilezik kıyafet yani bizimde hasılat iyi:) hatta şimdiden kızıma hesap açtım bile kısmet her ay üstüne eklemek istiyorum

kucağa alıştırmak konusunda da aklıma gelmişken iki kelam etmek isterim...oğlumu bu anlamda çok rahat büyüttüm çünkü kucağa alıştırmadım yedirip içirip altını altıktan sonra hemen beşiğine bırakıp çıkardım odadan ..hatta komşum çocuğu f tipi cezaevinde büyüttün diyerek takılıyordu bana :)velhasıl çok rahat büyüttüm kızımda da bu konuda kararlıydım ve maşallah onuda tabiri caisse f tipi:) büyütüyorum tabi gizli gizli kontrollerimi yapıyorum hatta bazen alışsın diye oda da işim olmasa bile giriyorum bişeyler yapıp çıkıyorum :))

fascım maaşallah bazar değmesin çok tatlı kızın
bende kızım uyurken tırnaklarını kestim şimdi her yerini yoluyor kızım

edolinacım bebek askısı dediğin kanguru değil di mi:uhm:

Tek kalın askısı olan bir şey.Omzuna çapraz asıyorsun,bebek ön tarafında kucağa aldığın pozisyonda yatarak duruyor.Apı arasından ve belinden cırt cırtlı bantlarla bağlanıyor.Baş ve ayak kısımlarındaki lastikler sayesinde ayakları ve kafası içine gömülüyor.Bi ara zaman bulursam resmini yapıştırırım.Yurt dışından hediye gelmişti.Türkiye'de yok diyorlar ama internette görmüştüm sanki.

Evet canım dönenceye bayıldı kızım.Tabii sürekli onunla oyalanmıyor ama yine de çok mutlu oldu yavruşum.
Daha iyi hissetmene sevindim canım.Zaman bütün yaraları sarıyor zaten.Ben kötü tecrübelerimden en çok bunu öğrendim.

Maşallah canım.Belki de tam doymadığı için huysuzdu kızın.Olabilir mi?
Şu sigorta işini ben halledemedim hala.İşyerim İstanbul'da ve salak muhasebeci kız günlerdir telefona cevap vermiyor.Alamayacağım herhalde ben bu parayı.

Bu arada ben hergün süt sağıp aldığım saklama poşetlerinde derin dondurucuya atıyorum.Böyle devam ederse benim bu sütlere ihtiyacım olmayacak ve dökmek zorunda kalacağım.Çok acıyorum dökülen sütüme.Keşke İzmir'de ihtiyacı olan biri olsa da versem.Bir bebeğe faydam olsa.

Fas'cım maşallah Betül'e nasıl da güzel gülüyor Yarabbim.Yemelik tam:icecream:Eşimle çok güldük resmine.Neşesi hep böyle bol olsun inşallah.
Senin dediğin şeyle aynı mı bendeki bebek askısı bilmiyorum canım,ama elinle altından destek yapmazsan çocuk iki büklüm oluyor.Bir de ön tarafa geldiği için onunla iş yapmak pek de kolay olmaz sanırım.Evde denememiştim hiç.

lilyumcum ne güzel valla biz yapamadık onu benim kız hep kucak istiyor iki beşiği var ama o ya kucakta yada ayaklarımızda sallanıp uyumak istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…