2008 Aralık Anneleri

FAScım biraz daha sabredin canım o gece uykularınız da düzene girecek bizde öyleydik gerçi şimdi hasta diye uyumuyor ama iyileşince normale döneriz inş: gece iki üç sefer kalkıyorduk birkaç güne kadar önce ama ben şunu farkettim ben ne zaman kızımla ilgili uyumamak veya gaz problemlerinden sizlere bahsetsem inanın akşamına yada ertesi gününe bizdeki sorun kayboluyor galiba bir tılsım var bu kadınlar kulübünde bize sizlerle konuşmak pek iyi geliyor

BHKcım inş: hayırlı haberlerle dönersinizde betülcüğün sağlığı yerindedir ve sizinde içiniz rahat eder bizde çektirdik kalça usg si allaha şükür bir sorunumuz yok: eskiden böyle usg ler yoktu benim kızımın doktoru çocuğun kalçalarını kontrol edebilmek için neredeyse bacaklarını ikiye ayırıyordu garibimin canı yanıyordu ama artık çok kolay bakılıyor ve bebişlerin hiç canı yanmıyor ve kesin sonuç veriyor:
lilyumcum benim oturduğum mahalledede bebek görmeye bile ya pazar günü geliyorlar ki herkes evdedir çalışanlarda değiller yada akşam ezanı saati insanın iki ayağının bir pabuca girdiği vakitlerde çok tuhaf komşularım var anlayacağınız zaten öyle zırt pırt gelmezlerde (birkaçı hariç)sayılı günlerde gelirler doğum sünnet mevlit vsama onlardada vakitsiz zamanları secerler bende senin gibi cok dikkat ederim yan komsuma kahve içmeye bile haber verirde giderim ama herkes bir değil işte
İLKİMcim bende birşey almıyorum artık yaza bakıcam yeni birşeyler canım öyle yakın bir komşun yokmu rica et beraber gidin kuaföre o ilkimi tutar sende saçını kestirirsin hoş sana akıl veriyomda benim yetişkin kızım olmasına rağmen bende gidemedim hala tokaların ardına saklıyorum bakımsız ve boyasız saçlarımı
ben kimselere emanet edemiyorum bebeğimi yaaaa büyük kızım bile olsa tuhaf haldeyim yani bencillikmi acaba sanki kimin kucağına versem canını acıtıvericeklermiş gibi geliyor benim küçük kızımda alıştı kimsede durmak istemiyor banada bahane cıkıyor kimsede durmaz diye:

zerencim aklın bebeğinde kalacak eminim ama herşey onun geleceği için canım sizlerin yazdıklarınızı okudukça iyiki çalışmıyorumda diyorum ama hani eve giren çift maaşta daha bir güzel oluyor canım ayrıca sıhhatler olsun serraya
annelikte tarifi imkansız bir duygu insan her çocukta bir kez daha annelik lutfuna erişip onun zevkini tadıyor rabbim isteyen her kadını nasiplendirsin AMİN

mastit süt arz-talep dengesinin bozulmasından olmuyor mu? ben anlamadım şimdi...süt bebeğin içtiğinden fazla gelince ve o fazla süt boşaltılmayınca süt kanalları tıkanıyor benim bildiğim... Doktorlar sana konuyla ilgili bişey dedi mi? Acaba ilk basta göğüs ucun olmaması kaynaklı yeterince boşaltamadığın için mi kanallat tıkandı? Çok ateslendiğinde de vücud su kaybetti ve sütün ondan mi kaçtı... neyse öyle ya da böyle dediğin gibi sağlıklı olsunlar da... Bir de çok merak ediyorum Almanya da anne sütüne yaklasımı nasıl doktorların? yani hani Türkiye de sezeryanda normal doğum kadar sık, anne tercihiyle yapiliyor da orada doktorlar mutlaka normal doğurtmaya çalışıyorlar ya.. Aynı sıkı yaklasım anne sütü mü-mama mı durumunda da var mi?
hipp reklamlarını gördüm zannederim çok yeni geldi türkiye'ye burada pazarın hakimi aptamil onunda bir büyük kutusu 40 kağitmiş o da anca bir hafta gidiyormuş.. bebişlere helal hoş olsun annişlerimin kesesine bereket :))
aranızda biberon isitici kullanan var mi? süt ısıtırken çok mu isittim besin değeri gitti, az mi ısıttım gaz yapacak diye düşünmekten helak oldum.. ben geceleri sağdığım sütü veriyorum sanki meme emerek üç-dört saatlik derin uyku uyumazmış gibi geliyor, bir de bizim ki memeyle daha çok kusuyor bunu da bir çözemedim halen

slm kızlar nasılsınız bebişler nasıl umarım iyilerdir
ben bişey sormak istiyorum
bugün dr gittim 3 aşımızı olduk fakat kendi dr umuza gitmedik özel olduğu için bana 3 aşıya 270 tl dedi
bizde hastanede yaptırdık ücretsiz fakat bugün dr umuzla konuştuk rota yanlış anlamadıysam rota aşısı var 1 hafta içinde gel sizlerde yaptırdınızmı

kelebeğim ilkimi bırakacak arkadaşım var tabide,ben rahatolamıyorum.aklım hep evde oluyor ozaman.bakalım ilerleyen zamanda gidicem artık sıkıldım gerçekden çok uzadı.
balım geçmiş olsun kuzucuğuna,inş.ateşsiz atlatır canım benim.bizimde cuma günü aşımız.perşgünü kontrolümüz var.bende kendi dr.gitmiyorum .arkadaşım çok iyi dr.tavsiye etti,hem yakın olması benim için çok iyi.rota aşısı hangi süreçde oluyor.aşıdan ne zaman sonraymış.özel mi,devlet mi

canım geçmiş olsun bizim ki 20 gunlukken hasta oldu oyle herhalde ciğer filmi çekildiği anı omur boyunca unutamayacagım dursun diye ellerini tuttum ağlayan yavrumun... Şimdi mevlüt var pazartesi valla herkesin kucağına verilip sallanması gerekiyormus ben birtek hocaya sallatıcağım, kayınvalideme söyledim çok bozuldu valla kim kuserse kussun...stresi şimdiden sardı beni...
Bizim evde çok sıcaktı Edoşcum merkezi sistem olduğu için, şimdi 23-24 dereceye dusurdum ve bebeği sadece tulum body şeklinde giydiriyorum herkesle kavga ediyorum bu buyuklerde uşuyecek psikolojisi yerleşmiş ne yapsam anlatamıyorum...
Ilkimcım kendini toparlamana çok sevindim..mukadderat canım benim..ilkim bebişi bizim için bol bol kokla onun annesine çok ihtiyacı var..
Fas betüş kızımız fotomodel gibi çıkmış maşallah aynı şekilde anita da öyle kızlarımız hep melek masallah
Edoşcum sutlerini sakın atma derin dondurucuda 6 ay saklayabiliyorsun bir de ilerde buyudukçe daha cok emecekler o sutleri hep kullanacaksın ayrica onlarla ek gidaya gecince muhallebi v.s. de yapabiliyorsun ya da bebişsiz dısari çıkman gerekebilir ki eşinle basbasa bir yerlere gidebilirsiniz o zamanda o sütleri verebilirsin...

Son düzenleme:
goldcuğum saol canım.toparlandım biraz. allah bebeklerimizi uzun ömürler versin,hasta olmasınlar rabbim korusun.

ayy şu deryayı izlerken ağzımdan sular akdı.-tatlicadiarzu-

goldcuğum saol canım.toparlandım biraz. allah bebeklerimizi uzun ömürler versin,hasta olmasınlar rabbim korusun.

ayy şu deryayı izlerken ağzımdan sular akdı.-tatlicadiarzu-

yağsız cevizli kek mi istedi canın civanım? valla yakın olsak yapardık keki demlerdik çayı otururduk ne guzel...:teytey::teytey:

kalça usg mizi çekildik geldik:lepi:
Allaha şükür herşey normal çıktı.

bir dahaki aşılara kadar rahatız inş...

GOLDcum saol canım allah tüm bebeklere sağlık versin mevlütünüzde şimdiden allah kabul etsin canım mevlütte bebeğin herkesin kucağına sırayla verilip sallama seramonisi oluyor ama bencede sadece hocayla geçiştir geçiştirebilirsen onun hatırı bunun kusuru bakma derim ben
sabah kayınvaldem eylülün nasıl olduğunu sormaya geldi ve bende kızımın çektiklerinin stresiyle ambargoları sıraladım kadına kucağa almak öpmek koklamak yok diye uzak gezmelere gitmek falan onun hatırı bunun katırı dinlemeyecem kalabalık ortamlarada girmeyecem dedim (iş işten geçtikten sonra akıllanana ne denirse)
bende senin dediğin gibi mama suyunun ayarını yapmakta zorlanıyorum acaba sıcak olduda vitaminleri gitti soğuk olduda mama tam erimedimi diye tereddüt ediyorum geçen haftalarda arzumun biberon ısıtıcısını gördüm yirmi beş otuz ytl idi bana kullanışlı gibi geldi ama hala almadım bende hoş alsammı almasammı diye düşünüyorum elimin ayarıda alıştı artık ısı kontrolüne zaten bebeğimde üç aya yaklaştı sen bir bak istersen bekonun falanda vardı int: görmüştüm bende:

kalça usg mizi çekildik geldik:lepi:
Allaha şükür herşey normal çıktı.

bir dahaki aşılara kadar rahatız inş...

hadi gözünüz aydın canım şu rota virüsü aşısını yaptıracakmısınız bazıları iyi bazıları gereksiz diyorlar ama bende karar veremedi hoş ben karar verene kadarda vakti geçermiş

hadi gözünüz aydın canım şu rota virüsü aşısını yaptıracakmısınız bazıları iyi bazıları gereksiz diyorlar ama bende karar veremedi hoş ben karar verene kadarda vakti geçermiş

bize özel hastanede ishal aşısı demişlerdi.
aynı sey mi acaba :uhm:

3 doz oluyormuş.
biz yaptırmadık...

evet cnm mastitcok gelen sutun tikanmasiyla olusuyor benim sütüm az geliyor tam cogaldigi zaman sut kanallarim tikanip iltihap olusturuyor o yuzden malesef hic cok sutum olmadi bu yuzden simdi tekrar cogaltmaya korkuyorum benim gögüslerime yaramiyor sütün coklugu bende bugun yarin kesecem sütü cok isterdim vermeyi ama malesef boyle hem bana hem ogluma eziyet oluyor sütüm normalde cok az ama cogaldigindada isime yaramiyor anlayacagin.

almanyada alman bayanlar genellikle benim gozlemledigime gore emzirmiyorlar ben hastanede kaldigimda cogu alman emzirmedi kimisi sigara ictiginden kimisi vucudu deforme olmasindan dolayi emzirmiyor emzirenlerde var tabi ama ben rastlamadim almanya tesvik ediyor dergilerde olsun bebek kitaplarinda olsun emzirmeye tesvik edici cok yazilar var ama artik tercihlerine kalmis bayanlarin

aptamil marka burdada var ama biz hipp markayi organik oldugu icin tercih ediyoruz cok sukur oglumada iyi geliyor bugun olctu ebemiz kilosunu 5100 gr olmus minik kuzum 14 subatta 40imiz cikacak cok sukur kilosuda boyuda yerinde hipp tavsiye ederim imkaniniz varsa tabi biz burda hipp marka mamayi 7.5 euroya aliyoruz icinde iki paket oluyor 1 hafta bile yetmiyor tabi size gore 15 tl yapiyor ama sizdede baya pahaliymis ya allah yardimciniz olsun valla allahtan bizim cocuk paramiz var onla bezi mamasi islak mendili kiyafet parasi cikiyor turkiyede parasi olmayanlarin allah yardimcisi olsun diyorum baska bisey demiyorum cocuk yapmak baya masraf gercekten

bhkciğim gözün aydın.bidahaki aşıya kadar sağlıkla büyüt bebeğini inş.
loracğım türkiyede malesef böyle.durumu iyi olmayanlara allah yardım etsin.

loracım almanyada doğum ve bebek parası adı altında hatırı sayılır bi miktar annelere ödendiği için sanıyorum anneler bu miktar ile mama vermeye daha eğilimliler eminim bizim ülkemizde de böyle bir uygulama olsa idi çoğu anne anne sütü az ise hemen pes edip mama vermeye devam ederlerdi diye düşünüyorum ben..sezeryan konusu ise bence tam bir muamma çünkü orada herkes sağlık güvencesi ile hastaneye gidiyor dolayısi ile normal doğuma yönlendirmeleri bence politik bir rant meselesi ki bizim ülkemizde de nedense sigorta sistemi özele taşındığından buyana nedense hastanelere sezeryan sayılarını ısrarla düşürmeleri konusunda uyarılar geliyor....
bence kişisel fikrim tabiki sezeryan da mama ile beslenmede birer alternatif sayılmalı ve gerekli ise faydalanmalı ve öcü gibi görünmemeli..
ayrıca eski sağlığınıza kavuşmanıza da çok sevindim canım..

loracım bende kızıma hipp veriyorum gerçekten çok hoş kokusu tadı var:) kızıma ortak çıkacam şaka bir yana ithal bir mama pahalı ama olsun kızıma herşeyin en iyisi haktır

ademel bizede doktorlar saolsun kutayım kendine geldikten sonra söylediler uyku yaptığını ama neden bilmiyorum doktorda çok telaş yaptı neyseki atlattık...
kelebeğim çok saol güzel dileklerin için senin prensesede çok geçmiş olsun malesef düşüncesiz insanlar var açıkcası ben alıncaklarını bilsem bile kapıda soruyorum ve ellerini yıkatmadan kimseyi odaya almıyorum sonuçta hastalığı çekecek olanda benim onlar yüzsüzse ben daha yüzsüsümyasakkelime biz gataya gidiyoruz çünkü bebeğim küvezde kaldığı ve ağır hastalık geçirdiği için tehlikeye atmak istemiyoruz iyikide hastaneye gitmişiz zaten..
ilkimcim çok saol bebişlerimizin nasıl canı yanıyorsa bizimde canımız yanıyor ama çok şükürki iyiler
bugün eşim nöbetçi diye sevgili anneciğim geldi bende attım kendimi mutfaga cevizli kurabiye,gül böreği, etli sarma yaptım buyrun kızlar yarın çaya gelin:icecream:sanki göbişim yetmiyormuş gibi boyna yiyorum hem plates yapıyorum hem paso yiyorum bakalım sonum ne olacak:dance:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…