- Konu Sahibi deryahakan
-
- #19.561
evet cnm gercekten cok pis bisey su mastit insanda derman birakmiyor hem yanmak hemde usumek cok kotu oluyodu en sevmedigim seydi benim atesim en son 39.7 ye kadar yukseldi antibiyotikle gecti o yuzden bugunden itibaren sutu tamamen kesmeye karar verdim zaten bisey geldiygi yok ya dogru durust mastit olan gostum tamamen bitti zaten tek gogusu sagip veriyordum ondanda ciksa ciksa gun boyu 100 cc bile cikmiyor bide gogus ucumda olmayinca iskence haline donuyor hem benim hem oglum icin zaten gun boyu mama yiyor bu kadar sut verebildigimede sukrediyorum ne yapayim saglikli olsunlarda tosunlar o yeter kismetimiz bu kadarmis
İLKİMCİM canım yeni okudum ve çok üzüldüm ablana allah sabırlar versin tabiki sanada canım başınız sağolsun allah ilkim bebeğe sağlık versin inş:
FAScım kızına maşallah yaa pek sevimli dil çıkarışına bayıldım
BHKcım memeleket hasreti gerçektende dayanılmaz oluyor özelliklede bizim gibi doğum arefesi sendromlarını yaşarken bebeklere odaklı yaşadığımız için sanki çok daha fazla özlem duyuyoruz aileye ve memlekete inş: sağlıkla gider ziyaretlerinizi yaparsınız
LİLYUMcum valla sen ne güzel alıştırmışsın öyle yedir içir yatır kendi kendine dursun bisde nerdeeeee o kucak senin bu kucak benim kollarımız helak oluyor valla bizim kızı avutacaz derken:
ZERENcim bebeğine maşallah canım mamadan dolayı uyuyor olabilir malum biraz daha fazla tok tutuyor mamalar çalışınca tabiii mamaylada büyümek zorunda kalıyor bebekler olsun canım biz evdeykende mama takviyeli büyüyoruz:
LORAcım seninde toparlanıp rutin hayatına geri dönmene sevindim canım yağız bebeğe ve sana sağlık diliyorum
EDOŞŞŞcum okuduğuma göre fazla sütmü depoluyorsun maşallah valla valla yakın olsak talipcin olurdum canım anne sütü gibisi varmı kızında büyümüş çok sevimli olmuş vitrinlerdeki manken bebekler gibi ne güzelde yatıyor bebek askısında öyle rabbim sağlık versin tüm bebişlere
bense kızımı hasta ettim hiç konduramadığım grip mikrobu benim kızımıda yakaladı evde griplide yok ama biryerlerden kapmış doktor kesinlikle kalabalık ortamlara sokmamamı evede cocuklu ve gripli misafir kabul etmememi söyledi sanki ben gelcem diyene gripliysen gelme diyebilecekmişim gibi ama çok dikkat etmek lazım özelliklede öpmemek ve öptürmemek
bugün kızımın cektiği eziyeti ve gözyaşlarını gördükçe bende ağladım kendime kıza kıza minicik kollarından kan aldılar ve ciğerlerinde bir şey varmı diye film çektiler ama yavrum hem korkusundan hemde can acısından helak oldu allahtan sadece boğazlarındaymış virüs aşağılara inmemiş tabiii ilk antibiyotiğimizide almış olduk hiç ilaç kullanma taraftarı olmayan ben çok üzüldüm şifa olur inş:
arkadaşlar evinizde hasta olmasanızda arada buhar yapıp havayı nemlendirin doktorun bana ilk söylediği şey kuru ve sıcak odada bulunmamak ve bebekleri öptürmemek hatta kalabalık ortamlarda tutmamak: bu hastalık bana ders oldu artık cok daha fazla dikkat edecem evdekilere bile şimdiden ambargo koymaya başladım şu yasak bu yasak diye bebişlerin dili yokki derdini anlatabilsinler
herkese sağlık ve iyi akşamlarrr dileriz hasta kızım ve ben:::
goldcuğum saol canım.toparlandım biraz. allah bebeklerimizi uzun ömürler versin,hasta olmasınlar rabbim korusun.
ayy şu deryayı izlerken ağzımdan sular akdı.-tatlicadiarzu-
kalça usg mizi çekildik geldik:lepi:
Allaha şükür herşey normal çıktı.
bir dahaki aşılara kadar rahatız inş...
hadi gözünüz aydın canım şu rota virüsü aşısını yaptıracakmısınız bazıları iyi bazıları gereksiz diyorlar ama bende karar veremedi hoş ben karar verene kadarda vakti geçermiş
mastit süt arz-talep dengesinin bozulmasından olmuyor mu? ben anlamadım şimdi...süt bebeğin içtiğinden fazla gelince ve o fazla süt boşaltılmayınca süt kanalları tıkanıyor benim bildiğim... Doktorlar sana konuyla ilgili bişey dedi mi? Acaba ilk basta göğüs ucun olmaması kaynaklı yeterince boşaltamadığın için mi kanallat tıkandı? Çok ateslendiğinde de vücud su kaybetti ve sütün ondan mi kaçtı... neyse öyle ya da böyle dediğin gibi sağlıklı olsunlar da... Bir de çok merak ediyorum Almanya da anne sütüne yaklasımı nasıl doktorların? yani hani Türkiye de sezeryanda normal doğum kadar sık, anne tercihiyle yapiliyor da orada doktorlar mutlaka normal doğurtmaya çalışıyorlar ya.. Aynı sıkı yaklasım anne sütü mü-mama mı durumunda da var mi?
hipp reklamlarını gördüm zannederim çok yeni geldi türkiye'ye burada pazarın hakimi aptamil onunda bir büyük kutusu 40 kağitmiş o da anca bir hafta gidiyormuş.. bebişlere helal hoş olsun annişlerimin kesesine bereket :))
aranızda biberon isitici kullanan var mi? süt ısıtırken çok mu isittim besin değeri gitti, az mi ısıttım gaz yapacak diye düşünmekten helak oldum.. ben geceleri sağdığım sütü veriyorum sanki meme emerek üç-dört saatlik derin uyku uyumazmış gibi geliyor, bir de bizim ki memeyle daha çok kusuyor bunu da bir çözemedim halen
evet cnm mastitcok gelen sutun tikanmasiyla olusuyor benim sütüm az geliyor tam cogaldigi zaman sut kanallarim tikanip iltihap olusturuyor o yuzden malesef hic cok sutum olmadi bu yuzden simdi tekrar cogaltmaya korkuyorum benim gögüslerime yaramiyor sütün coklugu bende bugun yarin kesecem sütü cok isterdim vermeyi ama malesef boyle hem bana hem ogluma eziyet oluyor sütüm normalde cok az ama cogaldigindada isime yaramiyor anlayacagin.
almanyada alman bayanlar genellikle benim gozlemledigime gore emzirmiyorlar ben hastanede kaldigimda cogu alman emzirmedi kimisi sigara ictiginden kimisi vucudu deforme olmasindan dolayi emzirmiyor emzirenlerde var tabi ama ben rastlamadim almanya tesvik ediyor dergilerde olsun bebek kitaplarinda olsun emzirmeye tesvik edici cok yazilar var ama artik tercihlerine kalmis bayanlarin
aptamil marka burdada var ama biz hipp markayi organik oldugu icin tercih ediyoruz cok sukur oglumada iyi geliyor bugun olctu ebemiz kilosunu 5100 gr olmus minik kuzum 14 subatta 40imiz cikacak cok sukur kilosuda boyuda yerinde hipp tavsiye ederim imkaniniz varsa tabi biz burda hipp marka mamayi 7.5 euroya aliyoruz icinde iki paket oluyor 1 hafta bile yetmiyor tabi size gore 15 tl yapiyor ama sizdede baya pahaliymis ya allah yardimciniz olsun valla allahtan bizim cocuk paramiz var onla bezi mamasi islak mendili kiyafet parasi cikiyor turkiyede parasi olmayanlarin allah yardimcisi olsun diyorum baska bisey demiyorum cocuk yapmak baya masraf gercekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?