2008 Aralık Anneleri

herkese günaydın arkadaşlar.kimse yok galiba.biz erken uyandık 2 defa kahvaltı yaptık yani kızım.şimdi geri uyudu ben de mutfağı bile toplamadan pc nin başına oturdum.tam bunalımdayım galiba hiçbir iş yapmıyorum sadece misafir geleceği zaman evi topluyorum doğru düzgün yemek bile yapmaz oldum.ya kızımla oyalanaıyorum yada pc başında

Kalabalık ortamlardan çıkınca benim kızım da hiç olmadığı kadar huysuz olabiliyor.Hatta bir kere çığlık attı resmen.Babasıyla okuya okuya sakinleştiriyoruz yavrumu.Ben de nazara çok inanırım.

Emine'cim senin sağlığın iyi olsun da,Eren paşa mamayla da doyar ve büyür merak etme annesi.
Evde olsan sen de internete daha sık girebilirdin bizim gibi.Ben bazen emzirirken bile yazıyorum ya da yazılanları okuyorum.Sandığın gibi bol vaktim olup da oturup saatlerce internette dolaşamıyorum yani.

Kızlar benim belimden çok sırtım ağrıyor.Hatta sırt ağrısından sabah uyanıp yataktan kalkma ihtiyacı duyuyorum.Üstüne yatamıyorum.Hatta geçende ağrının sebebini buldum,kanatlarım çıkacak dedim herkese:))

herkesin geçmiş sevgililer gununu kutluyorum ne guzel artık hepimizin 2 sevgilisi var :))
ben dun cerrahpaşa hastanesinin profosorune gittim bizim bebişin kusmalarıyla ilgili çünkü burdaki arkadaslar (özellikle perihancım) çok yardımcı oldular ama tam kesin bir sonuç alamamıştım bir de bizim ki zatüre baslangıcı atlattı malumm neyse kilo aliyorsa kussun dedi sakın endeskopi, ilaç tedavisi falan önerirlerse kabul etme 3 aylık olunca azalır, 6 aylıkken de tamamen biter dedi sende benim bebegim ilk üç ay çok kusmustu dersin dedi... Tek zararı bol bol kıyafet yıkarsın dedi :))
Rotovirusu aşısını sordum önermedi.. Yeni bir aşı dedi yani biz neler gördük, böyle yeni aşılar yan etkileri tam arastırılmadan piyasaya sürülüyor sonra "ay pardon" diyorlar dedi... Rotavirüsünden korunmak için bol bol ellerinizi yıkayın dedi,
beli ağrıyan arkadaslar iki ellinizi duvara dayayıp destek alin ve duvarda şınav çekin...memeler buyuk, sürekli emzirmek için eğiliyoruz sonra kamburumuz çıkar, bel ağrısından kurtulamayız bir de benim doktor (kadın dogumcu) bana ostracare diye kalsiyum, magnezyum, çinko v.s. içeren bir vitamin verdi emzirdiğimiz için dişler, saçlar biter, ilerde çok kolay kemik erimesi olursun dedi...

merhaba kızlar.bugün döndük evimize.kızım çok şükür iyi,atlattık aşıyı.3tane aşıyı nasıl hangi bünye dayanır bu bebişlere.geçmişi pek okuyamadım.düngece kayınvalideme çok yakın arlkadşım geldi.onunda kızı 1yaşında.uyuttuk bebişleri,kocalarda hadi bara gidelim dediler sevgililer gününü azda olsa kutlayalım açılırsınız diye.kayınvalidem bakarım dedi,ağlarsa arıyacakdı.uyuttuk bebişleri çıkdık.tabi benim aklım kızımda.geri dönelim durmaz acıkır derken beni ikna ettiler.gittik bara yarımsaat sonra telefon geldi.arayan kayınvalidem ama benimki ağlamıyordu.arkadaşımınki.pek keyiflndim ohhh dedim.deminden beri sitrese giren bendim benim kızım bana izin verdi çıkmama diyerek bir muhabbet yaşadık.kalkdık geldik eve.benim kuşum uyuyordu mışıl mışıl.
öpüyorum sizleri

canım masallah betuse demek sütün yağli senin herhalde yerinde ve öz 5800 olduğuna göre betüş :) masallah kaç gr almış bir ayda? ben liste nerde bulamıyorum hangi bebiş kaç gr la basladı, nasıl devam etti bilemiyorum..
ilkimcim kayınvalidenle aranızın duzelmesine çok sevindim bebiş uğurlu geldi desene hihoyyyt
kızlar yazın bizde buluşalım bir orta yerde bebiklerimiz biraz daha palazlansın, havalar açsın...
kızlar hep 3 saatte bir mi emziriyorsunuuz yoksa acıktıkça, ağladıkça mi?
y

goldcuğum biraz öyle oldu hayatım
.yarım saatde bir emzriyorum ben.çok uyuduğu zaman 3saati geçirmiyorum,çenesini indiriyorum aşağıya doğru memeyi tıkıyorum ağzına.ama bizimki gece uyumadığı çin sabah 6dan sonra pestil gibi uyuyor bende oda öyle.saatimiz geçiyor anlayacağın.benim kuzucukda 5600 kg 60cm olmuş teyzoşları

merhaba arkadaşlar geçmişi okumaya vaktim yok
umarım herkes iyidir
dün kontrolümüz vardı oğlum 60 cm ve 5800 gr olmuşmaşallah
dr um çok iyi dedi

yarın tam 2 aylık olacak oğlum ve aşımız var :çok üzgünüm:
dr um ağrı kesici yazdı gitmeden var dedi
inşallah sorunsuz geçer yaa yavruma 3 aşı birden yaa
bu arada arkadaşlar 3 aşıyı ne kadar sürede yapıyorlar :uhm:,
arka arkaya mı yapıyorlar bekliyorlar mı ona göre giydireyim yavrumu

bi de rotavirüsü önerdi ben kendi çocuğuma vurdum dedi
imkanınız varsa mutlaka yaptırın dedi
nedenini anlattı da çok uzun sonra yazarım

öptüm herkesia.s.

canım (ilkim) senin takvim basımı dondurdu doluya koydum olmadı boşa koydum dolmadı senin kız 42 haftalık nasıl oldu? nerdeyse 1 yasına az kaldı,kafamçokkarıştı

selm millet goldcum rotavirüsü için verdiğin bilgilere sonsuz teşekkürler.ben de aynen senin dr unun dediği gibi düşünüyordum ama bir yandanda salgınların çok olduğunu duydukça yine de yaptırsammı diye düşünüyordum bunu bir profdan duymak iyi geldi.
ben kızımı ne zaman isterse ne zaman mızlanırsa emziriyorum.şayet uyursa da uyandırmıyorum.
yarın bizim de kontrolümüz vardı ama galiba gidemeyiz.çünkü burda kar başladı.ve il merkazi 100 km uzak.aslında kızım ne kadar oldu çok merak ediyorum boyunu evde ölçtüm 63cm ama kilosunu merak ediyorum 15 gün önce 5750 idi şimdi kesin 6 yı geçmiştir diye düşünüyorum ama hadi hayırlısı.
ilkimcim sanada geçmiş olsun bizim de perşembe günü aşolarımız işallah sorunsuz atlatırız

off kızlar offff benim kızım emmek istemiyor birsürü yollar denedik ama almıyor dünden beri uğraşıyoruz ama memeyi görünce cığlıklar atıyo ağlıyo iyicene huysuzlaşıyor anca uyudugu zaman alıyo gögüslerim doldu ağrımaya başladı internetten baktım bu dönemlerde olabilirmiş dikkatli olun sakın mamaya geçmeyin diye yazıyor en fazla 1 hafta sürüyormuş napalım bizde uyurken emzircez artık ama 2 günde soldu yavrum gözlerinin altı bile cöktü

goldcuğum benim takvimle hiç alakm yokki.ne diyo kıs ordakaydirigubbakcemile3
ademelciğim inş.ateşsiz huzurlu geçirir yavrun aşısını.ben eve gelince calpol verdim hemen.karma aşısını 1saat sonra oldu.sağlık ocağına paydos girmişdi yetişemedik.benim yavruma çok naz yaptırdı aşı,2gece huysuzdu.sızlandı hep.umarım iyi geçer canım.
ortalığı ayağa kaldırdım 3aşı zarar verdii diye.anne yüreği dayanmıyorki,halbuki aşının ne zararı olur

bizim üç aşımızın vurulması toplasan 3 dakka sürmedi, önce verem aşısı yapıldı koldan ve aynı anda iki bacağına aşı yapıldı, hemşire aşının açılır açılmaz vurulması gerektiğini söyledi, meleğim ne olduğunu anlamadan işlem bitti anlayacağınız, çok şükür ne huzursuzluk ne de ateş yapmadı bize aşılar, bu arada bebeğimi bırakıp işe başlamama tam bir hafta kaldı, kafayı yiyeceğim, keşke başka bir seçeneğim olsaydı, alışsın diye bir kaç günde bir süt sağıp dışarı çıkıyorum, yokluğuma alışmaya başlasın diye, ama bazen döndüğümde bana küsmüş oluyor, hiç bana bakmıyor, mememi tutmak istemiyor, konuştuğumda karşılık vermiyor, eski halimize dönmemiz birkaç saat sürüyor

zeynepcim senin göğüslerin muhtemelen çok şiş ve bebeğin memeyi alamıyor vermeden evvel biraz boşaltırsan çok rahat alacaktır ayni şeyleri ben yasadım bağirmasının sebebi de aldiği vakit acaip tazzikli süt gelmesi.. ayrica canım göğüslerini biraz daha boşaltmazsan mastit olacaksin ve bu hiç hoş bişey değil, 2-3 gün kendini bilmeden yatarsın sonra...

CANLARIM HASTANEDE İLAÇ KULLANMAM NEDENİYLE 10KĞ ALDIM.
KOCAMAN BİR GÖBEĞİM VAR BUNDAN NEFRET EDİYORUM.
ACAB ETRAFNIZDA HAP KULLANIPTA ZAYIFLAMIŞ BİRİLERİ VARMI?varsa ne yapmam gerekiyor?
BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK TEŞKKÜR EDERİM HEPİNİZE.
MELEKLERİNİZİ KOCAMAN ÖPTÜMMM a.s.

iyi akşamlar kızlar bugün acil ahstaneye gittim bel agrım dolayısıyla dayanamadım ve doktor bel fıtıgı olma riskim olduğunu söyledi inciltmişim bir şekilde fizik tedavi olmalısın dedi yarın için rapor yazdı fizik tedavidede rapor yazarlar dedi bakalım yarın bir işe gideyimde duruma göre tekrar rapor alabilirim ama belim çok agrıyor

geçmiş olsun canım, umarım bir an önce iyileşirsin,

goldcum verdiğin bilgiler için rota virus hakkında teşekkür ederiz. doktorumuz bize ben önermiyorum ama siz bilirsiniz diyince pimpirik yaptıydım. senden de duyunca daha bir kani oldum.. bizim kız geçen ay 4200 kilo idi. yaklaşık 1500 gr almış. maşallah. doktor 4500 olması yeterli bu ay dedi-doğum kilomuza nisbeten tabii- ama biraz tombalak mı olcak nedir:) gerçi boyumuz da aşağı kalır olmadığından çok tombalak görünmüyor kızım. sağlıklı sıhhatli olsun da ben tombik bebek pek sevmem. bu arada bebiklerin takibine bu linkten ulaşabilirsin: http://www.kadinlarkulubu.com/bebeg...oktor-kontrolleri-ve-aylik-gelisimleri-8.html
hoş kimseler yazmıyor. o kadar liste de güncelledik..

ilkim valla iyi çıkmışsın kızın olmadan. iyi gelmiştir inşallah. ben nedense yalnız çıkmak hiç istemiyorum. 1 kere alışverişe gittik eşimle. anneme bırakıp 1 saat sürmedi hepi topu. özledim kuzumu sanki günlerdir görmemişim gibi.. ben ya kızımla ya hiç diyenlerdenim. ama belki aşarım bu durumu bir süre sonra..

dorucum valla çalışmak zorunda olan arkadaşlar için gerçekten çok üzülüyorum. zira iş yerinde en yakın arkadaşlarım bebeklerini bırakıp işe geldikleri haftayı çok zor geçirmişlerdi. o kadar fedakarlık yapıp çalışmaya devam ettiler ama şimdi kriz sebebi ile çoğu işlerinden çıkarıldı. hepsinin yandığı tek şey keşke bebeğim kçükken ben istifa etseydim demeleri.. kısmet bu işler. her şey istediğimiz gibi olmuyor malesef.hayat bize ne sunarsa onu yaşıyoruz. üzülme sen de arkadaşım. inşallah bu zorlugu da yeneceksiniz oğluşunla. o da alışacak sen de..

eminecim valla ben haplarla zayıflamak yerine doğal yollardan ve zamana yayarak zayıflamanı tavsiye ederim. bence bir diyetisyene görünmekte fayda var. o en iyisini tavsiye edecektir senin için.. üzülme canım. sen eminimki her halinle güzelsindir..

zerencim geçmiş olsun canım. Allah şifa versin

günaydın tatlı anneler

biizmde aşı günümüz yaklaşıyo ama kafam allak bullak olmuş durumda
her doktor farklı söylüyo biri mutlaka gerekli başka biri tam tersi
bakalım artık hayırlısı olsun ne yapalımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…