2008 Ekim Anneleri

günaydın hatunlar...uzun zamandır bakıp bakıp kacıyom..yazmaya vakit kalmadan süpürgesiz cadım uyanıyo..sanırsam sensör var bu cocuktakaydirigubbakcemile3bizde cuma günü gitmiştik dr a.benim hatun az kilo aldıgı ve cok kustugu için aptamil ar a basladık..biraz yogun bi mama..bakalım ne kadar kilo alcek..ama dr almamasının cok normal oldugunu sööledi çünkü çok hareketli dedi..bu sekilde mamayla dengelicekmişizz..

Yok canim yaa bende beceremiyomm mamadan yapmayi bi defa pastorize sutten mayaladim o guzel tuttu ama tadi yogurt gibi degildi kavinvaldem yedirme sakin dedi doktum bi kac defa mamadan denedim ama oda tutmadi hic doktum hepsini yediremedim kizim kendi yogurtu yiyemedi daha gecen ev yogurdu aldik 2 gun onu yedridim bide pastorize yogurtun ilk gun olan tarihlisinden alip yedirdim baska yok sutcu ariyorum simdilik bide oyle deneyecem

kızlar benim adetim 3 gün gecikti:1shok: korkuyoommm dua edin nolur olayım hiç böyle gecikme olmazdı

Selam Kizlar bu yogurt meselesi kafama takiliyodu haceri sardim sutcu aramaya ciktim havada bi guzel gunesli bizim evin karsi tarafinda bi yer varmis hemen buldum aramdan gunluk koy yogurdu sutu peynir hersey var eriste yufka manti ev yapimi 1 kilo sut aldim yasli bi amca vardi haceri cok sevdii nazar boncugu verdi tabi hacer adamin yuzune bakti bakti agladi yabancilari biliyo ve korkuyoo neyse ordaki yufka yapan kadinlar felan sirinlik yapti susturduk amca bana nasil yogurt mayalayacagimi bile anlatti ins tuttururum beceririsem hergun gelicem buraya dedim adam acidi galiba bana yapamazssan bi kavanoz getir hergun ben sana yogurt yaptitirim gelir alirsin dedi ehehe ben yolunu buldun du bakalim nasil olcak

Kizlar ordaki amca bu sutu ev yogurduyla mayala dedi simdi evde ev yogurdu var onla mayalarim o bitince hergun hacere yaptigim yogurtla mayalasam olur dimi sonucta oda ev yogurdu

ben mamadan yoğurdu güsel tutturuom inceliklerini anlatsam mı gerçi çıtır bikez yazmştı bende onları uyguluorum işe yarıo
önce mamadan tutturamamıştım milupa ile denemiştim sonra sütten yaptım güsel oluodu bikaç kez sütten tutmadı tadı da ekşi oluodu sütten sonra bebelac mama ile yapmaya başladım ogün bugün severek yiyo kerem yoğurdunu mamadan daha tatlı oluo bide şey düşündüm madem inek sütü biçok değer açısından yetersiz gelio 1yıl vermeyin diolar ya devam maması demir vs yönünden zengin demekki yoğurdu da zengin olur die mantık yürüttüm yanlılıo olabilirm :uhm:
120cc den yapıom buaralar 4ölçek mama su kaynamış olcak hafif ılıyınca mamayı katıp karıştırıom bu sırada sofra bezi ve temiz havlunun üzerinde oluo kavanoz başka bi bardakta 2çay kaşığı yoğurdu özüyorum içine 2çay kaşığı kavanozdaki mamadan katıom mayamız hazır oluo sonra serçe parmağımı baıtırıom içimden 7ye kadar sayıyom dayanabilcek sıcaklıkta olcak ama sıcak olcak baaya soğuk olunca tutmuo yani ince bir ayar o...4-5saat hiç dokunmuorum sonra dolaba kaldırıom gece yatmadan yada sabaha karşı mayalıom ben sabah işe gittiğim için bide onunla uğraşmayım die hazır ediom
ama herseferinde korkarak açıom yoğurdu acaba tuttumu die çünkü benm de çoğu tutmamştı ilk zamanlar artık sinir olmştm babymix almştım ama dr muz önermedi onu da

leylacım açık sütten hijyenik olur mu yoğurt ya :uhm:kaynatılınca da vitamini gidio diolar ama eskiden de açık sütten yaparlarmş köyde falan annelerimiz

aynen bende böyle yapıyorum günlük sütten yaptıklarım tutmadı eğer 4 saatten fazla bekletirsem kaymak bile tutuyor özlem kereme hergün veriyormusun yoğurt

herkeslere merhabaaa
biz geldiik:sm_cool:
herkes yine yoğurt telaşında gördüğüm kadarıyla.ben kutu sütle tutturamadım,mamadan çok güzel oluyo..sonra burda bi bakkalda şişe süt buldum.günlük.ondan yapıyom.süper tutuyo.ama benim velet yemiyo

bu arada cuma günü pnömokok aşısı ile ilgili bi problem yaşamıştık ya,biz dozlara 6.aydan sonra başlıcakmışız.sağlık ocağı 6.aydan sonra vurmuyomuş.hastaneler vuruyo.ama malesef şuan yaptıramıyoruz çünkü 2 canlı aşı arasında en az 25 gün olmalıymışbenneyaptımkibizde en son martın 3 ünde karma aşı olmuştuk..daha beklicez yanii.

terken benimde reglim gecikti bu ay.zaten sadece geçen ay olmuştum..bu ay da soğan suyu içtim ama niye olmuyo:1no2:rum yaaaa

aynen bende böyle yapıyorum günlük sütten yaptıklarım tutmadı eğer 4 saatten fazla bekletirsem kaymak bile tutuyor özlem kereme hergün veriyormusun yoğurt

evet canım hergün 1kavanoz yiyor çünkü ben işe başladım mecbur yiyor

eşim eğer hamileysen kaçar giderim diyorkaydirigubbakcemile3 çok korkuyorum ya 2 aydır düzenli aynı gün oluyodum 6 aylık olunca hap kullanabilirmiyizki

merhaba ekim anneleri nerdenisiz.benim kızım 5 aylık oldu.henüz ek gıdaya başlamadım.kararsızım .aslında az az vereyim diyorum
başlayanlar varmı

eşim eğer hamileysen kaçar giderim diyorkaydirigubbakcemile3 çok korkuyorum ya 2 aydır düzenli aynı gün oluyodum 6 aylık olunca hap kullanabilirmiyizki

hayatım boyunca 1 gün bile sekmedi:1no2:
doğumdan sonra sadece geçen ay oldum.
bu ay niye tık yok yaaaaaaaaa:çok üzgünüm:acaba daha düzene girmemiş olabilirmii?
bende çok korkuyorum.ama hap kullanmak istemiyorum bana çok yan etki yapmıştı.

kızlar çok şükür benim oğlumun yeme problemi yok ama yaramıyormudur nedir kontrolden geleli 10 gün oldu bazen evde kendi kendime tartıyorum hala aynı çıkıyor kilosu çok hareketli ondanmı acaba bacakları makinalı tüfek gibi

merhaba kızlar nabersinizzz
şöle bi bakıp çıkıcam umarım herkes iyidirrrr

özlemcim demek 2 haftada 500 gr almış kızzz neyle besliyosun keremi bizi de besle bizi deeee delikafadulden delikafadulden

biz de bu hafta içi 5. ay kontrolümüze gidicez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…