selamün hello len :gitme: anam kızı iileştirelim derken şimdide bronşioliti tekrarladı Çok üzgünüm çoook ay dellenecem artık Çok üzgünüm çoook nasıl öksürüo kuzum.acaip de cok hapsuruyo :çok üzgünüm: burnu akıo üstüne bide çişi hasta ne etcemi sasırdım artık :çok üzgünüm: allahım kızıma şifa banada sabır ve dayanma gücü ver :Saruboceq: yarın sabah doktorumuzda randevumuz var.hem kültür sonucunu göstericez hem aylık rutin kontrol hemde öksürüğünü göstericz.buyuk ihtimal ventolin vericek yine..inşallah yatırmaz :Saruboceq: gecen olduğunda havayla gecmedi die yatırmıstı :çok üzgünüm:
gözün aydın len leyla karısı Şeniz inşallah gidersiniz...cok gzl oralar..sanada deişiklik olur
ah canım yaaaaaa :1hug: gözlerim doldu zeynepcim...cok saol...allah razı olsun..allahım dularını okuduğun kuranı kabul etsin..seni eşine bebeğine ve ailene bağışlasın :Saruboceq:
eylülcüm nasıl üzülmiim..baksana bi yeri iileştirelim derken bi yerden hasta oluo cocuğum :çok üzgünüm: zaten kafam allak bullak bide bu hastalıklar..ama cok şikayet ettim snaırım burda olmaktan allahta al sana hastalık uğras sıkılmazsın dedi kızdı bana...rabbim aileme şifa versinde gözümde yok baska bişe :1no2: annemin gelmesine gerek yok eylülcüm artık.2 hafta sonra bugun allahtan bir mani olmazsa bi izmirde olucaz :Saruboceq:
:teselli: gecmiş olsun yaaaa noluoz olum toplucana nazara mı geldik ne :sm_confused: cok şükür hasarsız atlatmıssınız.canım ben senin dediğin gibi oturttuğumda kucağına kocaman kendi yattığım yastığı koyuyorum.üstündede ayıcıklı kılıfı var.ona bakcam derken düşmek aklına gelmio kaydirigubbakcemile3
inşallah zambakım inşallah :Saruboceq:
he geldim yavrubronşiolitle ilgili yazı arattırıyorum nette..evde neler yapabilirz die.şimdi nane ılamur ve limon kaynattım.boğazı yumusasın die birazdan içircem..sen bişe yapıomuydun?bak bulduğum bi yazıyı gösteriim
SİZİN YAPABİLECEKLERİNİZ:
En önemlisi temiz hava ve balgam sökücülerden faydalanmaktır: Kekikte bulunan bitkisel etken maddeleri içeren öksürük şurupları ya da eczaneden alabileceğiniz kimyasal balgam sökücüler (ambroksol ya da asetilsistein) kullanabilirsiniz. Çocuğunuza bolca içecek, en iyisi çay verin, öksürük kesici ilaçlar sadece hastalığın başlangıcındaki ilk bir iki gün faydalıdır. Bunun ardından, yani balgam oluşmaya başladıktan sonra, öksürüğün kesilmemesi gerekir.
0 Evde hazırlanan ilaçlar:
Odaya, bir çamaşır kurutma askısı yerleştirip üstüne ıslak bezler asın. Böylece hava nemli tutulur. İçyağı sürülmüş göğüs sargıları balgamı söker. Kan akışını canlandırır ve böylece balgamı söker. Günde üç kez on dakika kızılötesi ışığa tutmak ya da tuzlu suyla buhar banyosu da işe yarar.
kızlar ben dün doktora gittim.sakın seni bırakmasına izin verme dedi.belki sütün azdır o da çekiyodur süt gelmeyince de sıkılıp bırakıyodur dedi.onun için vita malt verdi.eşi kullanmış ve acayip süt yapmış.bu alkolsüz biraymış ama hiç bir yerde bulamadım bugün canım sıkıldı.aktarlara falan da bi bakalım.sonra yazın sivrisineklerden bebeğini koruman çok önemli dedi.chicconun zikkosu mu ne varmış onu al dedi.eczanelerde satılıyomuş yarın alacam.sonra güneş kremi olarak da sebamedin 50 factörünü al dışarı çıkarken omuz başlarına ve burnuna sür oralar çok hassastır dedi.Allah'a şükür balgam sökücü işe yaramış.geniz akıntımız bitmiş.ama 10 gün daha kullan tamamen hiç bişisi kalmasın dedi.sırtını falan tekrar dinledi.şükür bişimiz yok.Allah'ım hasta bebişlere yardım etsin.cemremiz de çaabucak iyi olsun inşallah.
eylülcüm canım benden sana tavsiye bol bol eti burçak ye arkadaşım.ben allahtan çok severdim şimdide Giray için yiyiyorum çaya bandıra bandıra mis gibizemuszemus
evet vita malt biranın alkolsüz olanı doğru,burçaktada malt var zaten kepeklide üstelik lezzetli.aslında bozada çok iyi ama yaz geldi bilmiyorum sizin oralarda bulunurmu.hani bizim İstanbulda zaten semtinde Vefada 12 ay varda istersen araştır canım.boşver sen vita maltı falan.inan o kadar faydası varki sütü artırıyo.benim kardeşim doktor bahsetmiştim gelinimize çok yedirmiş gerçi o ikiz doğurdu yetmiyodu sütü ama ben halen devam ediyorum yemeye.eşim markete gidince direk oraya bakıyo bisküvi reyonuna oğlu için tabikiyerimseniben
bol bol su ve kompoto iç canım ben halen devam ediyorum çünkü benimkide memede mutlu olan tiplerdenhihoyyyt
geçen hafta ben Girayın doktoruna sordum hiçbirşey önermedi sinek için senin dediğinide sordum siz dikkat edin çocuğunuzu sakının dedi bende almadım canım yaa.
Gunaydin hatunlar hepinize iyi pazarlar gezeceniz mi bugun yaa kizlar sabah aklima ne geldi gecen sene ramazanda hamistik ya ben hic oruc tutamadim malum son aylardi 1 ay borcum var acayip kafama takiliyi yav nasil tutacam borcumu ramazanda yaklasti 3 aylarin icinde baslasam da tutsam yaa kendimi kotu hissediyorum hacer emiyo diiye biraz da icimden simdi dursunda seneye diyom sonrada emmese de olur allah gostermesin sabaha cikacagimiz belli mi hadi borclu gidersem diye dusunuyom siz naptiniz eminim sizde yemisinizdir ne zaman tutacaksiniz
hem caya bandıra bandıra burcak yiyosun hemde kilo veriosun :1shok: hıh :dilcikar: hiç kıskanmadım :dilcikar::dilcikar: :umursamaz:
ayyy canım ya valla kasten yazmadım hep diyorum ya bünye meselesi ben alamıyorum.ama inan çok çirkin oluyo zayıflıkta bazen kendimi afrikadaki açlar gibi hissediyorum kemiklerim sayılıyo yaa.herşey üzerimden kaçıyo be gülüm:çok üzgünüm:
olsun allah sağlık versin :Saruboceq: bende arikadakiler gibiyim valla ama benim tip olarak deil midemdeki bosluk olarak :çok üzgünüm: açım uleeeyyyynnn acım beeeeeeeeeeee senağlama ac olmama rağmen dün verdiğim 3 kilodan birini geri almısımnasıl oldu anlamadım :sm_confused:
bazı insanlara stres yararmış canım seninde öyle herhalde kuzunun yüzünden sıkıntıdasın ondandır belkidea.s
he bak bu olabülüüüü fisfisfis
huuuuuuuuuuu napıyonus bakem
biz iyiyiz canım siz nasılsınız Gülçe nasıl
ben şimdi hanımefendiyi uyuttum birazdan bende yatacam bi bakim dedim ama herkes başka yerlere kaçmış 2 gündür gece hiç uyumuyordu sabaha kadar mız mız ediyo ağlıyodu umarım kızım bugün azcık da olsa uyur çok yorgun ve bitkininm 3 dişi patladı dördüncü de 1-2 güne kalmaz patlamak üzere ayyyyyyy bugün dişlerini yemeyi öğrendi akşama kadar dişlerini gıcırdatıyo ne gıcık bi ses anlatamam dayanamıyorum ama yapma demeden anlamıyoki kuzum onun çok hoşuna gitti bide evde baya dolanıyo artık emekleyemiyor ama sürünüyor
oyy kıyamam sıcaklarada denk geldi napsın yavrucak annesi:sm_confused:
o diş gıcırdatma işi bizdede vardı ilk başlarda ama bitti çok şükür ne kötü bir ses yaa haklısın valla.ama anlamıyolarki yapma demekten daha a.s
çok şükür canım iyiyiz girayın yolundan gidiyoruz sürekli diş çıkarma modundayız güray nasıl neler yapıyo anlatsana :1rolleyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?