2008 Ekim Anneleri

Olcay atesini kontrol et canim ara o verem cok kotu bisey ya 2. Asimizi oldugumuzda ben sik sik olctum 37 bucuk oldu hemen ustundekileri incelttim ates dusurucu verdim ates cok tehlika allah korusun

Bu arada WATERLILY biraz gözattım da yukarlara doğru sanırım sana bişey olmuş eğer grip felansan canım benim bende yaklaşık 1 ay önce acayip şekilde nasıl bir nezle oldum mendil yetiştiremiyorum hem burnum hem gözlerim akıyor olmam olmam bi olunca bu denli şiddetli yakalar beni oğlana geçecek diye çok ürktüm hemen doktorunu aradım geçmemesi için bi ilaç verirmi acaba diye bişey olmaz annesi sütten geçmez korkma dedi sadece bana sen maske kullan dedi bende eczaneden alıp mske kullandım çok korktum ama çok şükür hastalanmadı canım benim eğer grip yada nezleysen hemen eczaneden maske al ve emzirirken ve kucağına almadan önce maskeyi tak ve asla nefesini ona verme o maskeyi takınca biraz garip bakıyolar ama ses aynı ses bu kadında kim der gibi yani benimki öyle yaptıydıkaydirigubbakcemile3

bebekler durduk yere korkabilir, ağlayabilir kızlar endişelenmeyin.. bu dünyaya yavaş yavaş alışacaklar onlar daha çok miniklerrrr :1hug:

Olcay atesini kontrol et canim ara o verem cok kotu bisey ya 2. Asimizi oldugumuzda ben sik sik olctum 37 bucuk oldu hemen ustundekileri incelttim ates dusurucu verdim ates cok tehlika allah korusun

Ölçtüm cnm 1 saat önce 35.8 di aklımd imdi güzel uyuyor biraz sıcak gb msj okuyunca baktım şimdi az sonra uyanır zaten yine bakacağım yatmadan önce uyandırmayayım diye ellemedim ama baksammı acaba ya ay bunlar delirtecek bizi ya zaten pipirikli bi kadındım iyice paranoyak oldum ya demişsin şubata randevu verdiler diye aşı için ne garip ya mesela veremide size geçen ay yapmışlar bize yeni yaptılar dediğin gb hepsi farklımı davranıyo ya bunların

Canim sen ne zaman dogum yaptin 3. Asiyi olmaya baslamis millet ya daha bizimkine 1ay var ama bana tetenoz asisi vuracaklar galiba

her nednese alıntı yapamıyorum, kusura bakma, kopyala yapıştır yaptım.ben 12 ekimde doğum yaptım, hamileyken iki doz tetanoz yapıldı ama doğum sonrası için bişiy söylemediler. zaten bizim sağlık ocağı da bi garip,

LEYLA bana dr.um tetanos aşısını yapmadı hamileyken gerek yok dedi bebeğe doğunca yapılıyor merak etme dedi geçen ay yapılan aşılarda tetanosda var gerçekten baktım şimdi aşı karnesine aklıma getirdin ama o 3 doz biliyorum yani mutlaka üçüncüyüde ol ve 10 sene koruyor seni bildiğim kadarıyla zaten 2.bebeği :ecrin_bebek::emir_bebek:düşünüyorsan 10 yıla kadar yaparsınkaydirigubbakcemile3 zaten kanımca ve onda gerçekten gerek kalmaz yanim ihmaş etme mutlaka ol 3.dozuda ki tam koruma olsun cnm benim

Ölçtüm cnm 1 saat önce 35.8 di aklımd imdi güzel uyuyor biraz sıcak gb msj okuyunca baktım şimdi az sonra uyanır zaten yine bakacağım yatmadan önce uyandırmayayım diye ellemedim ama baksammı acaba ya ay bunlar delirtecek bizi ya zaten pipirikli bi kadındım iyice paranoyak oldum ya demişsin şubata randevu verdiler diye aşı için ne garip ya mesela veremide size geçen ay yapmışlar bize yeni yaptılar dediğin gb hepsi farklımı davranıyo ya bunların

He ya valla bende anlamdim biz 2 asimizda karma verem ve pnmokok olduk iki bacaktan veremde koldan 3. Asida yine pnomokok oteki asiyi unuttum yine karmami ne peki siz 2. Asiyi hangi tarihte oldunuz biz 12. Ayin 26sinda olduk 3. Asida 2. Ayin 26 sinda dediler

olaycım ben anlamadım ya sizden yeni topuk kanı mı aldılarr yaww :uhm:

Valla olcayin isini bende anlamdim kafam karisti simdi 3 asi olmuslar verem yapmislar ve yeni yapmislar siz 2 asinizda hangi asilari oldunuz -ide onu de hele ihmal etmem canin bu hafta ici bende olacam asimi

olaycım ben anlamadım ya sizden yeni topuk kanı mı aldılarr yaww :uhm:

Yok anacım hastaneden çokmadan önce aldılar verem aşısı özel hastaneler tarafından yapılmıyormuş doktoru oğlanın geçen ay verem aşısını sağlık ocağında yaptır aynı gün bana getir dedi pnomokok aşısı için saplık ocağına ilk defa gittik bugün efendim 2 günlükken alınmışmış topuk kanı bazen kesin sonuç vermiyomuş öyle dedi sağlık ocağındaki bizde alalım dedi oysa ACIBADEM hastanesinde yani doğum yaptığım yerde hastaneden çıkmadan önce yapıldı ve elimde raporları var çok şükür bişeyi yok ama tartışmak istemedim bi daha canını yaktılar oğluşumun sağlık ocağının işgüzarlığı bence ama ufakta olsa pipiriklendim şimdi inşallah bişey çıkmaz:çok üzgünüm::Saruboceq:

bütün sağlık ocaklarında aşılar pazartesi çarşamba cuma günleri yapılıyor diye biliiyorum ben..mesela 3 aylık olunca gel diorlar ama salı yada perşembeye denk gelirse o günler aşı yapmıyorlar...
bizim sağlık ocağı çok iyi ya kızımda güvenemedim hiç aşı yaptırmadım hepsini özelde yaptırmıştım.o zaman ateş yapıyor diyorlardı sağlık ocağındaki aşılar..
şimdi doktorumuz sağlık ocağında yaptırabilirsiniz dedi bizde gittik aşılarını orda yaptırdık (rotavirüs hariç ) ateşide çıkmadı şükür...ocaktakilerde çok ilgili telefonla arıyorlar o gün ve gidince ilgileniyorlar...

Canim sen ne zaman dogum yaptin 3. Asiyi olmaya baslamis millet ya daha bizimkine 1ay var ama bana tetenoz asisi vuracaklar galiba

her nednese alıntı yapamıyorum, kusura bakma, kopyala yapıştır yaptım.ben 12 ekimde doğum yaptım, hamileyken iki doz tetanoz yapıldı ama doğum sonrası için bişiy söylemediler. zaten bizim sağlık ocağı da bi garip,

Canim 3doz olacak sen ihmal etme sor banada kimse bisey demdi saglik ocaginda ben sordun ben 2 doz asi oldum diye oda en son yapilan tarihten 6 ay sonra dedi gecen kiz icin gittigimde banada simdi yapinda bi daha gelmiyim dedim erken yapilasi zarali ama gec olmasinda sorun yok 22 ocaktan sonra istedigin gun gel dedi yani gec kalmis olmazssin git sor yaptir

Yok anacım hastaneden çokmadan önce aldılar verem aşısı özel hastaneler tarafından yapılmıyormuş doktoru oğlanın geçen ay verem aşısını sağlık ocağında yaptır aynı gün bana getir dedi pnomokok aşısı için saplık ocağına ilk defa gittik bugün efendim 2 günlükken alınmışmış topuk kanı bazen kesin sonuç vermiyomuş öyle dedi sağlık ocağındaki bizde alalım dedi oysa ACIBADEM hastanesinde yani doğum yaptığım yerde hastaneden çıkmadan önce yapıldı ve elimde raporları var çok şükür bişeyi yok ama tartışmak istemedim bi daha canını yaktılar oğluşumun sağlık ocağının işgüzarlığı bence ama ufakta olsa pipiriklendim şimdi inşallah bişey çıkmaz:çok üzgünüm::Saruboceq:
yok canım aslında sağlık ocağının işgüzarlığı değilde bir geçkalınmışlık var..bizde hem 2 günlkken aldılar doğru sonuç vermiyormuş ama olsun yinede aldılar birde 1 haftalıkkken aldılar bişe çıkmadı...inşallah biişe çıkmaz sizinkinden de ama daha erken alınması gerekirdi..mesela 1 hafta 10 günlükken falan

teşekkür ederim leyla21. 2. dozu temmuzda olmuştum.şimdi tam zamanı o zamn.bir sorayım bakalım.ne diyecekler.

bütün sağlık ocaklarında aşılar pazartesi çarşamba cuma günleri yapılıyor diye biliiyorum ben..mesela 3 aylık olunca gel diorlar ama salı yada perşembeye denk gelirse o günler aşı yapmıyorlar...
bizim sağlık ocağı çok iyi ya kızımda güvenemedim hiç aşı yaptırmadım hepsini özelde yaptırmıştım.o zaman ateş yapıyor diyorlardı sağlık ocağındaki aşılar..
şimdi doktorumuz sağlık ocağında yaptırabilirsiniz dedi bizde gittik aşılarını orda yaptırdık (rotavirüs hariç ) ateşide çıkmadı şükür...ocaktakilerde çok ilgili telefonla arıyorlar o gün ve gidince ilgileniyorlar...

Evet biz persembe gunu gittik yarin gelin dediler bizim s. Ocagida cok iyi hamileligim boyunca aryip nasil oldugumu sordular ve gel tansiyonuna kilona bakalim dediler bi kac kere gittim ben ozel hast. Kontrollerimi yaptiriyorum sorun yok dedim gecen eve hemsire gelip ismlerimizi tekrar not etti su tarihte asiya gelmeyi unutmayin felan ilgileniyolar yani

Valla olcayin isini bende anlamdim kafam karisti simdi 3 asi olmuslar verem yapmislar ve yeni yapmislar siz 2 asinizda hangi asilari oldunuz -ide onu de hele ihmal etmem canin bu hafta ici bende olacam asimi

şimdi güzelim doğumda hepatit b-1 yapılmış karnemiz önümde yazayım size 1.ay sonunda hepatit b-2 yapılmış 24.11.2008 de sonra 25.12.2008 de difteri-tetanos-boğmaca sanıyorum bu karma oluyor çocuk felci hemofilus ınfluenza(hıb)ve rotavirüs-1 bugünde verem ve pnomokok yapıldı 2.ay sonuda 4 tane görünüyor ya 2 enjekte yaptı 4 ayı aşı değildi 2 kez canı yandı garibimin 4 kez değil yani 2 iğneyle tüm dozlar yapıldı ama ben aşıları özelde doğduğu hsanede yaptırıyorum hastanenin verdiği aşı kartında var bunlar ve sıra takibini yapıyorlar canlar sağlık ocaklarından farklı olmasındandır endişelenmeyin ama bu rotavirüs önemliymiş sağlık ocakları bildiğim kadarıyla bunu yapmıyomuş aklınızda olsun ve sorun mutlaka aşıyı alırsanız yapıyorlarmış 130 ytl imiş galiba aşı bilginiz olsun az önce bir arkadaşla konuştuk o söyledi bilginiz olsun o da sağlık ocağına götüyomuş kızını aşılar için

yok canım aslında sağlık ocağının işgüzarlığı değilde bir geçkalınmışlık var..bizde hem 2 günlkken aldılar doğru sonuç vermiyormuş ama olsun yinede aldılar birde 1 haftalıkkken aldılar bişe çıkmadı...inşallah biişe çıkmaz sizinkinden de ama daha erken alınması gerekirdi..mesela 1 hafta 10 günlükken falan

Simdi bizim topuk kanini dogdugunda aldilar ve bide saglik ocaginda aldirin dediler 5 gunlukken gittik bide orda aldilar ama bize sonuc monuc bisey gelmedi nerden ogrendiniz sonucu eve kagit felan mi gelde tellemi aradilar yanilmiyosam kan sonucu kotu cikarsa sizi ararlar iyi cikarsa arayan olmaz diye duymustum kimse aramadi bizi

Back
X