2008 Ekim Anneleri

ohhh... ben de seni opuyorum... kaydirigubbakcemile3

öp tabi öpülmücek karımım ben :roflol:

İBOLYAAAAAAAAAA

Nerden hatırla demişimdir anacım nasıl iptal edicemkine çıkış dedim girdim yeniden kullanıcı adı girdim mi direk açılıyo ya biliyosan yardum et bacım rahatsız oldum ben bu durumdan beaaaaaaaaaa

annem giriş yaparkene beni hatırla diye bi seçenek yokmu, ben hiç şife girmedğim için unuttum buy bi dene bakam olmazsa bi alengir düşünürük, hemi nye rahatsız oluyon olm, ne güzel pratik işte hayret bişi yav :mymeka:

annem ben hamileyken hacı şakir aldıydım hay almaz olaydım hiç bi halta yaramıyo, moklu çamaşırların sarısı hiç çıkmıyo, önce elimde çitiliyom snra makineye atıyom, zeynepözdil dediydi roxy iyi diye, aldım ama daha denemedim, söylediğine göre çok güzelmiş, elimdeki son detercanı dün bitirdim, roxye bi dahaki çamaşır s eansında geçicim :)

tamam yavrus.. ben de cikicam da yarin almaya.. roxy alayim barim.. oglanin iki gunde camasirlari dag gibi oldu.. yarin yikamam lazim.. bu arada cok sevindim oglusun turp gibiymis..

Meran sen kizini nasil yediriyon anlatsana merak ettim bacum bizde o zamana gelince neler yapacaz allah bilir

çok uzuuuun benim listee...
kızım çok sebze sevmiyor çok iştahlı bir çocukta değil o yüzden yedikleri çok önemli benim için...her sabah süt ve cornflakes bunu kesin yicek..babamız multivitamin manyağıdır kızınada çok hassas bu konuda hergün multivitaminini tablet olarak veriyrouz kızıımıza...
sonra esas kahvaltısı var yine 1 bardak süt yumurta tereyağ birgün labne birgün beyaz peynir (mevsimiyse eğer domates ve salatalık) zeytin 1 dilim ekmekle fındık ezmesi yada fıstık ezmesi...bazen yumurtayı krep içinde yemek istiyor sık sık krep yaparım sabahları o yüzden...tahin pekmezde az az yemeye başladı..reçel sevmiyor çünkü..
sonra 1 tane elma yiyor 1 saat kadar sonra 2 tane küçük danonenin taze peynirlerinden onu çok seviyor...2 tanede danette yiyor...sonra öğle uykusuna yatıyor....saat 4 gibi falan uyuyanıyor...uyanınca 1 dilim kek yanında ice tea aslında hazır içecek sevmiyorum portakal suyuda gaz yaptığı için herzaman içmiyor o yüzden en sevdigi ice tea...sonra akşam yemeği .. akşam yemegindede ya balık ya kırmızı et yada tavuk mutlaka yiyor...kuru bakliyat çok seviyor kurufasulye nohut barbunya mercimek özellikle yeşil mercimek daha faydalı ...yanında pilav yada makarna akşam yemeğinde bunlardan birinide yiyor.haftada 2-3 yemegin yanında haşlanmış brokoli yada karnıbahar oluyor zar zor yiyor sebzeyi...bu yemeklerin yanında küçük 1 kase yoğurt....birkaç saat sonra babası nar suyuyla portakal suyu sıkıyor...pekmez ilave edip onları içiriyoruz.çünkü pekmezdeki demirin emilimi için vitamine ihtiyaç var...en son yatmadan öncede puding yeyip gününü bitiriyor...

ben geldim bu çapak olayı delirtcek beni de günde 10kezden fazla siliorum nerden gelio okadar anlamıorum arada masaj yapıom ama çok sık değil günde kaç defa yapmak lazım ki göz doktoruna götürmedik henüz ama yol görünüo ona da gitcez kaydirigubbakcemile

selam kızlarrr.. ben geldim :) cuma sabah ankaradaydık. bugun tekrar yola çıkıp eregliye geldik. oglusum yollarda cok yoruldu. simdi uyuyor..

ya leylanın sivilcemsi dedigi seyler bizde de oldu. doktor sutten gecen hormonlardan demisti. bi iki gün sonra gecti.. ama ciltte kuruluk bıraktı. simdi yuzu cok kuru. elleri, kollari ve bacaklarinda da yer yer kuruluk var. egzama gibi dedi doktor. yagli bi krem verdi. bi de yuzu cok kasiniyo galiba. habire elleri yuzunde. ciziyor yuzunu diye eldiven giymeye basladik. burda bi dermatologa gotureyim diyorum. hem uzuluyorum hem de sinir oluyorum. hic bebek cildi gibi degil. buyudukce gecermis bebek egzamasi..

Hosgelmissin canim evet bende bebek cildi gibi degil diye sinir oluyorum pul pul oluyo buda kasiniyoki kucagimiza alinca yuzunu omzumuza surtuyo surtuyo omzum hep kepek oluyo surekli bebe yagi ile nemlendiriyorum kurulugu gitsin diye ama tekrarliyo

annem ben hamileyken hacı şakir aldıydım hay almaz olaydım hiç bi halta yaramıyo, moklu çamaşırların sarısı hiç çıkmıyo, önce elimde çitiliyom snra makineye atıyom, zeynepözdil dediydi roxy iyi diye, aldım ama daha denemedim, söylediğine göre çok güzelmiş, elimdeki son detercanı dün bitirdim, roxye bi dahaki çamaşır s eansında geçicim :)

Anacım bu roxy sabun tozumu sabun ozları kalıntı bırkmıyomu ki ben dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum bence güzel ama ööle moklu çamaşırları akıtmadan atamıyorum tabii yani içime sinmiyo akıtıncada çıkarıyo valla ben memnunum ama roxy güzel kokuyo dedünüz merak ettim şimdi alsam mı ki acaba bide nerde var migrosta varmıdır ki kaç kuruş hımmmmmmmmm

tamam yavrus.. ben de cikicam da yarin almaya.. roxy alayim barim.. oglanin iki gunde camasirlari dag gibi oldu.. yarin yikamam lazim.. bu arada cok sevindim oglusun turp gibiymis..

hee sağol anacım, bizim turpun kulakları enfeksiyon olmuş, enfeksiyonlu turp kaydirigubbakcemile3

kızım çok sebze sevmiyor çok iştahlı bir çocukta değil o yüzden yedikleri çok önemli benim için...her sabah süt ve cornflakes bunu kesin yicek..babamız multivitamin manyağıdır kızınada çok hassas bu konuda hergün multivitaminini tablet olarak veriyrouz kızıımıza...
sonra esas kahvaltısı var yine 1 bardak süt yumurta tereyağ birgün labne birgün beyaz peynir (mevsimiyse eğer domates ve salatalık) zeytin 1 dilim ekmekle fındık ezmesi yada fıstık ezmesi...bazen yumurtayı krep içinde yemek istiyor sık sık krep yaparım sabahları o yüzden...tahin pekmezde az az yemeye başladı..reçel sevmiyor çünkü..
sonra 1 tane elma yiyor 1 saat kadar sonra 2 tane küçük danonenin taze peynirlerinden onu çok seviyor...2 tanede danette yiyor...sonra öğle uykusuna yatıyor....saat 4 gibi falan uyuyanıyor...uyanınca 1 dilim kek yanında ice tea aslında hazır içecek sevmiyorum portakal suyuda gaz yaptığı için herzaman içmiyor o yüzden en sevdigi ice tea...sonra akşam yemeği .. akşam yemegindede ya balık ya kırmızı et yada tavuk mutlaka yiyor...kuru bakliyat çok seviyor kurufasulye nohut barbunya mercimek özellikle yeşil mercimek daha faydalı ...yanında pilav yada makarna akşam yemeğinde bunlardan birinide yiyor.haftada 2-3 yemegin yanında haşlanmış brokoli yada karnıbahar oluyor zar zor yiyor sebzeyi...bu yemeklerin yanında küçük 1 kase yoğurt....birkaç saat sonra babası nar suyuyla portakal suyu sıkıyor...pekmez ilave edip onları içiriyoruz.çünkü pekmezdeki demirin emilimi için vitamine ihtiyaç var...en son yatmadan öncede puding yeyip gününü bitiriyor...

acaba evlenene kadar emzirsemmi :1shok::1shok:

maşallah merancım kızın süper besleniyor bütün bunları yiyosa çok iii genelde o yaşlarda yemek seçmeye başlıolar

anaaaaaaaaa özlem karısı gelmiş, demekki operasyon başarıyla tamamlandı :roflol:

geldim anacım ama mama yemedi beni emdi bugün güsel emiştik günü gününü tutmuo veletin süt de emdikçe gelio hakketten bugün okadar emdi yine doldu göğüsler sırnaşık şey

Hosgelmissin canim evet bende bebek cildi gibi degil diye sinir oluyorum pul pul oluyo buda kasiniyoki kucagimiza alinca yuzunu omzumuza surtuyo surtuyo omzum hep kepek oluyo surekli bebe yagi ile nemlendiriyorum kurulugu gitsin diye ama tekrarliyo

al benden de o kadar ya.. siyah giyemiyorum o yuzden.. her tarafimiz kepek oluyor. ben bi hafta beklicem. hem deterjan degistircem hem de burasi deniz kenari hava biraz nemli ya, oglanin cildine iyi gelebilir diye. yoksa bi dermatologa goturcem. krem falan verir de ise yararsa sana da yazarim.. insallah biran once gecer ya.. senin bebisin sadece yuzunde mi kuruluk?

Anacım bu roxy sabun tozumu sabun ozları kalıntı bırkmıyomu ki ben dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum bence güzel ama ööle moklu çamaşırları akıtmadan atamıyorum tabii yani içime sinmiyo akıtıncada çıkarıyo valla ben memnunum ama roxy güzel kokuyo dedünüz merak ettim şimdi alsam mı ki acaba bide nerde var migrosta varmıdır ki kaç kuruş hımmmmmmmmm

valla annem bilmiom kaç kuruş benim herif aldı geldi dün, ya benim sıpa hiç moklatmazdı kıyafetlerini, ara ara çamaşırlarından çıkmaya balşadı, sanırsam çok mıçıyo kaydirigubbakcemile3 bende önce suya bastırıyom biraz bekleyince elimde çitileyip çıkartabildiğim kadar çıkartıyom sonra makineye atıyom yoksa imkanı yok çıkartmıyo,

ben geldim bu çapak olayı delirtcek beni de günde 10kezden fazla siliorum nerden gelio okadar anlamıorum arada masaj yapıom ama çok sık değil günde kaç defa yapmak lazım ki göz doktoruna götürmedik henüz ama yol görünüo ona da gitcez kaydirigubbakcemile

bizde gidcez göz doktoruna ama benim kafama takılıyıo yaa, kuş kadar bebeyi nasıl tedavi edcekler acaba :uhm:

canım bir önerim var kaynatılmış soğutumuş su ile (oda sıcaklığında olacak) temiz bir tülbentle yüzünü siliyorsun bu hem cildine iyi geliyor hemde belli bir süre sonra pullanmayı ortadan kaldırıyor ben öyle yaptım kırmızılık yoktu ama benimkinde pullenma vardı geçti böyle yapa yapa

birde bebeklere yünlü şeyler giydirmek de doğru değil tenleri çok hassas ve yünlü kıyafetler çok allerjen oluyor.. yün yelek, hırka vs giydirme bakalım düzelecek mi

evy bak bu çok doğru geçenki dr.kontrolunde bizdeki soruna dr teşhiside bu oldu özellikle erkek çocukları sıcağı hiç sevmiyor bi de çamaşırlarını yıkarken yumuşatıcı kullanıyorsan onu kes dedi dr.ben kendimiz için yıllardır bingosoft bebek yumuşatıcı kullanırdım oğlanın çamaşırlarına da ondan koyuyordum baby diye yumuşatıcısızda olmuyor zaten ben çamaşırları için dalinin sıvı deterjanını kullanıyordum şimdi birde yine dalinin yumuşatıcısını aldım iyi geldi gözlerdeki çapaklanma içinse yine kaynatılmış soğutulmuş oda sıcaklığındaki saf su ile gazlı bez yardımıyla gözlerini içten dışa doğru gözleri kapalı şekilde sil sıvazlayarak yumuşakça bastırmadan her sabah 1 kez yaparsan iyi geliyor ben her sabah yapıyorum çapaklanma bitti bu arada mutlaka eldiven kullan şu kullan at eldivenler var ya hani dr.eldivenleri onlardan dene bi bakalım umarım geçer canım faydası olacağını düşünüyorum şimdiden geçmiş olsun[/QUOTE]

Onerilerin cicn tesek. Ettim canim yuzunu surekli siliyorum zaten yunlu kiyafetimiz yok ama hacisakir kotu kokuyo diye yumusatici kullandim bazen ama simdi roxy aldim onuda kullanmam eldivenden var evde dur artik eldivenle yapiyim silme isini sagol

adrianarda hoşgeldin yavrus yaa Şeniz
sen emzir ibolya karusu askere gidene kadar emzüür oğlanı emüü delü karuu :mymeka:

maşallah merancım kızın süper besleniyor bütün bunları yiyosa çok iii genelde o yaşlarda yemek seçmeye başlıolar

geldim anacım ama mama yemedi beni emdi bugün güsel emiştik günü gününü tutmuo veletin süt de emdikçe gelio hakketten bugün okadar emdi yine doldu göğüsler sırnaşık şey

bazen benimde dolu oluyo, ben hemen sağıyom, süt üretimim hat safhada olmalı, memeler foslaştımı sütüm azalcak diye ödüm kopuyo kaydirigubbakcemile3

hee sağol anacım, bizim turpun kulakları enfeksiyon olmuş, enfeksiyonlu turp kaydirigubbakcemile3

ibolya neden olmuş enfeksiyon bişey dedi mi dr üşütme falan mı? bizim de idrarımızda pempemsilik var nerden kapıo bunlar enfeksiyonu ya bakalım yarn ne çıkcak tahlilde

acaba evlenene kadar emzirsemmi :1shok::1shok:

emzirmenin kıymetini ek gıdaya geçince anlıo insan hele de yemiosa velet...okadar hazırlıom bazen çöpe gidio sinir oluom ama napcan
hele geceleri naparız emzirmek olmasa inş enazından 1yaşına kadar emerler

bizde de olmustu capak.. bi kac haftalikken.. bizim orda bebek dogduktan sonra 2 ay boyunca eve ebe geliyo. hem cocuga hem anneye bakmak icin. doktora goturmedik de ona sormustuk biz de. bi damla tavsiye etti. hemen gecti. bi daha da tekrarlamadi. bi doktora gotur istersen. sana da verir damla.. bazilari da anne sütü damlat gozlerine diyor. ama iyi gelir mi bilmem..

emzirmenin kıymetini ek gıdaya geçince anlıo insan hele de yemiosa velet...okadar hazırlıom bazen çöpe gidio sinir oluom ama napcan
hele geceleri naparız emzirmek olmasa inş enazından 1yaşına kadar emerler

valla şu aşamada benimki benim memeye aşık, ileriyi bilemiom tabi, şu anki şartlarrda sankim 2 yaşına kadar emziriirim gibi geliyo

senden hiç beklemezdim meran gı

neyi beklemzdin olm benden anlamadım :delphin:
celencim çıtırım nerdesiniz yaaww :uhm:

Back
X