2008 Ekim Anneleri

selamun aleyküm ekim anaları.valla geçmişe hiç girmiyeceğim dün akşam bir başladım okumaya bir yandanda alıntı yaptım sohbetlere katılayım diye ama sonunu getiremeden bağlantı koptu saatte 1 e geliyordu.bıraktım yattım artık.napıyonuz siz anlatın ne havadis var.benim kız emmiyor artık ne yapacağımı şaşırdım.emmediği için sütte azaldı.bugün bi komposto yaptım bakalım faydası olacakmı.

aleyküm selam bacım
nasıl emmiyor yaa karnı aç olduğu halde mi emmiyor :uhm: yoksa az emip bırakıyo mu :uhm:

sağol canımm..hoşbulduk.demek benim gelin,senin damat aynı rahatsızlığa yakalanmışlarkaydirigubbakcemile5 unuttum sanma.alcam senin kızııhihoyyyt
tatlım aslında bende ilaç verirken çok tedirgin oluyorum..ama şimdiye dek kullanmadığı şey kalmadı bebişimin.bizim dr.un yazdıkları ayrı,eşimin koşa koşa gidip aldıkları ayrı.adam sağlıkçı ya en ufak bi problemde hemen onun çaresi neyse onu veriyo.mama olayını bende duydum.hatta devlet ödüyomuş reflü maması.eşim sormuş onu bizim bebeklere değil daha büyükler için demişler.o yüzden almadık.sizin mamayı dr.mu verdi?ismi sadece AR mi?eşime söyliyim hemen ya

devlet ödüyo mu bilmem hiç duymadım , ilaç konusunda da elbette dr gerek duydu ise vereceksin canımın içi...................mama Aptamil AR veriyorum ben 2. aydan itibaren başladık vermeye , zaten üzerinde doğumdan itibaren yazıyor...............bugün doktorumuz artık AR vermeyin de 2 numaraya geçin dedi bakalım deneyecez inşallah yeniden kusmaya başlamaz ( evdeki maması bitsin haftaya deneyecem )

şu kızı verme konusunda da hımmmmm :utangac: nasıl desem ki :uhm: bugün doktorumuz bu kızı sen nasıl verecen ellere deyince VERMEMMMM İÇ GÜVEYİ ALACAM BEN deyiverdim , adamcağız pek güldü halime kaydirigubbakcemile3 BİLMEM Kİ ANLATABİLDİM Mİ Şeniz delikafadulden

selamun aleyküm ekim anaları.valla geçmişe hiç girmiyeceğim dün akşam bir başladım okumaya bir yandanda alıntı yaptım sohbetlere katılayım diye ama sonunu getiremeden bağlantı koptu saatte 1 e geliyordu.bıraktım yattım artık.napıyonuz siz anlatın ne havadis var.benim kız emmiyor artık ne yapacağımı şaşırdım.emmediği için sütte azaldı.bugün bi komposto yaptım bakalım faydası olacakmı.

olayın başını bilmiyorum ama aklıma gelenler;
farklı birşey mi yedin(baharatlı, acı, sirkeli sarımsak soğanlı), yada farklı bir parfüm ne bileyim belki terlemişsindir yoksa durup dururken niye bıraksın emmeyi. belki ağzında pamukçuk falan vardır, kulağı ağrıyordur. tecrübeli anneler daha iyi bilir.

hoşgeldin nihalcim...cemre ve eylül kuzularıı aşıdan dolayı ateşlendiler... :çok üzgünüm:
ya feyza neden emmiiooo :1shok:

nihall sen mama verioduun ondan olabilir..sen şu mamayıı ikinci plana at...aç kalsın mecbur emcekkk..en iyi yolu buu....

zuleyhaecrin senin bebiş nasıl olduu kilo almıyor falan demiştiinn???
sarılalcim inş.ateşlenemeden atlatırsınız
2.ay aşısı ateş yapmamıştı ama 4.ay aşısında genelde ateş ve kusma olabiliyor..tamerin ateş ve agrı hali 2 gün sürmüştüü

canım istanbula dr goturdum çok sukur saglıklı dedi dr alıyoda az alıyo 5 bucuk kılo 62 cm 4 aylık anne sutu ve mama verıyorum ek gıda 6 ay verme dedi dr havuc suyu vermıstım o gun kakasından kan geldı şimdi bişi vermiyom ya bırazda iştahsız bı bebek bizimde bu gun aşımız var gıtmadık daha birazdan gıtcez inş ateş yapmaz

arikan geçen ay kilosu nasıldı kızının, ne kadar almış. benim kızım da 6100 gr falandı, ama 300 gr civarı almış bir ayda bizim dr sütlü pirinli muhallebiden başlayalım azar azar dedi. bizim allerji için de deneme yapmamız gerekiyordu onun da etkisi vardır belki. ama sen de verebilirsin, milupanın sütlü pirinçlisini veriyorum ben bir kahve fincanı kadar yiyor zaten adı üstünde ek gıda. asıl gıda hala anne sütü. elma suyu ve püresi denedim ama kızım beğenmedi. bakalım belki alışır sonra

canım kızım geçen ay 5500 idi.. kilo alımı iyi dedi o yüzden gerek yok dedi.. sütlü prinçliyi ne zamanlar veriyorsun.. elma suyu ve püresini de her gün veriyor musun. şimdiden üst üste sorup sıkmayayım :bbo:

giydireyimmi?cıkmaz artık dimi?ama kafası ates gibi :çok üzgünüm:

canım vücut ısısı önemli.. sen yine saat başı ölç bence ateşini ona göre üstündeki kıyafetleri de ayarlarsın yavrunun.. aman bi de üşütmesin ben de eylülü bugün 1 kat giydirdim ama saat başı ölçüyom ateşini ona göre kıyafetlerini ayarlıyorum..
bizim oda şuan 25 derece ve cemre gibi giyinik.. ama sen 20-21 derece yazmışın sanırım ozaman üşür mü acaba :uhm:

devlet ödüyo mu bilmem hiç duymadım , ilaç konusunda da elbette dr gerek duydu ise vereceksin canımın içi...................mama Aptamil AR veriyorum ben 2. aydan itibaren başladık vermeye , zaten üzerinde doğumdan itibaren yazıyor...............bugün doktorumuz artık AR vermeyin de 2 numaraya geçin dedi bakalım deneyecez inşallah yeniden kusmaya başlamaz ( evdeki maması bitsin haftaya deneyecem )

şu kızı verme konusunda da hımmmmm :utangac: nasıl desem ki :uhm: bugün doktorumuz bu kızı sen nasıl verecen ellere deyince VERMEMMMM İÇ GÜVEYİ ALACAM BEN deyiverdim , adamcağız pek güldü halime kaydirigubbakcemile3 BİLMEM Kİ ANLATABİLDİM Mİ Şeniz delikafadulden

iç güveyi miiiCADIARZU
ıııı-ıııh hayatta olmazyasakkelime bende oğluşumu veremem dünür evinee
bu aşk başlamadan biter:delphin:
mutsuz son
-the end-

canım istanbula dr goturdum çok sukur saglıklı dedi dr alıyoda az alıyo 5 bucuk kılo 62 cm 4 aylık anne sutu ve mama verıyorum ek gıda 6 ay verme dedi dr havuc suyu vermıstım o gun kakasından kan geldı şimdi bişi vermiyom ya bırazda iştahsız bı bebek bizimde bu gun aşımız var gıtmadık daha birazdan gıtcez inş ateş yapmaz

sağlıklı olmasına çok sevidiim :1hug:

slm herkese benim kuzucuğum uyumadı bir türlü giremedim daha yeni uyudu geçmişin hepsini okuyamadım yarıda bırakıp buraya döndüm.akadaşlar bazılarınız bebişleriniz 6 kğ falan olduğunu yazmış az değilmi yaaa 6 kilo yada benim kuzucuğum biraz tombiş:nazar::nazar: 8 kğ da aslında çok da değil ama Allah ım hepimiz bebişlerini nazarlardan korusun benim kızıma tombiş diyolar nazar değecek diye korkuyorum valla

iç güveyi miiiCADIARZU
ıııı-ıııh hayatta olmazyasakkelime bende oğluşumu veremem dünür evinee
bu aşk başlamadan biter:delphin:
mutsuz son
-the end-

kötükedihüsokötükedihüso cadı kaynana FATOŞ şimdiden girdi çocukların arasına kötükedihüso

maşallah canım ya biz de bugün gidicez kontrole.. bakalım bizim cadının boyu-kg su nasıl..

kuzum neden acele ediyosun bak bebeğin gelişimi iyiymiş demekki sütün yetiyor neden ek gıdaya başlamak istiyorsun.. ilk 6 ay en önemli besin anne sütü.. vee ne olursa olsun ilk 6 ay sadece anne sütü alan bebeklerin daha sağlıklı olduğu ispatlanmış birşey.. ama sen de bizim gibi tattırmaya başlayabilirsin canım onun zararı yokkk

valahi toplu alıntı yapmayı bilmiyorum böyle yazıcam tek tek.. 6 ay önemli biliyorum ama geç kalırmıyım diye de korkuyorum. ama az az tattırıcam herhalde.. bir de benim bebeğimin doğum kilosu azdı o yüzden bu kilolara doktorum iyi diyor ..

aleyküm selam bacım
nasıl emmiyor yaa karnı aç olduğu halde mi emmiyor :uhm: yoksa az emip bırakıyo mu :uhm:
karnının tok olduğunu hiç sanmıyorum dbestcim.saat 10.30 zorla kavga dövüş emdi azcık oda.neyse iyice acıksın sonra mama vereyim dedim saat 3 e geliyordu yaptım verdim ama nafile.diliyle iteliyor.biraz uyuttum öyle zorla verdim.şimdi doydu keyfi yerinde:ecrin_bebek:
olayın başını bilmiyorum ama aklıma gelenler;
farklı birşey mi yedin(baharatlı, acı, sirkeli sarımsak soğanlı), yada farklı bir parfüm ne bileyim belki terlemişsindir yoksa durup dururken niye bıraksın emmeyi. belki ağzında pamukçuk falan vardır, kulağı ağrıyordur. tecrübeli anneler daha iyi bilir.
ya son bir haftadır böyle.bir sıkıntısı yok pazartesi kan idrar tahlili yapıldı bi sıkıntı çıkmadı.öyle baharatlı şeylerde yemedim.anlamadım neden emmiyor.
hoşgeldin nihalcim...cemre ve eylül kuzularıı aşıdan dolayı ateşlendiler... :çok üzgünüm:
ya feyza neden emmiiooo :1shok:

hoşbuldum canım.cemrenin dün akşamda ateşi, vardı inmemişmi, daha.geçmiş olsun eylülede inşaallah.bizimde pazartesi aşı günümüz Allah yardım etsin.
feyza neden emmiyor:uhm: çingeneliğinden olabilir.annesini çok üzmek için olabilir.anne sütünün ne kadar kıymetli olduğunu bilmediğinden olabilir.ama bilmediği bişey daha var annesi çok inatçıdır ne yapar eder onu emzirir.hele bir sütü toparlayım:jeyyar:
sen nasılsın tamer nasıl tosunum benimŞeniz

Back
X