2008 Ekim Anneleri

zaten biberon mamalarının içindede bütün vitaminler takviye olarak var canım onun için şimdilik sıkıntı çekmedik.inşallah bundan sonrada böyle devam ederde ilaçsız bir şekilde büyütebilirim kızımı

irem sen bilirsin ama 3 yaşına kadar inek sütü vermemen yalnış olur
sütü sadece demir ve kalsiyum olarak degerlendirme
bebegin gelişiminde protein ve diger minerallerinde etkiisi var
ben kızıma 1 yaşından sonra alıştıramadım süte
sen nasıl 3 yaşından sonra alıştırcaksın:)
aptamili 3 yaşına kadar vercen ama sütü hayat boyu içmek lazım
bide cocugun alışması cok önemli
inşallah kızın zorluk cekmez inek sütü içmekte

ben keçi sütü de veriyorum arada.

canım daha önce kullandınmı bilmiyorum ama biberon mamalarında bütün protein ve mineraller var en güzel yanıda az yada çok değil ihtiyacı olduğu kadarvar.merak etme haftada sadece 1 kere inek sütü ve anne sütüne daha yakın diye bulabilirsem keçi sütü veriyorum.sırf ileride tadını yadırgamasın diye.nedense hiç farketmedi bile sanırım tatları çok benziyor.

bence zaten insanların yemek seçmesinin en büyük nedeni bebeklik döneminde aldığı farklı lezzetler.ben 6. Aydan sonra patlıcan ve bakla dışında çünkü bunların alerjen riski var )her sebzeden az az yedirdim.şimdi hepsine alışık hiç birini ayırmıyor

bide ayşecim doktorumuz inek sütüyle ilgili şöyle demişti bana:inek sütü inek yavrusu için idealdir tabi çünkü onun biran önce büyümeye ihtiyacı var onun için kalsiyumu yüksek ama zeka gelişimine ihtiyacı yok onun için demir çok az.ama insan yavrusu için ideal değil yerine anne sütüne adapte edilmiş formül mamalar versen iyi edersin demişti

iyi akşamlar öncelikle ayşecim geçmiş olsun üzülme bütün bebekler hastalanır ve geçer maşşalah seninki bu zamana kadar hiç hastalanmamış oda nemlendirmek çok faydalı kettle süper oluyo sana tavsiyem içine 1 tatlı kaşığı vicks at süper açıyo hiç bişeye gerek olmuyo eğer kafi gelmezse çok az kızının burun deliklerin sürebilirsin
vitamin konusuna gelince hiç araştırmadım ve ilgilenmiyorum kızım herşeyi yiyo maşşallah günlük 1 yumurta demir kaynağımız gece 1 biberon süt açıkcası ben formül mamada kullandım ama onlara pek güvenemiyorum nebileyim sebze meyve et balık hepsinden belli oranlarda yiyo hava güzelse 5 dk bile olsa öğlen dışarı çıkarıp başını açıyorum balık yağını ben hamileyken kullanmıştım ama kızıma vermeyi düşünmüyorum hamsiyi çok seviyo biz büyürken de acaba bu kadar şey yedik mi.?sizce

sana katılıyorum canım herşeyib doğalı herzama daha iyidir bencede.ben hijyeni bile çok çok abartmıyoru vücudu mikoolarla savaşmayıda öğrensin bağışıklığı güçlensin diye.sadece formül mamalara neden güvenmediğini anlamdım

Kızlar ne güzel yazmışsınız baya yetişememişim size gene.
Vitamin konusunda biz daha önce Ayşey le yazışmıştık Ben piyasada olan vitamin şuruplarının içinde hangi vitaminden,mineralden ne kadar var not almıştım Ayşede araştırıyodu ona yazarken belki başkasıda görmek isterse diye özelden atmadım da topiğe yazdım.Yoksa mutlaka içirin demedim.Hani mesela antibiyotiğin gribe iyi geldiğini biliriz grip olunca kullanırız ama hergün içmeyiz Bunun gibi yani.ıhtiyacınız olursa elinizin altında bilgi olsun diye.Ayrıca vitaminle ilgili kiminle yazıştıysamda doktoruna sorarsın gene de demişimdir.Bende vermeden mutlaka doktoru gidemesem bile telefonla arar sorarım.
Şuda bir gerçek ki yiyen çocukla yemeyen çocuk çok farklı.Yani oğlum haftada 3 kere balık yese bende balık yağına gerek duymazdım tabi.Heleki normalde yiyen bi çocuk dönem dönem yemeyi kesiyosa mutlaka bi sıkıntısı vardır. Benim oğlum zayıf bi çocuk değil aksine boyu kilosu yerinde.Ama bi çocuğun sadece gelişimine,kilo almasına bakarak herşeyi tam diyemeyiz.Ki ben bunu birebir yaşadım.
Bu arada çocuğunu doğal yolla beslemek istemeyen bi anne olabileceğinide düşünmüyorum. Keşke yedirdiğimiz herşeyin doğalını bulabilsek, doğal diye aldığımız herşey gerçekten doğal olsa, bebeklerimiz yese de bizde o şekilde besleyebilsek.

günaydın kızlar. geçmii okudum da şöyle bir, ben oğluma ne demir damlası verdim ne de vitamin.
vitamin vermedim çünkü az da olsa herşeyden yediriyorum bir şekilde. onların yediği bir lokma ihtiyacı görecektir diye düşünüyorum kendi bünyemizle kıyaslayamayız .
demir damlası vermedim kan değerleri normal ola bir bebeğe demir takviyesi yapmak bana gereksiz geliyor. vücuda fazla demir yüklemenin de zararları var çünkü. herşeyin azı gibi fazlası da zarar. elimden geldiğince doğal yedirmeye çalıştım hep. meyve-sebze hormonlu ilaçlı olayının da bartıldığını düşünüyorum. her semtin köylü pazarı vardır ordan alışveriş yapıldığında hiçbi sorun yok bence.

günaydın kızlar geçmişi şöle bi okıyım dedim benden size tavsiye demir damlasına viraminlere fazla yüklenmeyin. mamalar devam sütleri bana hiç güvenli gelmedi allaha şükür kullanmadımda bence anneler biraz rahat olmalı çok pimpirik olmak çocuklarda ters tepiyo biraz sabırlı olun meyve sebze bakliyat,kırmızı ve beyaz et 1 kaşık kadarda olsa bunlardan yeseler yeter bence opuyorumnanaktan

kesinlikle katılıyorum.

günaydın kızlarrr
vitamin konusuna bende değineyim bari:) ben oğluma 1 yaşına kadar d vit verdim. 6. aydan sonra da geçtiğimiz aya kadar demir vitamini verdim. şuan hiçbirşey vermiyorum. az çok bişiler yedirmeye çalışıyorum

vitamin konusunda haklısın canım ama ben hiç anlamıyorum bütün dünya hekimleri(internettede araştırabilirsin çocuk profösörleri bile özellikle 1 yaşına kadar inek sütü vermeyin 1 yaşından sonrada imkanınız varsa formül mama verseniz daha iyi diyorlar çünkü süte göre biraz pahalı oluyo)doğal beslenme konusunda onlarda bizle hemfikir zaten.siz neye dayanarak güvenmediğinizi söylüyorsunuz yanlış anlama sitem olarak değil gerçekten merak ediyorum.geçmişte annelerimiz bizi öyle besledi diyemi?ama biliyormusun inek sütüyle beslenen bir bireyde ileri yaşlarda kemik erimesi daha çok görülürmüş sonuçta bilim adamları bunları araştırıyorlar ve tıp ilerliyor insan oğluna daha faydalı olabilmek için.çevrene bir bak 50 üstü birçok kadında bu sorun var bunun en büyük nedeni inek sütü olduğunu biliyormusun?tabi seninde geçerli gerekçelerin varsa bende inek sütüne başlayabilirim canım.önemli olan bebeğimin sağlığı öyle değilmi?

1- ınek sütü ile beslenen bebekler ihtiyaçlarından çok fazla protein, sodyum, potasyum, klor alırlar. Bu da bebeklerin henüz tam gelişmemiş böbreklerine hasar verir.

2- ınek sütü, demir ve C vitamini açısından yetersizdir. Bu nedenle bağırsaklarda kanamalara ve demir eksikliği anemisine (kansızlığa) neden olabilir.

3- ılk bir yıl inek sütü alan bebeklerin, solunum hastalıkları başta olmak üzere, alerjik hastalıklara yakalanma riski çok yüksektir.

4- ınek sütü, anne sütü ve bazı mamalarda bulunabilen ve hayati önem taşıyan bebeğin göz, beyin hücreleri, sinir sistemi gelişiminde rol oynayan Omega-3, Omega-6 yağlarını içermez.

5- ınek sütünün, içerdiği yağ nedeniyle, sindirimi oldukça güçtür.

6- ınek sütü alan bebeklerde, düşük D vitamini ve yüksek fosfor içeriği nedeniyle, normal kemik ve iskelet gelişimi sağlanamaz.

ınek sütünde demir az miktarda bulunur, emilim yüzdesi 5’i geçmez. ıçinde gizli kanamaya neden olan proteinlerin varlığı da gösterilmiştir. ılk yıl içinde bu etki daha da fazladır. Bunlara bağlı olarak inek sütüne ağırlık verilerek beslenen süt çocuğunda demir eksikliği ve anemisi gelişir. Ayrıca inek sütü sabitken anne sütünün bebeğin ihtiyaçlarına göre devamlı değişkenlik göstermesi de en önemli unsurlardan birisidir. ınek sütü ile beslenen bazı çocuklarda ishal, bağırsak kanaması, alerjik deri döküntüleri, akciğer rahatsızlıkları ile karakterize inek sütü alerjisi görülebilmektedir.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Suat Erkmen

Bebeğin ilk bir yılda; hatta ilk 24 ayda kesinlikle almaması gereken inek sütü (pastörize süt veya UHT sütler) hakkında kısaca bilgi vermek istiyoruz.

ınek Sütünün Sakıncaları

ınek sütünün yüksek protein ve mineral içeriği, bebeğin henüz olgunlaşmamış böbreklerine aşırı yük bindirir.

ınek sütü kullanımı, barsak içi kanamalara yol açacaktır. Bu da bebeğin kansız kalmasına (anemi) neden olur.

ınek sütündeki demir, anne sütündekinden farklıdır. Bu iyi emilen bir demir değildir. Bunun sonucunda, demir eksikliği anemisi (kansızlık) ve gelişme geriliği olur.

ınek sütündeki iyot ve çinko miktarları çok az olduğu için, bebeğin zihinsel gelişmesi olumsuz etkilenir.

ınek sütünde D vitamini çok azdır. Bu da raşitizm (kemiklerin düzgün gelişememesi) denilen hastalığa neden olur.

ınek sütü, bebeğin vitamin ihtiyacını karşılayamaz. Bu da büyümede yavaşlamaya neden olur.

Esansiyel yağ asitleri açısından çok fakir olduğu için beyin ve göz gelişimi geri kalır.

ınek sütü alan bebekler, daha fazla mineral almalarından dolayı, “susuz kalma” diye tabir edilen dehidratasyona yatkın olmaktadır.

En önemli sakıncalardan biri de, inek sütü ile beslenen bebeklerde allerji riskinin çok daha fazla olmasıdır.

Araştırma sonuçları, anne sütünden sonra bebekleri inek sütüyle besleme eğiliminin yaygın olduğunu gösteriyor. Ancak inek sütünün içeriği çocuklar için uygun değil. ınek sütü denince annelerin aklına sokak sütü gelmekte ve inek sütünün sakıncasının hijyenik sebeplerden kaynaklandığı zannedilmektedir. Oysa, inek sütünün asıl sorunu içerikten kaynaklanmaktadır.

- ınek sütündeki aşırı protein ve mineral bebeklerin böbreklerine zarar verebilmekte ve uzun süreli inek sütü tüketiminde bebekte kansızlık görülmektedir. Bebekler zihinsel gelişim için önemli olan Omega 3 ve Omega 6 yağlarını yeterince alamamaktadır. Bu sebeple uzmanlar, 1 yaşına kadar inek süt kullanılmamasını ve mümkünse 3 yaşına kadar da inek sütü yerine inek sütünün zenginleştirilmiş formüllerinin bebeklere verilmesini önermektedir.

canım daha bunun gibi yüzlerce bilgi bulabilirsin nette ben rastgele indirdim

peki ilk 1 yıl inek sütü tüketen bebeklerde bu durumların görülme sıklıkları % kaçmış istatiksel bilgileri var mı ellerinde. benim bilidiğim bu durumlar ilk 6 ay için geçerli. eğer bebeğin allerjik bir durumu yoksa 6 ay sonunda inek sütü tüketmesinde sakınca yok. bu da benim doktorumun görüşü irem, bana da mantıklı gelen bu görüş. maalesef doktorlar bile kendi aralarında fikir birliğine varamazken annelerin aynı fikir etrafında toplanması ve kafalarının karışmaması çok zor. ben hepsini araştırıp aklıma yatan hangisiyse onu uyguluyorum açıkçası.

ben bu bilgilerin tamamen ticari amaçlı olduğunu düşünüyorum. ilk 6 ay bebek bir şekilde anne sütü alamamışsa o zaman formül mama onun dışında bence o kadar da gerekli değil bu formül mamalar.

ama lütfen sizde neden inek sütünün vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş hali olan formül mamalara güvenmediğinizide yazın bende bilip ona göre davranayım

canım formül mamalar ilk 6 ay anne sütüne adapte edilir içeriği ona göre ayarlanır ve ay ay büyüdükçe içeriği ihtiyacına göre değişir zaten kutunun üstünde neyden kaç mg var yazıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…