2008 Ekim Anneleri

beni rahatsız eden işin ticari boyutunun çok ön planda olması. bebek sağlığı onlar için bir yere kadar önemli ceplerine giren ne ona bakıyo hepsi. formül mamalar süt tozundan yapılıyor mama haline gelene kadar birçok işlemden geçiyor yani. ben bunun yerine doğal süt verip vitamin ve mineralini de doğal besinlerden almasını tercih ederim elimden geldiğince bebeğimi bu şekilde beslemeye çalışıyorum ama bebeğim iştahsız olsaydı nasıl davranırdım bilemiyorım.

doktor meselesine gelince bazı doktorlar yeniliği kabul etmiyorlar geçekten.ama tıp dünyasının çok büyük bir kısmı kabul ediyor sence hepsinin ticari amaç gütmesi komik olmazmı?dünya doktorlarının büyük çoğunluğunun mama fabrikası olması gerekir o zaman

birde % kaç demişsin ya anne sütü ve mamayla beslenenlere oranla yapılmış bu istatistikler hem ne farkeder yüzde kaç olduğu ben kuzumu riske atmak istemem

ben tabiki saygı duyuyorum herkes bebeğini dilediği beslemeli.ama sürekli herhangi bir gerekçe göstermeden mamalara güvenmiyorum denmesi beni kuşkuya düşürüyor çünkü ben mama veriyorum canım umarım hak veriyorsundur.

onun için verme gerekçelerimi göstermek istedim eğer vermemem için daha ciddi gerekçeler sunarsanız bende inek sütüne başlayim diyorum zararın neresinden dönülürse kardır dimi ama zaten burdaki amaç bilgi alışverişi değilmi

tabiki anlıyorum canım seni. sonuçta kimse kimseyi yargılayamaz, dediğim gibi herkes kendine göre doğru olanı uygulamaya çalışıyor. ben gıda mühendisiyim hiçbir mama firmasını görmedim ya da ilgim olmadı. ama üretim yapan insanların zihniyeti hep aynı maalesef ticaret her zaman ön planda. tekrar belirtiyorum mamalar güvenilir değildir ya da kötüdür demek değil bu sadece benim içime sinmiyor o kadar. bebeğim iştahsız olsaydı belki biz de kullanırdık mama.

canım birde ilk 6 aylık dönemde süt tozundan yapılmıyor yani protein kaynağı süt değildir sonraki dönemlerde öyledir sanırım hiç kullanmadın yoksa kutuların üzerinde bu yazar tabi bu dönemde anne sütünün üstüne yoktur onun mamalardan tek eksiği d vitamini yoktur.onun için özellikle ilk 6 ay dvit veriyoruz ya

türkan sana kesinlikle katılıyorum ticari çıkarlar başka bişey değil
inek sütü zararlıda neidüğü belirsiz mamalar veya devam sütlerimi faydalı gülerim ben buna
ve buna kananlarada gülerim
eğer çocuğun kan değerleri normalse hiiç mi hiç gerek
2-3 nar tanesi yese 1 dilim portakalı elinde haşat etse ama ondan bi kaç ısırık alsa veya başka meyvelerde aynı şekilde ne gerek var c vitaminine o vitaminler çocuklarımıza sadece kar vermiyo zararda veriyo
bu arada herşey çocuklarımız için lütfen hiçbişey kişisel algılanmasın opuyorumnanaktan

ben oğluma hiç mama vermedim 9. ayı bittikten sonrada inek sütü verdim
inek sütüne gelene kadar herşeyi 2.ayından sonra tattırdımki çocuklarının peşinde mama tabaklarıyla koşan anne olmıyım die allaha şükür oğlum hiç bişeyi ayırmıyo herşeyi yiyo
vitaminmiş demir damlasıymış hiiiç gerek duymadım vermedim

Hazırlayan: Doç. Dr. Songül Yalçın Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı - Sosyal Pediyatri Ünitesi canım mesela bu kadının ne gbi bir ticari gereksinimi olabilr?bende önceleri senin gibi düşündüm bir ara ama sonra baktım bütün hocalar söylüyor bu kadın gibi binlercesi

canım sen biraz daha saygılı olmalısın bence! burada az öncede söyledim amaç bilgi alışverişi ama yok illa gülecem diyosan şimdiden başla çünkü prof doçent uzman milyonlarca doktor var sırada günlerce gülsen bitiremezsin

gerçekten arkadaşlar saygı çerçevesini aşacaksak bir daha girmeyi düşünmüyorum bu sayfaya ne güzel bir araya gelmiş kendimizce doğru bulduğumuz şeyleri paylaşıyoruz.tecrübelerimizden faydalanıyoruz ama böyle yapılırsa kimseyle laf dalaına giremem benim tarzım değil çünkü

haksızmıyım türkan bu şekilde bilip bilmeden aşağılamanın varmı bir alemi?asutaha adlı kullancının özür borçlu olduğunu düşünüyorum.

oğlum uyandı çıkmam lazım şimdi hoşçakalın.

özellikle belirttim şahsi kimseyle meselm yok herşey çocuklarımız için die sen neden üstüne alındın anlamadım ben genel konuştum. ben direk sana desem isminle yazardım
seninde dediğin gibi amaç bilgi alışverişi eğer bunuda beceremiyceksek konuşmanın anlamı yok
ki şunuda bil doktorlarımız başımızın taçıdır ama bazıları okadarda iyi niyetli değil mama firmalarında maddi olarak desteklenen doktorlarımız var bunu bilmem faydalı olur senin için

haksızmıyım türkan bu şekilde bilip bilmeden aşağılamanın varmı bir alemi?asutaha adlı kullancının özür borçlu olduğunu düşünüyorum.

aşşağılamamı nerde kimi aşşağılamışım söylermisin
ben buraya geldiğim ilk günden beri vitamin mama damlaları karşıyım kullanmadım diorum
kullanan arkadaşlarımızda var ama hiçbiri senin verdiğin tepkiyi vermedi konuşurken daha dikkatli ol lütfen hayatım boyunca hiç kimseyi aşşağılamadım ben o karakterde bi insan değilim

canım su anda formül mama muhabbeti yapan benim tabiki laf bana geldi bunu herkes anlar.önermeyen doktor sayısı atıyorum % 25 ise ki bence dahada az.önerenler %75.hem bunların içinde az öncede yazdım öğretim üyelerinden tutta proflar doçentler var.ve sadece türk değilki bunlar aksine yabancılar daha çok tavsiye ediyorlar hepsimi anlaşmış bu firmalarla?ben buna kananlara gülerim derken aşağılamış olmadınmı yani?yapma buna çocuk bile inanmaz.bencede hiç muhabbete girmeyelim çünkü hiç birşey paylaşamayız seninle

birde arkadaşlar bencede mama firmalarıyla anlaşan hekimler vardır tabi nasıl ilaç firmalarıyla anlasılırsa onunlada anlasılır.ama anlasan kişi marka ismi vermezmi sizcede?piyasada bir sürü marka var aptamil bebelac hero baby sma daha aklıma gelmeyen bir sürü ,neden isim vermiyolar öyleyse?

inek sütü zararlıda neidüğü belirsiz mamalar veya devam sütlerimi faydalı gülerim ben buna
ve buna kananlarada gülerim

bumu aşşağılamak bu benim şahşi fikrim
ben bugüne burdaki diğer arkadaşlarla yemek , bez, uyku bi çok konuda fikir alışverişinde bulunduk ençok ayşeyle konuşmuşumdur asla böyle seviyesizleşmedik gerçekten koca insanlarız çok ayıp
aslında cvp yazmam bile gereksiz ama......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…