2008 Ekim Anneleri

Ayşecim çok çok geçmiş olsun hayatım.Vitamin alıcaksan ben sana günlük vitamin mineral ihtiyacı miktarlarınıda yazıyım.ıstersen netten de bakabilirsin.Yedirdiklerine göre içeriğinede bakarak bi karar verirsin canım. Dolven bize iyi gelmiştir hep. ınş sizde faydasını görürsünüz.Üzülme canım .Allah şifa versin

teşeşkürlerr kızlar
leylacım sagol canım.bakarım netten.takıldıgım yerde sana sorarım

kahvaltı verdim kızıma.immuzinc ve aferin içirdim
spreyı sıktım yeni aldıgımız burun aspiratörüyle temizledik burnunu biraz rahatladı cok şükür
şimdi uyuyorr

İremcim ilaca bende karşıyım aslında ama bazen mecbur kalıyosun takviye yapmaya mesela ben oğluma kaç haftadır meyve,meyve suyu ağzına bile sokturamıyorum.Bi kere zorla verdim ondada kustu.Enazından takviye yapıyım diyorum.

evet leyla bende senin gibi düşünüyorum
hergün vitamin verme taraftarı degilim.ama gün oluyor hiç bişi yemiyor kızım.özellikle diş cıkarma döneminde
ozaman içim hiç rahat olmuyor.sadece iştahsızlık döneminde vitamin takviyesi şart bence.

Evet ayşe ya malesef mecbur kalıyoruz .Mesela b vit,demir eksikliğinde iştahsızlık olurmuş mecburen vitaminle destekliyorum ki iştahı düzelsin.

bende oğluma hiç vitamin vermiyorum acaba yanlış mı yapıyorum ?
c vitamini olayımız tamam, kalsiyum alıyoruz, az çok b vitamini de alıyo, d belki biraz eksik ama
napmalıyım bilmiyorumkismile

Valla halecim benim oğlumda da zaman zaman oluyo ben vitaminle takviye yapıyorum.Vitamin şuruplarının ıçerdiği vitamine minerale göre ihtiyacın olanı seçip, birini içirebilirsin.Ben öyle yapıyorum. Mesela bi ara çok başı terliyodu çok fazla huysuzlanıyodu.Doktorumuz demir eksikliğinden olabilir demişti.Minadex fer kullandık bi ara geçti çok şükür.
Gene 1 hafta öncesine kadar ağzına lokma sokmuyodu b vit.içeren bi şurup içirmeye çalışıyorum şimdi çok şükür 10 gün önceki gibi değil.Gene zorla,oyalıyarak yiyor ama en azından bikaç lokmada olsa yiyor.
Gene meyve yemediği için c vit. alamıyo hiç içinde c vitamini olan bi şurup tercih ediyorum.

Off offf üniversitede bu kadar okusam profösör olurdum. : )

bende oğluma hiç vitamin vermiyorum acaba yanlış mı yapıyorum ?
c vitamini olayımız tamam, kalsiyum alıyoruz, az çok b vitamini de alıyo, d belki biraz eksik ama
napmalıyım bilmiyorumkismile

Bide hale şunu söyliyim.Benim oğlum bi dönem yemek konusunda çok huysuzlanmıştı.Çiğnemiyoda.Daha 6 diş var başka bişey yok.Pütürlü yemiyo. Yesede o kadar az ki doyurmuyo onu. Senin bebeğin herşeyden yiyosa bütün vitaminlerini alıyosa ona lafım yok.Tabiki doğal yoldan alması daha iyi.Ama bide şöyle bişey varki.Bazı vitaminlerden gerektiği kadar almak için çok çok yüksek miktarlarda tüketmek gerekiyo.Benim oğlum da çoğu bebek gibi zaten onu yapmıyacağı için ben zaman zaman takviye yapıyorum.

Mesela sen d vit. demişsin ya enaz 1 yaşına tercihen 3 yaşına kadar verilmeliymiş. Sende bi araştır istersen .Allah bebeklerimize sağlık versin

leyla hale sizinmi boynunuz tutulmuştu.nasıl oldunuz
ben doktora kendim içinde bişiler yazdırdım.
grip olayı bendede var.emzirdigimi söledim şu ilacları verdi.yazıyım belki işinize yarar
nurofen grip için
nimes jel boyun ve omuz için verdi.kas gevşetici sanırım.
bu ikisini emzirenlere kullanabilir
bide agrı kesici parol

ben artık meyvelerdeki vitaminlere pek güvenmiyorum medette ummuyorum
genetikleriyle oynanıyor,hormonlu oluyorlar v.s
herzaman organik bulmak zor
en azından haftada 2 -3 gün vitamin vermekte fayda var gibi geliyor bana

canım c vitaminini vücut depolamaz yani 1 sürahi portakal suyuda içirsen birkaç saat sonra vücut onu atar.burada önemli olan az az belli aralıklarla vermek bir kivi yada bir kilo kivi vücut için aynı anlama geliyor.yani çok vermene gerek yok

bide kızlar hani geçen yıl rutin olarak veriyoduk hepimiz demir ve d vitamini damlası.1 yaşına kadar demişti doktor.ben fazla demir alımı iç organlarına ve zeka gelişimine zarar veriyor diye duydum 1 yaşını biraz geçmişti duyunca hemen kestim bende vermiyom artık.yani kafadan vermeyin ya yararları var kabul ediyorum ama zararlarıda var.sonuçta ne eksikliği varsa bunların testleri var yaptırın mesela kansızlık varsa o zaman demir verin ama iştahsız olması sadece demir yada bir başka vitamin eksikliğinden kaynaklandığı anlamına gelmezki

mesela ben birde yemek yediriyorum ya içine sebze bakliyat biraz ekmek falan koyuyorumya şimdi buradan ne kadar vitamin aldığını bilmiyorum üstüne birde vitamin vermeye korkuyorum açıkçası.fazla alımda vücuda zarar vermeyen tek vitamin c ama diğerleri beni çok korkutuyor valla

hani birde az yiyor diyorsunuz ya ben onu sormuştum sadece 2 yemek kaşığıyla doyarlarmış.doktor o kadar yiyorsa problem yapılmaz diyor.o bebeğin tercihiymiş sadece.

irem herşeyin fazlası zarar zaten
peki sen demiri kesmeden önce test yaptırdınmı?? kafamıza göre de vitaminleri kesmemek lazım.
bebeklere demir verilirken zaten kan sayımı yapılıp verilir.ben sanmıyorum bir annenin kafasına göre demir verdigini.
artık bebeklerimiz bir yaş üstü ve inek sütü alıyorlar.inek sütüde kansızlıga neden olur.genelde 1 yaş sonrası rutin kan sayımı yapılıp ona göre verilir.

iştahsızlık içinde doktorların yaptıgı 2.şey var onlarda şu:
1.idrar kültürü yapıp enfeksiyon olup olmadıgına bakılır
2.kan sayımı yapılıp kan degerine bakılır.
yani iştahsız olması vitamin eksiligine yada idrar yolu enfeksiyonuna baglı oluyor.
bazı doktorlar direkt verir vitamin yada demiri.

ayrıca d vitamini alımını kesinlikle doktor tavsiyesi ile olmalı
bıngıldagın durumuna görede d vitamini alınıyor yada kesiliyor.sen d vitamininin keserken doktora danıştınmı?

d vitaminini vucut kendi üretemiyor.sadece güneş ışıgı gördügünde vucut üretiyor
yazın gerek görülmüyor
ama kışın vermek lazım.genelde vitamin şuruplarının içinde oluyor.

canım zaten vitamin şurupları hergün verilmez
o gün tam beslenememişse takviye amaclı verilir vitamin şurubu.
hem herşeyi yedirip hemde vitamin şurubu fazla olur tabiki.

benim doktorum 1 yaşına kadar ver dedi zaten eksiklik olsa gerek görüntüsünden gerekse gelişiminden anlaşılır dedi yani testin sadece rutin yapıldığını söylemişti.iştah problemi hiç yaşamadım bilmiyorum idrar olayını bu söylediğim demir için.d vitamini de yaşadığın bölgeyle alakalı bence şimdi mersine yada antalyaya git kısa kollu gezersin zaten bizim orda 6 ay öneriyorlar d vitaminini.ama ben biraz orda biraz vanda yaşadığım için 1 yıl verdim.bıngıldakta 1 1,5 yaşında kapanıyor zaten erken kapanmasıda çok kötü şeylere neden oluyor diye biliyorum canım

bu arada ben hala inek sütü vermedim aptamil junior kullanıyoz inek sütünün kalsiyum oranı çok yüksek demirse çok az diye biliyorum biz 3 yaşına kadar böyle beslemeyi düşünüyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…