canım bizim doktor hiç vitamin tavsiye etmiyor hatta kızıyor ne diye çocuklarınızı ilaca alıştırıyorsunuz diyor bende sadece imuneks(ilaç değil aslında ekmek mayası gibi) veriyorum ama doktor onada hayır diyor
bende oğluma hiç vitamin vermiyorum acaba yanlış mı yapıyorum ?
c vitamini olayımız tamam, kalsiyum alıyoruz, az çok b vitamini de alıyo, d belki biraz eksik ama
napmalıyım bilmiyorumkismile
Bide hale şunu söyliyim.Benim oğlum bi dönem yemek konusunda çok huysuzlanmıştı.Çiğnemiyoda.Daha 6 diş var başka bişey yok.Pütürlü yemiyo. Yesede o kadar az ki doyurmuyo onu. Senin bebeğin herşeyden yiyosa bütün vitaminlerini alıyosa ona lafım yok.Tabiki doğal yoldan alması daha iyi.Ama bide şöyle bişey varki.Bazı vitaminlerden gerektiği kadar almak için çok çok yüksek miktarlarda tüketmek gerekiyo.Benim oğlum da çoğu bebek gibi zaten onu yapmıyacağı için ben zaman zaman takviye yapıyorum.
Mesela sen d vit. demişsin ya enaz 1 yaşına tercihen 3 yaşına kadar verilmeliymiş. Sende bi araştır istersen .Allah bebeklerimize sağlık versin
bide kızlar hani geçen yıl rutin olarak veriyoduk hepimiz demir ve d vitamini damlası.1 yaşına kadar demişti doktor.ben fazla demir alımı iç organlarına ve zeka gelişimine zarar veriyor diye duydum 1 yaşını biraz geçmişti duyunca hemen kestim bende vermiyom artık.yani kafadan vermeyin ya yararları var kabul ediyorum ama zararlarıda var.sonuçta ne eksikliği varsa bunların testleri var yaptırın mesela kansızlık varsa o zaman demir verin ama iştahsız olması sadece demir yada bir başka vitamin eksikliğinden kaynaklandığı anlamına gelmezki
mesela ben birde yemek yediriyorum ya içine sebze bakliyat biraz ekmek falan koyuyorumya şimdi buradan ne kadar vitamin aldığını bilmiyorum üstüne birde vitamin vermeye korkuyorum açıkçası.fazla alımda vücuda zarar vermeyen tek vitamin c ama diğerleri beni çok korkutuyor valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?