Kızlar yiğit durup dururken kardeş demeye başladı. Nerden duydu ki..Bide bastıra bastıra söyliyo ki karrrdeşş diye.Babası mı öğretiyo acaba.
amanınnnnnnnnnnnnnnnnnsengözlerimebaksanab
günaydıın.bebişler ve anneleri nasıllar bugün.bu akşam mızırdadı yine benimki.tahmin ediyodum zaten.dün akşam çok gergindim.iç sıkıntısı sinir gibi bişey.bi ara elimde olmadan off dedim yüksek sesle.nası endişelendi.ağlayasım var.ama yüzüm az değişse basıyo çığlığı.çok endişeleniyo.odanın içinde turluyom oda arkamdan geliyo.baya bi dolandık öyle tren gibi .yanıma geliyo.saçlarımı okşuyo.gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum öyle yapınca.benimki ruh durumumdan hemen etkileniyo.ben hastaysam oda hasta.ben sinirliysem oda huysuz ve gergin.siz de de öylemi?beni çok koruyo babasına karşı.bazen babası bağrıttırıyo beni oyun olsun diye.nası kızıyo babasına.elindekini bırakıp nası geliyo.ben babasına yapıyom.hiç umrunda degil.daha çok oda atılıyo üstüne.bu çok hoşuma gidiyo.bazen hararetli konuştuğumuzdada ses yükselsin hemen müdahale ediyo.yok bişey konuşuyoz demek zorunda kalıyoruz
merhabamerhaba kızlar 6 ayda bir yazıp kaybolduğumdan kimse hatırlamıyordur heralde beni senağlama Benimde 10 Ekim 2008 de bi oğluşum oldu adı Efe, çok yaramaz bi oğluşum var.Düz duvara tırmanır cinsten (gerçekten geçen gün kalorifer borusuna tutunup tırmandığına şahit oldum:1shok:) kızlarr konu çok ilerlediğinden hepsini okuyamadım belki konuştunuz ama bebişlerinize günde kaç öğün ne yedirip içiriyonuz acep? bide gece yatmadan önce ben muhallebi yapıp yediriyorum siz sadece süt mü içiriyonuz?
ibolya her zamanki gibi döşemişsin yine alıntıları.evveldende seninkileri okuyunca geçmişi okumaya gerek kalmazdı:1hug:
kız iboş ne kadr sürüyo senin bu alıntı takdir ediyorum valla:lepi:
küçük iboş haaa sırnaşık şeyiboşa göre ne var karnımızı kesiyolar onun rahatı yerindezemuszemus benim çok ağır olmamıştı yaa tırsmıyorum sezeryandan :icecream:
ibolya günlük önerilen kolestrol miktarı 300 mg dır.
1 yumurtanın içerdigi kolestrol miktarı 272mg dır
gün içinde yedirdigimiz yag,peynir,et gibi kolestrol içeren gıdalarıda veriyoruz bebeklere.
yani günlük kolestrol miktarı 300mg yi geciyor
en azından yumurtayı gün aşırı verdigimizde dengelenmiş oluyor diye düşünüyorum.
düzenli et verilmiyorsa hergün 1 yumurta verilebilir
ama ben kızımın yemeklerini mutlaka kıymalı yaparım.bize fazla gelebilir hergün 1 yumurta.
bi ara bende hergün veriyordum yumurtayı canım.ama araştırınca yalnış yaptıgımın farkına vardım.
ben mama sandalyesi almadım ayşe. evim küçük koyacak yer yok diye. ama en büyük pişmanlıklarımdan birisi. oturarak yemiyordu hiç vben de çocuk sandalyesi aldım bir tane. onu sevdi. yemeğini hazırladığım zaman benden önce koşup oturuyor üzerine:)
sen nasıl yediriyorsun?
maaşallahkızlar daha bi dilli oluyo galiba.benimki tam göstermiyo daha resimleri.sadece soruyo.nesneleri getir deyince getiriyo.
yaa benimki de bi lokma alıp 3 tur atıyo.bize de işe yarar mı acaba.CADIARZUama hiç sanmam.kurt var benimkinde oturamıyo.bi de bir aydır denge hareketleri yapıyor.olmadık yerlere çıkıp ayakta durmaya çalışıyo..babasıyla atçılık oynuyolar.ayakta durmaya çalışıyo adamın sırtında.cambaz gibi.sandalyenin de tepesine çıkar.
günaydın herkeseeyvahedigeldismile
kızımın üst iki köpek dişi patladı:lepi: geriye kaldı 6 diş haıyrlısıyla şu 20yi bi tamamlasak rahatlıycaz işallahkaydirigubbakcemile5
günaydın kızlar geçmiş olsun diyenlere çoook teşekkür ederim
tahanın 2 gündür iştahı yok üstüne gitmiyorum 11-12 aylıkkende böyle olmuştu kendiliğinden düzeldi yine aynı bişey yemiyo herhalde dişleri zorluyo
bugün diş çıkarma günü olacakkkk
benim kızımda 11.dişini patlatmış sabah gördümmhihoyyyt
kızlarrrrr kardeşim dün tezkeresinii aldıııı:teytey:
bu akşam Allah nasip ederse eve geliyor
şuan urfadaa son gününü yaşıyorrr
Allahh tüm askerleri korusun ve evlerine dönmeyi nasip etsin
bu arada kız çocuklar babaya düşkün sanırım benim kızım bana çok düşkün babası kucağına aldığında kıyameti koparır hiç sevmiyor onu :)
babasınında işine geliyor bu durum çocuk bende durmuyor die sıvışıyor hemen.
kızım 2,5 aylıkken işe başladım eşim ve annem dönüşümlü ilk 7 ay çok güzel baktı. ama ek gıdaya geçince tüm gün annem bakmak zorunda kaldı ek gıda işini eşim beceremedi.
vardiyalı çalışıyor kendisi sabah ben çıkınca evdeyse üstünü giydirip altını değiştirip anneanneye götürür ve alır eve getirir şuan yaptığı tek şey bu.
işine gelirse çok güzel altta değiştirir, yemekte yedirir, üstünüde değiştirir. ama her erkek gibi işine gelmez
Anammmmmmmmmmmm İboşummmmmmmmm ne güzel yine eski günlerdeki gibi döktürmüşsünopuyorumnanaktan burası başka diyorum her zaman ama napalım gelende gelmeyende sağolsun dimiyerimseniben
selam yasemin
bizdede aynı dert. kesinlikle 5-6 kez uyanıyoruz. anne sütüne devam ediyosun dimi ?
herkes emmek için uynadığını söylüyo ama benim sıpa artık huy edindi devamlı uyanmayı. ne zaman kesintisiz uyku uyuyacağımı çoook merak ediyorum
merhabalar herkese
ayşecim ikeanın sitesinde bebek ürünlerine gir ahtapot mama sandalyesi var benim arkadaşlardanbiri aldı 40tl çok da kulanışlı görünüyor
emzik benim kzızm 6 aylıktıı gece almaya başladı çok da rahat ettik 1 yaşından sonra kendi attı
gece uykusu konusuna gelince en az 2 defa kalkıyoruz bi de ama odasını ayırınca biraz daha rahatladık sanırım daha güzel uyuyo gece süt içiyo kızım 1 yaşından sonra artık beşiğinden al kaldır emzir yatır belim kopuyodu şimdi 60cc 2 kere süt içip hemen uyuyo ama diş çıkaracaksa yarım kiloya kadar abartabiliyoz çünkü uyuyamıyo saat başı zır zır aslında bebeklere 4 aydan sonra hiç bişey vermemek emzirmemek gerekiyomuş geceleri yatarken iyice doyması gerekliymiş böylece uykusu düzene girermiş ben 1 gece denedim bina ayağa kalkıyodu nerdeyse ağlamasından 3 yaşına kadar düzelmeyebilirmiş napalım baştan taviz verdk bu bebelere 2. ye yapacaklarımız biliyorum artık işallah
tşkler canım.
bence sende başla calışmalara
onların iyiligi için yapıyoruz sonucta.
ben inan o kadar rahatımki maşallahh
öglen karnını doyururum koyarım yatagına 1 de uyumuş olur kendi.
akşamda 9 da koyarım yatagına uyur.öle sallamak mış filan ters bana:)))
darısı başına canım
benim eşimin sesi borozan gibidir birde oto boka hemen sinirlenir. çabuk sinirlenip sönen cinslerden kızım bir ara babasından nefret etmişti hala daha babasına düşkün değildir pedegog pisikolog hepsine sordum bu durumu. anne ve bebek 3 yaşına kadar tek birey gibidir dedi. annesine zarar verecek herkesten nefret eder. eşinin sana zarar vereceğini düşündüğü için ona karşı kin beslemiş demişti.
eşim şimdi ne zaman sinirlense amanda amannn kzıım benim sen benden nefretmi ediyon die akılına gelip susuyor hheheekaydirigubbakcemile3
ayşe maşallahh cnm nura.
dilayı postayla yanına göndercem ben beceremiyorum uyku düzenini bari sen öğret benim kızıma.
canım yazını görmeden gittim ve yaptıdım aşıyı eczaneden 65e aldım sağlık ocağında vurdurdum aşılar hakkında herzaman çok söylenti olur zaten vahide ya ben bakmayı unuttum son gününe hemşire bakmıştır umarım
kaydirigubbakcemile3
banane ayolll nasıl dogurduysan bak kıızına.ögret nasıl kendi başına uyuması gerektiginiilülülülülülü
aynen nisanur yaa hatunların uyku sorunu yok 2. bebeyi konuşmaya başlamışlar maşallahhh diyim.
2 bebeden çok korkuyorum ben o yüzden. dilay 8 aylıktı 2. ye hamile kaldım hergünüm ağlamakla geçti neden allahım die çok isyan ettimelimde olmayaraktan sonunda bebeğimin kalbi durdu aldı yüce rabbim elimden çok üzüldüm ama şuan son ayımda olcaktım ve kızımın bu uykusuzluğu mahfolurdum ben. zaten ilk hamilelik erken doğumdu 2. de de risk olcaktı.
şuan 2 bebe fikri baba çok uzak. kızımın uykusu düzene gircek 3-4 yaşında hoppp sil baştan bu fikir bana ters geliyor ya
hem ayşe 2. bebek istiyor azcık deneyim sahibi olur 3 bebeye baksın düzene soksun göndersin geri bize
nisanur öğlen nasılmış kızın? annem bakıyor dilaya öğlen gayet uslu diyor sen çocuğu uyutmayı beceremiyon die bana kızıyor.
1 gece yanımda kaldı vahh kızım die acımaya başladı bana
cok konuşandan zarar gelmezmiş :içelim:ibolya eski günler deyip durma yaff biz daha yeni tanışıyoruz ve kaynaşıyoruz. merak etme burasıda eskiyi aratmaz yakında.
ayşeyle benim çenem sağlamdır :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?