2008 Ekim Anneleri

merhabalar herkese
ayşecim ikeanın sitesinde bebek ürünlerine gir ahtapot mama sandalyesi var benim arkadaşlardanbiri aldı 40tl çok da kulanışlı görünüyor
emzik benim kzızm 6 aylıktıı gece almaya başladı çok da rahat ettik 1 yaşından sonra kendi attı
gece uykusu konusuna gelince en az 2 defa kalkıyoruz bi de ama odasını ayırınca biraz daha rahatladık sanırım daha güzel uyuyo gece süt içiyo kızım 1 yaşından sonra artık beşiğinden al kaldır emzir yatır belim kopuyodu şimdi 60cc 2 kere süt içip hemen uyuyo ama diş çıkaracaksa yarım kiloya kadar abartabiliyoz çünkü uyuyamıyo saat başı zır zır aslında bebeklere 4 aydan sonra hiç bişey vermemek emzirmemek gerekiyomuş geceleri yatarken iyice doyması gerekliymiş böylece uykusu düzene girermiş ben 1 gece denedim bina ayağa kalkıyodu nerdeyse ağlamasından 3 yaşına kadar düzelmeyebilirmiş napalım baştan taviz verdk bu bebelere 2. ye yapacaklarımız biliyorum artık işallah

benim kızım erken doğdu çabuk toparlansın diye ilk 7-8 aya kadar saat başı kalkıp emzirdim suçlusu benim şimdide çekiyorum.

aslında yasemin hem sen hem de o çekiyo uyku en az yemek kadar önemli bebeklerimiz için eee büyüme hormonu sadece uykuda salgılanıyo her uynadığında emzirmesen artık yavaş yavaş alışır belki

nisanur çok denedim cnm ama olmuyor valla bende istemiyorum ama emzirmezsem kıyameti kopartıyor mahalleyi ayağa kaldırıyor. çok cadı benim kız çokkk :)
sen öğretmensin sanırım ne öğretmeni? kırşehirlimisiniz?
bende nevşehirliyim. birde bu forumda iç anadolu insanı çok fazla. topraklar birleşmişiz gibi

slm Yasemin istanbulda hangi semttesin canım?

bizim uyku sorunumuz şimdilik yok şükür.11 gibi süt içiyo bi biberon bi de 6 da içiyo.yalnız gündüz korkuyosa gece uykusunda ağlıyo.burdayım annem diyince bazen susuyo.daha güçlü ağladığında kucağıma alıp biraz tutup yatırmam gerekiyo.daha da güçlü ağlarsa yanıma alıyorum.kademeli yaniyerimsenibenama arada olan bişey bu.bi de nazar olunca.tabi emmiyor.emse belki farklı olurdu.
oğlum dün gezmekte çocuklardan dönmeyi öğrendi.çocuklar yakalamacılık oynuyo.fudayl da arada koşuyo.görseniz ne kadar mutluydu.

kızlar bebelerinizin gece uykusu nasıl?

bizim gece uykumuz çok kötü en az 5-6 kez kalkıyoruz oda en az

benim kıızmın uykuları maşallah düzenlidir.
gündüz tek uyku uyur.gecede eger bi sıkıntısı yoksa uyanmaz.diş döneminde sık uyanır ama.gece ben kalkar emziririm.yada kendi mızırdar emziririm uyur tekrar.

biz emzik kullanmıyoruz beni emzik gibi kullanıyor :)

itokor baş terlemesini demir eksikliğin ebağlamışlardı benim kızında demiri eksikti cidden.
hala başı çok terler

bu sıra kızımında başı terliyor ya
demirdenmi d vitamininde mi kiboshayallersmile

bebeleri gece sık uyanan arkadaşlar nasıl uyutuyorsunuz bebeklerinizi?
bebeklerin geceleri uyanması normal aslında.önemli olan tekrar dalabilmeleridir
eger sallayarak yada emzirerek uyutuyorsanız tekrar dalmak için bunları istiyor olabilirler

mesela benim kızım kendi uyur.gece uyanırsada iki mızırdar yada ayaga kalkar tekrar uyumaya devam eder.o gün cok az yediyse ben hemen emziririm.karnının tok oldugunu biliyorsam emzirmem.ama genelde emziriyorum:)

ahh işte en dertli olduğum konu ayşecim yaa beyza kendi uyumayı bi öğrense tamamdır CADIARZUsen bunun için özel bişeyler yaptın mı acaba ben denedim kaç kez bırakıp çıkmayı ama yok çok ağlıyo 2 dk sonra dalıyorum içeri sonuçta 0-2 yaş bebeklerin güvene ihtiyaçları olduğu dönem yalnızlık hissetmesini istemiyorum ilk zamanlar emerek uyuyodu bu da beni çoook zorlamaya başlamıştı bel boyun ağrısı çekiyodum ayakta sallamaya geçtim açıkcası daha rahat ettim ama gece sallanmaz beyza süt içer yatar ben bunu biraz iştahına bağlıyorum acıkıyo diye düşünüyorum

yasemin aynından ben de de var benimki de ağıdıyla mahalleyi kaldırır hiç mırıldanmadan yüksek desibel başlar doğduğundan beri ben de yazın yani gece sütüne başlamadan evvel 1 saatte uyanıp tekrar emiyoduk doyamıyodu uykuya da zor geçiyodu annem artık halime acıdı sen hiç uyumuyon dedi ve biberonu dayadı şimdi kesintisiz 4 saat falan uyuyoruz
ben Kayseriliyim canım eşim eskişehirli kızım da malatya doğumluakannehir
biz bu sene geldik kırşehire malatyaya atandı eşim ilk olarak 3 yıl orda kaldık ailelere çok uazk olunca eeee çocuk da olunca bi de teyzemler kuzenim var burda ki kuzenim bakıyo kızımada onun için zorunlu hizmeti burda tamamlıyalım dedik güzel de oldu akraba eş dost çook önemli gurbette annem kozaklılı canım hemşeriyiz yaniidelikafadulden
bozkır toprağı çekiyo tabiii

ay branşımı unutmuşum ingilizce öğretmeniyim şu anda da kız meslek lisesinde gençlerle cebelleşiyorum:)))

ayşe sen kızına su çiçeğini yaptırmıştın ateş yaptımıydı acep biz de sipariş verdik yarın yaptırcaz bi de sağlık ocağında yaptırdınız dimi

nisanur ben kızımı hiç sallamadım.bi ara memede uyuyordu ona müsade ettim.
5-6 aylık filandı..
ben cok kararlıydım nisanur.ilk başta gece uyumadan önce bi rutin oluşturdum
banyo emmek ve uyumak.uyumadan önce odayı kararttım emzirerek uyuttum ilkin.
hergün aynı saatte aynı şeyi yaptım.ilk önnce uyku düzenini kurdum.
akşam 8.30 da uyurdu sabah 7 de kalkardı.bi süre bu düzende gittik.tabi akşam 8.30 uyutmak kolay olmadı ilk günler.ama dedigim gibi ben cok kararlıydım.

düzeni oturtturduktan sonra kendi başına uyutma calışmalarına başladım
bunu yaparkende uyku saaati geldiginde bıraktım yatagına.agladıı ama ben almadım.
cok aglarsa alıp sakinleştirip tekrar koydum.o agladıkca ben böle yaptım.
sonra başedemedi benleee uyudu:))
3 gün ugraştım.4.gün kendi kendine uyumaya başladı.yani belki ilk zamanlar aglayabilir ama bu onların herzaman aglamalarından iyidir dimi
biraz sabırlı ve kararlı olmak lazım

mesela şimdi bile ben uyuması için kapıyı kapattıgım an bitmiştir.asla girmem içeri.
o bunu bildiginden uyur.

yok nisanur ben yaptırmadım daha aşı canım
leyla ve turkan yaptırdılar.ama bende yaptırcam bu ay
nerden sipariş verdinki
özel hastaneler yapmıyormu.

eczaneye verdim canım depodan getirtiyolar ben sağlık ocağına yaptırcam bakalım yaparlar herhalde

eger aşıyı dışardan alacaksan saglık ocagı yapar
türkan ve leyla özel hastanede yaptırdılar diye biliyorum
canım her aşının ateş yapma ihtimali var.sen o gün ver istersen calpol filan

bu arada tebrikler ediyorum uyku konusundaki becerini alkışlıyorum ve ben bi türlü cesaret edemiyorum(
bizim uykumuzun saati hep düzenlidir zatan 9u geçmez sabah da 6 yı geçmez onu kızım doğduğunda oluşturudu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…