2008 Ekim Anneleri

yok cnm çok şükür kabızlık olmuyor. sütü sade verirsen kabızlık yapıyor ama ben hep balla veriyorum.
senin dediğin gibi ara sıra kakası oluyor hemen meyve veriyorum rahatlıyor.
pirici çok tüketmemeye çalışıyorum ben bulguru tercih ediyorum çoğulukla.

kayınvalidem bizdeydi mısır getirmiş haşladım çok severdi normalde bıktı saoırım hiç yemedi ya ne kadar da güzel mısırdı kadının bahçesinden. ben yedim valla :)

valla çok ozledım kızlar foruma değilde oyun kulubune bır dalıyorum foruma gırmeye fırsat olmuyordu ama aranızdayım forumunda tadı baska ama değilmi

oh afiyet bal şeker olsunbende çok severim mısırı kızımda bana çekmiş o konuda.artık şehriye yerine hep mısır kullanıyorum pilavlarda beril öyle istiyor.domatesli bakliyatli yada tavuklularda kullanmıyorum ama diğer hepsine mısır koyuyorum.hele yaz akşamları yemesi bir başka oluyor yaşöyle sahilde bir banka oturup denizin kokusunu çeke çeke mısır yemeyi özledim vallahem biliyomusun cilde çok faydası varmış mısırın.özellikle amerikalılar çok tüketir ya onların cildinin sıkı ve gözeneksiz olmasını mısıra bağlıyorlarmış.benim cildimede güzel derler genellikle belki bunu mısıra borçluyumdur diye düşünüyorum:44:tek dezavantajı kalori değeri yüksek maalesef ama gülünü seven dikenine katlanır artık

canım bende bi şehzade var değil o yazdıklarını bebe bsküvisini ıslatıp veriyorum sade onu bile yemiyo, cici bebe ekmeği pütürlü kalıyo ıslatsanda, onu hiç ağzına değdirmedi,diline pütür geldimi hemen çıkarır..yumurta peynir zaten kokusunu bile aldımı bırakır..ben o günleri hiç göremiycem heralde..

maşallah ya kimse gelmiyo buraya dedim herkes gelmiş haberim yok
yeni gelenlerede hoişgeldnz,oğlum tepemde bırakmıyo yaziym..
türkan iyi olduğuna çok sevindim,cinsiyet belli olmuştur heralde kız erkek fark yok ama insan merak ediyo tabi:)

10 gün kadar önce eczacıya sormuştum çokk iştahsız ne kullanabilirim diye, bi şurup verdi provitec,
içinde ekinezya,propolis ekstratı,dut pekmezi,bal arısütü,çinko,üzüm çekirdeği tozu var..doktorun yeğenime verdiği karışıma benziyodu okuyunca hemen aldım..biraz faydası oldu sanki, boğazı kızarmıştı ona da sanırım fayda etti,şimdye normalde çok ilerlerdi hastalığı..

yediği faydalı bişeyler var sonuçta,zamanı gelince ayrı ayrıda yicektir çok takma bence..oğlumun kahvaltı adına sevdiiği şeyelr sosis sucuk..
kakasını çişini söylüyosa üstüne düşebiirisn birazz,gündüzaçarsın sürekli oturtursun ama bende yazı bekliyorum..bi ara çok güzel söylüyodu hemen oturağa götürüyodum,uyanınca hemen tuvalete giderdik kakasını yapardı,sonra ishal oldu 1hafta,bende uğraşamadım şimdi yapınca bile rahatsız olmuyo hepten bıraktı söylemeyi,oyzden diyorum söylüyosa fırsatı kaçırma..
yemeği normal geldi bana,ben hiç yazmiym güzel bi örnek olmaz:) sabah 3,4 kaşık bisküvi, yada sosis, öğlen bazen süt bazen hiçbişey,bazen çorba, uykudan 4 giibi uyanır saat 5 gibi köfte yda bikaç kaşık çorba yer,akşamda gündz yemesine bağlı olarak bazen 3 tane çinekop yada 10 taneye kadar hamsi yiyebiliyo bazende sadece çorba,yada makarna ..1 yaşcivarı hep yoğurt yerdi çorbayla şimdi parmağını batırır yalar oyun oynar yani:) ama ayran delisidir,yazın güünde 2,3 bardak ayran içerdi..şimdi hergün içiyo yine, gece de 2 kere süt içer..
herçocuğun damak zevki farklı,benimki geçen kokoreç yedi dşün yani,ben bu çocğa ne yapiym yediriym şimdi zevki belli sucuk sosis kokoreç :)

:)) ılgınçler işte:) bızımkı kakasını kaka yapıyorum dıye soyluyor ama kakam geldı demıyor sanırım soyleyecek yakında

eylül sana hak veriyorum karadeiz kadınlarının cildi her zaman sıkı ve pürüzsüzdür belkide ondan.

aslı yaa senin oğlan süper yaa tam bir fırlama erkek yetişiyor ilerde de bira kokoreç keyfi yapar :)

bugün arkadaşlarla dışardaydı 8 i geçiyordu eve geldik 3 de okul çıkışı gittik o kadar güzel gün geçirdikki çok güzel bir grubumuz oldu allah bozmasın. bir taneside bizim siteden ev aldı komşu oldu bana kafaladım kızı :) şimdi çok mutluyum yaa kızlar yapı ara sıra biz 1 aydan beri her hafta yapıyoruz inanılmaz güzel oluyor kendime geliyorum.

birde yaşam becerileri diye seminere gidiyorum psikolojik sana resmen gençleştiğimi hissediyorum.

size tavsiye çocuk mocuk düşünmeyin her hafta kndinize vakit ayırın eviize yansıyor mutlu oluyorsunuz eski günlerime döndüğümü hissediyorum.

benim hiç öyle şanslarım yok yaseminoysa çok ihtiyacım olan bişey buburda resmen psikolojim bozuldu antidepresanlarla kendimde oluyorum yani.bu aralar ilacımıda bulamıyorum başım ağrıyor sürekli ve mide bulantısı yaşıyorumçocuk meselesini zaten artık aklımın ucundan bile geçirmiyorum o bir anlık hevesti geldi geçti bendenerde veriyorlar bu semineri nasıl bişey öğretmenlere verilen seminerlerdenmi biraz bilgi versene:44:

cnm aslında bu konuşma halkası bu tarz etkinlik veren merkezler var 10 kişilik gruplar yuvarlak oluşturuyor psikologun gözetiminde terapi görüyor.
amaç herkesinde sorunları olduğunu öğrenerekten kendini muıtlu ediyorsun. oyunlar oynanıyor etkinlikler yapılıyor vs mesela köşe kapmaca oynadık :)
okulda ilişkisinin 4x4 lük olduğu izlenimini verene bir öğretmen vardı kızı vardı çok güzel ama kas erimesi vardı kızında meğer o kız onun değilmiş evlatlık almış o halini bilerek almış vss biz bunu duyunca şaşırdık üzüldük o kadına veridiğimiz değer arttı.
cm en güzel terapi ne biliyormusun arkadaş edinmek kafa dengi, farklı ortamlara girmek. ben dershaneye gidiyorum saki lise yıllarıma geri döndüm ne kadar zevkli geliyor.
Allahıma şükür bu sene çok güzel geçti inş hep öyle olur en güzel terapi o oluyor.
toplanıp iki çift laf ediyorsu her an konuşacağın bilileri oluyor kaç tane atideprasana bedel.
sende öğretmen eşleri polis eşleri vardır onlarla tnaış cnm

ben de çok ihtiyaç duyuyorum yasemin yeni ortamlara yada arkadaş toplantılarına ama yok malesef,gttikçe daha çok kendi kabuğumuzda yaşar hale geldik..oğlanda çok yabani okadar parkllarda çoluk çocuk arasında bi yaşından beri yinede kimseyle diyalog kurup arkadaşlık niyetinde değil..kuzeni iki ay küçük kız,bugün elindeki şeyi çekip aldı diye nası ağlıyo, hiç savunmayı bilmiyo hemen ağlamak..kız öyle cadı bizimkine göre,ama abisi aynı bizimki gibi çok tırsak,emir alpte ona benzemiş, parkta başkası varsa gidip kaymaz sallanmaz,alışması çok zaman alıyo..bu işte bi terslik var ama oğlanlar çekingen kızlar cadı bu zamanda:)
bi arkadaş grubu olsa çoluk çocuk oynasa bende kafa dağıtrdım ama benim çocuğu olan yakın arkadaşımda yok kimi bekar kimi daha çocuksz,btane hamile arkadaşım var,çoğuda zaten yurtdışında arkadaşlarımın..yeni ortamlara girmek lazımda anca o da sohbetlere fln gidersem olur heralde burda sitede,çocuk durmuyo diye hepten eve kapandımm çok sıkılmaya başladım artık..

epokhe sen yazıkça kendimi görüyorum daha da üzülüyorum halimebenim kız girişkendir hiç utanmaz ama hiç çevremiz yok bizimde burda

yasemin çok haklısın ama işte herkes kafa dengi olmuyor kültürler çakışıyor burda.o söylüyor sen anlam veremiyosun sen söylüyosun ona garip geliyorne paylaşacam bu insanlarlaki arkadaş olayımkeşke burda da böyle bir terapi olsa da gitsem ama yok hiçbirşey yok.sırf eşim bu yüzden fotoğraf makinesi almıştı bana birşeyle ilgilenirsem zaman geçerde psikolojim çok yıpranmaz diye ama onunda eğitimini almam lazım oda yok burda.ne yapacağımı şaşırmışım çimden hiçbirşey yapmak gelmiyor hele son aylarda iyice saldım kendimi aşırı kilo alıyorum stresten habire yiyorumolmadı berile kızıyorum sonra pişman oluyorum.dışarı soğuk çıkamıyorum yürüyüşe falan şimdi koşu bandı aldık bakalım kilo verebilecekmiyim.ama pek sanmıyorum çünkü içimden ne spor ne diyet hiçbirşey gelmiyor.kendimide bişey yapmıyor görünce daha da sinir oluyorum..........

aslııııııııı atla gel bana valla bak çok samimiyim benim kız emir alpi açar bende seni açarım :)

dilay o kadarpısırıktıki elinde birisi bişey alsı ıkı çıkmazdı dayak yiyordu karşılık vermiyordu yazın. öğrettim ben kızım al elinde o senin bu benim vs dedim şimdi tam cadııııııııııı
o dilayı döve çocuk geldi geçen dilayın elinden çekti kitabını bizimki bir bağırdı şuna bakkkkkkk kitabımı aldı dedi kızın elinden çekti birde şap diye bir yapıştırdı kız afalladı sonra gıkı çıkmadı birdaha.
aşırı hareketli bir çocuk ama öle böyle değil hanım hanımcık olan hiç bir çocuğu sevmiyor nerde ekşın adranalin bizimkisi orda yaramaz erkek çocuklarıyla iyi alaşıyor hanım haımcık kızlardan nefret ediyor.
toriuma götürdüm dün 6 yaş üstü binebilir diyor salıncak var bebek salıncağı değil orta yaş salıncağı aam bindi inmezz 4 tur attı görevli diğer çocukları indiriyor gıkları çıkmıyor bizimkine gelince kapa şunu inmicem diyor :) tam cadııı tammmmm bende öğretmenlerle olduğumda rahat edemiyorum dilay olunca çocuğu olanlara götürüyorum çocuğu olmayanlara götürmüyorum. tek buluşuyoruz.
her hafta buluşma kararı aldık cuma günü olacak büyük bir ihtimal sende gel cnm aramıza çocuğu bırak cuma günleri 3 den sonra 7-8 e kadar beraberiz cidden terapi gibi geliyor.

maviş bende geçen senede önce öyleydim üniversite arkadaşlarım uzakta iş yerimde tek kız bendim kız yok hepsi erkek kendimi forumlara atmıştım sanalda takılıyordum ama zama kaybı gibi geliyor daha çok bunalıyorsun deşarj olamıyorsun çükü. benim dediğim polis eşleri, subay eşleri falan vardır onlar gene kültürlü oluır onlarla samimiyet kur cnm.

aslı sende tez zamanda kendine bir etkinlik bul benim gibi ücretli öğretmenlik yap ingilizce çok açık var havada kaparlar öyleliklede çevre edinirsin.

yok ben zaten buranın halkından bahsetmiyorum onlarla aynı dili bile konuşmuyoruz çoğu zamanlojmandaki diğer bayan hocalardan bahsediyorum ben.kimisi gerçekten çok saçma sapan ortam olursa tabiki konuşuyorum ama muhabbet edebileceğim evine gidip davet edeceğim kadar değiller.okumuş olmak kültürü arttırmıyor maalesef insan onu kendi çabasıyla kazanıyor diye düşünüyorum.bazı kızlarda bana çok sinsi geliyor kanım ısınmıyor.mesela bakışları rahatsız edici geliyor yada çok canım cicim konuşsa bile hiç samimi gelmiyor ben de uzak duruyorum.küsmüyüm hayir ama ortam olursa nasılsın ne haber muhabbeti o kadar.geçen yıl bir bayan hoca vardı o iyiydi gidip geliyodum ona.ne konuşursam karşılık alıyodum ve sıkılmıyodum ama o tayin istedi gitti bu yıl yokbazen telden görüşüyoz onla o kadar.aslında biliyomusun ben buraya gelinceye kadar belli bir eğitim almış bütün kadınların birçok konuda söylüyecek bir düşüncesi olduğunu sanıyordum ama ne kadar da yanılıyormusumAnneannem hep derdi okumuşun cahili daha kötü olur diye ne kadarda haklıymış rahmetli:44:

beril hiç öyle cadı değil ya eline vur ekmeğini al asla kavga etmez.girişken ve konuşkandır ama çok ılımlıdır.hatta komsunun kendinden küçük bir kızı var o berile vuruyor bizimki ağlıyor .kızın annesi diyorki gel sende vur ödeşin.bizimki hayır asla vurmam ben o daha küçük ya bilmiyor dimi anne diyor bana tabi bir yandan da ağlıyorvurmucak bir daha dimi anne ve üüühüüüü

merhaba benim de 31/10/2008 doğumlu bir oğlum var:))
nasıl yaramazlıklar sizde de başladı mı
benimkinn kurcalamadığı yer kalmıyor haliyle:)
yemek deseniz kahvaltı olarak birgün omlet =yumurta,ceviz,badem,peynir tereyağında pişiyor
birgün tost yuvarlak yumuşak ekmekleere kaşarlı
birgün karışım kahvaltı pekmezli ballı falan şeklinde yiyoruz:)
öğlen hala çorba birgün şehriye tavuklu
birgün tarhana içinde patates havuç kıyma yine de koyuyoruz
her hafta mutlaka sebze çorbası yapıyoruz kıymalı yine
eskiden ayrı bir öğün yoğurt yerdi şimdilerde yemiyor
çorbaya karıştır diyor:)) ee beyimiz büyüdü seçimleri var artık
lahmacunu pek severr:)) ayrana batır ver anne der:))
bizden böyle şimdilik
:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…