2008 Ekim Anneleri

aslı 12 ye geliyordu yatağa girdik ben bayılmışım zaten eşim işten gelmiş uyandırdı beni dilay yanımda gözler açık sayı sayıyormuş :) ben gene uyudum yani o saat kaçta uyudu ne yaptı bilmiyorum.

misafirlerim vardı okuldan öğretmenler geldi 12 kişi ama çok güzel geçti baya güldük 3 de geldiler 9 da kalktılar çocuğu yıkadım yatırdım ama bende yorulmuşum valla.

kek,börek,kısır,makarna salatası yaptım. birde kumpir yaptım uydurmasyon ama bayıldılar.
patatesi haşladım ezdim onları pul biber nane zeytinyağı tavada kavurdum. sonra içine maydonoz dereotu doğradım mısır kattım üstünede bol kaşar fırına sürdüm çok güzel oldu tavsiye ederim şeklide güzel duruyor. gözlerim kapanıyor bu cadı kaçta yatar bilmiyorum. öğlen güzel uyuyor bu seferde gece geç yatıyor aslında annemin işine yarıyor , yada eşim bakıyorsa onun işine yarıyor ama bana zor oluyor.

türkanı merak ediyorum bende ne yaptı acaba hamileliği nasıl gidiyor sayfayada uğramıyor.

leylaaaaaa sende bi gittin tam gittin be bacım. pazar günü sapancaya geliyoruz. eşimin iş arkadaşlarıyla topluca gidiyoruz mangal yapmaya birinin evi varmış orda davet etti.
akşamda izmite uğrayacağız eşimin çocukluk arkadaşına seninlede buluşmayı çok isterim yaa kaynana mı sizde??

aslı kar yağdımı sizin oraya sabah buraya çok güzel yağdı geceden başladı baya tuttu ama öğlen eridi birşey kalmadı.

Yasemin kız delii arasana ya görmesem.Gümbürtüye gidecek valla.gelin bacım gelin mutlaka.Ay çok sevindim.Dilayımıda kocanıda al gel.Planınızı yapın ama mutlaka uğrayın yaseminde bizde olacak onlada tanışmış olursun.Bugün istanbuldaydı oda.Dönüşe geçti şimdi.Konuşuruz gelince.
Bak görmesem mesajı gelicen dönücen bana uğramadan.

Ayşee hoşgeldin neler yaptın anlat bakıyım.başınıza ne geldi onuda anlat.
Aslı hiç öyle düşünme erkekler ergenlik döneminden sonra birden farkediyolar.

aslı kar yağdımı sizin oraya sabah buraya çok güzel yağdı geceden başladı baya tuttu ama öğlen eridi birşey kalmadı.

ben görmedim canım yağmadı heralde hava güneşliydi 12 de çıktık emir alple,ısıtma kontürü aldık yönetimden,zaten doğalgaza çalışıyoz bu sene hava iyi gitti Allahtan,bizde çok gidiyo kontür..
sizn doğalgaz kaç geliyo kızlar?

ohh yarasın vala bisürü şey yapmışsın,patatesli güzel fikirmiş deniym bende..gerç benim gelenim gidenim yok,kime yapcam oturur kendim yerim:) koca da geç geliyo zaten,dün beyaz lahana sarması yaptım çok güzel oldu, yemeğe gel dedim eşime uğraştım okadar,neyse geldi de boşuna yapmamış oldum.. değişik şeyler deniym diyorum sonra ziyan olcak diye vazgeçiyorum..

ayyy aslı ben eski evimde 390 tl doğalgaz parası verdiğimi biliyordum 80 m2 eve salonuda kapatırdım tir tir titrerdik buz olurdu buz.

burda tshırt geziyorum ev sıcacık ama en fazla bu ay verdim oda 160 tl çok şükür yalıtımı çok güzel yapmışlar.

slm kızlar kafam çok karışık az önce beril çişim geldi dedi tuvalete götürdüm(normalde bezliyorum hala bazen söylüyor canı istemezse söylemiyor)neyse çişini yaptı tuvalet kağıdıyla silerken baktım pembe bir leke bulaştı kağıda tedirgin oldum bende.tekrar bezlemek için yatırdım lekenin nerden geldiğini anlamak için baktım kabızlık yaşıyor bazen belki anüsten gelmiştir dedim ama yok vajina girişinde çok hafif varla yok arası bir pembe leke vardı.çok tedirgin oldum ya sizce bu neyden kaynaklanmış olabilir?hiç böyle bişey duydunuzmu?darbe alabileceğini sanmıyorum çünkü bezli geziyor hem alsa bile canı yanıp ağlamazmıydı?of çok tedirginim nettede biraz aradımda hiç böyle bir yazı görmedim bilen duyan varsa yardımcı olursa çok sevinirim arkadaşlar.bu arada öyle kanama falan değil çıkardığım bezinede baktım hiç leke yoktu çok hafif beyaz tuvalet kağıdıyla silince pembe leke vardı.

cnm telaşlanma bebeklerde kızlık zarı çok esnek bozulma gibi bir ihtimal yokmuş bile.
doktor yanımda dilayın vajinasını ayırdı temizledi ayy dikkatli olun dedim ben korkuyorum o zaman dedi.
mesela 1.5 yaşındaki bebeğe tecavüz edilmiştiya işte o bebeğin kızlığına bir zarar gelmezmiş o zamanda bu mevzu konu olmuştu.
bence başka birşeydir belki yara sivilce vs olmuştur

ay inşallah canım ya çok tedirgin oldum duymamıştım böyle bişey.ilk doğduğunda olabiliyormuş aslında hatta berilden bir akıntı gelmişti ilk doğduğunda hastanedeki hemşireyi çağırmıştım bana normal olduğunu annenin hormonlarını aldığı için oluyor hatta bazı bebeklerde kanamada olabiliyor demişti ama şimdi 2.5 yaşındalar neredeyse bu saatten sonra olmazki.bir doktora mail attım bakalım ne diyecek o.

evet evet bizede demişti doktor ve dily 1 ay süreyle regl olmuştu :) pembe bazen kırmızı kan geliyordu

lapetus biz seni çok merak ediyoruz ve çok özledik. sana özel mesaj attım 2 kez. lütfen bize ulaşırmısın ?

slm arkadaşlar ben bayadır katılamıyorum aranıza.kendimle ilgili bi haberi paylaşmak istedim.nasip olursa 2.kez ekim annesi olacağım.oğluma kardeş geliyor.başka kardeşi olacak bıcırıklar var mı?

vahidecim çok sevindim canım hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıcakla kucağına almak nasip etsin inşallah.bizde şimdilik bişey yok tatlım ama türkan da hamileydi sanırım.bu arada sen nerelerdesin ya çok uzun zaman geçti.senin eşinde öğretmendi dimi hala bursadamısınız yoksa memlekete dönebildinizmi siz?

vahidecim hayırlı olsun cnm çok sevindim Allah hayırlısıyla kucağına almanı nasip etsin.
Allah gönlüne göre hayırlı evlat versin.
türkan hamileydi ama uzun süredir gelmiyor hamileliği tehlikedeydi bende merak ediyorum ne yaptı etti diye.

ben aralık gibi hamilelik düşünüyorum yaz bebeği istiyorum bu sefer ilk ayları yaza denk gelsin eve tıkanmak istemiyorum 1 aylıkta olsa alıp parka çıkmak istiyorum.
kızımı 6 ay olana kadar dışarı çıkarmamıştım eve hapisti çocuk bahar gelince dışarı çıkardım.
ama bizim psikolog bunun çok yanlış olduğunu söylüyor derse gelen hocamız çocuğu doğduğu andan beri çıkartacaksınki zekası gelişsin diyor.

yasemin bunu bende duymuştum aslında ama biz hem kışa gelmesi hemde böyle bir yerde yaşadığımız için hiç çıkaramıyoruz ki çocuğu hatta hala çok fazla çıkaramıyorum dışarda 3metre kar nereye götürecem ben burdaeğer zekayı buna bağlasak sanırım beril çok çok geri olmalıydı bu konuda yalnız ben bebekken anakucağına yatırır üstünüde çok çok sıkı örter şapkasını giydirirdim kapıyı pencereyi açardım temiz hava içeri iyice dolsun diye onun dışında pek nadir dışarı çıkarmışımdır.

cnm zeka sadece çevreye bağlı değil tabi kalıtımda çok etkili. çocuğu beynini daha çok kullanmasıı sağladığı için zekayı arttırıyor.
mesela atı tanıyor çocuk eşeğide biliyor at ve eşeği ayırt edebiliyor ama zebrayı gördüğünde bir degesizlik oluşuyor beyninde ve bu beynini çalışmasına neden oluyor yai jimnastik yapıyor bir bakıma.
beril şartlardan dolayı çok fazla çıkamıyordur ama sen onunla çok ilgilendiğin için bu açığını kapatıryordur.
ben şartlar el verdiği sürece çıkartıyorum gezdiriyorum vs benim kızımda utanma sıkılma kavramı yok mesela. bir çocuk bir ortama girdiğinde çekinir utanır sıkılır dilayda bu yok direkt dalıyor :) girişken bir çocuk buda çok gezmesine ve ortama girmesine bağlı. kış malum şua çok çıkamıyorz ama gene her fırsatta götürüyorum.
dilayla aynı ay doğan bir arkadaşın oğlu var çocuk o kadar utagaçki geçen site yönetimine gittik dilay daldı içeri kalemi aldı abi kitap ver dedi :) o çocuk çekingen çekingen duruyor kuzum.

ay ne utanması utanmayı kim kaybetmişte bizimki bulsunhaftada bir dışarı çıkarıyoruz kimi görse illa konuşacak yaşlı genç farketmiyor hele çocuk görse bütün seceresini anlatmadan bırakmıyor valla.kime çekmiş çenesi bu kadar düşük bilmiyorum(gerçi bende çok soru sorarmışım küçükken annem illallah dermiş ama bu kadar çok konuşurmuydum onu bilmiyorum)ablamın 1 yaş büyük kızı var mersinin göbeğinde oturuyor o kadar geziyolar abileride var ama kız bir telefona gelmiyor bizimki ağlıyor illa konuşacam diye hanfendi kaçıyormuş utanıyormuş ablama diyorum sanki seninki dağ başında büyüyor bizimki orda büyüyor.hayırlısıyla kurtulabilseydik burdan çocukcağız oynayacak arkadaş bulamıyor ee bizde nereye kadar yeterli olabileceğizkibazen eşimin öğrencileriyle oynamasına müsade ediyorum ama hep tedirgin oluyorum acaba bitlimi yada bulaşıcı bir hastalığı varmı diye.tek tek de muayene edecek halim yok ya bende öyle uzaktan uzaktan top oynamak gibi şeylere izin veriyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…