2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

e hadiiin ben gene yazdım bisürü mesaj doldurdum burayıı :)))))))))))))

görüşürüz byyyyyyyyyyyyyyyyyy

Cevabın için çok sağol canım.Evet çocuğuna 2 ay önce kan alaındıysa şimdi gerk yoktur.Zaten sık arayla kan almak doğru sonuçları vermez.
Göz dr gitmedik daha nedeni muyane nasıl olcak bilmemem.Sanberk çok ağlar diye bir türlü kendimi hazır hissetmedim ama götürmek gerk.Dişçiye de aynı sebebte gitmedik daha.

İyiki sen varsık ya bu topiği çok neşelendiriyorsun sen.Hele kızın fotorafları görünce içim bir açılıyor hep:)Öp benden:)

sağol canım ne demek :))

canım muayene konusunda evet zor oluyor bende diş muayenesini nasıl yaptırıcaz diye düşünüyorum valla sormaa
göz muayenesinde sıkıntı çekmedik değil yanii çok uğraştık hemşireler vss baya kandırmaca için şarlatan olduk bilgisayar muayenesinde yok kuş çıktı yok bilmem ne kayuydu moly di içinde diye kandırarak ancak ikna ettik bizimkini bide hemşire sağolsun kaydirigubbakcemile3 ceylin görünce ağlıyor diye yerlerde sürünüp görünmeden makinanın arkasına geçti 3 defada ancak ölçüm yapıldı bide damla olayı sıkıntı oldu bizde ağladığı için damlayı zor damlatabildik ancak sustuda şeker verdi hemşire damlatınca gene vercem dedi öle ikna oldu ama damlatıncada yaktı diye sanırım bidaha ağladı 3 saat kaldık hastanede ancak bitti zaten damla olayı 1 saatimizi aldı damla damlatıldı 30 dk bekledik gene damlatıldı bi 30 dk daha beklendi gene ölçüm makinasına tabii hurra sil baştan şarlatanlıklar şekerler vss atlattık öle işte
ama dişçide ağzına nasıl baktırırız bilemiyorum ama doktorlar bilir nasıl halledeceğini canım tecrübeli bunlarrkaydirigubbakcemile5

ay darısı başıma kız edaaaaaaaa :))))))))))))))))) kısmet seneye tedaviye gitmeyi düşünüyom bakalım

Teşekkür ederim kızlar..
Hakkımıza hayırlısı olsun artık..
Hicrancım senin söylediklerini sürekli kendi kendime söylüyorum ama hiç tatmin olamıyorum:)) Hep eksi şeyler baskın çıkıyor kafamda..
Allah kalbine göre versin Hicrancım...

önceikle hayırlı olsun...
evet ilk günler öyle oluyor ama insan zamanla alışıyor... kendinden çok taviz veriyosun zor oluyo ama herşey rayına oturuyo bi süre sonra... 1 sene zorlanırsın en fazla.. sonra ikinci de yürümeyi öğrenince beraber oynarlar inşallah... ben hep böyle hayal ettim bize nasip olmadı tabi...

Biz mustafayı hiç kontrole götüremedik daha... göze falan bütün bebeklerimi götürmek gerekiyor ceyline bişeyden şüphelenildi de ondan mı gittiniz...evet o damla yakıyo ve ateş yapıyo benim kızda.. bizde iki ayda bi sürekli göz kontrolüe gidiyoruz... her seferinde damlatıp bakıyolar... ama hala bişey bulamadılar...
dişçiye götürmek istiyorum aslında... ama durmaz kıyameti koparır diye düşünüyorum.. bizim daha bi de sünnet var artık yaptıralım diyorum...

Teşekkürler,inşallah dediğin gibi bir sene zorluk yaşarım ama kafamda tüm ömür boyu ben nasıl 2 çocuğun sorumluluğuyla ilgilenirim,yapabilirmiyim diye geçiyor..
Bir insanın kardeşi olması gerçektende çok güzel ama benim için tek artısı bu olmamalı...
Keşke isteyerek olsaydı..

Seninde Allah yardımcın olsun ama ümidini kesme sakın.Eminim fizik tedavi cvp verecektir er yada geç.Tvde,int.te neler görüyoruz neler aşılıyor..
Boraya hamileyken down sendromu riski vardı bende çok üzülüyordum ama annem kızım niye üzülüyorsun sağlıklı doğsada o ihtimal yaşadığı sürece var olacak ve bu seni daha çok tedirgin edecek sürekli üstüne düşeceksin demişti,hakikatende öyle...Bu sözler beni rahatlatmıştı..
Yani bugün sağlıklıysak yarın nasıl olacağımız belli değil.Dolayısıyla hepimiz eşit sayılırız..

Selam herkese ;
herkese iyi haftasonları ....

Çok oldu yazmayalı, inşallah herkes iyidir. Ve bıdıklarımızın ikinci yaşları doldu. Allah nice yaşlarını göstersin , herşeyin en hayırlılarını nasip etsin yavrularımıza ...

ben nerelerdeydim derseniz. Çalışıyodum ve saatleri çok geçlere almaya başladılar. 9'larda çıkmaya başladım ve duruyu kayınvalideden al gel ... Sonra hemen süt yap uyut derken. Halim kalmıyodu ve bakamıyodum. Sonra bi kaç kere baktığımda da bazı gruplaşmalar oluyodu ve tartışmalar. Bu nedenlerle uzaklaşmıştım.

Nasıl bıdıklarımız konuşuyolar mı iyice artık.. Biz meme ve bez atma savaşı veriyoruz. Çok üstüne düşmek zorlamak istemiyıorum ama başkalarının yaptığını görünce de kızıyorum kendime ben mi alıştıramıyorum diye...

göz muayenesinden falan bahsetmişiniz.
Hicrancım selam, ceylinde bişey mi vardı , doktora götürdün, kontrol olsun diye mi?
Duruda da birazcık kayma var diyolar. REsimlerde bazen kayıyo gibi denebilir. İki kişi söyledi bunu. 8 aylıkken bi götürmüştüm ama o zaman damla falan damlatmadan sadece ufak bi lambayı sağa sola çekip baktırmaya çalıştı bi doktor. Göz aralığı geniş öyle gibi geliyor size , büyüdükçe burun yapısı oturacak falan dedi. Japonların da öyle genişmiş falan. Ne bileyim o zaman rahatlamıştım . Geçende biri daha deyince yine pimpiriklendim, damla damlatılarak istiyorum götürmek bakalım. Dünya göze mi götürsem, herhangi bi özelde de damla ile bakarlar mı , daha bi karar veremedim bende. Eşimde bu aralar cumartesi- pazar da ve haftaiçi de 9-10 a kadar çalışıyo. Anca ben götürecem heralde...

Hepinize iyi hafta sonları...
Tatilden sonra herkes hayatı yeniden rayına oturmanın telaşesinde belli ki.
Edacım hayırlı olsun sağlıcakla huzur getirsin hayatınıza inş...
Çok şükür Alya arttık biberonu bıraktı.Büyüdükçe daha çok bağlanıyordu biberona bağlandıkça da gece kalkmaları artıyordu ee böyle olunca da bana geliyorlardı.Vapurla karşıya geçiyorduk bi gün o günün akşamı uyutacakken biberonunu bulamıyorum sonra bi anda biberon denize düştü balık onu aldı dedim.O da sürekli öylediğimi tekarladı derken 1 hafta bu muhabbetle biberonu unuttu.Zor oldu biraz ama iyi oldu çok şükür.Geceleri çok az kalkıyor şimdi.Yaklaşık 3 aydır gündüz bezlemiyordum şimdi artık geceleri de bezlemiyorum .Biberon içiyorsa sizinkiler de ve Alya gibi gece 2 biberon tüketiyorlarsa gece tuvalete alıştırmak çok zor bence.Biz de ne zaman biberon gitti gece çiş bitti:)

Selam sema;
gündüz bezi nasıl bıraktırdın, kendin mi tuttun çişe, yoksa söylüyormuydu? Benimki anlıyor sorunca çişş diyor ama iş işten geçmiş oluyor. Tutunca da yapmıyor, tabura gibi oturmak istiyor .. Nasıl alıştıracaz bilmiyom valla...

Canım ben lazımlık aldım ona oturtuyordum o da çok sevdi lazımlığı.Yani hiç oturmayı reddetme durumu yaşamadık.Yeri geldi tv karşısında bile oturttum lazımlığa.Önce kaka yaptı tabi o yapınca biz alkış kıyamet o da seviniyordu bizim tepkimize sonra çiş yapmaya başladı.Lazımlığa oturunca ben sürekli hadi kızım çişşş diyordum banyoda suyu açıyordum o lazımlığa oturunca öyle öyle alıştı.Bizim ki de çiş diyordu ama altına yapmış oluyordu.Sonra sonra alıştı tabi.
Ama ben alıştırmaya başlayınca bezi çıkardım bez altında olunca daha rahat oluyordu ne zaman ki bezi çıkardım ve o altına çiş yapmaya başladı çok rahatsız oluyordu çişin bacaklarından akmasına olduğu yerde kalıyordu.Bence tüm yaşanacak kazaları göze alarak bezi çıkarmak daha doğru.
Bi de kızmamak gerekiyor ki alışsın korkmasın.

arkadaşlar cevpalrınız için sağol.Biz de bir iki ay göz kontrole görmeyi düşünüyoruz.Daha yeni kan alındı ve çok sters yaşadı hala da unutmuyor aklına geldikçe olayı anlatır.Onun için biraz daha bekleriz belki unutur.
Bide tavsiyem dr götürmeden önce evde birkaç gün öncesi dr luk oyunu oynayın.Dr da yapılacakları oynayın.Böyle canı acımayacağı görecekler.Bizde çok faydalı oldu ilk defa dr dayken ağlamdı,dr rahatlıkla muyanesini yaptı.Dişçiyle ve göz doktur ila aynısını yapmaya çalışırz.umarım yine işe yarar.

Bizde 11 Eylülden beri bağlamıyoruz Egenin altını..Çok şükür kurtulduk gibi..Ama gece mutlaka kaldırıyoruz çişe..
Yalnız dün burnu akmaya başladı ateşi vardı grip gibi oldu sanırım..Gece çok huysuzdu kıyamam başını kaldıramıyordu..Gece tuvalete kaldırdık deli gibi ağladı yapmadı çişini..Bende altına mecburen bez taktım sabaha hemen çıkardık..Yine aynen devam etti.
Pazt doktora gidicez bakalım.
Peditus aldık gidip soğuk algınlığına iyi geliyordu değil mi kızlar peditus burda okumuştum daha önce?

iyi akşamlar...
Nuray acele etme canım... yavaş yavaş alışır... burda bi çocuk vardı maşallah çok zekiydi... daha öncede bahsetmiştim...14-15 aylıkkençocuk bütün ülke isimlerini bilirdi, duaları, dureleri ezbere bilirdi ama çocuk 3 yaşına geldi daha çişini söylemezdi.. annesi çok uğraştı ama yok çocuk hep beze yapardı... az önce gittik yine öğrenmiş artık... öğrenir seninki de zamanla... hiç hastalığı olmayıp da 6-7 yaşında altına yapan var mı... hepsi bi şekilde öğreniyo... allah başka dert vermesin inşallah...

bizde biberon bırakmaya çalışıyoruz... gece sabaha kadar 2-3 kez suluğunu dolduruyorum... suluğa sarılıyo yarım saaate, bir saate uykusunun arasında içip yeniden uyuyo... sabaha karşı da biberon istiyo süt içiyo...bardakta getiriyorum yok illa biberon olacak bu kez sütü içip biberona sarılıp uyuyo..kaydirigubbakcemile3
akşama kadar da lazımlıkla aynı aşkı yaşıyoruz... sürekli dizimizin dibinde olacak biz nereye lazımlık oraya... ama lazımlığa çişini falan yapmıyo... çişi tuvalete yapıyoruz lazımlık bi aksesuar..
başta lazımlığa yapıyodu ama şimdi tuvalete yapıyo artık...

herkese iyi akşmlar. hanımlar yakın bir arkadaşım 8 aylık hamile. dün kendi doktoru izinliymiş o da başka bir doktora gitti, ve gittiği doktor bebeğinin bir böbreğinin olmadığını söylemiş. arkadaşımın morali çok bozuk ağlayıp duruyor. bu durumla karşılşan ya da bu durumu çevresinde yaşayan birisi varsa bilgi verebilir misiniz..

amin canım hepimizin gönlüne göre versin Rabbim.

sen sakin olmaya çalış herşey olacağına varır diye düşünmeye gayret et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…