Anacım ne yapıyosunuz ne bastırıyosunuz hiç bişey anlamadım bensositosositoHivrann 5 saat kaldı birinci arayı çok açmış.. neyse bu gün o kazansında yarın yeniden katıl bastırırız kız.. benim eşim izin vermiyor... verse ben de katılcam da... burdan kızlarda destekler.... hiç olmazsa hep berber denemiş oluruz... tek başına kazanması zor çünkü...
Merhaba arkadaşlar yaptınız mı yapıyor musunuz bilmiyorum. Ama 2008 eylül anneleri olarak kadıköy civarında oturanlar varsa toplanalım mı bir yerlerde hem bebişlerde kaynaşır :)) Benim kızımın pek yaşıtı arkadaşı yok. Kadıköy civarındakilerle arasıra toplanıp oyun grubu oluştursak. Belki var aranıza yeni katıldığım için benim haberim yok. Ne dersiniz yapalım mı böyle bir oyun grubu?
Kızlar ayçanın okulda 2. haftası geçen hafta fena değildik ama
bu günlerde kreş lafını duyunca ağlıyor bana yapışıyor,bu kadar yapışık değildik İstanbula dönünce bi haller oldu.Aslında okulundan çok menunuz çok ilgili ve sevgililer ama işte
sabah çok zor ayrılıyoruz katıla katıla ağlıyor..ben de kendi okulumda ağlıyorum tabiki.
Sonra arıyorum oyuna daldı şimdi iyi diyorlar gerçekten de almaya gittiğimde üstüme atlamıyor,oyuna dalmış oluyor hatta biraz daha oyalanıyoruz beraber.
alışır mı dersiniz?Kreşe yollayanlar?Duygu,Müjde nerdesiniz??
Sizde durum nasıl?
Oyy oyy kıyamam ben ona yaa,ayça da gittiğimde mhzun duruyor,evdeki canavardan eser yok aynen dediğin gibi,ama hergün bir faaliyetle geliyor eve resimler,ıvır zıvır eşyalar falan men babbım diyor.Yani orda oyalanıyor hem de bir bakıcının verebileceğinden çok daha fazla şey öğreniyor o yüzden içim rahat ama işte sabahları varya Türk filmi çeviriyoruz ben yavruuum diyen Filiz akın o da anneciiiim diye yırtınan ayşecikGülcüm kreşe giden annelerle konuştuğumda hemen hepsi ilk yılın çok zor ve çetin geçiceğini söylüyorlar..Ege ilk başladı 2 hafta önce perşembe cuma gitti ateşi çıktı 4 gün hastaydı kreşten hastalık kapma riski çok yüksek ilk yıl birbirlerine bulaştıra bulaştıra geçicek diyorlar..
Ağlama konusundada Ege sabahları giderken ağlıyormuş ben görmüyorum erken çıkıyorum çünkü eşim gönderiyor..
Ama mesela dün akşam bir baskın yapayım dedim saat 5 te gittim okula..Dedim seslenmeyin lütfen ne yaptığına bakıcam..Neyse baktım açmış bacaklarını bir kaç çocuk oturmuş yere ellerinde resimler o kadar masum bakıyordu ki...Boş boşş ve anlamsız bir bakıştı evdeki o bıcır bıcır yaramaz halinden eser yok okulda..Dayanamadım hemen açtım kapıyı seslendim Egee dedim çevirdi başını önce inanamadı beni gördüğüne o kadar tuhaf baktı ki bana...Sonra koş annecim dedim nasıl güldü koşa koşa geldi sarıldı öptü..İçim parçalandı o durgun halini görünce..
Bilmiyorum yaa çok zor...Sonra eşyalarını alırken öğretmeni kucağına aldı bırakıp gitcem zannetti başladı ağlamaya..Delcem delcemm diyip duruyordu hemen aldım kucağıma çıktık..
İşte bu bizim kreş hikayemiz Gülcüm..Yani inan hiç kolay olmuyor ama yapıcak birşey yok.Umarım herşey daha güzel olur..
offf kızlar benim içim gitti yaa... inşallah alışırlar bi an önce...
zor valla çalışan anne olmak allah yardımcınız olsun..
Oyy oyy kıyamam ben ona yaa,ayça da gittiğimde mhzun duruyor,evdeki canavardan eser yok aynen dediğin gibi,ama hergün bir faaliyetle geliyor eve resimler,ıvır zıvır eşyalar falan men babbım diyor.Yani orda oyalanıyor hem de bir bakıcının verebileceğinden çok daha fazla şey öğreniyor o yüzden içim rahat ama işte sabahları varya Türk filmi çeviriyoruz ben yavruuum diyen Filiz akın o da anneciiiim diye yırtınan ayşecik
öğretmende bizi ayıran kötü kadın Aliye Rona misali,her sabah aynı dram,ben de okulda çok verimsizim aklım hep Ayça'da,ne bileyim yaa ders programım düzeldi haftaya öğleden sonraları girmicem artık,bakalım hep ben bırakıp ben alacam aynı saatte inşallah artık gitmek zorunda olduğunu kavrar.
Hep anlatıyorum annem ben kendi okluma gidecem sen kendi okuluna tamam mı diyorum ben de senin okuluna gelcem diyor,anne meni bıbap ditme diyor bana resmen...mafoldumben
Ege bizden çok önce başlamıştı,hala ağlayarak mı gidiyor?İnşallah düzelir canım.
Bizim öğretmenimiz bu bile büyük adım sabah bırakıldığından akşama kadar ağlayan çocuklar var Ayça gene dalıyor diyor...benneyaptımki
yaaa çok zor canım hele de ben yarım gün çalışıyorum,Allah duygu ve Aytenın iki kat yardımcısı olsun valla asıl anne onlar:hooray:
Canım aynen ayça'da anlattığın gibi geceleri mışıl mışıl uyuyan çocuk şimdi ağlayarak uyanıyor ben kreşe gitmesine bağladım direk...Sabah kalkıyor "anne meni babıp ditme" diyor bana,ama alışacak gibi dün daha az ağladı önceden araba.a binince ağlıyordu dün okula girerken başladı bu bile iyiye işaret benim için.Bakalım ders programım düzeldi artık ben bırakıp ben alacam...Benimki de şımarık bence artık yani 9dan 1 e kadar okulda kalıyor toplamda 5 saat yani,tüm gün kalan çocuklar var ben şükür ediyorum.Az kazanıyorum belki ama kafam rahat en azından 2 katı maaş alıp 2 katı çalışmayı istemezdim doğrusu.Bende aynı sorunları yaşıyorum ama ben kreşe veremedim fiyatları çok yüksek çok istememe rağmen malesef olamadı 1 ay çalıştığımı onlara vermem lazımBen bakıcı tuttum bakıcıdan memnunum Edasuyla iyi geçiniyor ama yaşıtı arkadaşları olmasını kreşte bişeyler öğrenmesini isterdim. Sabahları o uyurken genelde çıkıyorum pek problem olmuyor o zaman uyandığında beni çok aramıyor ama bir de uyanmış olursa yandım o zaman hem işe geç kalıyorum hem de aklım evde kalıyor enne diye ağlıyor yanımdan ayrılmıyor aakkabısını giyip benle gelmek istiyor evden çıkarken akla karayı seçiyorum. Sonra üzülüyorum onu kandırıp kaçtım evden diye zaten son dönemlerde psikolojisi bozuk geceleri sürekli ağlıyor bütün aile fertlerini sayıp gitti diye gece 2-3 saat ağlıyor ve susturamıyoruz sinir krizi geçiriyor gibi. Bunu engellemek için 1 - 2 haftadır beraber yatıyoruz gene yatağında uyumaya nasıl alıştıracam bilmiyorum. Bu cumartesi denemesini yapacam bakalım. Yatağına koyduğunda rahat rahat kendi kendine uyuyan bir kızdı şimdi benle olunca uyumuyor. Gündüz gene kendi kendine uyuyormuş yatağında. Napıcam nasıl toparlıyacam bilmiyorum.
Canım orası öyle,evde oturmak da sana iyi gelmiştir baksana daha da hırslandın ne güzel,çalışmak herşeye rağmen güzel Duygucum keyfimizden çalışmıyoruz tamam da avantajları da yok değil.Gene çocuklarımıza daha iyi şartlar sağlamak için çalışıyoruz,kocan ne verirse o değil işte,elinde paran olunca senin de sözün geçiyor en basiti kısıtlı imkanlarla can bebe bez alacağına ne için çalışıyorum çocuğum için diyorsun prima alıyorsun mesela.Herşeyin bir bedeli var biz de çocuklarımız da sabah biraz ağlayarak prima bez kullanıyoruz,hihoyyyttercih meselesi.Bez sadece bir örnek yani.Gülcüm Ege bir ara gitti kreşe geri aldık geçen hafta başladı daha yeni yani toplamda 4 gün gitti..Geçen haftada hasta olunca 2 gün gidebildi yani...Anlıcağın o da yeni...
Çok zor evet ama sonuçta bir bakıma bu bizim tercihimiz çalışmayıp evdede oturmak var...Ama onuda benim gözüm yemiyor valla..Alışmışım çalışmaya para kazanmaya..Kendime olan güvenimi kaybetmeye başlamıştım..19 ay oturdum evde yeterde artar bile bana..
Düşündüğün zaman 18 ay emzirdim,ek gıdaya geçti,emekledi,yürüdü,konuştu...Hepsini gördüm..Onun için vicdanen rahatsız değilim ama annelik içgüdüsü işte ne olursa olsun insan üzülüyor...
Hayırlı cumalar arkadaşlar...
Gül ve Duygu valla yazılarınızı okurken gözlerim doldu.Allah yardımcınız olsun.İnş en yakın zamanda alışırlar.
Kızlar araba aldık opel astra:lepi:çok mutluyum
ben çok beğeniyordum,uygun da bulduk kaçırmadık.Salı günü geliyor inşallah...
ben normal de kullanabiliyorum ama malum İst.tarfiğinde oto.vites çok rahat oluyor.
bir de bizim önceki benzinli golftü bu dizel artık arabaya binmeye korkmicaz...
selam canlarım nasılsınızz
ben bugün tuvalet işini bi deniyeyim dedim. daha önceleride 1 2 kere denemiştim ama biraz daha beklemeye karar vermiştim.
şimdi sabah çişli bezini çıkardım. annecim çişin gelince söyle tuvalete yapalım dedim.
neyse 3 saat içinde yarım saatte 15 dk da tuvalete götürdüm yok yapmadı.
en son götürdüğümde yine yapmadı neyse üstünü giydirdim 10 dk olmadı salona yaptı. bende tv ye dalmışım. :)) çiş çiş diyince gördüm.
daha önce ki denemelerimdede böyle olmuştu tuvalete niye yapmıyor acaba ya
öğreten arkadaşlar siz nasıl başardınız
selam canlarım nasılsınızz
ben bugün tuvalet işini bi deniyeyim dedim. daha önceleride 1 2 kere denemiştim ama biraz daha beklemeye karar vermiştim.
şimdi sabah çişli bezini çıkardım. annecim çişin gelince söyle tuvalete yapalım dedim.
neyse 3 saat içinde yarım saatte 15 dk da tuvalete götürdüm yok yapmadı.
en son götürdüğümde yine yapmadı neyse üstünü giydirdim 10 dk olmadı salona yaptı. bende tv ye dalmışım. :)) çiş çiş diyince gördüm.
daha önce ki denemelerimdede böyle olmuştu tuvalete niye yapmıyor acaba ya
öğreten arkadaşlar siz nasıl başardınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?