2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

afiyet olsun canım benımde gunlerdir aklımda ama yapan yok ben de daha önce yaptım ama basarılı olamadım.:92: yazın geldığımde annecı yaptırırım artık..

Tünaydın kızlar:)
Valla Gülsüm tebrik ederim seni ben yemediğim günlerin listesini yapmam lazım herhalde hemen hergün mutlaka yerim..Tatlısız bir hayat düşünemiyorum..Öyle meyve falan asla kesmez beni..İllaki sütlü tatlı bisküvi ya da çikolata yicem..diyetisyene giderken bile kadın benim ekmeğimi kesip tatlı yazıyordu:)))
Hayatım boyunca ekmek yemeyim ama tatlı olsun

Kızlar kuzulara gün içinde neler yediriyorsunuz?Yada şöyle sorayım kaç öğün yiyorlar?
Ege mesela çok sağlam bir kahvaltı yapıyor ve kalkar kalkmaz bir şey yemek istemiyor 10.30 gibi yiyor sonra bir daha 15.00 ten önce birşey yemiyor..
Kahvaltıda hergün peynir, yumurta 1 dilim ekmek,1 kaşık bal,domates,zeytin 3 4 tane ve bir bardak nesquik li süt içiyor sonra 1 saat sonra tatlı birşey yiyor mesela 11 de yediğini varsayalım 13.30 da yatıyor kalkıyor 15.00 te yemek yiyene kadar 15.30 hatta 16.00 buluyor..Sizinde böylemi yoksa düzenlimi yemek saatleriniz?

benimki irade değil ki korku.. ben de sen gibiydim aşırı fazla tüketirdim diyabet çıktı dr bırakmazsan ilerler her hastalığı beraberinde getirir körlüğe bile gidermiş... yaşım daha çok genç şekerim o zaman 250 lerdeyken şimdi 90 lara düştü... ama çok dikkat ettim korkudan... sağlık olunca söz konusu mecbur dikkat ediyosun...ilk defa yedim işte baya idare eder beni...

afiyet olsun canım benımde gunlerdir aklımda ama yapan yok ben de daha önce yaptım ama basarılı olamadım.:92: yazın geldığımde annecı yaptırırım artık..

un helvası mı...kolay aslında ben eskiden gece 2 de 3 de kalkar yapar yerdim çok severdim...
çok canın çekiyosa tarifi vereyim canım...

duygucum alp biberonla çok sut içdiği için ve gunduz uykusu en az 3 saat oldugundan yemek duzenı dıye bişey kalmamışdı bizde alp gece oldugu gıbı gnduzde süt içiyor ve gunduz saat 1 de yatsa saat 4 de kalkıyor buyuzdende öğle yemegını kaçırıyorçogu zaman bende son 2 haftadır şu sekılde bır yemek duzenı yapdım:
sabah kahvaltısını çok ıyı yapmıyor oyuzden kahvaltıdan bır saat sonra meyve yada biskuyı tarzı bişeyler verıyorum. öğllende sebze yemegı yada çorba verıyorum saat 1-2 gibi yemekden sonra yatırıyorum hemen sut yada meyve suyu içiyor bıberonla çok içmesın dıye yemegı ona göre ayarlıyorum.kalkınca zaten saat 4 yada 5 oluyor o arada yıne atıştırmalık bişey verıyorum ( meyve yemedıyse meyve yada bıskuvı danıno bazen yiyor)
daha sonra saat 6 -6:30 arasıda bızımle yemek yıyor. saat 9 da kuruyemiş yer genelde antep fıstığı ve fındık yıyor daha sonra sut içiyor ve yatıyor.
çogu zaman saatler bırbırını tutmasada kahvaltı ara öğun öğle yemegı ara öğun akam yemegı seklınde yapmaya çalışıyorum.
gun içinde meyve yediği için aksam vermıyorum çogu zaman

alp gun içinde sureklı bıseyler yemek ıstıyor sizin kılerde ölemi

gülsüm ver canım tarıfını birdaha deneyeyım bakalım bu sefer olacakmı...

vereyim cnm
teflon tavada 125 gr margarin veya tereyağını eritiyorsun üzerine 1 su bardağı un katıp sürekli karıştırıyorsun...diğer tarafta 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı sütü ılıtıyosun... un hafif kahverengi olunca süt ve şekeri tencereye ekliyosun... şöyle bi çevirdikten sonra altını kapatıyosun... kapağını da kapatıp dinlendiriyorsun... çok soğutmadan afiyetle yiyorsun...

Ayyy çok haklısın o zaman büyük geçmiş olsun çok zor bir hastalık Allah vermesin doğrusunu yapıyorsun eşimin dedesi dinlemediği için doktorları bir bacağı kesildi malesef şekerden
Eşim tarafında risk çok fazla hemen herkeste var ama bizde hiç yok bizdede irsi ciğerlerGöğüs hastalıklarının her çeşidi mevcut ailede bronşit astım koa... benimde en büyük korkum o
Allah dermansız dert vermesin...

gülsum cum az önce yapdım. sıcak sıcak tadına bakdım guzelolmuzdu ama tek sorun nasıl desem içinde hala kuçuk kucuk kaldı başta ırmık helvası gıbı bı görüntu oluştu karıstırdıkca geçdı. sanırım ben sutu koyarken çok ıyı karıştıramadım. bıdahakıne daha da guzel olacagını düşünuyorum tesekkürler canım tarıf için..

Egeninde günü gününe uymuyor canım dediğin gibi program oluşturmak çok zor bu durumda..Mesela kuru meyve seviyor yaban mersini kuru üzüm kuru kayısı hemen hergün yiyor ama diğer meyveleri çok aramıyor ben verirsem yiyor..
sürekli birşey yemeye gelince annesi zaten sürekli birşeyler yediği için bizdede körle yatan şaşı kalkar misali garibim beni örnek alıyor

duygucum utku da kahvaltısını geç yapıyor bazen uyanması 11 i buluyor ve azıcık bişeyler yiyor tabi yedikleri beni tatmin etmediği için 1 saat sonra meyve suyu veriyorum öğle yemeğini 3-3,30 gibi yiyor ve uyuyor yani öğle uykusunu da geciktirmiş oluyoruz uyanınca bazen yoğurt yer bazen de hiçbir şey yemeden akşamı eder 7 gibi de akşam yemeğini yer sonra atıştırma tarzında kuruyemiş yer mısır patlatırız onu yer yatmadan da bisküviyle süt yer ve gecenin 12 sinde yatar.

ay benim çocuklarım neden uykuyu sevmiyor...
hadi hilal gündüzleri arada uyur da mustafa hiç uyumz gündüzleri gecede 12 den önce yatmaz ... sabah 6 da kalkar...nasıl dayanıyo anlamıyorum...ben çok yoruluyorum onun peşinde koşmaktan... bu gün 9 da kalktık da kendimi öğleye kadar yatmış gibi hissediyorum...

Ege 11 de yatıyor bu aralar 9.30 ta kalkıyor ama bizim yanımızda yatarsa ancakAyrı yatarsa 30 kere kalkar neden bilmiyorum kesinlikle kendi yatağında deliksiz uyumuyor..Dün akşam 11 de yatmadan bir kase çorba içti 2 lokma yedi ondan sonra yattı..Yatarken yemek yeme dengesizliğimiz başladı birde

12 de yatıp 6 da kalkınca öğlen uykusu uyumuyor mu Gülsümmm amaninnnnn:44:

12 de yatıp 6 da kalkınca öğlen uykusu uyumuyor mu Gülsümmm amaninnnnn:44:

yok duygu nerdeee...
bir de akşama kadar bahçede parkta koşturuyo...
inanki dr umuz atarax verdi enerjisini alsın uykusu düzelsin diye ben zararı olur diye içirmedim hiç...
bak bu gün 9 da kalktı daha yeni uyuduk yarım saat oldu...
benim de sinirlerim dayanmıyo artık ister istemez kızıyorum...

nerden aklına gelsiyse süt kutusunu getirmiş araba yap diyo.... 11 de süt kutusunu elişi kağıtlarıyla sarıp kola kapaklarıyla teker yapıp araba yaptık...
kreşe gitmeyenler sizde evde yapın mustafa çok seviyo böyle şeyleri...

Allah kolaylık versin Gülsüm yaa Egede uykuyu hiç sevmezdi doğduğundan beri uykumuz problemli biliyorsun hep yazıyorum ama bizim yanımızda yattığı için sanırım mesela bugün 10 da kalktı dün 11 de yatmıştı..Ama ne farkeder o bizim yanımızda daha doğrusu babasının tarafında yatıyor biz sıkışıyoruz adamın her yeri tutuluyor ezcem korkusuyla sabaha kadar ıkına sıkıla yatıyoruz...
oFFF yani ne zaman düzene gircek hayatımız bilmiyorum

slm kızlar
duygucum yanınızdamı yatıyor allah yardımcınız olsun ned ıyım çok zor beraber yatmak ınsan hıç uyuyamıyor. bızde öncekı gun hep beraber sohbet yapdık sonrada uyumusuz sabah uyumamış gıbı kalkdım her yanım ağrıyordu...

kızlar bişey sorcam. sızınkıler öğlende düzgun uyuyorlarmı uyuyorlarsa kaç saat.
alp normalde 8 buçukla 9 buçuk arasında kalkıyor. daha sonra öğlen saat 2 gibi uykusu gelıyor uyuyor. uyudugu zamanda en az 3 saat uyuyor. yanı 2 de yatıyorsa saat 6 da kalkıyor bıraksam 6buçuk 7 de oluyor bazen ee kalkıyor aksam da geç uyuyor saat 11 de yatırıyorum oda zorla çocuk çogu zamanını uyuyaarak geçirıyor. uyutmadığım zamanda aksam 8 de yatıyor ve çok zor dayanıyor o saate kadar napsam ....

Sorma canım ya valla babası alıştırdı şimdide alamıyor yatağına onun yanında yatıyor sürekli dönüyor o da rahat edemiyor dolayısıyla bizde...
Alp baya uyuyormuş maşallah..Egede 11 de yatıyor 9 10 gıbı kalkıyor öğlen 2 de yatıyor 3 te maksimum 3.5 ta kalkıyor canım..11 ile 12 saat yeterliymiş bu yaşta diye okumuştum

mevlüdecim utku sabah 10-11 gibi kalkıyor 4 de gecikmiş öğle uykusunu uyuyor 5,30-6 gibi uyanıyor akşam da 12-12,30 gibi yatıyor.
gece uyurken bizim odamızda yatıyor beşiği baya büyük aradaki parmaklığı indirdim bizim yatağa dayadım orda yatıyor bazen babasıyla yanımıza almak istiyoruz ama beem yataam diye anında beşiğine atlar

mevlüdecim utku sabah 10-11 gibi kalkıyor 4 de gecikmiş öğle uykusunu uyuyor 5,30-6 gibi uyanıyor akşam da 12-12,30 gibi yatıyor.
gece uyurken bizim odamızda yatıyor beşiği baya büyük aradaki parmaklığı indirdim bizim yatağa dayadım orda yatıyor bazen babasıyla yanımıza almak istiyoruz ama beem yataam diye anında beşiğine atlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…