2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Aynen Duygucum hatta hiç yemek de yemeyip içim kıyıla kıyıla tatlı yemek istyorum
ben gece bile kalkınca kendimi sıkmasam buz dolabının çnünde tatlı yerken buluyorum kendimi aslında bir tahlil yaptırmam gerekiyor,şeker hast. belirtisi olabilir mi bu kadar şkr düşkünlüğü.
Bi de smear testi aklımda onu da 2 yıldır yaptırmadım,sizde düzenli yaptıran var mı? çok önemliymiş.
Ayça pek iştahsız akşama kadar bişe verme istemez
oyuna dalınca ağzına tıkıştırırsam yer ancak,bizimle beraber masaya oturup da yemek yemiyor,aslında kreşte alışıyor ama huyıu değil gezeleyerek yiyor ancak.
sabah kreşe götürmeden 1 bibo içiyor,orda uyduruktan bir kahvaltı,kuşluk bişeyler var,öğle yem.
öğle uykudan önce 1 bibo süt daha,akşam yem.,meyve yatmadan önce de süt 1 bibo dediğim 150ml ancak fazla koysam da o kadar içer bırakır.

Hafta sonu bizim de düzenimiz öyle ama hafta içi,erken kalktığı için daha düzenli oluyoruz.
Kreş bu gibi şeyleri düzenliyor,iyi oluyor...:86:

Bu arada annem geldi Ayçayla beraber
benim rejim foldur foş oldu
5 tane kemal paşa tatlısı gödüm

Seren hoş geldin de gittin heralde geri

Kızlar Ayça öksürüyordu ne zamandır,pazartesi günü de gece ateşlendi
salı doktora götürdük,kan tahlili yaptı,zaten dr giderken ateşliydi ve boğulurcasına öksürüyordu
dr zatürre başlangıcı dedi şok olduk.2 türlü iğne verdi 3 tane akşamları 1 tane yaptırıyoruz karıştırıp da.Kuzucum eridi,kafası kocaman kaldı,iğnelerin şimdilik bi faydası yok hala her gün ateş+öksürük devam ediyor.Öğneler bitince antibiyotik uniklar diye bişey verdi ona başlicaz...
Bacakları delik deşik oldu bebeğimin,çok moralim bozuk.Bu akşam son iğnesini olacak canımdan can gidiyor ben hiç bakamıyorum,tutamıyorum,sesini duymaya bile tahammül edemiyorum Allah başa vermesin...

Kreşinde sınıfta 9 çocuk var 9u da hasta bugün hiç biri okula gitmemiş,okuldan bulaştı diyoruz,belki biraz üşütmüştü hani belki mikrop vardı okulda da iyice pekişti bencebütün velilerle konuşuyoruz herkes aynı şeyi söylüyor,9u da yani sizce de tesadüf mü?
:26:

Gülüm büyük geçmiş olsun Ay parçasına
Kıyamam yaa çok dikkatli olun arkadaşım gerçekten bu hastalıkta çok iyi bakılmalı çok iyi bilirim bu hastalığı geçenlerdede dedim ya akciğer hastalıkları bizim ailede genetik..
Okul olayına gelince kesinlikle okuldandır emin olabilirsin Ege 5 6 ay gitti okula 2 ayı evide geçirdi afedersin burnundan sümük eksik olmadı ateşimiz bitmedi hep hasta hep hasta..Okula başlayana kadar antibiyotik ilaç nedir bilmezdik okul sayesinden öğrendik 2 aydır evde bir kere bile ne burnu aktı ne de hasta oldu Allah nazardan korusun..
İşte okulun faydalarıda var zararlarıda malesef seni çok iyi anlıyorum..İlk 1 yıl çok hasta olur sonra alışır demişlerdi..Çok şey kattı Egeye bu kesin ama mahfoldu çocuğum hasta ola ola..
Allahtan yaz geliyor evdesin rahat rahat ilgilenirsin kuzunla Allah yardımcın olsun arkadaşım

Sağol Duygu
şimdi iğneye gidiyoruz gene:18::18::18:

slm kızlar

Gül geçmiş olsun canım , bizimki de bronşiolit oldu 2*4 gün iğne yedi kuzu.şimdi biraz daha ii,hava veriyoruz evde.ii geliyor.geçiş mevsimleri kar kıştan daha tehlikeli oluyor..vitamin başlat vücudu toparlansın,bol bolda yoğurt yedir.
ayın 15indede benim doğum var.inşallah sağlıklı bir şekilde alırım 2. sıpayı kucağıma korkular başladı.bilinçli olmak daha zormuş.
bizden bu kadar...

gül geçmiş olsun canım inşallah şimdi daha iyidir kuzucuk. utku da umredeyken hastalandı düşün bir de oralarda dr yok şurup yok evden götürdüğüm ilaçlarla geçirdik. antibiyotik kullanmadan bronşiyolit atlattık sadece ateş düşürücü ve vıcks kullanabildik gelir gelmez dr gittik rötgen çekildi bronşiyolit geçirmiş dedi az bi öksürüğü kalmıştı
gülcüm ayça da kreşten kapmıştır bir de sanırım annenlerdeydi orası daha sıcak istanbul soğuk gelmiş olabilir

edacım çok az kalmış doğuma dün de aklıma geldin
doğum sezaryendi demi. inşallah sağlıkla ve kolaylıkla alırsın bebeğini kucağına.
boraya da geçmiş olsun canım bizim de nisan ayı korkulu rüyamız istisnasız her nisanda bronşiyolit geçiriyor utku. dr allerji de diyemeyiz dedi çünkü bir yılda üç defa olursa allerjik oluyormuş utku bir defa oluyor

Sehe Eda
teşekkür ederiz atlattık sayılır,kreşe de başladık gene,
mecburen gidecek,allahtan 4 saat kalıyor günde akşama kadar değil yani napalım mecburen yoksa kayınvalidem gene bize gelip bende kalacak,
Eda canım,hadi hayırlısı,kaç kilo oldu bebeğin?hazırlıklarınız tamam mı?
heyecan var mı,ayyy,ben bile heyacanlandım burdan şimdi.

İyi akşamlar arkadaşlar..,
Edacım hadi Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah:)Benim cesaretim son zamanlarda iyice kırıldı 2.çocuk konusundaİlerde Allah bilir bakalım...
Gül sizede geçmiş olsun iyileşmiş bıdık umarım bir daha olmaz..
Bizde bu aralar park bahçe günde 2 kere sokaktayız havalar çok iyi gidiyor gerçi yarın soğuyormuş yine..Valla bıktım parklardan içim daraldı evin 1 km yakın çevresindeki ne kadar park varsa geziyoruz
Dün yine hayvanat bahçesine gittik bu sefer daha bilinçli davrandı hoşuna gitti 12.30 da evden çıktık saat 17.30 du hala parklardaydık doymuyor çocuk sokağa:))Ay valla yoruldum yaa bu yaşta daha pilim bitti benim

Duygucum bizimkide alışveriş merkezlerine doymuyor gece 12 de bile mignnoss deyip duruyor.gitmezsek krizlere giriyor,çok doyumsuz oldu..Parklara daha başlamadık havalar kötü diye ama yazın ii olur.gerçi benimki deli dana gibi nasıl zabdederim bilmiyorum.
Biliyosun benimki zorunlu olmasaydı,bende cesaret edemezdim,şimdi üçüncüyü soruyorlar bende olabilir diyorum,battı balık yan gider misali Hem bir kadına kız çocuk şart demi:şaka maka büyük konuşmak istemiyorum.

Seher canım benim sezaryandı buda öyle olacak.Bora brnşlt senede 2-3 oluyor,zaten alerjimiz kesin.
Sizede geçmiş olsun Allah bilir nasıl zorlanmışsındır oralarda.

Gül kreş olayı ilk bir sene çok zor oluyormuş,inşallah diğer seneler rahat edersin.
Hazırlıklar bitti sayılır nevresim takımı,bebek şekeri kaldı.kilosuda şimdilik 3 kilo gözüküyor,Boraya dr. 3.600 doğar dedi 3170 doğdu.
Heyecan yokta merak var.

Son düzenleme:

Aman Allahım 2.ye hamileyken 3.soruyorlar demek
Ömürlü olsun Edacım inşallah..
İsim kesinleştimi ne düşündünüz canım?
Aman migros deme bana hergün düzenli tansaş migros kipa ya giriyoruz onları bulamazsak küçükleri ile yetiniyoruz diasa şok:)))Ama öyle ya da böyle mutlaka markete giriyoruz elimizde boş çıkmıyoruz:26:
Allah sağlık sıhat versin hepsine kuzuların benimde kızım olsun çok isterim ama bilmiyorum bende büyük konuşmak istemem..Nasip diyelim..

ya abur cubur olsa yine ii,oyun yerlerini istiyor.her gittiğimizde en az 20-30 harcıyoruz sırf jetona.haftadada 3-4 kerede gidiyoruz.kendim içinse 3-5in hesabını yapıyorum.
Babası baktı olmuyor,gitmiş play station almış evde dursun diye ama yine kar etmiyor.olan bana oldu bu sefer babasını kaybettim başından o kalkmıyor.
Dediğin gibi Allah olan çocuklarımıza sağlık sıhat versin,çocuk büyütmek çok zor.

İsim belli değil,bunu babası koyacak,Serkan Borayı ben koydum sıra ondasizinde aklınızda isimler varsa ii olur babasına sunarım o hala bulamadı....

Yok tatlım abur cuburdan bahsetmiyorum onları geçtim zaten oyuncakmış arabaymış ıvır zıvır..3 gün önce uçan helikopter dün koluna saat aldık bugün ambulans meselaonlarıda geçtim birde deterjan alalım tomestos alalım diye tutturuyor evde var aldık ya diyorum yok yerlere atıyor kendını gereklı gereksız ne varsa toplayıp gelıyoruz:26:
Biz avm lere gıtmıyoruz cok uzun zamandır 2 aydıır havalar guzel gıdıyor İzmirde sahıle cıkıyoruz parka gıdıyoruz lunaparka ıste hayvanat bahcesıne vapura bınmeye bayılıyor arabasını sahile çıkarıyoruz orda biniyor falan filan..
Am diyorum ya ben cok yoruluyorum onun peşinde evıme yakın yani 200 300 mtre uzaklıkta 2 3 anaokulu var sabah 10.00 13.00 arası gonderme girişimlerine başladım yine baharda geldi en azından oynasın zıplasın bende biraz kendime zaman ayırmak ıstıyorum...
Dediğin gibi Eda ınsan kendıne alırken 1 saat dusunuyor ama onlara alırken fütursuz alıyoruz...
İsim erkek olarak hiç aklıma gelmiyor ama kızım olsa son zamanlarda neden bilmiyorum peri ya da suay isimlerinden bir tanesini koymayı çok isterdim

slm kızlar aranıza yeni katıldım sürekli takib edemiyorum siteyi ama çok güzel şeyler var bende ocak annesiyim bi oğlum var şimdi bide zeynebim oldu 3 aylık oğlum çok uslu ama çokta haraketli durdurmak imkansız bazen sabır taşım çatlıyo dayanamıyorum üstüne bide minnoş ağlayınca dokunmayın bana gözüm kararıyo desem yeridir azönce ikisinide yıkadım bebişi giydirirken oğlum suyla oynadı yapma halıya dökülücek dur yiğit dedim sonunda döküldü totoşuna bi tane patlattım ama çok üzüldüm çıplaktı parmaklarımın izi çıktı çok ağladı bende çok üzüldüm ama bazen kendime hakim olmıyorum. elimden geldiğince vurmamaya çalışıyorum ama nadirende olsa totoşa bi darbe geliyo siz napıyosunuz aynı yaşıt çocuklarınızla

Hoşgeldin aramıza canım..
Bu konuda yalnız değilsin üzülme bu yazıyı yazmadan 30 sn. önce bende popişine bir tane patlattım bende çok üzülüyorum ama yok kesinlikle anlamıyor yaptığıda teflon tavaların hepsini çıkarıp salonda oturmuş televizyonun karşısına elinde metal kaşıklar nasıl çiziyor zannedersin tebeşirle tahtaya yazıyor oğlum yapma çizilir dediğimde dahada bastırıyor plastik kaşık getirdim onunla yap bari elindende almıyorum ama inatla onla yapmak istiyor...
Bu gibi durumlarda bende kendime hakim olamayıp poposuna vuruyorum ya da kulağını çekiyorum..
Keşke olmasa ama sonra kendi anlayıp gelip özür dilerim anne bir daha yapmıcam deyip öpünce içimin yağları eriyor

Ben hiç bişeye değil de en çok emek emek yer diye,tereyağlı,tavuk sulu
organik domatesli çorbayı türlü şebekliklerle içirip son kaşıkta kusmasına illet oluyorum
az önce de yaptı bir yırtındım apt.inledi,vurdum da hem de komşunun kızı bizdeydi onun önünde çok bozuldu ama engel olamadım kendine,midede ne varsa boşalttı köpek
elim ayağım titredi,tansiyonum düştü yığılıp kaldım koltuğa resmen
allah sağlık versin,iyiliğini versin ne deyim köpek işte,hala sinirliyim.
komşunun kızı da o arada kapıyı açıp kaçmış evlerine,yavrucak hiç böyle bişey görmedi mi ne

Burda havalar hala soğuk biyere çıkamıyoruz zaten nerdeyse 1 aydır okula da gitmiyor iyice eve kapandı,arada 2 gün gitti bu defa da orta kulak iltihabı oldu...

Ege en azından özür dileyip öpüyormöuş benimki
cadııı,beni kovuyor evden,sen okula git,seni sevmiyorum diyor,ne özür dilemesi
bayan kapris :84:kendi benle küsüyor ben gönlünü alıncaya kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…