2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ege en azından özür dileyip öpüyormöuş benimki
cadııı,beni kovuyor evden,sen okula git,seni sevmiyorum diyor,ne özür dilemesi
bayan kapris :84:kendi benle küsüyor ben gönlünü alıncaya kadar

ya her şeyi biliyoruz ama eyleme geçiremiyoruz,vurmanın,şımartmanın vs.. ne kadar zarar vereceğini artık dedelerimiz bile anladı ama teoriyle pratik bir olmuyor,bir kere yapmaya gör devamı geliyor.inşallah sağlıklı bireyler olurlar.
bende bazen vuruyorum sonra eşek gibi kendimi yiyorum.yani kendi kendimize yapıyoruz.
Annem kızıım sakın vurma devamı gelir elin alışırsa der.hakikatende öyle.o yüzden kasıyorm kendimi.bağırıyorum sonuna kadar artık.
Gül canım normalde neyse de, kusmuş yavrum nie kızıyon,bilerek yaparmı yavrucak midesi kalkmıştır.

Bu arada Bora tırnak yemeye başladı nedeni ya kardeş olayından yada babasının gidip gelmesinden mi çözemedik.acı oje aldık,geçmezse pedagoga gideceğiz.Sizinkilerde var mı böyle problem

Son düzenleme:
Bende çok dayak yedim valla hep ahdım vardı elimi sürmem diye ama popişine bir tane vuruyorum sonrada çok üzülüyorum ama yapmaktanda kendimi alıkoyamıyorum...
Tırnağını nasıl keşfetti yemeyi acaba etrafındanızda tırnak yiyen var mı taklit ediyor olması Edacım?
Egede saçlarıyla çok oynuyor bende gittim kestirdim kurtuldum

Edacım Uzman tv de bu açıklamalar vardı incele istersen canım...

Tırnak yeme alışkanlığı çocukların yüzde 33'ünde 3-4 yaşından sonra görülmeye başlanır. Bu oran erken ergenlik çağına kadar devam eder. Tırnaklarını yiyen çocukların neredeyse yarısı bu alışkanlıklarını ergenlik çağına kadar sürdürür.

Tırnak yeme alışkanlığı olan çocukların ailelerinin çoğunda tırnak yiyenlere rastlanır. Bu nedenle çocuklarda tırnak yemenin büyükleri taklit etme suretiyle öğrenildiği düşünülür.

Kendine güvensizlik belirtisi

Tırnak yeme alışkanlığı kendine güvensizlik belirtisi olarak görülür. Çocuklarda tırnak yemenin başlıca sebepleri arasında aile içinde aşırı baskı ve otoriter bir eğitim olması, çocuğun sürekli azarlanarak eleştirilmesi ve kıskançlık var.

Bunun yanı sıra yeterli ilgi ve sevgi görememe, genel sıkıntı ve gerginlikler de tırnak yeme davranışının nedenleri arasında.

Tırnak yeme davranışı çocuğun yaşamında hangi dönemde çıkmış olursa olsun kesinlikle bir uyum ve davranış bozukluğu olarak kabul ediliyor. Bu nedenle uzmanlar bu davranışın temelindeki nedenleri ortadan kaldırmadan tırnak yeme davranışının önüne geçilemeyeceğini ifade ediyor.

Uzmanlar, tırnak yeme davranışını incelediğinde daha çok belirli bir grup sebepten kaynaklandığını gözlemlemiş.

Tırnak yemenin nedenleri
Üzüntü ve sıkıntı
Gerilim ve kaygı
Öfke ve saldırganlık hissi
Korku
Kendini değersiz hissetme
Güvensizlik
Aile içi iletişim sorunları
Tırnak yemenin nedenlerini sıraladığımızda görülen şu ki, çocuğun hayatındaki birçok olay bu davranışa sebep olabilir.

Ailesine karşı herhangi bir konuda öfke ya da kıskançlık duyan çocuklar tırnaklarını yemeye başlayabilir.

Okul sorunları

Tırnak yeme alışkanlığının oluşmasında çocuğun okul içinde güvensizlik ve sevgisizlik yaşaması da olabilir. Kendini arkadaşlarına ya da öğretmenlerine doğru ifade edemeyen çocuk bu sebeple kaygı duyabilir.

Aile içinde yaşanan huzursuzluklar, anne-babanın çok sık kavga etmesi, boşanma, ayrılık da çocukta tırnak yeme davranışını oluşturabilir.

canım bende tam tersi hiç dayak yemedim ama elim kalkıyor işte.annemde o yüzden kızıyor haliyle.nerden gördün diye.
amman ya çok zormuş çocuk büyütmek hem yemesi,hem üstü başı,hem psikolojisi..
bu arada saol yazı için basit gibi gözüken bir problem ama bak altında neler yatabiliyor...
benim aklıma babasının gidip gelmesi,kardeş lafının ortalıklarda dolaşması ve babasıyla ortak otorite kurmayışımız nedenleri geliy9r.babası daha yapma oğlum dememiştir.
en ii pedagogla görüşmek ama onada zaman lazım bu hafta gitsem doğumdan sonra ne zaman gidicem ....

Demek dayak yiyen dayak yiyenin halinden anlıyor:))))Ben ondan hiç istemiyorum ama dediğin gibi delirtiyorlar insanı..
Bencede kardeşi olcak diye tedirgindir tatlım zamanla düzelir belki...

merhaba güzel anneler bizde oğlumla takip ederdik bi zamanlar bu topiği tabi ozaman 8-9 aylıktı bebişlerimiz şimdi büyüyolar.....
hepinizin anneler gününü kutlarım çok şükür Rabbim bu güzel duyguyu nasip etti bizlere Allah ömür boyu ayırmasın bizi evlatlarımızdan hepinizi öpüyoruz

canlarım Anneler gününüz kutlu olsun

mutlu bir gün dilerim ...............................

arkadaşlar eminim sizin kuzular da parklarda oynamayı çok seviyorlardır bizim sorunumuz parktan geri eve dönmek istememesinden kaynaklanıyor eve dönüş vakti geldiğinde sinir krizleri geçiriyor ben napacağımı şaşırdım abartısız 1 saat bağırıyor tepiniyor sakinleştirmeye çalışsam daha çok bağırıyor. artık parkta yatacağız bu gidişle. bana bi hal çaresi deyiverin nasıl ikna edeyim

Sehercim hepsi aynı bu kuzuların bizimkide ağlamaya krizine giriyor..İyice şımarık oldu zaten bugünlerde onun dediği olcak illaki başka birşey yaptığın anda deliriyor,herşeye burnunu sokuyor..Mesela dün çamaşır makinesini çalıştırıyorum 40 dereceye getirdim diyorki 40 ta yıkamıcan burda yıkıcan çevirdiği yerde 90 derece ve renkli çamaşır:44:Ben çeviriyorum o çeviriyor delirdi en sonuda fişten çektim kapattım...
Ben en sonunda bugüne kadar yapmadığım korkutma yöntemini kullanmaya başladım..Bir komşumuzdan çok korkuyor sırtına alıyor Egeyi kaçırır gibi yapıyor ödü kopuyor şimdi parktan çıkmak için Erdinç abi geldi parka ben kaçıyorum diyorum arkamdan koşa koşa geliyor..Ama kaç fün sürer bilmem..
Bunu yazarkende ipten ıslak pantalonu almış onu giycem diye çığlık çığlığa ağlıyor..En sonunda fıttırcam herhalde

edacığım anne olmuş ikinci kez..gözlerinden öpüyorum.. buralara ugrayamıyorum arkadaşlarım eskisi gibi..ismet henuz iyi konuşamıyo..vurma bağırma olayı bizdede mevcut.mumkun mertabe bende gayret edıyorum ama arada popoya atıyorum..hele hala tuvalet alışkanlıgımz yok ve bez takarken ıflahım kesılınce poposuna indrıyorum... dogum ve bebek fotoğrafcısı olmak istiyorum arkadaşlarım..fotografı cok sevıyorum hemde bır meslek sahıbı olmam gerek...yaş geldi geçti..bızlerın ıkıncılerıne yetişirde çekerim işallah:)

onceden haberım olsaydı edayı çekerdim..ama işallah ilk zamanlarını çekmek nasip olur...bi portfolyo oluştumam gerek...çook çalışmam lazıımm çookk:)

Günaydın iyi hafta sonları..
Sayfamız iyice boşalmış iki satır yazayım dedim
Umutcum başarılı olacağına inanıyorum ben senin çektiğin fotoğraflar gerçekten çok iyi görünüyor...
Eda güzel anne demek doğum yapmış telefonla arıyım bari haberim yoktu..Allah bağışlasın ömürlü olsun inşallah...
Gül nerdesin bacım ya ne ediyon?
Havalar iyice ısındı artık evde durmuyordur bizim bıdıklar zaten durmuyor bir saniye yerinde:)Bazen farkında olmadan gün içinde sürekli Egeye bağırdığımı farkediyorum..Yapma oğlum elleme oğlum anlamıyormusun oğlum inadına yapıyorsun oğlum:))Ezberledi çocuk zaten taklidimi yapıyor..Offf bir 3 yaşına gelseler inşaşşah düzelceklerini umut ediyorum..

slm kızlar nbr herkes iyidir inşallah.facete görüşüyoz çoğunuzla ya artık buraya pek sık girmiyom .herkes yoğun facete karşılaşmak daha kolay oluyo :))

buluşma varmı yeni buluşmalar anlatın bakalım

evet ya edayı aradım geçen 5 gün oldu doğum yapalı dedi zaman ne çabuk geçti bize ama edaya sormalı tabii :)) Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. inşallah bebişin resmini koyar buraya ben göremedim gören varmıdır

edacım snein face yokmuydu kızz eklesene benii

SLM kızlar...
Hepinize çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
Umut canım,valla çok isterdim senin çekmeni.hem tanıdık olurdu hemde hesaplı:)
Hicrancım dediğin gibi,2 hafta nasıl geçti anlamadım koşuşturmaktan hastalıktan.Ailecek hasta olduk,Emirde hasta oldu.ikinci zormuş hakikaten..
şimdilik bu kadar grşz...

selam kızlarr kk ya bayadır pek takılmıyodum ama şimdi diete başladım ya 70-79 kg arasındaki bir topiğe dahil oldum ordayım hergün burası pek faal olmuyo galiba hala
neyse müjdemi vereyim 71 kg ye indimmmmmmmmmmmmmmm 75 le başlamıştım 15 mayısta bu sabah 71 gösterdi tartım :84::84::84::84::84::84::84:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…