2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

tebrik ederim canım... allah analı babalı gazsız büyütsün inşallah...
evet başta zor oluyo ama rabbim yardım ediyo canım...
geçmiş olsun emir ikinci mi...neden hasta oldu...çok geçmiş olsun hepinize...
ben de ilk günler zorlanmıştım şimdi hilal 2 yaşına gircek allah izin verirse...
o gazlı günler hiç bitmicek sanıyodum...

Emir 2. evt:) sorma çok gazlı buda kasılmaktan bitap düşüyor üstüne birde viral enf. kaptı ailecek gripiz yavrum ememiyor burnundan.inşallah rahata çıkarız..

aaa niye kullanmıyomusun hayrettt ekmek su gibi bu dönemde facee

Doğru diyorsun 1 yaşındaki bebeklere bile açıyorlar artık...
Bizim ki sevmiyor faceyi,bende üstelemiyorum.Bir ara kandırır açarım...

kızlarr...
Benim göbüşim çok sarktı yaa ne yapayım söyleyin bana(
mekik çeksem erken mi acaba?
Ilkinde böyle değildi bu ikincisinde çok kilo aldımm çatlakta oldu..

kızlarr...

Epeyidir bakamıyorum doğum yapmışsın gözünüz aydın Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallh
Oğlun ne yaptı bebeği görünce nasıl tepki veriyo bende şuan ikinciye hamileyim neler olacak merak ediyorum...

Selam kızlar...
En sonunda sayfamız gümledi galiba:26:
Artık kimse gelmiyor doğru dürüst buraya..
Eda canım benim ilk doğumdan olduğu için öyle yumuşama çok zor toparlanıyor ben resmen hala çaba sarfediyorum ama eski haline dönmesi imkansız sanırım...
2.çocuk nasıl gidiyor anlat bakalım zor mu alıştılarmı kuzular birbirine...

Saol canım,seninde hayırlı olsun..
İlk hastanede çok şaşırdı sonra oyuna verdi kendini..Eve geldiğimizde de kabullenmişti ama tedirginliği vardı..Şu an ii kabullenmiş durumda ama yinede küçük sorunlar yaşanıyor.Mesela kucağına almak istiyor okşamak istiyor bazende sıkmak tabi:))) Elinin ayarı olmdığı için biz çok veremiyoruz o zaman daha çok sinirleniyor bu sefer bir girişiyorr sorma..
İlk 15 gün hiç ilgilenemediğim için hırçınlaşma çoktu şimdi Borayada zaman ayırıyorum o yüzden azaldı..
Ne kadar ilgi gösterirsen o kadar hırçınlığı azalıyor..

Duygu canım yaa kiloyu takmıyorum ama bu göbek deli ediyor beni.1-2 hafta daha geçsin mekiğe başlayayım diyorum birde göbeği hangi alet eritiyorsa ondan alayım diyorum int. araştıracağım daha..
Bu göbeğin gitmesi lazım bir şekilde:S
2.Çocuk zormuş tabii ama katlanıyorsun tabi..Ailecek hasta olduk düşün 15 günlük bebek anttbyk kullandı ve ben lohusayım daha.kendi acımı unuttumm onlara bakmaya çalışıyorum düşün..Birde emirin 20 saat süren gaz sancılarıı..
Ama kucağına alınca bitiyor tabi bazen çıldırsanda bazen iyiki yapmışım diyorsun:))
Ve bilmiyorum her 2 çocuk sahibi olan söylüyormu bunu ama kendini daha bir anne hissediyorsun..Hatta şaşırdım kendime Borada da anneydim sonuçta ama ne bileyim daha fedakar oluyorsun ondan galiba...

Ayy canım ya geçmiş olsun kıyamam ya zor olmuştur tabi hepiniz hasta olunca
Ama Allah herşeyin sabrınıda veriyor gücünüde...
Ne mutlu sana genç yaşında 2.çocuğunuda aldın kucağına..
Benim artık hiç cesaretim kalmadı valla her geçen gün biraz daha kırılıyor..Hele birde şimdi kilo vermeye başladım aman diyorum ya sil baştan çok zoruma gidiyor..Yaş ilerledikçe kilo vermek ne zormuş..Eskiden 1 haftada 3 kilo verdiğimi bilirim şimdi 700 gram 800 gram gıdım gıdım inletti beni..
Hele göbeğim ona keza zorda olsa kurtulmak üzereyim..
Birde benim annem olmadığı için ve kayınvalidemden bu konuda destek almadığım için çokk zor geliyor..
Ama kardeşsizliğin sıkıntısını yıllarca ben çektim aslında çocuğum aynı şeyi yaşamasın istiyorum..
Ne yapcam hiç bilmiyorum..
Artık nasip kısmet bakalım..

edacım güle güle büyüt bebişini canım allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin darısı da bize olsun. hepinize de geçmiş olsun

artık pek giremiyorum buralara daha doğrusu bilgisayar bana hiç düşmüyor

hicrancım ve duygucum diyet yapıyorsunuz galiba kolay gelsin. gitsin kilolarrrrrrrrrrrrr

Duygu canım seni çok iyi anlıyorum bana kalsa ikinci çocuğa asla cesaret edemezdim..hala inanamıyorum..ama dediğin gibi Allahım gücünü veriyor zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun.Hamileliğim süresince çok gelgit yaşadım iyimi oldu kötümü diye sonuç olarak iyik yapmışım diyorum kendi kendime... garip ama sanki bir görevmi desem bir borçmu desem tamamlamış gibi hissediyorum..
Gerçi doğurmakla da bitmiyor onlara kardeşliği aşılamak birbirlerine bağlı yetiştirmekte ayrı bir olay.. Dolayısıyla Allah herkes için hayırlısını versin...
İnşallah ileride gelinin sana kız gibi olur ve gözünde kalan herşeyi onunla yaşarsın. belkide ileride bir kızın olur onla yaşarsın dediğim gibi hayırlısı ne ise o olsun senin için hepimiz için...

Seherciğm teşekkür ederim canım,amin..

Kızlar bu arada gaz sancısına ne ii gelir..Borada çok çektim ama Emir onun iki katı sap zinco metsil kimyon hepsini denedim..Çocuk ıkınmaktan uyuyamıyor neredeyse 24 saat ağlıyor yavrum

canım yaaa kıyamam ben ona. utku da çok gazlıydı ben ona bir çay kaşığı kadar zeytinyağı verirdim o hemen fayda ederdi bir de metsil verirdim.

edacım bende seherin dedigi gbi zeytinyagını çok duymustum.ege cok kusardı onun icin gaz olmuyordu ama arkadaslarımdan duydugum kadarıyla has zeytinyagı cok iyi geliyormuş.tez zamanda gecer insallah...

eda ne kadarlık oldu kuzu... 2 aylık olduysa muskat cevizi çok iyi geliyo gaza...
ama tabi bilinçli kullanmak lazım...
onu rendele mercimek tanesi kadar göğsünün ucuna sür emzirirken emerken alttan pırt pırt çıkarır...
ama sabah akşam yap her emzirdiğinde yapma...
sab simplexle desteklediğin zaman baya faydası oluyo...
ben hilalde çok çektim...
2 yaşına girecek daha kendi çıkaramaz gazını bazen...
kakasını falan ailecek yaptırtırız...

Selam güzeller
Kızlar benim tatilim başladı Adanaya geldik birazdan sağlık raporu alıp okuluma yollicam
şakadan çok hasta oldum.:82:Kardeşimin düğünü oldu cuma günü,onu da atlattık çok şükür.
Bi de düğünden önce gelinliği yakmasam her şey kusursuz olacaktı ama olsun,atlattık ya:81:
Duygucum niyeti bozmuşuz hadi hayırlısı canım
Edacım biz Ayça'da nurse harvey diye bi ilaç kullanmıştık gaza birebir hem de doğal
zor bulunuyormuş bu aralar bulabilirsen kaçırma..

selam kızlar .
bişii sorucam size yaa benim kız fena oldu bu korku meselemiz vardı ya kk ya yazmıştım seçimden sonra havai fişekler 3-4 gün peşpeşe akşam saatleri atıldı çevremizde ceylin çok korktu odur budur yatağında yatmak istemiyo herdaim yapışık ikiz gibiyiz .yatağa yatınca yorganı tepesine çekiyo anne korkuyom babaa korkuyom diye kan ter içinde kalıyo .babası az önce geldi yemek yedik güldü eğlendi tv açtık film izliyoz durup dururken başladı korkuyom aldı bizi yatak odasına götürdü illa bizim yatağa yatıcak korkuyom diyo gene napıyoz kalkmıyo gitmemizi de istemiyo .aldı babası dondurma vss bahçeye çıkardı parka gidicez deyince accık düzeldi gibi gittiler şimdi parka napıcam bilemiyom yaaa.
kaç gündr babası bi yandan ben bi yandan okuyoruz hep çocuğu ne kadar nazar duası vs varsa felak nas vss ama çocuk hep aynı yaa sizde böle şeyler oldumu acaba dikkat çekmekmi istiyo diyorum ama gece ağlayıp uyanıyo bide öle sıkıntımız var bi taraftan .psikoloğa vs mi götürsem çocuğu acaba yaa şaşırdım kaldım valla

yazdığım mesajı gördümde artık değiştireyim dedim 69,5 tayım kızlar

kızlarr...

canım mutlaka korse tak işe yarıyo bir süre tak çok terletmeyecek şekilde malum havalar sıcak isilik olma bu defa da :82:

hayırlı olsun cnm ALLAH tamamına erdirsin sağlıcakla kucakla yavrunu inşallah

evet cnm son hız diet ve spor yapıyorum devam devam devamm yanii atıcam şu fazlalıkları artık kararlıyım.eski halime dönmeye niyetliyim ama bakalım ancak 60 a inerim herhalde artık yaş ta 36 ya zor gidiyo kilolar .:76:

muskat cevizi işe yaradı ceylinde .bide nurse harvey kullandım cnm dr sor veriyo zaten gerçi biz muskat cevizinden fayda gördük daha çok :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…