2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Canım tabiki anlatırım ne demek..
Ben br günde kesmedim Mevlüdecim özellikle bence sende bugün kesicem diye düşünme çünkü o zaman Ege ve Alp gibi memeye çok düşkün olan bebekler çok büyük eziyet çekiyorlar gerçekten..Gündüz hala meme veriyorsan şimdi gündüz emzirmeyi keserek başıyabilirsin ben öncelikle öyle yaptım gündüz 2 kere falan krizi geliyordu onlardada biberonla ballı süt verdim sustu yada kinder falan vermiştim bir kaç kez unutsun diye..Gündüz kestiğimde gece devam ettim sonra gece yatarken memede uyuyordu onuda kestim ama uyutma işini tamamen eşime devrettim çünkü beni görünce aklına gelen tek şey memeydi..Onuda atlattık..Bu dönemde tabi 1 hafta kadar geçti..
8 9 gün sonra artık en sonunda hiç vermeme kararı aldım..O gece sulu muhallebi hazırladım ve uykudan uyandığında kucağıma yatırıp muhallebi verdim karnı doysun uyusun diye..Birde eğer iştahı iyi değilse sütten kesince çok artıcak o da ayrı çünkü her meme istediğinde ağzına bir şey tıkıştırıyorsun:)
Ege sütten kestiğim ilk ay yani 14.ayda 1 kilo aldı mesela..Gerçi zaten ver şabana gitmez yabana bizimki ama:)))Aman Allah nazardan saklasındaılk bir kaç gece tabiki sancılı oldu canım memme memme diye hep ağladı ama eşimden çok destek aldım ben gece o kalktı beni görmeyince daha sakin davrandı..
Sonra alıştı ve 10 15 günlük bir süreçtede tamamen unuttu canım..
Seni çok iyi anlıyorum memeden kestiğim ilk 1 ay hiç birşey farketmedi keşke kesmeseydim dedim ama şimdi Allah nazardan saklasın baya değişti..Ama dediğim gibi mesela meme krizi gelince akşamları seni görmesin babasıyla olsun o esnada...ınan hem iştahı hem davranışları değişcek boğazı iyi değilse daha açılıyor yani benim gördüklerim bunlar...
Umarım sende sorunsuz kesersin canım hayırlısıyla..

Son düzenleme:

Eşimde senin gibi söylüyor,masrafı ne düşünüyorsun elzem şeyleri diyor ama ben düşünmezsem kim düşünecek.Hadi maddiyatı geçtim Havalimanında gider gelirken,çocukla zor..mikroptu soğuktu vs..2 haftada bir gelirimm dayanamam sıkılırım çünkü...
Eşim Urfalı,gezicek yerde yok fazla,akrabası,eşi dostu çok ama ben gidip gelmeyi çok seven biride değilim...En fazla hafta sonları G.Antepe gidersek gideriz,oda çocukla çok zor..
Valla ilk önceleri hiç düşünmüyordum ama bugün yarın bitecek diye diye çok ayrı zaman geçirdik,birde ilerde ben bu kadar sıkıntı çektim bir yanıma gelip destek olmadın demesin diye istiyorum..

Birde senin azmin biraz düşünmeme neden oldu,ş.dışı değil y.dışına çıktın kaç kere,hiç bilmediğin bir yer,bravo walla...

Bu arada ben de emzirmeyi kestimm 2 hafta oluyor hemen hemen,mide tedavisine başlayacağım bu cuma ondan kestim...ılk üç gece hiç uyumadıkk,sonraki 5-6 günn tedirgin yattı,hala bugün olmuş göğsümle oynarken refleks olarak emmeye çalışıyor bende öğğ deyinnce oda öğğ yapıp baş parmağını sallıyor yavrum..

Son düzenleme:

edacım bişey dahaanlatayım sana ben fasdayken eşim dedkı iş bitti gidiyoruz neyse evde benım olan eşyaları fırını mikrodalgayı yıyeceklerı tabak çanak ne varsa çarsaflarıma kadar türk okuluna verdım...
türkıyeye gittim eşim geldı arkamdan 15 gun durduk gerı dönduk fasa 3-4 aylığına neysekı evımız duruyordu bende tekrar evı düzmedımsadece lazım olan seylerı aldım bıde esyalarımı verdiğim kişi arkadasımdı bazı eşyaları açmamışlarmış verdiğim gibi duruyomuş okul tadilatta oldugu için gerı verdı öle ıdare ettık yanii...

emın ol insanın kurulu düzenını hiç birsey tutmuyo bu defa ne kadar zor geldı banada gelmek ama eşimı de burda yanlız bırakmak istemedım kitledım kapıyı geldım senınki bı nevı daha kolay ıstediğinde gidersın evıne yıne eşin gelır arada....

off ne kadar istemişler öyle..Ş.dışı içinde limit 20 kg. biliyorumm..götürmek hiç mantıklı değil zaten..eşinle olmak gibisi yok ama ben biraz rahata alışığım sanırım zora gelemiyorum..Gözümde büyüyor da büyüyor..1-2 haftaya kadar belli olur sanırım...
Saol tavsiyelerin için canım..

Evt y.dışında olmak çok zordurr...çok güçlüsün mevlüdecimm Allah sabrını gücünü eksik etmesin...
Ne kadar daha böyle sürecek? eşinin planları varmı buraya dair ?

1,5 sene yurtdışında kaldık biz de.ınsanın kurulu düzenini bozup gitmesi çok kolay olmuyor başta,şimdi hatırlıyorum da ailemden ayrılırken az ağlamıyordum.Ama herşeye rağmen insan eşinin yanında olmak istiyor.Ben Türkiye'de o orda öyle hiç dayanamazdım heralde.Ama tabi Allah zor da bırakmasın.
Mevlüde canım senin de eşinin yanında çok daha huzurlu olduğuna eminim.ınsanın düzeni bi müddet sonra oturuyor önemli olan birlikte huzurlu olmanız.
Edacım sen de istersen bi git oralara bi dene yapabilecek misin diye?Ayrı kalmak eşine daha da zor geliyordur hem senden hem de oğlundan ayrı kalıyor.Hakkınızda hayırlısı olsun inş.

Sende mevlüde gibi gurbeti yaşamışsın,eminim zordur...
Allahtan eşim su yolu yaptı da bir yere kadar idare edebiliyoruz..
Bazen ben isyanlarda oluncaa o da bunu söylüyor sen tek kişiden ayrısın ben ikinizdende ayrıyım diyor ama benim sıkıntıma cvp değil bu...bazen üstüne çok gidiyorum üzüyorummama onunda elinde değil şu mahkeme bitseydi..Hicra acaba bende mi salatı teşrifiye okusam napsam

Son düzenleme:
eda hayırdır canım,konuyu anlayamadım?
canan hayırsızı unuttu bu aralar beni,en son bayramını kutlamıştım..buraya da yazmıyor pek
fatma nerelerdesin??fatmamla geçen konuştum sesi bomba gibi geliyordu..
umut sohbetini özledim tel açılsında iki laflayalım(tavsiye ederim,süper sohbeti var)
serap,çoğu gitti azı kaldı:))
baş hayırsız saliha,hep ben hep ben olmaz ki ama yaa,mertin rahatsız olduğunu biliyodun sormadın bile nasıl olsu diyee(( gelmiycem işte sanaa.yada gelicem hesap sormaya..

Emelcimm kısacası geleceksin sandımm ama öyle değilmiş :))
Ne zaman gelmeyi düşünüyorsun ist.a?
Mert iyi değil mi?
Saliha uzun süredir girmiyor,sen görüşüyor musun?

edacım onu anladım:)
bir yeremi gidiyor eşin onu anlamadım?
salihayla telefonda görüşüyoruz canım

yaza gelirim anca oda belki..,
hayırlısı bakalım
belli olmaz ama,eşim iş için giderse bizde gelebiliriz

Simdi atarsa 30 datlim cok sukur..
Valla plakalari sayiyoduk evet ama yetisemedim plakalar laptopdaydi simdi o sorunl bi suredir, cepten giriyorum safagida dusurmeden edemiyorum :)
sallamasyon plakada yazmayim demi :) bakmayada usendim..
Bu arada baska yok ta cok cazip geliyo inan :) az kaldi anasini satim bituyo Allahin izniyle. Ne dengesiz cumle oldu dimi :)))

amin gulum ya amin valla asker deyince dogu deyince icim sizliyo artik, yasanacaklar geciyo gozumun onunden.
Rabbim cumlesini korusun, onun zorlugunu yasayan iyi belliyor kaba tabirle..
Artik bitsi bu kanibozukluk, vatan butun ve baris icinde olsun. Duaalarimonceliklebundan ibaret cunku gunden gune aziyolar .........
Hele su tek tip 12 aylik askerligi dusundukce siradakileri dusunmeden edemiyorum.
Neyse cenm duser benim..

Emell ((( mik mik :))) canim inanirmisin sana donucegim aklimdan ucmus tamamen ozur dilerim simdi gorunce dank etti.
yogun zamana geldigi icin unutmusum canim zaten hafizam nane molla yakin arkadaslar iyi bilir beni hatta cogu zaman biseyi hatirlayinca bile sasirirlar :) neyse yarin gorusuruz canim unutmamak dilegiyle :)))

edacım onu anladım:)
bir yeremi gidiyor eşin onu anlamadım?
salihayla telefonda görüşüyoruz canım

Canım benim eşimin işi ş.dışında 1-2 hafta burda,1-2 hafta orda..hatta bu son zamanlar çoğunlukla orda..İşlerini buraya almayı planlıyor ama davalık bir işi var,dava bitince tapular dağıtılıp gelecek İnşallah..
Bende işi bitene kadar ara ara onun yanına gitsem mi diyorum:)) onu konuşuyorduk...

Rica ederim Umutcuğum.Yaptıktan sonra bana nasıl olduğunu yazarsın,değil mi? Merak ederim ben şimdi...Evet,memleketim diye demiyorum çok güzeldir;inşallah bir gün seni Tarsus'a bekleriz. Aaa,öyle mi? Benim eşim tarafı da Gürcü,gerçi onlar kendilerini pek göçmen saymazlar ama....

Gerçekten de annelik bambaşka ve tarifi imkansız bir duygu.Allah'ım yaşamak isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin inşallah.Ne kadar güzel yazmışsın duygularını ve ne kadar açık,duru bir şekilde ifade etmişsin.Çok dolu bir insansın belli,seninle tanışmayı çok isterdim gerçekten.

En kısa zamanda görüşmek üzere....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…