2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar cevaplarınızı okudum bizim hiç düzenimiz yok walla...
sabah 9 gibi kalkar öğlen 1 gibi uyur en az 2 saat...
Mutlaka sallanmak ister..asla kendiliğinden uyumaz yanına yatınca saçımı ve kulağımı çeker.
Yatmadan önce bişeyler yerse 1 kere kalkar emiyor ama biberon almıyor ve süt içmiyor bu konuda işim çok zor....
Kahvaltı en büyük sorun kalktıktan bir saat sonra bin takla ile bir iki lokma zor yiyor.Peyniri falan yemiyor bazen yumurta patates kızartması domates pekmez reçel falan yiyor..
Biberon ve emzik almıyor

slm kızlar...
betülcüm cevap 1) kıvanç beyin uykusu düzensiz.geceleri 10.30-12.30 ne zamn isterse.
2) ayağımda sallıyorum.ya da emerken uyuyor.kendisi kesinlikle uyumuyor.emzik emerken birara yanına yatınca başını okşayınca yarım saat içinde uyurdu.ama şimdi emzik te almıyor.kendide uyumuyor.
3) gece beslenmek içinmi bilmemem ama 3-10 kez arasında bişey kalkıyor.bazen emerek uyumaya devam.bazen de sallanarak.ama saalndıktan sonra iyi dalması gerekiyor.yatırınca uyanıyor.ve bağırararak ağlıyor.3 gecedir saat 4. den 6 ya kadar da cin gibi bakıp oyun istiyor.
4) sabah kalkınca hemen kahvaltı yedirmiyorrum.1 saat sonra falan.bazen aç karnına pekmez veriyorum.
5) velet binberon almıyor.annesinin memeleri varken ne yapsın onnları..
işte bu aralar sıkıntımız çok.ben zombi gibi.tam uykuya dalmak üzereyken kıvaç ağlıyor.sabahları genelde baş ağrıları ile uyanıyom.zaten gece pek te uyuyom sayılmaz.

kızlaer geçmişi okuyamadım ama anladığım kadarıyla ozan beyin bişeyciği çıkmamış.çok sevindim..allh dert vermesin kimseye.
kıvançın huysuzlukları bu aralar tavan yaptı..inş. şu alttaki köpekler de patlasın.bir de hafif ateşi var.öksürüyor.bir de kansız çıktı.3 ay kan şurupları içiçek.nasıl içirecem bilmiyom.içirmesi çok zor.3 ay kan depolarını doldurduktan sonra beslenmesine dikkat etmemiz gerekiyor.
özellikle dut pekmezi dedi dr.portakal suyuna karıştırıp vermek demir emilimini artıyormuş.şurupları da portakaşl suyuna katıp verecem.
böle işte...şimdilik bye.

Ayten egenin böbreği nasıl oldu... bişey yazmadın bayadır...

canım egenin en son kasımda sintigrafisi ve böbrek ultrasonu çekildi, ultrason sonucunda sol böbrek birazcık büyümüş ama sintigrafi sonucunda böbreğin işlevselliğinde sorun yoktu şubatta tekrar bakılacak 3 aydan 3 aya kontrole devam. inşallah iyi olur.

ıyi pazarlar herkese.
Sende iyiki varsın tekrar geçmiş olsun canımopuyorumnanaktan
Betül Ege emmeyi bırakana kadar berbattı uykusu ama şimdi çok iyi maşallah uykularımız 14 ay uyumadı o ayrı..
Gece 11 de yatıyoruz sabah 9 9.30 arası kalkıyoruz..Uyku tulumu giydiriyorum yatağına koyuyorum oyalana oyalana uyuyor..Zaten 1 yaşından beri kendi odasında yattığı için alıştı artık..Öğlende bir kere yatıyor 1 2 arası 2.5 ile 3 saat kadar uyuyor maşallah..
Ayağımda hiç sallamadım zaten emzikte kullanmadım tek seçeneği kendi kendine uyumak kalıyor zaten..Eskiden emerek uyuyordu şimdi oda yok..
Gece beslenmemiz emzirmeden kesince 1 ay devam ettik son 1 aydır tamamen kestik..Yatarken çok yediyse sadece süt az yediyse sulu muhallebi verip yatırıyorum..
Biberonu seviyor sürekli kullanıyoruz ama yavaş yavaş bardağa geçiyorum şimdilik kamış aldım onunda başladık bardak olayına:)
Kahvaltı 10.30 buluyor yumurta haşlıyorum onu bekle altını al tulumunu çıkar derken 1 saat geçiyor çünkü..

Son düzenleme:
Betülcümm Ozan Egenin çok şükür uykusu düzenli sabah 7-8 gibi kalkar 11-12 gibi yatar 2-2,30 saat uyur uyanır ve akşamda 10da gece uykusuna yatar. geceleri bir iki kere kalkar beni emer yada susamıştır ve geri uyur. Sabah kalktıgında eger ben evdeysem kalkarkalkmaz hemen beni emer ama sütün varmı yetiyormu diye sor aman aman yok şekerleme niyetine ama sonrasın beyefendiye sırf acıksın diye bekliyorum saatlerce bugün 10 verdim emzirmedimde ama ne mümkün bir iki lokma pekmezli ekmek yedi o kadar sonrasında aç uyumasına gönlüm el vermedigi için uyumadan önce süt verdim ama onuda çok içmedi dünle bugün pek birşey yemedi ne yapacagımı şaşırmış durumdayım çok üzülüyorum yemeyince. bilmiyorumkismile Bizde dogdugumuzdan beri biberon kullanıyoruz sütümüzü biberonla içiyoruz uyumadan önce bazen muhallebisini kaşıkla verdigimde yememe ihtimali oldugu için sıvı yapıp biberonla verdigimde içiyor çok şükür ordan kurtarıyoruz biraz. Kendisi uyumuyor canım malesef bende ya sallıyorum yada yanına yatıyorum beni emerek uyuya kalıyor yada oraya buraya dönerek uyuyup kalıyor.
Aslıcım cok sevındım sonucların guzel cıkmasına.... hadı gecmıs olsun.. opuyorumnanaktan
tşkler canımm. opuyorumnanaktan
canım çok sevindim ozan egemiz iyi olmasına içimiz rahatladı vallahi.. allah dermansız dert vermesin yavrularımıza
Sagol Aytenimm. aminn canım cümlemize :Saruboceq: opuyorumnanaktan

Tşkler Cananımm.sizede geçmiş olsun acil şifalar sadece Eylül kuzularımı böyle yoksa şimdiki bebeklermi böyle anlamadım gitti hiç yemek yemiyorlar ne yapacagız arkadaşlar. :sinifsinif:

Aytencim canım benim Ege paşamızda inşlah iyi olacak.

uyyy çok uykum varrr benim yaaa

betülün sorularını yanıtlamıştım birden şarj bitti ekran gitti geldii, yazdıklarım yok olmuşşş vallaa tekrar yazamıcamm hemen hemen herkesle aynı bizim sıpada.

sıpa dedim dee bu gözde ve sıpası nerde yaaaaa...

Evt Aytencim gerçekten Gözde nerelerde epeydir görünmüyor. benimde uykum geldi yarın malum iş gnü ve pazartesi sendromu yaşıyorum şimdiden. Aytennnimm yemek yedirememe durumlarını ne yapacagız ben vitaminleri kullanıyordum ne güzel düzelir gibi olmuştu dünden beri yine yemiyor çıldıracagım.

Bizde sabahları 7.30-8.30 arası kalkıyoruz 9.30 gibi kahvaltı yapıyor ama son günlerde iyice işkencye dönüşmüş durumda ağzından püskürtüyo ağzını bulupta veremiyoz artık reklam falanda işlemiyo, sonra 12 gibi yatıyor 1 saat en fazla uyuyor akşam üstü yine 4-6 arasında 1 saat uyuyo gece yatmadan önce muhallebisini yiyip 10-11 arasında gece uykusuna yatırıyorum, sabah kahvaltıya kadar bu biberon almıyo süt içmiyo benide emmiyo ne yapayım başka bazen deliksiz uyuyo bazende 1-2 kere mızıklanıyo yanına gidip yatırıyom emzik kullanıyoruz halaa...yanyana yatarak uyuyoruz saçımı tuta tuta yada yola yolamı desem döne döne uyuyoruz... işte bizden böylee, yemek yedirme konusunda ilaç içirmede benimde çok derdim var çooookkk...

selam kızlar nabersinzi ben bu haftasonu gene gene gen çook yoğundurm misafirler vardı onlarla gezdik anamlara uğradık orda kaldık akşam bu gün eve geldik misafirlerim başka bi yere gittiler ora kalacaklar birkaç gün sonra gene bana gelecekler geçmişe bakamadım ama son sayfalarda gördüğüm kadarı ile çocukların yeme içme uyuma düzenlerinden bahsetmişsiniz aslışumun minnoşu iyi çıkmış çok şükür asıcım gözünüz aydınopuyorumnanaktanolumunekankayizsmile
aytenim sizede geçmişler olsun ve gözünüz aydın şimdilik b sorun yokmuş sanırım inşallah olmazda düzelir böbrüşleriniz inşalallah

düzenimize gelince olmayan düzenimizeee mafoldumben benim kız acayip valla gece kalkar kaç defa nesi var anlayamıyoz ama galiba diş ya sanırım kabus görüyor bişii var anlayamadık genelde kalabalıkk ortama girdiğimiz günlerde klkıp ağlar geceleri bana öle geliyor sanırım sıkıntı veren çocuklarla uğraşıyor gece yada dişler ağrı yapıyor ilaç ve jel kullanıyom gerçi o zamanlarda amababasını kucağında odad bir ileri bir geri gidince de bişiiciği kalmıyor dalıyor uykuya şuanda hala ayakta uyumuyor geç yatıyor nadiren 10-11 arası yatıyor düzen sokamadık bi türlü uyusada uyanıp gene geç saate kadar uyanık kalıyor yemek konusundada pek iç açıcı değiliz sabah bizimde kahvaltımız uyku düzeni yüzünden 10 gibi falan oluyor gece biberon veremiyorum yada çokaz verebiliyorum kahvaltı öğlen arası meyvesini yiyor sonra çorbasını yediriyom bazn az bazen 1 kase çorba yiyor çok şükür ikindi sonrası 4 kaşık kadar yoğurt yarım dilim ekmek yada bisküvi koyuyom onuda ya yiyor ya yarısını yiyor ama bizim yemeklere gelince karnını doyuracak kadar veremiyorum malesef bazılarını tadımlık bazılarını ise direkt
tükürüyor .
bugün akşam üzeri bi alışveriş merkezine gittik arabasında durmadı fazla illa gezinecek bizde bıraktık dedim belki yrulurda yer ve uyur ama nerdee akşam muhallebisini zor yedirdim 4,5 saat gezdik en az 3 saati oda gezindi bizle mağzalarda vss yorgunluktan arabada uyuya kaldı ama eve gelince cin gibi kesildi dolanıyor evinide özlemiş cadı ağzı kulaklarında.
bide oyun katında jetonlu şeylere bindirelim dedik sindirella at arabası vardı sallanıyor atlar bi ileri bir geri gidiyor oturtmaya yeltenmemle kaçırmam bir olduakannehir nasıl bağırıyor ağlıyor sarıldı bana kafama çıkacak nerdeyse bende kardeşimin kızını bindirdim o devam etti ama ordaki hangi oyuncağa gitsek ağladı bindiremedik top havuzuna bile girmedi korkudan oyuncak kıpırdayan büyük atları vss pek sevemedi aynı şeyi başka bir yerde tek bir at vardı ona bindirmek isterkende yaşamıştık sanırım korkulacak bişii sanıyo ama evde bisiklet tepesinden inmiyor akülü arabası var yeğenimn onlara gidincede kavga ediyorlar hep araba için ama neden bu oyuncaklardan korktu anlam veremedim pek neyse artık bizde bindirmeyiz olur biter
yarın görüşürüz be kaçar yatayım çook yoruldum uykumda var inşallah ceylinde uyur da uyuruz sabaha kadar deliksiiiizzzz derin bir uyku:Saruboceq:

Son düzenleme:
Mevlüde, Gülsüm, Seher, Sema, Emel, Zeynep, Canan, Duygu, Aslı, Ayten, Özlemim, Dönürüm ; Çok teşekkur ederım güzel yardımsever hatunlaarr.... Sözümü tutuyorum nöpüyorum sizi Şeniz

Beslenme konusunda çoğu çocugumuz aynı anladıgım kadarıyla, uykuya dalma konusunda da bır ikisi hariç öyle..
Bızım dogdugundan berı aksam 9 da yatar sabah 7-8 gıbı kalkardık. 9 da kahvaltımız takıben 3 saat aralıklarla beslenme.. Gunde ıkı kere uyku, bırı kusluk vaktı dıgerı ıkındı :)

Sımdı ıse gunduz uykusu bır e dustu, sabah kahvaltı yaptıktan yarım saat bır saat sonra uykusu gelıyor yanı kusluk vaktı, ama uyutmada sorun var.
En sinir oldugum ıse ufak sese yada normal ev halı sesıne, ıcerı odada calan telefon sesıne, kapı sesıne mutlaka uyanıyor istisna olmazsa. Sizinkiler uyanıyor mu bu tıp seslere ??

hasta oluyorum ıkı saat bogusa bogusa yanına yatıp bekleyıp, kucagıma yaslayıp sırtını oksayıp fılan gozlerı gıdıyo ama gıttı derken bı kapı calıyo hemen kalkıp kapıya kosuyo bı daha da uyku yok. o kapıyı calanda bızımle alakasız kısıler hep en cokda bu delı edıyor.
Ayakta sallanmayı ıstemıyor artık bu yuzden yanına yatarak yada kucagıma yaslayarak uyuyoruz.. bizimki parmagını agzına goturme yetısını kazandıgından berı tek emzıgı o :)) onunla uyuyor mutlaka :)
9 da muhallebısını yıyıp yatıyor gece uykusuna (8-10 arası degısebılıyor bu ara). 12 de acıkıp sutunu ıcıyor. ve sabaha kadar yemıyor daha. bunu da kaldırmak ıstıyorum yavastan bakalım.. :hulya:

Son düzenleme:

gözdeyi ben görüyorum sürekli... ama yazmıyo nedense... küstü mü ne?

günaydın herkese...
betül bizim zil dolabın içinde biz bile duymuyoruz bazen... ama kapıyı açar açmaz uyanır ben de kapıyı aralık bırakıp uyutuyorum ki uyuyunca gidip işlerimi halledeyim.. ev sobalı olunca zor oluyo diğer odalar buzhane resmen...

Günaydın herkese...ıyibir hafta olur inşaallah
Evet bizimde genelde seslere uyanır o uyuyunca evde sessiz sinema oynuyoruz resmen.... Uykusunu alamayınca kıyameti koparıyor
..

Hayırlı günler arkadaşlar...
Yaşadığımız şeyler hep benzeri.Öyle böyle büyüyorlar ama çok şükür.
Bugün bi arkadaşımın bebeği 25 günlük ameliyat olacak.Vücudundaki pis kan ve temiz kan birbirine karışıyormuş.Allah önce sağlık versin evlatlarımıza gerisi gerçekten önemli değil.ınsan yakınında böyle bişeyi görünce yaşadığı hayatın kıymetini anlıyor.Bi de henüz 2 yaşında olmayan bi kızı daha var.O na da ananesi bakıyor.Bi taraftan aklı onda ama tabi hep hastanede kalması gerekiyor.Allah yardım etsin ameliyatında yüzde kırk riski varmış.
Gerçekten Rabbimize şükredelim.Allah kaldıramayacağımız yük vermesin inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…