2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

duygu ya sizin gece kalkmaları geçtimi? ayy ben de 15 tatilde bıraktırabilirsem inş.bıraktırayım.uyandığında memeye almazsam bazen kendini yerden yere vuruyor.çığlık çığlığa geçiriyoruz.bir de şimdi öle hasta ibi sırf memeye yükleniyor.hiç birşey yemek istemiyor.ağlıyor meme diye.oğlumu hayttaki en sevdiği şeyden nasıl ayıracağım bilemiyorum ya.
bizimki de eğer derin uykuya geçmediyse tel.,zil. vb. poktan her sese uyanıyor.bu aralar gerçekten çok zor bir dönem geçiriyorum.kıvanç yetrki sağlıklı olsunda hepsi geçer biliyorum.nasıl ki o gazlı eski günleri geçti.bu dönemler de geçiçi.işte allhtan tek dileğim sabır versin.ve de bu dönemleri hızlı atlatalım.

ayten gördüm seniii.....

hicran yenı mi gidiyolar arkadaşları geç değilmı bacım bu saatte bırakıyon çocukları....
burda saat 22:28orda bır saat önde heralde değilmi...

saat 23:00 tü o saatte gidiyorlar canım 5 te geldiler ing.sınavı varmış yarın güya ders çalıştılar valla bizim kızı ben bu kadar geç saate bırakmıyom arkadaşlarına gittiğinde normalde ama diğer kızlar geliyor aileleri izin veriyo benim için problem değil gelsinler gitsinler ama ders çalışacaklarına kuduruyorlar valla ders hikayeeekaydirigubbakcemile3

Aynısını ben yazacaktım Mevlüdecim.Saat bayağı geç oldu.Sizin site galiba Hicran daha güvenli geliyor site bana.

evet canım sitede oturuyom güvenlikli ama 4x4 lük olamaz hiç bir yer tabii kızların ailesi gelip araba ile alıyorlar genelde bazen eşim bırakıyo ama bizim araba bozuk çalışmıyor bu defa kendi aileleri geldi almayaaakaydirigubbakcemile3 yoksa bide servis yapıyoz normalde

ya şu demir olayını duyuyom hep sizden am özellikle sadece onamı bakıyor doktorlarınız bizimki bakalım bişii diyecekmi bilemiyom görcez artıkın bu ay

haydeee iyi geceler iyi uykular ALLAH RAHATLIK VERSıN HEPıMıZE canan yeşil yanıyon bacım gördüm senüüüüüüüüüüüüüüüü kimbilir nerde gezyon genee =)

Kizlar demek ses konusundada yalniz degilmisiz..
Bunlarin donemlerinemi bagli, tesadufmu yoksa dogduklari aydanmi nedir bilemedim. :)

Hicrancim ben dogdugundan beri sese alissin diye tv sesini acip uyuttum hep,
hatta sese alismisti cok tv kapali ses soluk olmayinca uyaniyodu tersine.
Ben boyle ozen gosterip alistirmaya calisirken zamanla tersine dondu bu hale geldi cocuk, bazi seyler elimizde olmuyor ne kadar cabalasakta, gercekten yasayinca iyi belliyosun..
Bizde konusurduk oyle anneleri cocuklari elestirir dururduk al gor bakalim..:) yiyorum soylediklerimi :)

Duygu ayni sekilde bende cikip yapistiracaktim onu gecen, her gelen su sizi calmasin artik cocuk uyuyor yazicaktim.tak etti canima. Ama surda kaldi 4-5 gun dedim misafir cok oluyo annemlerin hergun mutlaka kotu reklam olmasin onlara dedim :) Kime kizsam onuda bilmiyorum her cocuk boylemi diyorum ya millet zarul zurul icinde uyuyo gorimcemin kizi mesela, gerci uyku duzeni yok belkide bitap dusuyoda uyuyo bilmiyorum ama, iste...
Bazen odadan bisey alicaksam yada girip cikcaksam akrobatik nazik hareketler kirilirken sinirleniyorum uyanirsa uyansin bu ne ya diyorum alicagim sey azcik sikirdasa kipirdaniyo filan eeh diyorum bemde cekinmeden ses cikariyorum o zaman hic tepki vermiyor isin ilginc yani ben cozemedim.
Bazen misafirlikte yada kalabalikta seslerin ortasinda uyuyor ama eve gelince tilki..
Ama artik ayakta sallama yok, bu kadar incelemekte, ne kadar incelersen o derece hassas oluyolar, uyku saati geldi diye ben uyutmaya baslamiyorum artik, zaten gunduz bi kere uyudugu icin aksam yoeuluyor uykusu geliyo, ellemiyorum hatta kemdi geliyo parmagi agzinda kafayi sokusturup duruyo hemende yatirmiyorum oyle mayisiyo biraz ancak. Ne yapalim boylesi lazimmis, herkes benim kadar incelemiyo kendini paralamiyo diyorum bi senmi akillisin ise yarasa dusunmem bile ama dahada kotu oluyor.. O yuzden akisina birakmaya alistrmaya calisiyorum kendimi.

Bu arada SERAP sana tesekkur ederim, gecenlerde cocuklarin karistirmasi hakkinda yazsyorduk burda sende o kadar sikmayin kendinizi rahat oljn dagitsinlar bi kere sonra bakmazlar , ipek karistiriyo bisey demeyince hevesini aliyo bi daha bakmiyor ona demistin genel manasiyla. O yazini okuyunca gulmustum kendi kendime aslani dusunup, hatta yazcaktim sana kaynadi, anlasilan ipek cok usluymus dicektim :)
sonra dusundum biraz, o yuksek masanin ustunden saldirmaya calistigi laptopu yatagimin yanina sehpaya yerlestirdim. Saldirdi filan haliyle, hic bisey demedim guldum sakalastim filan hala bi yandan da basarken tepkimi bekliyo kizmiyomuyum diye :)
tepki vermedim o sekilde sonra birakti gitti iceri baska seylere, bir iki kere daha yapti ara ara umursamadim ve ilgilenmiyor artik laptopla, ben basinda otururkende eskisi gibi kosa kosa deli gibi gelip bam bam basip tepesine tirmanmiyor.. Bazen cok komik geliyo cani sikilmis gibi biseylet diyerek iki tusa basiyo yine gidiyo :)) sirf basmis olmak icin heralde deli ya :))
bunu farkettim sayende, tesekkur ederim . Tabi diger seyler icin yapamadik henuz bu yontemi, cunku ev kalabalik malum, duzen durmuyo, yaptigi seye doktugu yada dagittigi yada balkona kactigi her eylemi icin panikle telasla davraninca o tepkinin verildigi herseyi inadina yapiyor hic bikmadan. Bunun basarili olmasi icin benim ozel ilgilenmem gerekiyor evimize gidince artik daha cok da vakit ayirabilirim zaten ona.. Tabiki tamamen kesfetme karistirma huylari bitmeyecek yada bir anda uslu bi cocuk olmayacaklar,
ama biraz daha kolaylastirmak olucak evdeki rahatlik acisindan, inat yapilarini one cikarmamak aliskanlik olmasini onlemek acisindan..

Ben cok yazdim yine, sik sik girmeyince boyle oluyor iste:s
cevaplar icin tesekkurler hepinize..

kızlar oglum tüm dişlerini çıkardı, karnı ağrıdııgında belli edıyor, bazen aglarken karnını falan tutuyorum agrıyorsa susuyor
kan testını yaptırdık bızım 3 aydan sonra basladı cunku uyku problemı degerler altsınırda cıktı doktorumuz 1 yasına kadar kan damlasını 20 damla verdırdı ama hala aynı.
2 yasına kadar bekleyelım dıyor doktor ozamana kadar delırmezsem bekleyecegım.
emzırme ıle ılgılı genelde okuyorum genelde dedıgınız gıbı duzene gırıyormus sutten kesınce, bıberon almıyor once ona alıstırmam gerek sonra kesmem gerek :çok üzgünüm:

Günaydın arkadaşlar..Ege hala uyuyor da ben iki satır yazayım dedim kalkmadan malum o kalkınca gün bitiyor:)))
Betül kendi evine gidince sende serbest bırakırsın o zaman Serabında dediği gibi daha az istiyorlar..
Mesela Ege laptopa kaşıkla vura vura çatlattı ogünden beri ellemiyor hevesini aldı:roflol:
Eşim bazen çok kızıyor bana çok şımarık olcak her dediğini yapıyorsun herşeyi karıştırmasına izin verme diyor.Bende düşünüyorum şimdiki çocuklar apartman çocuğu evide karıştırmazsa ne yapıcak bu çocuk?Hergün arkasını yüz kere topluyorum aman ne yapayım sağlık olsun..
Dediğin gibi kuralcı olduğun sürece bazı şeyler daha tersine işliyor bende mesela 10 da kahvaltı yaptı 4 saatte bir beslencek diye saat 2 de panik başlıyordu uyuyorsa hele ay ne zaman kalkıcak acıktı çocuk falan diyordum kafayı yemek üzereydim yani.Yok 2 günde bir yıkancak,yok hergün meyve yicek yemediği gün eşime eziyet resmen bugün meyve yada yoğurt herneyse yemedi diye diye başını yiyordum adam yeterki susayım diye akşam çıkıp alıp geliyordu.Şimdi o konularda biraz daha genişim mesela yoğurt bittiyse ertesi gün veriyorum...
Demrecix arkadaşım emziriyorsan bence memeden kesmeyi dene..Egede emerken geceleri içine şeytan giriyordu sanki ama gündüz melek gibi oluyordu..Emin ol çok etkiliyor emzirmek.Gece uykusundan otomotikman uyanmalarını sağlıyor...

Hicran geçen sene Egede tv odasında uyuyordu hemde daha güzel uyuyordu ama 1 yaşa doğru bırak uyumayı adam ne kadar dizi varsa pür dikkat takip etmeye başladı:)))Sonra bizde karanlık ve sessiz oda uyguladık tuttu:)
Ama gece öyle değil o dalınca her gece bir film izliyoruz üstelik duvarlarımız bir ama çok şükür kalkmıyor..
Bu arada dün nefes i izledik..ıçim gitti biz nasıl göndercez askere dedim kendi kendime..Benim oğlum öyle bir karakola gitsek bende bakırköyemi yatarım acaba
Rabbim sabırlar versin hepsini korusun bütün askerlerimizin inşallah...

Ben kaçar oğlum uyandı kahvaltı yapalım görüşürüz...

Son düzenleme:
Günaydın Hepinize...
Duygucum maşallah Ege'ye önce cefa çektirdi şimdi sefa sürdürüyor annesineAlya en geç 10 da kalkıyor o da çok geç yatarsa.
Valla bizim lap top un canı çıktı.Ben hayvan resimleri açıyorum eline veriyorum bilgisayarı bazen tabi başında bekliyorum.O da keyiften dört köşe oluyor.Ama rahat bırakmama rağmen eline geçirdiği yerde çok hor kullanıyor:)ee sonuçta çocuk.
Bi de yasak olan bişeye bir kereliğine bile izin verirsen sonra affetmiyor.Çocuğum olmadan önce ne bilgisayar ne cep telefonu vermiycem ,radyasyon vs diye bol keseden atıyordum.Ama şimdi maalesef çok tutarlı olamıyorum.
Konuşmakla uygulamak aynı olmuyormuş maalesef.

günaydınlar...pazar günü arkadaşlarımla buluştuk üç bebek oldular diğer ikisi tunahan dan ay olarak büyük bizimki hiç yapmadığı bişeyi yaptı aniden birinin omzunu bi ısırdı yavrumun omzu morardı ikisi birden ağladılar hiç anlamadım nasıl yaptı...Allahtan arkadaşlarım da benim gibiler bebek sonuçta biz de ısırırken yakaladık cici bak aslan cici felan dedik oğlum neden ısırdın dedik...o gün bi oturamadım diğer ikisi uydu uyandı bizimki hala uyuyacak yabancı yerde asla uyumuyor saat beşte kucağımda uyuyuverdi bir anda tabii yarım saat sonra da kalkmak zorunda kalınca tekrar uyandı tabii ben o gün pert oldum eh uykusu şaşırdı çocuğun 11 de zor uyuttum sonra da...betüş anlatıyosun ya aynen tunahan da sese uyanıyor bebekken bende çok sesle uyutuyordum ama böle alıştıralım böyle gider diye birşey yokmuş gerçekten...tunahan erken saatte yemek yediyse biberonla sütünü içip uyuyor ama diğer türlü toksa emerek uyuyor...bu aralar gene diş çıkarıyo sanırım mız mız uyanıp duruyo..onun dışında artık pek kalkmıyor geceleri...yatağına da hemen hemen alıştı sanırım...arkadaşımın bebeği ilahi ile uyuyor açıyo ilahiyi kendi kendine uyuyor çok şekerler ya:):)hepinizi öpüyorumopuyorumnanaktaniçimden geldi:)

Deryacım ne güzel yapmışsınız.Bu arada sonuçta Tunahan çok küçük ani reflekslerinin olması doğal.Büyüyüpte bilinçli ısırsa o zaman sıkıntı olur ama şimdi ne yaptığını kendi de anlamamıştır
Ben de Alya'yı uyuturken bildiğim bütün ninni şarkı dua ne varsa söylerim:)
Biz de seni öpüyoruz:)

Sağol Semacım valla 14 ay uyumadım desem yalan olmaz sadece 5 6 aylıktı bir dönem 15 20 gün deliksiz uyumuştuda doktora götürmüştüm hastamı oğlum diyekaydirigubbakcemile3Sonra sağolsun arattı ogünlerini..

Birde kızlar şu çorap ayakkabı çıkarma olayından yoruldum ya günde istisnasız 20 kere giydiriyorum ayakkabı...
Gece yatarken külotlu çorap giydirmiyorum rahat olmaz diye bu sefer gece ne ara uyanıyorsa kalkıp çıkarıyor çorapları sabah bir gidiyorum ayakları cıbıl cıbıl ne yapcam bilmiyorum yaamafoldumben

Duygucum çok şükür benim kızımın çoraap çıkarma huyu yok.Sadece evin içinde ayakkabı giydirirsem çıkarıyor(o da yeni taşındığımızda halıları yıkamaya yollamıştık o dönem giydirdim) ama çoraplara alıştı.O da zamanla kabullenir inş.Benim yeğenim de sürekli çıkarırdı aynı Ege gibi annesi sürekli peşindeydi.Biraz da yapılarıyla alakalı galiba.Bazı çocuk sıkıya gelemiyor yazın rahatlıycaklar inş.

merhaba arkadaşlar

Derya şşştt opuyorumnanaktan

Utku da çoraplarını hiç çıkarmaz anası gibi çaraplarına ve ayakkabılarına sadık. ben de hiç çorapsız ve patiksiz gezmem ama terlik giymeyi hiç sevmem

Duygu canım yaaa sen Egeyi iki güne bir mi yıkıyosun valla maşallah ben Utkuyu 3-4 günde bir yıkıyom bazen haftayı bile buluyo hava soğuk diye çünkü banyo sonrası mutlaka hapşırıyo ya da öksürmeye başlıyo ben de hasta olmasın diye yıkama aralıklarını uzatıyom.

Deryacım ısırma sürekli olmasın da arada ısırmadan bişey olmaz neticede çocuk daha neyin doğru neyin yanlış olduğunun pek farkında değiller.

canım çocuklar genelde bişeye bağımlıysa gece çok uyanıyolar. kimisi biberona kimisi memeye kimisi sallanmaya. benim oğlum 7 aylık olana kadar beşikte sallanmaya bağımlıydı sabaha kadar sallardım bi gün canıma tak etti sallamayacağım dedim küçük olduğu için unutması kolay oldu ama bir hafta sabahlara kadar ağladı yine de pes etmedim sonrasında kendi uyumaya başladı. iki yaşında sabaha kadar sallanan bebekleri biliyorum.

yeğenim de biberon bağımlısıydı ve annesi çıldırıyodu bi çocuk hiç mi uyumaz diye o da gece biberonu kesti şimdi mışıl mışıl uyuyo.

meme delisi çocuklara da burda örnekler var mesela Duygu. Egeyi memeden kesince o da artık uyuyo .

yani senin de bebeğinin böyle bi bağımlılığı varsa önce ondan kurtulmanı tavsiye edebilirim. :lepi:

ben geceleri çoraplarını çıkarıyorum ama bütün gün mutlaka çorap ve panduf oluyor ayağında hiç çıkarmıyor çok şükür ama o kaydırmaz çoraplar varya tabanlı onları da hiç giydiremedim basbas bağırıyodu...şimdi rahatız böyle:):)ama bu ege zaten yedirtecek kendini bize maşallah supanallah çok tatlı sanki küçük adam:)):

mustafa sabaha kadar çıtçıtlı badiyle yatıyo... ben pijama bile giydiremiyorum... ama sabah kalkar kalkmaz hemen çoraplarını getirir... çorapsız durmaz pek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…