selam kızlar nabersiniz biz kızımla markete ordanda site bahçesinde ki parka inicez çok sıkıldık havada güzel accık gezelim diyoz
Kizlar demek ses konusundada yalniz degilmisiz..
Bunlarin donemlerinemi bagli, tesadufmu yoksa dogduklari aydanmi nedir bilemedim. :)
Hicrancim ben dogdugundan beri sese alissin diye tv sesini acip uyuttum hep,
hatta sese alismisti cok tv kapali ses soluk olmayinca uyaniyodu tersine.
Ben boyle ozen gosterip alistirmaya calisirken zamanla tersine dondu bu hale geldi cocuk, bazi seyler elimizde olmuyor ne kadar cabalasakta, gercekten yasayinca iyi belliyosun..
Bizde konusurduk oyle anneleri cocuklari elestirir dururduk al gor bakalim..:) yiyorum soylediklerimi :)
Duygu ayni sekilde bende cikip yapistiracaktim onu gecen, her gelen su sizi calmasin artik cocuk uyuyor yazicaktim.tak etti canima. Ama surda kaldi 4-5 gun dedim misafir cok oluyo annemlerin hergun mutlaka kotu reklam olmasin onlara dedim :) Kime kizsam onuda bilmiyorum her cocuk boylemi diyorum ya millet zarul zurul icinde uyuyo gorimcemin kizi mesela, gerci uyku duzeni yok belkide bitap dusuyoda uyuyo bilmiyorum ama, iste...
Bazen odadan bisey alicaksam yada girip cikcaksam akrobatik nazik hareketler kirilirken sinirleniyorum uyanirsa uyansin bu ne ya diyorum alicagim sey azcik sikirdasa kipirdaniyo filan eeh diyorum bemde cekinmeden ses cikariyorum o zaman hic tepki vermiyor isin ilginc yani ben cozemedim.
Bazen misafirlikte yada kalabalikta seslerin ortasinda uyuyor ama eve gelince tilki..
Ama artik ayakta sallama yok, bu kadar incelemekte, ne kadar incelersen o derece hassas oluyolar, uyku saati geldi diye ben uyutmaya baslamiyorum artik, zaten gunduz bi kere uyudugu icin aksam yoeuluyor uykusu geliyo, ellemiyorum hatta kemdi geliyo parmagi agzinda kafayi sokusturup duruyo hemende yatirmiyorum oyle mayisiyo biraz ancak. Ne yapalim boylesi lazimmis, herkes benim kadar incelemiyo kendini paralamiyo diyorum bi senmi akillisin ise yarasa dusunmem bile ama dahada kotu oluyor.. O yuzden akisina birakmaya alistrmaya calisiyorum kendimi.
Bu arada SERAP sana tesekkur ederim, gecenlerde cocuklarin karistirmasi hakkinda yazsyorduk burda sende o kadar sikmayin kendinizi rahat oljn dagitsinlar bi kere sonra bakmazlar , ipek karistiriyo bisey demeyince hevesini aliyo bi daha bakmiyor ona demistin genel manasiyla. O yazini okuyunca gulmustum kendi kendime aslani dusunup, hatta yazcaktim sana kaynadi, anlasilan ipek cok usluymus dicektim :)
sonra dusundum biraz, o yuksek masanin ustunden saldirmaya calistigi laptopu yatagimin yanina sehpaya yerlestirdim. Saldirdi filan haliyle, hic bisey demedim guldum sakalastim filan hala bi yandan da basarken tepkimi bekliyo kizmiyomuyum diye :)
tepki vermedim o sekilde sonra birakti gitti iceri baska seylere, bir iki kere daha yapti ara ara umursamadim ve ilgilenmiyor artik laptopla, ben basinda otururkende eskisi gibi kosa kosa deli gibi gelip bam bam basip tepesine tirmanmiyor.. Bazen cok komik geliyo cani sikilmis gibi biseylet diyerek iki tusa basiyo yine gidiyo :)) sirf basmis olmak icin heralde deli ya :))
bunu farkettim sayende, tesekkur ederim. Tabi diger seyler icin yapamadik henuz bu yontemi, cunku ev kalabalik malum, duzen durmuyo, yaptigi seye doktugu yada dagittigi yada balkona kactigi her eylemi icin panikle telasla davraninca o tepkinin verildigi herseyi inadina yapiyor hic bikmadan. Bunun basarili olmasi icin benim ozel ilgilenmem gerekiyor evimize gidince artik daha cok da vakit ayirabilirim zaten ona.. Tabiki tamamen kesfetme karistirma huylari bitmeyecek yada bir anda uslu bi cocuk olmayacaklar,
ama biraz daha kolaylastirmak olucak evdeki rahatlik acisindan, inat yapilarini one cikarmamak aliskanlik olmasini onlemek acisindan..
Ben cok yazdim yine, sik sik girmeyince boyle oluyor iste:s
cevaplar icin tesekkurler hepinize..
canım ya emin değilim tabii ama kansızlıkta sinir v iştahsızlık ve uykusuzluk yapıyormuş diye biliyom belki ondan seninki dediğin gibi daha çok sorun çıkarıyordur düzelir inşallahkızlar oglum tüm dişlerini çıkardı, karnı ağrıdııgında belli edıyor, bazen aglarken karnını falan tutuyorum agrıyorsa susuyor
kan testını yaptırdık bızım 3 aydan sonra basladı cunku uyku problemı degerler altsınırda cıktı doktorumuz 1 yasına kadar kan damlasını 20 damla verdırdı ama hala aynı.
2 yasına kadar bekleyelım dıyor doktor ozamana kadar delırmezsem bekleyecegım.
emzırme ıle ılgılı genelde okuyorum genelde dedıgınız gıbı duzene gırıyormus sutten kesınce, bıberon almıyor once ona alıstırmam gerek sonra kesmem gerek :çok üzgünüm:
aynen canım allah sabırlar versin bize miniklerede bol bol uyku =)Hicran geçen sene Egede tv odasında uyuyordu hemde daha güzel uyuyordu ama 1 yaşa doğru bırak uyumayı adam ne kadar dizi varsa pür dikkat takip etmeye başladı:)))Sonra bizde karanlık ve sessiz oda uyguladık tuttu:)
Ama gece öyle değil o dalınca her gece bir film izliyoruz üstelik duvarlarımız bir ama çok şükür kalkmıyor..
Bu arada dün nefes i izledik..İçim gitti biz nasıl göndercez askere dedim kendi kendime..Benim oğlum öyle bir karakola gitsek bende bakırköyemi yatarım acaba
Rabbim sabırlar versin hepsini korusun bütün askerlerimizin inşallah...
günaydınlar...pazar günü arkadaşlarımla buluştuk üç bebek oldular diğer ikisi tunahan dan ay olarak büyük bizimki hiç yapmadığı bişeyi yaptı aniden birinin omzunu bi ısırdı yavrumun omzu morardı ikisi birden ağladılar hiç anlamadım nasıl yaptı...Allahtan arkadaşlarım da benim gibiler bebek sonuçta biz de ısırırken yakaladık cici bak aslan cici felan dedik oğlum neden ısırdın dedik...o gün bi oturamadım diğer ikisi uydu uyandı bizimki hala uyuyacak yabancı yerde asla uyumuyor saat beşte kucağımda uyuyuverdi bir anda tabii yarım saat sonra da kalkmak zorunda kalınca tekrar uyandı tabii ben o gün pert oldum eh uykusu şaşırdı çocuğun 11 de zor uyuttum sonra da...betüş anlatıyosun ya aynen tunahan da sese uyanıyor bebekken bende çok sesle uyutuyordum ama böle alıştıralım böyle gider diye birşey yokmuş gerçekten...tunahan erken saatte yemek yediyse biberonla sütünü içip uyuyor ama diğer türlü toksa emerek uyuyor...bu aralar gene diş çıkarıyo sanırım mız mız uyanıp duruyo..onun dışında artık pek kalkmıyor geceleri...yatağına da hemen hemen alıştı sanırım...arkadaşımın bebeği ilahi ile uyuyor açıyo ilahiyi kendi kendine uyuyor çok şekerler ya:):)hepinizi öpüyorumopuyorumnanaktaniçimden geldi:)
benim kızda pembiş battaniyesine sarılmayı çok seviyor ama mincikken de öleydi hala aynı battaniye hep üsütndedir yorghanın altından ilk onu örteriz onsuz uyumaz cadımızcanım çocuklar genelde bişeye bağımlıysa gece çok uyanıyolar. kimisi biberona kimisi memeye kimisi sallanmaya. benim oğlum 7 aylık olana kadar beşikte sallanmaya bağımlıydı sabaha kadar sallardım bi gün canıma tak etti sallamayacağım dedim küçük olduğu için unutması kolay oldu ama bir hafta sabahlara kadar ağladı yine de pes etmedim sonrasında kendi uyumaya başladı. iki yaşında sabaha kadar sallanan bebekleri biliyorum.
yeğenim de biberon bağımlısıydı ve annesi çıldırıyodu bi çocuk hiç mi uyumaz diye o da gece biberonu kesti şimdi mışıl mışıl uyuyo.
meme delisi çocuklara da burda örnekler var mesela Duygu. Egeyi memeden kesince o da artık uyuyo .
yani senin de bebeğinin böyle bi bağımlılığı varsa önce ondan kurtulmanı tavsiye edebilirim. :lepi:
kız üşümezmi öle sadece bady le ben kısa kollu bady üsütne çıtçıtlı uzun kollu giydirip tulum giydiriyom bide benimki yatakta düz durmaz çünki üstü hep açıktır malesefmustafa sabaha kadar çıtçıtlı badiyle yatıyo... ben pijama bile giydiremiyorum... ama sabah kalkar kalkmaz hemen çoraplarını getirir... çorapsız durmaz pek...
merhaba arkadaşlar..
betul duygu yazlarınızıokudum..
bende sizin gibiydım ama bıraktım bıraz mecburıyetten bırazda yoruldum mu desem rahat mı olsun istedım orasını anlamış ddeğilim henüz...
bende alpberk i 2 gunde bır yıkarım yıkanmassa huzursuz oluyorum eşime bende sölenıyorum..
peynır yoğurt ne yemesı gerekıyosa bende yedırmek için dıdınır dururum mesela burda yoğurt yok bende dutturamıyorum kendımı defalarca paraladım yoğurt yok pekmez yok ne yoğurt mayaları ne pekmezler peynırler tasıdım artık hava alanında çantamı açtıklarında guluyodu herkes...
ama arkıt öle takmıyorum burda olanlarla idare edıyorum beyaz peynır yerıne kelper yada laşar peynır verıyorum süt pekmez yerıne reçel bal neyse artık diğer türlu olunca insan kendını bunalıma sokuyo gerçekten..
eşimde bana dedı ya yeter bi çocuğu birde kendını bıraz rahat bırak illa saatle yemek yemez ya bu çocuk belkı 2 dk sonra yer dedı şimdi zaten ortalama ne zaman acıktıgını anlıyorum kı 3 saat de bir oluyo kaşıgörünce zaten atlıyo hemen kuzum...
çocuklarıda anlamak gerek dışarı çıkamıyolar onların tamöğrenme keşvetme zamanı eee bu çocuk bız bukadar sıkarsak nasıl keşvedecek nasıl enerjısını tüketecek....
bu arada alp bırakmıyo ya laptobu kaç defa tuşları söktu..
ona buyuk laptop aldım oyuncak yuzune bıle bakmıyo bennezaman açsam gelır tuşlara basar üstune çıkar düğmesını söker kapatır ne zaman sıkılacak peki ?
canım çocuklar genelde bişeye bağımlıysa gece çok uyanıyolar. kimisi biberona kimisi memeye kimisi sallanmaya. benim oğlum 7 aylık olana kadar beşikte sallanmaya bağımlıydı sabaha kadar sallardım bi gün canıma tak etti sallamayacağım dedim küçük olduğu için unutması kolay oldu ama bir hafta sabahlara kadar ağladı yine de pes etmedim sonrasında kendi uyumaya başladı. iki yaşında sabaha kadar sallanan bebekleri biliyorum.
yeğenim de biberon bağımlısıydı ve annesi çıldırıyodu bi çocuk hiç mi uyumaz diye o da gece biberonu kesti şimdi mışıl mışıl uyuyo.
meme delisi çocuklara da burda örnekler var mesela Duygu. Egeyi memeden kesince o da artık uyuyo .
yani senin de bebeğinin böyle bi bağımlılığı varsa önce ondan kurtulmanı tavsiye edebilirim. :lepi:
bizimki de hiç örttürmez... zaten yataktada yastmaz gece sağdan soldan toplarım... bizim ev sobalı ya üşümüyo demekki...sabaha kadar hafif yanıyo...
selam arkadaşlar birşey danışmak istiyorrum size . bende eylül 2008 annesiyim canım kızım 15 ayını bitirdi .arkadaşlar siz su çiçeği aşısı yaptırdınızmı. yaptırdıysanız fiyatı ne kadar acaba söyleye bilirmisiniz bizde yaptırmayı düşünüyoruz bu ay şimdiden teşekürler.
selam arkadaşlar birşey danışmak istiyorrum size . bende eylül 2008 annesiyim canım kızım 15 ayını bitirdi .arkadaşlar siz su çiçeği aşısı yaptırdınızmı. yaptırdıysanız fiyatı ne kadar acaba söyleye bilirmisiniz bizde yaptırmayı düşünüyoruz bu ay şimdiden teşekürler.
merhabalar ben oğluma yaptırdım..
fiyatı 65 mıydı neydı ben kendım eczaneden almadım hastanede vurdular üzerıne fıyat eklıyolarmı bılmıyorum
Corap cikarma konusunda sikinti yasamiyoruz cok sukur, hatta sabah kalkar hemen basuncdan ayakkabilari getirip agga agga diyip giydirtmeye calisir :)
kulotlu corap giydiriyorum ben hem daha iyi tutuyor..
Mevlude benim laptop a bakmiyor artik ama yapacagini yapti demek bu zamana kadar,
bozuldu ekrani acilmiyor hic, tlf var Allahtan bunuda bozak kircak diye tirsiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?