2008 Eylül bebekleri beslenmesi

canım cem yılmaz dan kaldı mike:)

canım pazardan aldım

ben de bi yerde bebek bisküvisi tarifi görmüştüm yarın yapayım olmazsa... bi denemiş olurum...[/QUOTE]

canım o tarifi bende gördüm ama bi yerde pekmezin pişmemesi gerktiğini okumuştum bende tarifi dene mek istiyorum ama tatlandırıcı herhangi bişey denemeden zaten tek vermeyeceğim için pekmezle yada meyve suyuyla tatlandırıp deneyeceğim istersen sende öyle dene bizimde bi fikrimiz olur sen bilirsin

Canım muzun ortasında yuvarlak bir yer var..dikkat edince görürsün zaten..orası ilk zamanlar bebeğe verilmiyor..hem ağır olur hemde kabızlık yaparmış,burda bir arkadaşta söylemişti..

EDA teşekkür ederim...denicem...

a.s.

canım salgammı okudum yoksa baska seymı salgam bıldıgımız salgammı :uhm:

ben kahvaltıyı haftasonu veriyordum artık bu hafta itibariyle kahvaltı veriyorum.yumurta,peynir,2kasık irmikli balı kahvaltı yada 2 adet bisküvi,ceviz,bi kaşıkda zeytinyağı koyuyorum a vitamininin emilimini kolaylaştıryormuş.
öğlenleri sebze çorbası veriyorum ama cok sık degil.bazı günler yayla çorbası yapıyorum.balkabagı corbasını severek içiyor haftada birgünde onu yapıyorum.yogurt da listemizde muhakkak var

eymen in menüsü
sabah anne sütü bi süre sonra pekmez,tahin,peynir,kayısı suyu ve yulaf ezmeli kahvaltı bugün bayağı yedi hatta halıya bile yedirdi annem yedirirken sıpa eliyle vurup düşürdü aç karnına birde halı sildim neyse

havuç,elma suyu karışımı bunuda seviyor hepsini içti maşallah

öğle yemeği biraz gecikti ama zamansız uyudu o nedenle yani ...
püresine; patates,havuç,brokoli,maydanoz,dereotu ve kayısı ile püre yaptım ama az yedi memeyi tercih etti aslında tadı çok güzeldi ama keyfi olacakki beyimizin yesin

aralarda süt içti tabi bol bol sonrada uyudu yoğurt falan veremedim gerçi hiç hoşlanmıyo yoğurt veriyorum önce öğürüyo arkasından esniyo çokk garip bi o kadar da komik aaaah ah onları büyütcez derken bizler yaşlanıyoruz...

onur bugün sabh klasik kahvaltı yedi
sonra babaannesinin yazdan yaptığı kayısı suyu
öğlen kabaklı yayla çorbası
akşam üstü yoğurt
ve pirinç unu muhallebi
şuan uyudu umarım bu gece uykusudur

onur da yoğurdu sevmiyordu zamanla alıştı ilk önce reçelle tatlandırıyordum şuanda sade yiyor

canım salgammı okudum yoksa baska seymı salgam bıldıgımız salgammı :uhm:

evet canım şalgam yazıyo ben şalgam denemedim hiç salgam suyu içimiştim sevmedim salgamıda nasıl bişey bilmiyorum oyuzdende hiç vermedim bu tarif yasasın mutfakta annem var adlı kıtapta yazıyo du genelde tariflerde salgam var amam ben çıkarıyorum onu

kızlar ben alpberk e pilav yaptım sözde hemen tarifinı yazayım
yıkanmış pirinci 5 dk suda beklettım
tavaya çok az su koydum az ısınınca içine zeytin yagı koydum pirinci ekleyıp çok az kavurdum. sonra su koydum pişirdim biraz lapa gibi lolmuştu onuda sıcakken çatalla ezdım içine çok az su koydum yedirdim taneli oldugu için ilk önce istemedı ama sona severek yedi

merhabalar. arkadaşlar dr umuz yumurta sarısına alıştıktan sonra omlet verebileceğimi söylemişti. o an sormak aklıma gelmedi ama şimdi tereddütte kaldım beyazını ayırıp mı yapmalıyım? nette araştırdım kimi dr lar 7. aydan sonra beyazını yemeli diyor kimisi 1 yaşında. ne yapmalıyım sizce?

afiyet olsun bebeğine..omlet yiyecek demek ha cokacimcoook
bence bir daha dr.unuza gittiğinde danışırsın canım...acele etme a.s.

sabah uyanınca kahvaltı öğününe kadar anne sütü..
kahvaltımız : 9.30.. kayısı suyu içerisine; 8/1 yumurta sarısı, iki tatlı kaşığı kadar tuzu alınmış beyaz peynir, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 adet kayısı ve biraz ekmek içi...
öğlen öğünü: 13.30... havuç, brokoli, ıspanak, 1 adet yağsız dana kuşbaşı, 1 tatlı kaşığı pirinç ile hazrıladığım sebze püresi...
17.30 gibi de yoğurt yedireceğim....

Afiyet olsun bebeklerimize.. :icecream: :CüvCüv:

slm kızlar bu gun oğluma kıymalı senze çorbası yaptım
kereviz ,kabak,havuç,patates,börülce ve karnıbahar koydum hasladım daha sonra suyuyla beraber çatalla ezdim 1 çay kasıgı zeytın yagında az kıymayı kavurdum( kıyma 3 kez çekilmiş )daha sonra azcık rende domates koydum biraz pişti sonra ezdiğim sebzelerı koydum az su ilave edip pişirdimm...
biçay fincanının hepsını yedi tosuncuk....

arkadaşlar bu arada kıymayı ben 150 gr aldım dondurmamak için babama dr arkadaşı sölemiş bebeklere verilecek kıyma dondurulmasa daha iyi olur dıye bende dondurmadım şimdi netten bakıcam 150gr hepsını vermedim tabi çok oldugu için ama dolabın alt kısmına koydum yarın işlerim var dışarda o kıymayı kullanamayacagım muhtemelen ertesı gune kalıcak dondursak daha iyi değilmi ben onu börege koyarım artık alp e yeni alırım

bende az az alıyorum ama mecburen donduruyorum hani 2 çorbalık alıp 3-4 güne tüketiyorum sakıncalımıymışş ben sormadım dr heççç sorayım bende yawww:uhm:

mevlüdecim portakal suyu gaz felan yapmadı değil mi?

benim dr da verebilirsin demişti ama diğer meyvelerle karıştırarak püreye katın demişti geçende sadece portakal suyu verdim büyük kıza hazılamıştım hemen hemen çeyrek çay bardağı içti çok sevdi amaaaaaaaa sonrasında aman allahımmmm keşke vermeseydim dedim accayip huysuz oldu dokundu kuzucuğuma birdaha da vermeyeceğim tek başına postakal suyunu accık tatırayım dedim sevdi istedi bende verdikçe verdim aman böle olacağını bileydim verirmiydim heççç:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…