2008 Eylül bebekleri beslenmesi

bizim bugünkü yediklerimiz

gece 4,30 da bisküvi ve süt karışımı
sabah 11 de bir kase dünden kalan çorba
öğlen 3 de pirinçli kıymalı yoğurtlu ıspanak
arada bir çay bardağı nar ve portakal suyu karışımı içti
akşam 7 de yine ıspanak yedi
birkaç cubuk kraker ve bir tane de patates cipsi yedi
biraz önce muz süt ve bisküvi karışımı yedi muhallebi niyetine

emir'in sabah kalvaltısı

2 yumurtadan yapılmış tereyağlı omlet (tabiki hepsini bitiremedi.)
2-3 lokma ekmek ile ayva reçeli
1 portakal suyu
anne sütü
1 muz

ara öğün 1 adet vanilyalı gofret ve uyku

öğlen yemeğimiz sebzeli makarna ve yoğurt

yarım elma

Selam kızlar herkese iyi hafta sonları
Ege dişten sanırım biraz huysuz sabah kayınvalidem yaptırdı kahvaltısını bitirmemiş..
1 yumurtanın sarısını yemiş 1 dilim ekmek ceviz süt peynir karışımının yarısını yemiş..
Sonra biz kahvaltı yaparken biraz atıştırdı yine..
Şimdi patates ve havuç haşladım dünden tarhanası var birde ayran yapıcam yanına umarım yer..

akşam yemeği yine sebzeli makarna.yarım hamburger.

gece uykusuna yatmadan önce 1 kase muhallebi.

utku 3 gündür doğru dürüst bişey yemedi anlıyacağınız iştah sıfır. hasta falan da değil gibi ama dişler mi yapıyo ne. tabağı görünce kaçıyo.

Bu günlerde bebişler ne oldu böyle bizde de durum farklı değil yemği çok azalttı yanaklar kalmadı,zaen fazla yoktu.

Bu günlerde bebişler ne oldu böyle bizde de durum farklı değil yemği çok azalttı yanaklar kalmadı,zaen fazla yoktu.

Evt bizimkininde hastalığından sonra 3-4 gün iştahı açıldı sonra eskisine döndü..
Zaten dünden beri ne bişey yedi ne içti yazmıyorum bile 2-3 gündür..

Mesela bugün;
1 küçük kasenin yarısı patates-havuç haşlaması
1 muz,
1 kase yoğurt

Ege de pek iştahlı sayılmaz arkadaşlar daha doğrusu hiç yapmadığı şeyi yapıyor ağzında yemek bekletiyor..Eskiden beğendiği şey olunca çiğnemeden yutardı yani ona şaşırıyorum..
Bugün 1 yumurta haşlanmış,1 dilim peynir,1 bardak süt, 1kaşık bal çok az ekmek..
Öğlen uyudu
5 gibide 1 kase mercimek çorbası 1 dilim ekmekli 200 cc de ayran..

Muhallebiyi bu sefer yumurta kattım,bittikten sonrada 1 yemek kaşığı labne koydum..
Yani tıramısunun muhallebisinden.bi saıncası omaz herhalde:ecrin_bebek:

nette gördüm siznle paylaşayım dedim

Sütlü Ekmek Tarifi
Yumuşacık, mis kokulu, lezzetli ekmekler yapmak istiyorsanız sütlü ekmek tarifimiz tam size göre! Pazar kahvaltısı için hazırlayıp ailenize hoş bir sürpriz sunabilirsiniz.

Sütlü Ekmek Tarifi
Malzemeler,

4 su bardağı un

1 paket aktif maya (instant)

2,5 çay bardağı ılık süt

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı,

Yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın.

Sırasıyla maya, süt, tereyağ, toz şeker ve tuzu ekleyin.

Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.

Hamurun üzerine temiz bir bez örtüp mayalanması için 40 dakika bekletin.

Sürenin sonunda hamuru bir kere daha yoğurun.

Hamurdan orta büyüklükte parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın.

Fırın tepsisini yağlayıp ekmekleri aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin.

Ekmeklerin mayalanması için 25 dakika daha tepside bekletin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Canım sanberk de aynısını yapıyor acaba dişlerden midir.Artık başka bir sebep bulamıyorum.

Muhallebiyi bu sefer yumurta kattım,bittikten sonrada 1 yemek kaşığı labne koydum..
Yani tıramısunun muhallebisinden.bi saıncası omaz herhalde:ecrin_bebek:

niye olsunki ?olmaz bence.

Kahvaltımız 2 turda oldu bugün,hiç durmuyor birkaç lokmadan sonra sıkılıp kalkmak istiyordu sandaliyeden.ılk baştan 1 çay bardağı süt içti ve 1 dilim helim peyniri yedi
sonra yarım çay bardağı pekmezli meyve suyu ve 7-8 tane makarna yedi.
Öğlen yemeği dah ayemedi artık ikindi olcak ((((((((((((((8

Teşekkürler canım bak ne güzel oldu benim kulandığım bardağın kapağı kuflemişti dedim ya edek kapakları satılıyormuş ondan alırım bari.Bide chikonun yeni pipetli bardak çımış sporty diye o da hoşuma gitti ama fiyat biraz tuzlu.

Bugün sabah 1 peynirli yumurta sahanda 1 dilim ekmek 1 kaşık bal ve 1 çay bardağı kadar süt.
Öğlende domatesli et suyuna arpa şehriye yaptım 1 dilim kadar ekmekle onu yedi
Sonra 1 kase yoğurt bir kaç lokma cevizli üzümli kek yapmıştım ondan yedi.
Şimidilik bu kadar:)

sabah hepsinden biraz biraz yedi.sütlü,unlu ve maydonozlu omlet/pataes kızartması ve bal.şimdi uyuduğu için öğlen yemeğini atladık bakalım.kalkınca tavuk çorbası var menüsünde.

merhaba arkadaslar,
Size bir sey danismak istedim. Bebeklerinize meyve puresi olarak armut veriyormusunuz?
Genelde sayfalarda gordugum elma puresi veya muz puresi. Benim bebegim muzmin kabiz oldugu icin doktor tavsiyesi hep armut puresi yedirdim simdiye kadar ama uzuldugum bir sey oldu, gazeteler yazmis (ben kacirmisim) armutlarda tarim ilaci var diye, siz boyle bir sey duydunuzmu?
cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

Canım valla artık herşeyde tarım ilacı GDO var ya da hormon ne yedirceğimizi şaşırdık bebeklerimize...Armut geçen sene bende veriyordum ama bu sene nedense hiç aklıma bile gelmedi zaten çok severek yediği bir meyve de değildi.Bence verebilirsin hepimiz veriyorduk canımopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…