2008 Eylül bebekleri beslenmesi

Kızlar inanmıcaksınız ama 1 ay sonra Egenin kaybettiği suluğu daha doğrusu çöpe attığını sandığımız aventi buldumhihoyyytAllahtan başka birşey istesem olcakmış valla inanılır gibi değil yaa:))
Oyuncakların parçalarını arıyordum dolabının köşesine sıkışmış kalmış halbuki oraya 40 kere baktık yaa Allahın işi işte ama çok üzülmüştüm onu kaybedince çok şükür çıktı ortaya:))
Teşekkür ederim önerileriniz için...
Serapcım Ege suya çok düşkün günde belki 10 kere doluyor o suluk yani 1.5 litreye yakın içiyor diyebilirimBardak zor geliyor yazın inşallah sağol tatlıma.s.

bende pipetle vermeyi denıyeyım bakalım ıcecekmı. aslında pipetli bardaklardan bende baktım ama plastık ve hem cok buyuk hem de cok kalın bardaktı almamıstım. bugun sabahkı menumuz; 5-6 adet biskuvı, sut bve bır kasık bal. bu araar ıyıce ıstahsız efe. dun aksamda pek bısey yedıremedım. oglen domates corbası ıcmıstı bır kase. aksamda patates puresı yedı ve yarım bardak sut ıcıp uyudu. yedıklerı az gelıyor bana ama ne yapabılırım zorlamak ıstemıyorum. iştah açıcı olarak bişey veren varmı aranızda. i

Şansa bak,hadi sevindim.Lok lok su içsin Ege paşamız. :icecream:

Canım normalde öyle mi yani genelde iştahsız mı yoksa şimdilik biraz iştahsız.Sanberk de dönem dönem değişiyor çünkü her ayda 1 haftası var öyle ve o haftada nerdeyse tek meyvelerle durur.O haftada genelde v iragil şurubu var.Bilmiyorum ondan mı düzeliyor ama birkaç gün sonra tekrar yemeye başlıyor.Bua yda çok düzensiz yedi ama köpekdişlerden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
İştah açıcı olarak havuç tokumu ve defne yaprağı yemeklere katıyorum.Havuç da iştah açıcıdır.Her çorbasında havuç olur veya haşlarım öyle sade veriyorum.Üzüm pekmezi de iştah açıcıdır. Aklıma geleni bunlar.

Dün kereviz ve enginarın beyin gelişime iyi etkilediğini okudum. Enginar çıkınca bol bol yedircez bebişlere.

ben utkuya bizim yediklerimizden veriyorum tereddüt etmeden çünkü yediğimiz birçok şey doğal. babanemiz halis köy kadını. yumurtamız, yoğurtumuz, sütümüz, tereyağımız, peynirimiz hepsi katkısız. bu konuda çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. yaz gelince de sebzeler bahçeden annem yazlık eve geçer az da olsa bahçe eker. zaten babanemizin de mutlaka bahçesi olur.
zeytinimiz bizim de marmarabirlik aztuzlu salamura zeytin. zaten sadece elinde mıncıklıyo bir iki parça yerse anca

zeytinyağı olarak da komili aldık. yemeklere karışık kullanıyorum

ekmek de normal ekmek veriyorum bazen de köy ekmeği oluyor onu veriyorum.

teşekkürler canım verdiğin bilgiler için. dün bende ızledım engınar cıkınca bolca yedırelım bencede. havuc ben genelde sebze corbasına koyuyorum yada elıne verıyorum kemırıyo:) bundan sonra daha sık vereyım bari.

Fikriyecim Allah sevdiği kulunu önce eşşeğini kaybettirir,sonra buldururmuş ki sevinsinkaydirigubbakcemile3Benimkide o misal işte kaybettik bulduk diye pek mutlu olduk:)

Kahvalltı: 1 muz
Ara:Bir kase yoğurt
Öğlen:Mercimek çorbası,4-5 adet kuşbaşı tavuk,4-5 jelibon
Ara:Az önce:1 elma,3-4 kuru fıstık

Bugünkü menümüz:
Sabah:1 dilim ekmek,1 tatlı kaşığı ceviz,1.tk reçel,tereyağı sütle karıştırılmış
1 kayısı
Öğlen:1 kase kuşbaşı etli şehriyeli tarhana
1 kase yoğurt
1 dilim ekmek
Ara:1 tane danette
Akşam:1 kase makarna
140 cc limonlu bebek çayı
2 adet bisküvi
Yatarkende süt yada muhallebi..
Bu arada ishal gibi oldu kaç kere yaptı bugün ne dokundu bilmiyorum

afiyet olsun bebişlere,41 kere maşallah.
Sanberk rahatsız ve çok iştahsız bugün çok az yedi hep meyve suyu içti.
Sabah makarna ve süt
sonra atıştırdı hep oturup yemedi.hep meyvesuyu içti başka bir şey yemedi.

Aşı oldu dün ateşi de çıktı,diş çıkartıyor,grip de oldu bunu da atlasak başka bir şey istemem.

Geçmiş olsun,çok mu ishale çıkıyor inşallah yediği bir şedendir,virüs filan olmasında Allah korusunn...
Bu arada pirinç unumuz kalmamış,unla denedim topak topak oldu.Unla muhallebi yapan var mı?

Canım unuda ilk önce souk suyla karıştır sonra pişirmeye koy.Ama yağda biraz kavuruyorsan sıcak su eklerken azar azar ve yavaş ekle sürekli karıştır.

ishal için nar,elma,şeftali,muz ve pinç iyi geliyor.Bide kızarmış ekmek(tost makinede biraz beklet güzelce kızarsın sonra bir poşete koy yumuşasın)

Edacım hiç bilmiyorum ki..Susam yaparmı?Tam ishal gibi değil ama cıvıkNe versem ki durdurmak için??

Ama Fikriyecim nerdeyse hergün yiyor çok seviyor kuru kayısı başka birşey dokunmuş olmalı..Onuda keseyim vermiyim kayısı.Sağol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…