2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ya bende hala bişey hissedemiyorum ama bazen sanki karnımda beni minik minik ısırıyomuş gibi hissediyorum:)

erkek ismi diye konu açtım kimseden ses yok arkadaşlar yaa yok mu bi fikri olan?

canım oglum olsaydı ben hep hep şey BERAT FURKAN düşünüyordum güzel isim çok güzel bence ama berkay da güzel olur meselasengözlerimebaksanab

Canım normalde benim tansiyonum 10-6 yani düşüktür.Ama şimdi senin dediğin gibi genelde 8-5 geliyor.Eğer biraz daha düşerse başım hafif dönmeye başlıyor.Bende hemen tuzlu ayran yada tuzlu birşeyler yiyerek ayarlıyorum.Doktorum senin düşük tansiyonun olduğu için 8-5 pek düşük değil dedi.Peki sen tansiyonunu doktoruna sordunmu?Sorduysan sana ne tavsiye etti?:uhm:

Kızlar bizim imzalar niye görünmüyor bilen varmı?Bebişlerin ne kadarlık olduğunu görüyorduk iyi oluyordu:uhm::uhm:

kızlar ben bugün dr.a gittim 3lü test sonuçları için dediki dr. normal sonuçlar ama istersen amniyosentez yapabiliriz dedi ama amniyosentezde de küçükte olsa bebeği kaybetme riski varmış ben kabul etmedim küçük riski bile göze almadım bu kararıma dair imza istedi benden sizdende istedimi dr. ?attım imzayı ama normal dedi sonuçlar dedi içimi rahatlattı her hamile kadının bu riski varmış benim olması olasılığı 13000de 1miş küçük ihtimal yani :)

bu arada bebeğimi hissediyorum baya pıt pıt diye kıpırdanmalar oluyo nadirde olsa hissediyorum önceden hissetmiyodum hiç bişey sanırım gittikçe güçlencek bu pıt pıtlar :)))

bu arada bebeğimi hissediyorum baya pıt pıt diye kıpırdanmalar oluyo nadirde olsa hissediyorum önceden hissetmiyodum hiç bişey sanırım gittikçe güçlencek bu pıt pıtlar :)))

Biz haziran anne adayları artık 4. ayı dolduruyoruz.Bundan sonra daha çok hissedeceğiz inşaallah.Ben17. haftaya giriyorum henüz hissetmiyorum. oğluma hamileykende nasıl birşeydi unutmuşum.Sadece son iki ay içinde karnımın bazı yerlerini taş gibi sertleştirirdi onu hatırlıyorum, hatta dışardan bile belli olurdu.Annem kolu yada ayağı geliyor heralde derdi.
Birde canım aminiyosentez yaptırmamakla iyi yapmışsın.Onun riskli olduğunu bende duydum.Komşum riskli bir hamilelik geçiriyordu.Onun dr kotrolüne bende arkadaş olmuştum.Ama o riskliydi 1 tane sağlıklı oğlu vardı ama ardından böbrekleri olmadığı için 6 aylık hamileyken bebeğini kaybetmiş ve eşiyle birinci derece akrabalar.Dr ona bile tavsiye etmedi amniyosentezi.Şimdi 2 yaşında sağlıklı bir kızı var.Kafana takma canım hamileliğinin keyfini çıkar.Sağlıklı olarak bebeklerimizi kucağımıza alacağız inşaallah.:1hug:

kızlar dün 3 lü testimi yaptırdım hayırlısı bakalım inşallah bişey çıkmaz. bu arada burnu kanayan varmı? benim burnumu sildiğimde hep kan geliyor doktora sordum eğer geçmesse kulak burun boğaza görün direk hamileliğe bağlamıyoruz bu olayı dedi başka aranızda var mı benim gibi olan.

ben 19 haftayı tamamladım ama hala bi his yok.kıpırdanmıyo yaaa.

gokcencim 20 haftaya kadar hissetmemek normalmiş ilk gebelikte diye biliyorum.bende daha hissetmiyorum bişey inşallah en kısa sürede hissederiz.

merhaba dilekcim benimde burnum arada kanıyo ama bu sızma şeklinde değil sümkürdüğümde çıkıyo sadece ben bunu normal biliyodum ama senin doktor normal olmadığını söylemiş ilginç benim şimdiye kadar burnumun kanadığını bilmem ne olabilirki sebebi acaba bazılarının diş eti kanar benimde diş etim kanamıyo diğer arkadaşlarında bu konuda bilgisi varsa bildirmelerini rica ediyorum senağlama :çok üzgünüm:

Burun kanaması gebeliğe bağlı olabilir mi?
Gebelikteki burun kanamaları aynı diş eti kanamaları gibi salgılanan bazı hormonlardaki artışa bağlı olarak vücudun mukoz membranlardaki kanlanma artışı sonucunda gelişir. Bu değişiklik rahatsız edici olması dışında genellikle sizin ve bebeğinizin sağlığına zarar vermez.

Burun sekresyonlarını (salgılarını) yumuşatmak için bazı nemlendiriciler veya tuzlu su (serum fizyolojik) kullanabilirsiniz. Tahrişi önlemek için burnunuzu çok yavaş temizleyiniz.

Burun kanamasını olduğunda durdurmak için oturun ya da ayağa kalkın fakat sakın yutmayın ve başınızı arkaya doğru değil öne doğru tutun. Burun kemiğinin üst kısmındaki yumuşak bölgeye bir kaç dakika süreyle parmaklarınızla bası uygulayın. Bu işlemi bir kaç defa uygulayın, eğer durmazsa doktorunuza danışın. Kanamalar oldukça sık ve fazla oluyorsa bir KBB uzmanı tarafından muayene gerekebilir.

bu bilgiyi buldum dilekcim demekki normalmiş gebelikte :))

evet bende hapşurduğumda oluyo ama normalmiş die duydum bende.

ya bide ben artık bebegimi hissediyorum kıpır kıpır dün bayagı ceviz yemiştim gece bayagı tekmeledi ay okadar güzel bir duyguki anlatamam hala içimde dönüp duruyo dans ediyor sanki:)))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…