2008 Kasım Yakışıklılarının ve Güzellerinin 2. Doğum günü Hazırlıkları

kızlar gerçekten kremalılar güzel oluyor..bu resimdekilerde güzelmiş...biz yazın bir arkadaşın çocuğunun doğum gününde yedik şeker hamurlu baya büyük bir pasta figürler çoktu üzerinde içi güzeldi ama dışını herkes ayırdı yarısı çöpe gitti yani edilen masrafa yazık...
safişin dediği gibi kremalı olup üzerindeki figür şeker hamurundan yada istenilen figürü kremayla yapsalar (sünger bop hoşuma gitti üstte) daha güzel olur bence ..

Derinim valla bizimde hamur kaldı seyran pastaneside dün badem hamurundan yapıyoruz çok lezzetli oluyor dedi tadını bilmiyorum ama hamurunu ince kullanırlarsa yenilir bizimki kalındı yenilmemişti bakalım artıkın daha zamanımız var :)

buyuk caılolu 3 yas pastası guzel ama aynı profesyonellıkte yapabılecek mı sıparıs verdıgımız yer
bılemıyorum ben henuz karar vermedım
katalogdan bır sey secıcem bu gıdısle
artık benı ıkna etmek satıcının kabılıyetıne kalmıs

canım ben bundan tam 7 sene önce kuzenimin nişanında yemiştim badem hamuruyla kaplı pasta.aynı şeker hamuru gibi şekilli yapılabilen bir hamur oda fakat sana şu kadarını söyliim,şeker hamurundan daha kötü tadı.7 sene önce 150 milyon vermişlerdi o pastaya.buranın çok elit bir semtinde bulunan,çok elit ve pahacı bir pastaneden yaptırmışlardı.hatta o zamanlar şeker hamuru da yoktu.ben de ilk kez badem hamurlu pastayı orda duymuş,görmüş ve yemiştim.sonradan şeker hamuru çıkınca o meşhur oldu bu sefer.yine sen bilirsin ama ille hamurlu yaptıracaksan şeker hamurlu yaptır bari,ya da tatma imkanı sağlıyorlarsa tadına bakmadan alma

anladım canikom kararsızım ama kremalı daha çok yatıyo kafama şekline karar vermem lazım bakalım artık :)

badem hamuru tek kelimeyle berbat bisi,burda sadece ondan yaparlar..marsipan denir..ben yiyemem asla,cunku kucukken cillerim gecsin diye her gece annem bi krem surerdi burnuma,kremin icerigi saf aci badem ezmesiydi.hep o aklima gelir.zaten tadida igrenc ama norvecliler bayiliyor.

Hmmm bunu söylediğinimz çok ii olduuu uff birşeylerin lezzetini bilmeden almak ne kadar kötü bilmesek belkimde böle yaptırıcaktım bazen ilaç gibim geliyorsunuz valla
Çilekom yabancıların damak tadını anlamak çok zor türkiyeye geldiklerinde yemek konusunda cennete düşmüş gibi oluyor garipler şu yemeklerin içine şarap dökmelerinide hiç anlamam :)

canim hepsinin diil ama bazi ülkelerin damat tadi diye bisiyi yok.mesela norvecliler salcayi bilmez,salcali yemek yapmazlar.yedikleri genelde,balik,patates,lahana,havuc ve ekmek dilimi üzerine salam vs.garnitürü haslayip arada et koyarlar icine yerler,pirinc bulgur gibi pilavlarida bilmezler.ee düsünsene tr ye geldiklerinde adamalri tutmak mümkün olmuyor damak tatlarina uygunsa habire götürüyorlar:) ama tatlilari cok güzel olur marsipan harici genelini severim ben.serbetli olmaz ve hep hafiftir..

yemek icine sarap hic denemedim,tadi bozuyormu nasil yapiyor bimiyorum gecekten.

yemeğin içine dökülen şarap,yemeğin fazla suyunun alkolle birlikte uçup gitmesini ve kıvamının koyulaşıp,yemeğin oturmasını sağlar bebekler zemuszemus (yani izlediğim yabancı yemek programlarındaki ünlü aşçılar hep diyor)

kız çilek marzipan değil mi o,orda marsipan mı diyolar?neyse seninde onayladığın iyi olmuş badem hamurunun tadının berbatlığını yoksa sedoşum bana tam inanmamış sanırsam zemuszemus

Son düzenleme:
Sonunda kızımın doğum günü organizasyonu kesinleşti.Bugün hallettik eşimle,çok iyi oldu.İnşallah herşey istediğimiz gibi olur.Daha öncede bahsettiğim,Palmiye AVM nin içindeki Nuhun Gemisinde olacak,yani çocuk eğlence merkezi.Dışarıdan yiyecek içecek sokulmadığı için ikram anlamında hiç bir hazırlığımız olmayacak bu sene.Her şeyi onlar hallediyor,biz sadece pastayı yaptırıp götürücez.Bir de rica minnet, 2 şeklinde kurabiye yapmak istiyorum dedim,neyseki kabul ettiler.Şimdi sıra geldi davet edilecek kişilerin listesini yapmaya.Az çok belli zaten gelecek olanlar ama yine bir kağıda yazıp toparlamak lazım.Kızımın doğum gününde giyeceği kıyafeti de hazır.Ben ne giyeceğimi bilseydim bir de tam süper olacaktı

Saphişimmm süper olmuşş anlaşılan çok eğlenceli olucak bıdışın doğum günüsü yanlış anlamazsan bişey sorucam ücret olarak ne kadarr ve ne yapıyorlar ikram olarak
Bende bu Perşembe öğlene kadar çalışıcam iş çıkışı belkim eminönüne gider bir kaç süs bardak ve tabaklarımızı alırım ama önce perşembeye kadar pastamızın karakterine kayyulu resim mi yoksa köpekli tavşanlı vs vs şekillimi die artıkın bizimde en son cumaya belli olur herşeyimiz :)

Süpermiş saphişiiimmm bayıldımm valla burda da varmı böle bir yer bilmiyorum ama olsa süper olurmuş hatta böyle bir yer açmayı bile düşünebilirm ilerde burası sadece sanırım oyun parkı ama organzasyonda yaapan bir yer süper burda da oyun parkları var ama organizasyon olayı yok ii eğlenceler hayatım bayıldım valla

evde kutlamak için eglenceli çocuk sarkilarini nasil seçiyorsunuz? Bir arkadas rica ettide benden. Fransizca bir kaç sarki buldum çocuklarin cosabilecegi. Turkçe bilmiyorum bilen varmi?

evde kutlamak için eglenceli çocuk sarkilarini nasil seçiyorsunuz? Bir arkadas rica ettide benden. Fransizca bir kaç sarki buldum çocuklarin cosabilecegi. Turkçe bilmiyorum bilen varmi?

Merhaba açıkcası bildiğim çok parça yok genelde güncel pop müzikler çocuklar için ideal kendi oğlum adına söyliyeyim kapı kıcırtısına zıplayacak cinsten müziğe bayılıyor yabancı türkçe hiç farketmez eğer bulduğun parçayı bizlede paylaşırsan çok seviniriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…