2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben geldim ayy deli olacagim kac zamandir dogru duzgun takip edemiyorum sizi ancak okuyup cikiyorum kayinvaldemgile sabah gidiyorum aksam yatmaya geliyorum hep cagiriyor kiramiyorum yani ama cook yoruldum cook uff rahatladim simdi

arkadaslar bugun sabak ultrasyonda bebisimi gordum 2 kiloymus ilk defa kilosunu soylediler dvd ye cektirdim kibis kibis 19 haftaliktan beri gormuyordum kocaman olmus kuzum 3 boyutluya girdim biz biraz gec kalmisiz belki tam goremeyiz dediler ama evde bebisime hep tembih ettim aman kuzum goster kendini diye gul dedim yuzunu as ,parmagini em dedim kuzum hepsini yapti sekilden sekile girdi allahim herkese hayirli evlat versin inanilmaz duygular icindeyim

Selam kızlar gece gece yazıyorum çünkü uyku tutmadı ve uykular kabus gibi olmaya başladı nefes alamıyorum gözlerimi kapattığımda sanki boğulacak gibi hissediyorum kendimi devamlı derin derin nefes almaya çalışıyorum sanırım içten içe bir piskolojik sorun bu heralde günler yaklaştıça stres basıyo korkmuyorum ama neden oluyor böyle anlaıyorum bu hafta dr gidicem bakalım o neler söylicek aslında hamilelikten kaynaklanan bişi tamamen ama yinede konuşumakta yarar var. :'(

günaydın güzel hamişler. dün bebeğime dalinin bebeklere özel sıvı çamaşır deterjanıyla yumuşatıcısını aldım.prens ve prenseslerimizin herşeyi özel ne kıymetli bebişler ama. insanı bir deterjan almak bile heyecanlandırıyor.

günaydın kızlar.sana katılıyorum sevarone gerçekten basit şeyler bile insanı heyecanlandırıyor.doğumdan sonrada bu heyecanı kaybetmeyiz inşallah ben doğum sonrası depresyondan korkuyorum biraz.
bu arada reflex benimde kabuslarım uyku uyutmuyor bana.tamam ben doğumdanda korkuyorum ama kabuslarım farkl şeylerle alakalı.gece zaten uyuyamayan ben sabahta uyuyamıyrum.böyle devam ediyor işte.

iremikcim yeni doğum yapan hemşire bir arkadaşım şuan kullandığım doktorumun verdiği balık yağı hapının doğum sonrası depresyonada iyi geldiğini söyledi.ama bu konuda en ufak bir fikrim bile yok.en iyisi doktorumuza sormak.tabiki ister istemez doğum sonrasıda tıpkı hamileliğimizdeki gibi duygu değişimlerimiz olacak.bu konuda en büyük yük eşlerimize düşüyor fikrimce.bir de tabiki buradan birbirimize desteğe devam:)

Günaydın kızlar

Bende nst'ye 3 hafta evvel ve ardından 2 hafta evel bir daha girdim. Daha evvel yazmıştım, büyüklerin kalp elektrosunu çekiyorlar ya onun bebek için olanı.

Alıntı
"TEKNİK
NST'de amaç bebeğin hareketleri ile birlikte kalp atım hızındaki artışın saptanmasıdır. Bebeğin uykuda olması veya gebeliğin yaşı gibi faktörler bu cevabı etkiler. Bu nedenle 28 haftadan küçük gebelere NST yapılmaz. Test en iyi sonucu vermesi için yemekten 2 saat sonra yapılmalıdır. Annenin karnına 2 adet prob bağlanır. Bunlardan biri rahim sertliğini saptarken diğeri ise kalp atım hızını kağıt üzerine yazar.Bu arada annenin eline verilen bir buton bulunur ve bebek her hareket ettğinde anne bu butona basr. Bu test yapılırken anne yine 2 saat süreyle fiziksel aktivitede bulunmaış ve sigara içmemiş olmalıdır."

20 dakika boyunca yatıp blop blop diye aletten çıkan bebişlerinizin kalp atım seslerini dinliyorsunuz ve hareket edincede butona basıyorsunuz. Hareket ettiği zaman kalp atışları çok hızlarnıyor blopblopblop diye.

Reflex neden bu kadar rahatsız oluyorsun üzüldüm.

"Hamilelikte nefes darlığı...

Nefes darlığı hamilelik döneminde en sık karşılaşılan yakınmalardan birisidir. Özellikle hamileliğin son dönemlerine doğru nefes darlığı sorunu yaşanabilir.

Bu durumun temel nedeni büyüyen rahimin karın ve göğüs boşluklarını birbirinden ayıran diyafram kasını yukarı doğru itmesidir. Ayrıca gebelik sırasında vücudunuzun oksijen gereksinimi daha da artacağından daha hızlı ve sık nefes almaya başlarsınız.

Nefes darlığı ya da çok kolayca nefes nefese kalma çoğu zaman hafif bir fiziksel aktivite ile bile ortaya çıkabilir.Birkaç basamak merdiven çıktığınızda bile nefes nefese kalabilirsiniz. Bu durum zararsızdır ve bebeğiniz üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur.

Birden fazla bebek bekleyen yani çoğul gebeliği olan anne adaylarında durum daha erken ortaya çıkabilir ve tek bebek bekleyen anne adaylarına göre daha şiddetli olabilir. benzer şekilde anemisi olan yani kansızlık sorunu yaşayan anne adaylarında da nefes darlığı daha erken ortaya çıkıp daha şiddetli seyredebilir.

Çoğu zaman gebeliğin son birkaç haftası içinde bebek aşağıya doğru indiğinde nefes alıp vermede bir rahatlama yaşanır. Bu rahatlama özellikle ilk kez hamilelik yaşayanlarda belirgindir.

Daha önceden bilinen bir solunum sistemi hastalığınız varsa, nefes darlığının yanı sıra göğüs ağrısı, şiddetli çarpıntı, ellerde ve ayaklarda uyuşma gibi ek yakınmalara varsa böyle bir durumda doktorunuzun görüşünü almanız yararlı olabilir. "

Alıntıdır: www.mumcu.com

Sık dişini reflex bebek aşağı indikçe rahatlayacaksın, bu arada bende biraz hızlı nefes alıyorum, telefonda eşimle konuşurken sürekli neden böyle nefes alıyorsun iş mi yaptın, yorma kendini diyor. Kızlar yürüyüş falan yapıyor musunuz?. Ben hiç yapmıyorum, her sabah bugün yürüyüş yapayım v.s. diyorum ama yürümek fikri uykumu getiriyor. Kendime gezecek yerler uydurmaya çalışıyorum, mesela bugün Kadıköy salı pazarına gideceğim, bolca yürürüm artık.

Edacım teşekkürler verdiğin bilgiler için ben eşimle akşamları mümkün olduğunca yürüyüşe çıkıyorum havalar iyice soğuduğu için dışarıda gezemiyoruz akşamları ama alışveriş merkezlerine gidiyoruz oralarda yürüyoruz artık

evet eda ilk ben görünüyorum takvimime göree sende 2 gün sonra son kutuya geçiyosun bende bugün derinlemesine temizlik yapıyorum 14 ünde anneme gidiyorum artık orada kalacam çatı muayenesi yapılacak eda sen yaptırmıştın nasıl bakıyorlar acımadı demiştin hatırlıyorum ama neyle bakıyorlar onu merak ettim canım

kızlar meraba benimde iki üç gündür nefesim daralıyor hiç bir şekilde yatamıyorum boğulcakmış gibi oluyorum. dün akşam makete gittik ayakta duramadım karnım taş gibi oldu içime bir acı çöktü nefes alamadım hemen banklardan birine oturdum geçmedi artık acelece çıktık eve gelip uzandım bebeğim hareket etmeye başladıda içim rahatladı.galiba bebeğim gögüs kafesine baskı yapıyor ondan nefes darlığı oluyor

Selam kızlar eda'cım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bu biraz da olsa rahatlattı diyebilirim ben daha hiç nts ye girmedim ve çatı muayyenesi de olmadım belki bu hafta gittiğimde olurum şekercim hayırlı olsun son kutuya geldin bizde edayla beraber gidiyoruz günlerimiz aynı günler yaklaştıkça heyacan basıyor.kızlar ben bu hafta hastaneye gittiğimde doğumhaneyi de gezicem ve yeni doğan ünitesini içim rahat etmesi için.
neyse çok konuştum sanırım :)

en son ocak annesi ben olucam sanırım dr 31 ocak ddi son güne ama tabi hayırlısı belli olmaz erken gelmek isterse birde sezaryan olursa daha erken gelir bebişim inşallah hepimiz sağlıcakla kucaklarımıza alırız bebeklerimizi

benım prensesde bir oturtmuyor beni.oturunca tekmeler başlıyor ama iyice arkama yaslanınca yada uzanınca gevşiyor sanki rahatlıyor.şimdiden ele geçirdi beni.

slm kizlar benimde karnim bazen cok sertlesiyor ozaman nefes almakta zorlaniyorum saga sola yattigimdada oluyor sirt ustu karnim yumusak oluyor ama ben yatamiyorum oyle fazla

benimde karnım sertleşiyor otururken tekmeler artıyor.yan yatıncada tekmeliyor fazlaca.sırtüstü daha az tekmeliyor ama unutmayın uzmanlar özellikle son 1 ay sırtüstü yatmayın diyorlar.

Evet ben çatı muayeneside oldum. Dr.unuz çatı genişliğinizi kontrol ediyor, pelvik muayene dedikleri hadise. Çok kısa sürüyor, benim ki biraz erken yaptı sanırım, yaptırma falan dediler zarar verecek bir durum yoktu. Hafta başından beri ne yersem yiyeyim zehir gibi geri geliyor, boğazıma kadar yanıyor. Dr. Bir ilaç vermişti onu kullanmaya başladım. Özellikle akşam yemek saati gelince kara kara düşünür oldum.
Bugün Kadıköy'e pazara gidecektim ama çıkınca aşağıya doğru sancılar girmeye başladı gitmekten vazge.tim eve geldim ayaklarımı uzatıp oturdum. Eşim zaten artık tek bir yerlere gitme diyor sürekli ben korkmuyorum gerçi, daha erken. Bende sırtüstü yatınca rahatlıyorum ama artık iyi olmadığını bildiğim için yatmıyorum.

bende cıkıp bıraz dolasmak ıstıyorum ama esim kesinlikle izin vermiyor.sağolsun o gezdırıyor benı.artık yalnız gezmek yok bebişlerimiz doğduktan sonra onlar bıze yol arkadası olacak
edacım dıkkat et artık 36.haftadasın.az daha sabret canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…