oy oy oy benim minik oğlum büyüdüde kardeşleri bile yola çıktı desenize öncelikle hepinize sağlıklı ve rahat doğumlar ve nur topu gibi bebişler diliyorum. ilk aklıma gelenleri yazayım hemen:
- hastane çıkışı setleri 10 parçadan daha fazla olanları pek kullanışlı olmuyor. çünkü en çok kullanılan parçalar: başta zıbınlar göbek düştükten sonra da çıtçıtlı badiler. onların üstüne yine dış zıbın şeklinde üst ve patikli altları. bir de battaniyeli setler benim çok işime yaramıştı. tabii ilk 1 ay 2 kat giydirmiştik biz buda demek oluyorki patikli altın üstüne bir de patiksiz pijama-pantalon varsa takım bozulmamış olur:) atlet külot falan başta işinize yaramıyor yarayacağı zaman geldiğinde de küçülmüş oluyorlar.
- çok ilerisini düşünerek alışveriş yapmasanız iyi olur. bebişlerin hangi mevsimde kaç kg olacağı belli olmuyor. ölçüsünü tutturamazsınız. bence 40'ı çıksa yeter ondan sonra güzel bir alışveriş hem moral de veriyor:) mesela ben 62 numara kısa kollu bluzlar aldım yaz için ama oğlum yazın ortalarından itibaren 68-72 giydi hep:)
- alışverişe siz en iyisi çıtçıtlı badi ile başlayın. kısa kollular her mevsim ideal oluyor sonuçta üstüne de birşeyler giydiriyorsunuz. ben yine 3-6 aylık uzun kollu 7li badi almıştım. elimde patladı oğlum iri kıyım olunca yaz günü giydiremedim.
- mini damlanın bilek kısmı lastikli olan penye patikleri bizim oğlanı 6 ay götürdü halada giydiriyorum. tavsiye ederim. örme patikler, bağcıklılar, pofuduk patikler hiçbiriyle rahat edemedik biz.
- battaniyeye doyum olmaz bende penyesi kadifesi örmesi yaklaşık 10 tane battaniye vardı çok işimi gördüler.
çok teşekkür ederim aklınıza geldikçe bekliyorum önerilerinizi opuyorumnanaktan
evet kiracıyız ev de biraz küçük biraz büyüsün de taşınalım dedik park yatakta hangi markayı aldınız acaba?kesinlikle park yatak derim hele yerin darsa ve kiracıysan
yeni doğan seti hiç alma bence para tuzağı onun yerine 5li takımlar var onların içine beyaz yarım kollu body ve aynı renkte battaniye al zaten ana kucağında taburcu oluyorlar
bolca yarım kollu body ben mothercare 7lilerden aldım çok memnunum ne çıtçıtı açılır nr rengi solar 3-6 aylık olanlarından giydi ilk günden beri onların kalıpları küçük oğlum 3600 kg 54 cmdi
hastanede bizden hiç kıyafet almadılar taburcu olana kadar onlar giydirdi içine body kısa çorap üstüne kendinden elli ayaklı tulum
kesinlikle elli ayaklı tulum ilk zamanlar çok rahat eldiven düştü yıkandı derdi olmuyo
tek ayaklı pijamalar çok işe yaradı bizde sadece body içine çorap üstüne ayaklı tek pijama giydirdim terlemesin die zaten çok giyinmeye alışmasınlar sonra kolay hastalanırlar
örme patikler kışa lazım sonra yaparsın pekte rahat değil
biraz büyüyünce alt üst pijama takımı bolca lazım hemen bodynin üstüne giydirirsin
benim paşam yaz boyu sadece bez body giydi ağustos sonu lazım pantolon swit falan
bez olarak primadan şaşma şampuan ilk sebamed kesinlikle 6 aydan sonra dalin aldık kuruttu cildini niveababy süper
göğüs pompası alacaksan kesinlikle manuel al elle sağılandan kraft iyi die duymuştum bende medela elektrikli vardı memnun kalmadım hiç
bence emziğe alıştır hayat kurtarıyo ben ilk ay vermedşm sonra vermeye karar verip iki gün ağladım sonra o attı be verdim alıştı çalışacaksan kesin ver ben emzik ve biberon nuk aldım damaklı ve kesinlikle cam biberon al
son olarak çok bişi alma bebeğin boyutu çok çabuk değişiyor bakarsın duruma göre kolay gelsin
çok sağolun olumunekankayizsmile çabucak geçsin istyrm günler park yatakta hangi markadan memnunsunuz aklınıza geldikçe önerileriniz beklerizoyyy yaaa geçen sene bu topiği ben açmıştım şimdi doğdu büyüdüler bizim kuzularda şimdi ne haylazlıklar yapıyolar bende aklıma geldikce yazarım ara ara ama bende 5li takımlar daha çok işe yarıyo ayaklı altlar çok işe yarıyo birde ben en çok uzun kollu alt çıtçıtlı çok kullandım kadife tulumlar çok işe yarayacak çünkü nisanda yine havalar baya bir serin oluyo ama öyle çok fazla alışveriş yapmayın derim çünkü kuzular çok çabuk büyüyo elimde patlayanlar falanda var asla ayakkabı tarzı şeyler almayın ben benettondan almıştım o kadar para saydım ama bi kez giydiremedim yani fazla bişey almayın ama 1 tane 10lu hastane çıkışınız olsun sezeryan olacaklar muhakkak gecelik alsın birde pijama takımı alın ama fazla kalın olmasın zaten lohusayken aşırı bir terleme yaşayacaksınız bende parka yatak kullananlardanım ve çok memnunum bence ilk etapta oda gereksiz çünkü daha çok küçük oluyolar ve siz yanınızdan ayıramıyosunuz ben 3 yaşına kadarda almayı düşünmüyorum kiradayım kendi evime taşınınca alıcağım birde eldiven bol bol ben çok kullandım elleri üşümesin diye ilk 2 ay berede aynı şekilde sorunuz olursa seve seve yanıtlarız
Merhaba eğer cinsiyetimiz belli olursa yavaş yavaş alışveriş yapmak istiyordum yanılma payınıda düşünerek ara renkelerden alcam ama abartıya kaçmadan mevsime göre nisan bebişlerine neler almalıyım? En gerekli şeyler neler? Park yatakmı beşik mi odasını daha sonra düşünüyoruz velhasıl tecrübelerinize ihtiyacımız varopuyorumnanaktan
Kızlar, herhalde aldığı herşeyi kullanan biri ben varım. Hiç gereksiz birşey almamışım. Nasıl yaptım bilmiyorum ama ne aldıysam kullandım.
Hatta büyük aldıklarım bile birgün bakıyorum birşeye ihtiyaçım var dolabı açıyorum ve almışım hamileyken ondan.
Bol bol battaniye bencede alınmalı. Ağız bezi paket paket.
Ben 1 10'lu set hastane çıkışı almıştım. 5'lilerden bayağı almıştım. Hepsini kullandım vallahi.
Padikli tulum ve setlerden sadece 0-3 ay arası alın. Sonra padikli giydirmek istemiyorsunuz bebeğinize. Tulumlar özellikle çok giydirilmiyor. İkili takımları ben daha rahat kullandım.
Birde bebekler hep biraz önden gidiyor bedenleri. 0-3 ay kıyafetler ikinci ayda filan küçülüyor. 3-6 geçiyorsunuz. Biz yedi aylık oluyoruz 9-12 ay giyiniyoruz. Onu hesaba katın.
Ateş ölçer kesinlikle alın. Ben kulaktan almıştım çok memmunum.
Park yatak bebeğiniz uzun süre sizle yatacağı düşünüldüğünde gerçekten iyi oluyor. Ben kraft aldım. Tek sorun gıçırdaması. ben rahatsız oluyorum ama oğlum alıştı sanırım bu seslere.
Patik çok fazla almadım. Ayakkabıda sadece iki tane almıştım iykide öyle yaptım. Pek işe yaramıyor. Şimdi sırf ayakları dışarda üşümesin diye kullanıyoruz.
Süt sağma makinesi medela mini elektirikli aldım. Ama mennun değilim. Kraftın kiraladım denedim yok oda pek işe yaramıyor. Kraft mini elektiriklide pompalamayı sen bir tuşla ayarlıyorsun çok zor oluyor. Bence bazı şehirlerde kiralama var kiralayın ilk etapda deneyin beğendiğinizi alın. Önceden kiralayacağız yeri belirleyin benim oğlum emmekte çok zorlanmıştı (dil bağı vardı, ikinci ayda kestirdik). Ben sürekli sağmak zorunda kalmıştım. Pompalar sayesinde o zamanları atlattım. 6 ay oğlum sadece anne sütü aldı.
Bebek arabasında pierre cardin 2020 aldık. Ondanda çok memnunum.
Bebek telsizi bende çok işe yaradı. Alın ikinci bebişede saklarsınız ben öyle yapacağım. İlk zamanlar daha çok kullanılıyor. Benim yatak odam ve mutfak uzak olunca ben çok kullandım. Şimdi hiç kullanmıyorum ama.
sağol aysucum herşeyi not alıyorum valla daha uzun bir yolumuz var amakaydirigubbakcemile3nisacım topiğin hayırlı olsun süper bi topik olmuş.
tarhan,dtbernat,zeyra arkadaşlarımada çok teşekkür ederim bizleri bilgilendirdikleri için
evet cnm gerçekten zor tutuyorum bişiler almamak için ama önce listeyi yapıp akıllı bir alışveriş yapıcam inş. gereksiz şeyler almak istemiyorumopuyorumnanaktannisacım,hayırlı olsun topiğin..çok iyi düşünmüşsün
zamanında açmışsın topiği,teşekkürler..
çünkü yavaş yavaş cinsiyetler öğrenilince insan kendini tutamıyor..
arkadaşlar da çok güzel bilgiler vermişler,hepsinin ellerine sağlık..
bu tecrübeler bize çok lazım,aman eksik olmayın burda..kaydirigubbakcemile5
:Saruboceq: cnm günler geçiverse çabucak diyorum bazencinsiyet belli olunca herşeyden almak beni motive edicek eminim ama içimdeki korkuyu atmak bizraz sürcek..öle beni hep endişe eden bişey değil ama zaman zaman sarıyo... inş 5. ayıma girdiğimde yada 6... yada 8 aylıkken... bi liste yaparım dediğiniz gibi tecrbeli anneler.. o listeye göre herşeyi alırım artık koca koca bebek mağazaları açıldı birine girdiğin gibi maddi sorununda yoksa herşeyi alır çıkarsın... inş o günleri bizde görürüz..
cnm benim hiç önemli değil bence marka ben hata yaptım ve park yatak almadım ama araştır fiyatı hangisi sana uyarsa onu al nolcak markası zaten 3 yaşına kadar lazım sonra araba ayatak istiyolar merak etme :))))
arkadaşlar ben hamileyken tek tek okuyup not almıştım inanın çok işe yarıyor bişiler almakata acele etmeyin mesela ayakkabı çok gereksiz ben hiç almadım yürümeden ayakkabı giymesin dedi drumuz zaten önünüz yaz patikte soğuyunca alırsınız benim oğlumun ayakları büyük mesela ona göre alıyom lansionh göğüs pedi aldım hemde 2 kutu hiç akacak kadar sütüm çok olmadı açmadım bile bence ihtiyaç oldukça alın
aaa en önemli ihtiyaç telsiz bende aman 75 metrekare ev ne lazım diodum inanaın çok lazım benim misafirlikte bile çantamda hava nemlendirici biz aldık çünkü çok kurudu boğazı eve geldiği gün aklıma geldikçe yazarım özeldende sorabilirsiniz
bu topik benim geçen yıl çok işime yaramıştı umarım szilerede faydamız dokunur.bende önce cinsiyeti belli olmadan ara renklerde b,i sürü şeler aldım heves işte.ilk etapta bi heves ile çıt çıtlı badylerden başlayabilirsiniz.ama tavsiyem çok ilerisi için alışveriş yapmayın maximum 3-4 ayına kadar yapın hatta 40 ı çıkana kadar çünkü okadar çabuk büyüyorlarki hem alışveriş keyfini yaşarsınız tekrar hemde bebeğiniz standart ölçülerden farklı olabilio elinizde patlayabiliyor aldıklarınız..bende çoğu öle oldu..bi heves aldıklarımızın bi kısmı hiç giyilmemiş duruyo çekmecemizde.en çok işime yarayanlar şöle..10 lu hastane çıkışı 2 set almıştım 5 li 2 set.hastanede 1 gün kaldım zaten 3 ünü kullandım.bol bol zıbın gerekio,eldiven bide mendil.ilk etapta çok kusuyolar.ayaklı altlar pek kullanışlı olmuyo çabucak kısalıo çünkü ayaksız olanlar daha mantıklı.tulum bende çok aldım ama yaza hızlı geçişten dolayı 5-6 tane anca kullandım fazlası gereksiz.termometre bebek ateş ölçer,süt sağma pompası yada makinesi,bebek termoforu mutlaka alın.ben park yatak kullanıorum baby2go marka çok memnunum ..battaniye ise bende her çeşit aldım hala daha çok işime yarıo battaniyenin fazlası olmaz..
Kızlar, herhalde aldığı herşeyi kullanan biri ben varım. Hiç gereksiz birşey almamışım. Nasıl yaptım bilmiyorum ama ne aldıysam kullandım.
Hatta büyük aldıklarım bile birgün bakıyorum birşeye ihtiyaçım var dolabı açıyorum ve almışım hamileyken ondan.
Bol bol battaniye bencede alınmalı. Ağız bezi paket paket.
Ben 1 10'lu set hastane çıkışı almıştım. 5'lilerden bayağı almıştım. Hepsini kullandım vallahi.
Padikli tulum ve setlerden sadece 0-3 ay arası alın. Sonra padikli giydirmek istemiyorsunuz bebeğinize. Tulumlar özellikle çok giydirilmiyor. İkili takımları ben daha rahat kullandım.
Birde bebekler hep biraz önden gidiyor bedenleri. 0-3 ay kıyafetler ikinci ayda filan küçülüyor. 3-6 geçiyorsunuz. Biz yedi aylık oluyoruz 9-12 ay giyiniyoruz. Onu hesaba katın.
Ateş ölçer kesinlikle alın. Ben kulaktan almıştım çok memmunum.
Park yatak bebeğiniz uzun süre sizle yatacağı düşünüldüğünde gerçekten iyi oluyor. Ben kraft aldım. Tek sorun gıçırdaması. ben rahatsız oluyorum ama oğlum alıştı sanırım bu seslere.
Patik çok fazla almadım. Ayakkabıda sadece iki tane almıştım iykide öyle yaptım. Pek işe yaramıyor. Şimdi sırf ayakları dışarda üşümesin diye kullanıyoruz.
Süt sağma makinesi medela mini elektirikli aldım. Ama mennun değilim. Kraftın kiraladım denedim yok oda pek işe yaramıyor. Kraft mini elektiriklide pompalamayı sen bir tuşla ayarlıyorsun çok zor oluyor. Bence bazı şehirlerde kiralama var kiralayın ilk etapda deneyin beğendiğinizi alın. Önceden kiralayacağız yeri belirleyin benim oğlum emmekte çok zorlanmıştı (dil bağı vardı, ikinci ayda kestirdik). Ben sürekli sağmak zorunda kalmıştım. Pompalar sayesinde o zamanları atlattım. 6 ay oğlum sadece anne sütü aldı.
Bebek arabasında pierre cardin 2020 aldık. Ondanda çok memnunum.
Bebek telsizi bende çok işe yaradı. Alın ikinci bebişede saklarsınız ben öyle yapacağım. İlk zamanlar daha çok kullanılıyor. Benim yatak odam ve mutfak uzak olunca ben çok kullandım. Şimdi hiç kullanmıyorum ama.
kızlar hepinizin yazdıklarını okudum ,aslında 2.kez anne olacağım için bunların çoğunu bende biliyorum ama sanki ilk kez annes olacakmışım gibi bir tuhafım ve oğlum daha 1,5 yaşını yeni geçmesine rağmen sanki birçok şeyi unutmuşum da burda okuyunca zihnim tazeleniyor..sankiii hafıza kaybı yaşamışım :bbo: neden böyleyim bilmiyorum ama hakikaten unutmuşum ya inanabiliyor musunuz,? millette diyorki daha yeni annesin hazır bilgiler tazeykeni,rahatlığada alışmamışken ii olur 2.cisi akannehir
ama bak okuyunca banada dank etti,ilk kez anne olacaklar için yazayım bende..
kızlar ben bir tan 12li set almıştım ,6-7 tane 5li set, 2-3 tulum,ve ayrı olarak patikli pijamalar ve bodyler çok lazım oluyor. zaten 5li takımlarda şapka ,önlük ve eldiven oluyor..ben oğlum şubatta doğdugu için hep patikli altları 2 şer tane giydiriyorduk kış olduğu için içerisi sıcakta olsa bebekler soğuk oluyor..battaniyenin gerçekten fazlası olmuyor,emzik emmedi benim oğlum ama çenesi hiç durmazdı bu seferkinde emzik alıştırmak istiyorum..ana kucağı çok işe yarıyor ben bayağı uzun süre kullandım , mendil ve patik çok lazım oluyor..lasonih gögüs kremi mutlaka alın çünkü onlar emmeye alışana kadar mutlaka memebaşı yara oluyor. gögüs pedide 1 kutu kullandım.bezde primadan şaşmıyuorum çünkü hemen pişik oluyorlar aman dikkat..ıslak mendil ilk 3-3,5 ay hatta nerdeyse 4 ay hiç kullanmadım pişik olacak diye,sadece tasa ılık su koyarak yumuşak havlu kagıdı suyla ıslatarak kullandım..
kış annesi olunca yelek kaçınılmaz oluyor hem bebek hem sizin için çünkü lahusayken bir üşüyüp bir terliyorsunuz..ben lahusalığa kadar hiç yelek giymezdim hatta nefret ederdim artık hep kullanıyorum düşünün yani..
kanguru hiç kullanılmıyor ben kullanamadım çünkü oğlum içine girmek istemedi sıkışıyor diye,ayrıca süt koktuğu için sürekli ağlayıp emmek istedi..çok çabuk büyüyorlar herşey hemen küçülüyor ama ben herşeyimi kullandım ..portbebede ilk zamanlarda iyi oluyor kışta olunca..ve seyyar salıncak evvvett en büyük kurtarıcım hala ondan uyutuyor eşim ,çünkü oğlum çok huysuzdu sonraları ancak onda bulduk çözümü..şimdilik bu kadar kızlar sorusu olanı cevaplayabilirim..
mrb canım.ben sana bişey sorucaktım.bebeğinin dilaltı bağı olduğunu kestirdiğini yazmışsın.benimde oğlumun dilbağı olduğunu söylemişti doğduğu zaman doktor ama emiyodu sadece dilini fazla çıkaramaz vede belki peltek konuşur dedi.çok endişeliyim bende oğlum 6 aylık oldu ne zmana kadar kestirebilirim beni bilgilendiririmisin nasıl oluyo canı acıyomu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?