2009-2010 Anneleri 2011 Annelerine Alışveriş Önerileri

kızlar kendimce sizin tecrübelerinizden ve google kardeş yardımıyla bir liste hazırladım...sizinde kontrol edip onaylamanızı istiyorum..

Bebeğinizin Temizliği ve bakımı için gerekenler;

*temizleme havluları
*Şampuan, sabun, bebek losyonu, pişik kremi, pamuk
*ağız silmek için bez..bu tülbent gibi olanlar..
*Bebek termometresi
*Alt değiştirme örtüsü
*Bebeklere özel tırnak makası
*hava nemlendirici
*bebek yağı

Bebeğinizin Beslenmesi ve uykusu için gerekenler;

*cam biberon
*Diş kaşıyıcı
*emzik

Bebeğinizin Banyosu için gerekenler;

*Bebek küveti ve filesi
*Banyo süngeri
*Duş termometresi
*Başlıklı bebek bornozu

Bebeğinizin Giyisileri için gerekenler;

* Yeni doğanlar için bebek bezi
* Hastane çıkış seti(5li ve 10 lu)
* Çıtçıtlı Body
* Atlet, tulum, pijama, önlük
* Patik ve çorap
* Eldiven
* Penye şapka
* Yelek ve hırka
* Mont, atkı, eldiven

Bebeğinizin Odası için gerekenler;

* Bebek karyolası
* Bebefon(telsiz)
* Yorgan, çarşaf, nevresim takımı
* Battaniye ve pike
*ateş ölçer
*sarılık olmasın die..sarı tülbent..forumdan arkadaşın tavsiyesi..
*nazar boncuğu( buda benden,bebişe nazar deymesin die)
*puset

canım benim ne güzel listen tecrübem yok ama listeni çalabilirimsositososito tecrübeli annişlerden onay çıksın

+bebek tırnak makası,
bebek tarağı
bide burnundaki pislikleri çekmek için bir alet var sorarsanız bulabilirsiniz.
birde ilk doğduğunda biz tülbent kestirmiştik bebişimi annem gülsuyuna döktüğü bu tülbentle silmişti doğumdan geldiğinde
ne günlerdiiiiiiiii

bence duş termometresi gereksiz ama oda termometresi şart bide sarı tülbent sarılıkta işe yaramaz cicim batıl o yenidoğan sarılığı bebek tam beslenemezse oluyor benim tülbentimde yoktu oğlum sarılıkta olmadı :))))))

cnm duş termometresinin hem fonksiyonlu olanları var..hem oda sıcaklığını hem suyun sıcaklığını ölçüyo... onlardan olursa kullanışlı olur... bu sarı bezi yıllar öncelerde yaparlarmış annelerimiz..hastanede bile sarı ışığın altına koymazlarmı çocukları..niyetimiz öyle olsunda aman olmasınlar zaten...dediğin gibi iyi beslenen bebek çabuk atlatır olmaz hatta.. inş olmasınlarda....

evet cnm aklımıza gelmemiş çok kullanışlı oluyor benim 2 tane vardı biri o pamukludan ,bi tanede hastane vermişti bi mama firmasınn pamuklu değil ama çok kullanışlıydı,ilk zamanlar ister istemez bebekler ishal gibi kaka yaptıklarından sermek en iyisi,hemde bebğin popuşu yere değmez ..

kesinlikle cnm...hem bebiş için hem koltuklarımız için hemde gittiğimiz yerdekilerin içi rahat etmesi için...lazım..

burun aspiratörü denen şey mi :uhm:
gülsuyu dökülen tülbet mi..çok güzel :asigim:daha önce hiç duymamıştım
ne güzel sen yeni tecrübelisin,artık biz, de mahrum bırakmazsın yerimseniben

Kızlar geçte olsa farkettim topiği.Nisacım eline sağlık:d
Bayramda alışverişimi yapcam ben nasipse İzmire gitcem e gitmişkende alırım gerekli şeyleri.Bulunduğum yerde hiçbirşey yok.Kış günü ağırlaşınca yolculukta yapamam zaten.İyi düşünelim iyi olsun değil mi :ecrin_bebek:

iyi alışverişler tatlım bende bayram öncesi kontrolde cinsiyet kesinleşsin dye bekliyorum büyük ihtimal dedi am bende bizimkilerle ailemin yanında alırımsen en güzelini yapıyrsun zaten en gerekli şeyleri alırsın sonra doğumdN sonra rahat rahat alışverişsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

Kızlar tırnak makası burun temizleme aletini kesinlikle chiicco alın en iyisi o.alt değiştirme bezini yazmıştım ben can bebe bakım örtüsü çoook pratik ben çok memnun kaldım.emzik olarakta ben damaklı kauçuk aldım en sağlıklısı o.biboronlarıda nuby alın bence.ama ilk olarak dr.browns kullanın gaz önleyicisi vr onun.

Aynen canım İzmir yakın gideriz oğlumla yaparız sonradan alışverişimizi.Sende öğrende hayırlısıyla başlarsın ufak ufak:CüvCüv:

tırnak makası---burun temizleme aleti (CHİİCCO)
emzik------damaklı kauçuk (EN SAĞLIKLISI)
biberonlar(NUBY) yada BROWNS--- gaz önleyicisi var...

cnm gerçekten çok yararlı bi bilgi... listeme not olarak eklicem..çok sağol..

------------------------------------------------------------------------------------------

tecribeli anneden

tırnak makası---burun temizleme aleti (CHİİCCO)
emzik------damaklı kauçuk (EN SAĞLIKLISI)
biberonlar(NUBY) yada BROWNS--- gaz önleyicisi var...

Aynen canım İzmir yakın gideriz oğlumla yaparız sonradan alışverişimizi.Sende öğrende hayırlısıyla başlarsın ufak ufak:CüvCüv:

tatlım bende İzmirden yapıcam alışverişimi..hatta bayram sonrası
uçakta İzmire iniceğiz mecburen,gitmişken baya birşey almak istiyorum..
büyük ihtimal İkeadan mobilyalarını alabiliriz..gerçi yine biraz erken gibi ama
biryandan da bütçeyi düşünüce son aylara hangi birini yüklenecez..
ooof çok kararsız kalınacak bir durum yaa..:uhm:

kızlar kesinlikle cam biberon almanızı tavsiye ederim kimya mühendisi bi dostumuz gerekirse bantla sarın kırılmasın die ama cam olsun dedi dr brows camı yok ben nuk ( alman olduğu için kontroller tamdır dedim) cam aldım bilginize

Canım erken merken napalım alıncak bir yandan nasılsa. İyi düşünelim iyi olsun Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin hepimize.

tecrübeli annişler boş bırakmayın bizi tabi bebişler size zaman bırakmıyor biliyorum ya size bişi sormak istiyorum benim göğüslerim çok acıyor be et beni gibiçatladı böyle tırnak çıkarya tırnağımızın yanından öyle acıyorki ne önerirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…