2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bi de bişi daha soracağım kızlar. bebişlerinize hangi şampuanı kullanıyorsunuz. her banyoda başına şampuan yapıyor musunuz..

ben chicco nun ilk aylar sampuanını almıstım hala bitmedi
her banyoda iki kez sampuanlıyorum kafasını

bişi sorcamm göğüsten emdiği sütün kaç cc olduğunu nasıl hesapladınn.. bende hesaplamak istiyorumm
sagıp vererek anlıyoruz baska emerse anlama imkanı yokki

deryacım siz niye devit yada baska d vitamını kullanmıyorsunuz peki ?
minadeks ben ogumdada kullandım ta ki bobrek tası cıkana kadar kıs aylarında ozellikle hasta olmaması için ve istahda acıyordu
geçmis olsunkoltukta niye biraktın be canım ben anlık bile koltukatb irakamıyorum
oyle kıpı kırpır ki bizimkiz

nerdesin ayca yaa

sana ne diycem bakıcı ece yi emzikle uyutuyor inanamıyorum ama oyle gozumle gordum :)

esrakooooooo ben de uyuttum 10 gün kadar, süperdi...sonra kesti pat diye...asla emzik almıyor artık...başa dödük..aynı herşey...bide çok mızmız...sürekli mızıl mızıl..şimdi kucağımda zor yazıyorum...

çok sevindim esrako canım..bakıcı resmini de şimdi gördüm..maşallah kadına.

.aaaaaa yazdırmıyo bu uşak...

ayca cım ben kendimi ise attım depresyonum geçti çok sukur aksamları sirf minciklamak bana kalıyor haftasonuda deli ozlemis oluyorum agır gelmiyor yoksa 7/24 cokzorr bakmak tek basına

zenci doktorunuz hayırlı olsun umarım memnun kalırsınız bu arada geçmiş olsun yusufa allahtan bir yerine bişey olmamış bizde daha 15 günlükken düşürdük çocuğu çekyattan ama şükür bişey olmamıştı yüreğim ağzıma gelmişti
hangi çorba bizede bir deyiverin..
çorbanın tarifini ben canandan aldım canım ece çok güzel yiyiyor sende dene dedi yaptım ve kıvanç bayıldı ben anlatmayayım tarifi canan anlatsın belki eksik bişey söylerim uzmanından öğrenelim tarifini aslında kolay bildiğin sebze çorbası
cannnnaaaaaan hadi ver tarifi
aramıza bekliyoruz seni de....

Son düzenleme:
topikte çorba olmaya başladı karışık sebze çorbasıbilmiyorumkismilekafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

Deryacım ya üzüldüm ben yusufa ama o bellidi iştahsızlık tavan yapmıştı sizde şimdi sen yazınca hatırladım ( of ya aptal kafam daha önce nasıl da aklıma gelmedi sana söylemedim) istanbulda annemin iş yerindeki çocuk doktoru demir damlalarını düzenli veriyormusun diye sormuştu - ben yeni başlamıştım 1 gün veriyorum 2 gün unutuyorum öyle gidiyorduk - onları sakın aksatma kansızlık iştahı kapatır çocuk hiç bişey yemez içmez demişti - ya nasılda aklıma gelmedi sana söylemek - neden aklıma gelmedi ecenin kan değerleri normal çıkınca aha iştahsızlığı ondan değil dedik o konuyu kapattık unuttuk - eğer sizin sonuçlarda düşük çıkarsa sakın aksatma demir damlalrını
Esra sormuş ama bende sorayım - hakkaten neden d vitamini kullanmıyorsunuz ki ? bıngıldağın kapanması için en önemli şeylerden biri diye biliyorum
kanape kazanız da olmuş - geçmiş olsun neyseki bişey olmamış - aman dikkat et çok bundan sonra

ayca cım ben kendimi ise attım depresyonum geçti çok sukur aksamları sirf minciklamak bana kalıyor haftasonuda deli ozlemis oluyorum agır gelmiyor yoksa 7/24 cokzorr bakmak tek basına

süper süper..darısı başıma...ecoş uzun bi kız olcak galiba..bacakları uzun uzun maşallah çok büyümüş..

haftasonu annem geliyor bakalım ben de biraz hafiflerim herhal...

ayyy teoş hasta olmuş şimdi gördüm kıyamam ben ona...

kıvanç nasıl güzel gözlerin var senin yavrum ya...

fasülyeko ecenin resimlerini faceten görüyom zaten..

hehe abartılcak bişey yok hayatım -bildiğin haşlanmış sebzeler
ilk günlerde patates havuçla başladım çok küçük kıyıyorum çünkü havuç çok zor pişiyo
şuan ece 7 sebzeli çorba içiyo : patates, havuç ,brokoli , karnıbahar, prasa , yeşil biber, kabak
bunları tencereye koyuyorum üstünü kapatacak kadar su - tencere kapalı kapakla 25 dk kadar kaynıyo - düdüklü de de yapılabilir 10 dk da - havuç pişince zaten diğerleri pişmiş oluyo dakka tutmuyorum artık - ateşten indirip biraz soğutuyorum blenderla eziyorum ( şu uzun saplı çorba blenderi) sonra tel süzgeçten geçiriyorum kaşıkla ezdiriyorum iri bişeyler kalmışsa
pirinç ya sa irmik katılıyo - eğer pirinç koyacaksam daha kaynatırken koyuyorum eğer irmik koyacaksam - tel süzgeçten geçirdikten sonra 1 tatlı kaşığı irmik katıp bir taşımlık pişiriyorum - ben genelde 2 günlük çorba yapıyorum öyle her gün uğraşamıyorum - püre kavanozlarına koyuyorum - benim ölçüm o kavanoz - her kavanoza 1 çay kaşığı zeytin yağı ilave edip karıştırıyorum kaldırıyorum buz dolabına
ecenin en sevdiği yiyecek - çorba denmez aslında buna - sebze püresi oluyo
sizde deneyin afiyet olsun

canım sıkkın bu ara..okuyorum ama yazmak içimden gelmiyor..zaten Rüzgar da fırsat vermiyo hep kucağımda her zamanki gibi..
geçen ay cildiyecinin döküntü dediği şeyler gene hortladı..bu sefer her bi tarafımda çıktı..geceleri kaşınıyo çok fazla..kremi sürsem nereme sürcem..her tarafta var nasılsa..başka bi dr.a gidiyim diorum.

Ayşincim geçmiş olsun tatlım..tez zamanda iyileşirsin inşallah..
Sibelim sana da geçmiş olsun...başağrısı çok zordur iyi bilirim..hiç hazettmem kendilerini.

teoya ne oldu hastamı canım benım geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşir inşallah..atlayarak okurken gördüm.kedicide hasta sanırım geçmiş olsun. birde topikte birileri gitmiş sanırım birşeyler olmus ama ben kaçırmışım.biliyorumkı kaçırdığım daha çok ama çok sey var.

Eliffff..tebrikler canım..sınavı kazanmışsın..
kayganalarla ilgili yazdıklarını okudukça tüylerim diken diken oldu..bi ara benzer şeyler yaşadım..psikolojik baskı kurmuştu üzerimde.sütüm çok etkilendi..mutlaka seninki de etkilenmiştir..allaha havale etmiştim..içime atmıştım hep..yinelemesi halinde içimde bırakmayacağım artık..evladım için kötü gelin olacaksam hemen olmaya hazırım..

kızlar şu muhallebinizin tarifi nedir? bende akşam yatmadan önce vermeyı düşünüyorum nasıl yapıyorsunuz ben bilmiyorum.aslında ek gıda ile tek bildiğim elma, mus, armut ve havuçlu patates püresini biliyorum.birde tarhana vermiştim çok az tuz koydum hiç ama hiç sevmedi.muza iyi alıştı ve elma suyuna.artık benden doymamaya basladı sanırım.

bu arada oğlum gece 4 gibi gözünü çizdi çığlık atarakk uyandı onun sesile bende çığlık atarak uyanmısım.eşim çok korkmus ikimiz birden bağırınca! 4 den 9 a kadar gözünü aöamadı yavrum en son müzük açınca gözlerini açtı ancak gözü çok şişti ve kızardı yaşlar döküldü.görme kaybı olur diye doktora götürdüm.çok şükürki zedelenme olmuş damla kullanacağız 3-4 gün.tırnakları daha salı unu kesmiştim kesmeseydim ne olacaktı acaba?

Canan..yaptıklarının mükafatını almışsın..çok sevindim canım.maşallah Ece ye..

Damla hojam söylemeden geçemiycem Deniz in gözlerini çok beğendim..iri iri maşallahh.

hadi yaaa..tüh ben aldım bile..inşallah bişiy olmaz

umarım olmaz

bu arada senin cv ni şefe verdim şeker
benim çalıştığım birimin senin gibi restoratör mimarlara ihtiyacı var

egzama mı canım
o ilaçlar süte geçmiyormu advantan veriyorlar sanırım kortizonluymuş
hamileyken bende de vardı egzama kendiliğnden geçti
banyoda falan üstüne lif sürmemeye dikkat et kaşımazsan iz kalmazmış

Allah korumuş
geçmiş olsun

aa bu arada Kayra nın Kayınvalidesi (kibarlığı elden bırakmayayım) geldi sanırım umarım iyidir Ömür ve KayraCADIARZU

geçmiş olsun canım

Meltemcim yok canım egzama değil..genelde ateşli bi hastalığın arkasından olan türden bi döküntü türüymiş..A kategarosinde 2 çeşit krem verdi..süte geçmiyo..
eğer krem tedavi etmezse kortizonlu ilaç veriyoruz dedi dr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…