evroş babanen ne durumda..halen aynı mı
Canan..yaptıklarının mükafatını almışsın..çok sevindim canım.maşallah Ece ye..
Damla hojam söylemeden geçemiycem Deniz in gözlerini çok beğendim..iri iri maşallahh.
bi de bişi daha soracağım kızlar. bebişlerinize hangi şampuanı kullanıyorsunuz. her banyoda başına şampuan yapıyor musunuz..
bizde doktordan geldik....yusuf bey sadece 350 gr almış....çok üzüldüm..zaten ek gıda alımıda zayıflamıştı en son mamayı yine gece 1 de içti ve daha biraz önce yoğurt ve bisküvi karışımı yaptım 5 -6 çay kaşığı yedi sadece ..oda yetmiyormuş gibi kanapeden yere düştü yavrucak..çok şükürki oturur pozisyonda düşmüş...
gelelim dr kontrolüne...dr rumuzu değiştik kenyalı zenci bir doktorumuz var artık..çok sevimli çocuk gibi türkçe konuşuyor...en önemlisi ne sorsam güzelce açıklayıp cevap veriyor...iştahsızlığın sebebinin kansızlık olabileceğini söyledi..kan verdik henüz sonucu belli değil 3 te belli olacak ..kilo ve boyu iyi ama kafa ölçümüzü beğenmedi devit-3 veriyormusunuz dedi...yok dedim başı ayına göre küçükmüş onu takibe alıcakmış...beslenmede ön plana artık ek gıdaların çıkması gerektiğini sütün de günlük 600ml yeterli olacağını söyledi...yusuf uyurken besleniyor uyanikken sütünü içmiyor dedim bebekler genelde uyurken süt içmeyi seçerler ve severler dedi..oda problem değilmiş yani..minadexi sordum verilebilir ama şart değil dedi..asıl bilgiler kan sonucu sonrası..
oldumu acaba
bu topiğe girmeyecektim ama özelden aldığım bi mesaj ile girmeye karar verdim
arkadaşlardan birisi dün bi mesaj yazıp şöyle demiş:"topikte kazan kaynıyor.artık sitede üç beş kişi diğer arkadaşların yazdıklarını dillerine dolayıp eğleniyor.en iyisini sen yaptın.bu duruma tepki gösteren bi sen bi nazan oldu.yazdıklarında da çok haklıydın.bu üç beş kişinin işi gücü yok insanların yazdıklarıyla dalga geçip duruyorlar.aklıma sen geldin.belki ben de senin gibi girmem topiğe girmeyebilirim.sen hakarete uğramıştın.istersen şikayet edelim.hakaret yazılarını göstererek gerekenler yapılsın."
arkadaşa cevabım şu oldu:"benim hakarete uğradığım zamanlarda nerelerdeydin.haksızlığa uğranılan bi yerde asla seyirci olmam bana dokunmayan yılan bin yaşasın demem.ucu sizlere dokununca mı haklı olduğum aklınıza geldi.eğer bu gidişe sizler tepki gösterip o üç beş insana gereken tepkiyi vermezseniz sonuç bu olur sıra sizede gelir.neden insanların alay konusu olmasına yazdıklarının dile dolanmasına müsaade ediyorsunuz.şikayet etmem bi yıl yazışmamaların hatırı var."
arkadaşlar.ben kendimle ilgili şeyler yazdım suçlu ilan edildim.nedense dalga geçenler hakaret edenler haklı oldu.biraz kendimize dönüp bakalım
topikte o kadar yazılmayacak şeyler yazıldı ki ben okurken şok oldum ama eleştirmedim.kimse topiğin sahibi değil ama sanki topik bazı insanların malı gibi kullandığı yer haline haline geldi.insanların yazdıklarına müdahale edilen bi yer haline geldi.yazılanlaarı eleştirmek dalga geçmek sizin haddinize mi
bende şöyle yazayım.asla kocamla cinsel hayatımı topikte yazmadım.aklı selim hiç kimsede yazmaz.ay gece ben kocamla yattım kalktım acıdı ağrıdı.aman Tanrım bana ne kocanla gece yaptıkların demedim.alay etmedim.neyi ispatlamaya çalışıyordunuz
asla kimseyle dalga geçmedim.herkes istediğini yazma hakkına sahiptir.eğer ben eleştirecek olsam o kadar çok şey var ki.
hatıra çok güzel bi tavuk fıkrası yazmıştın.ağer mesajımı görürsen yazar mısın tekrardan
iş özelden mesajlar atıp sen haklıydın en iyisini sen ve nazan yaptınız demek değil.iş zamanında çıkar olmaksızın cesurca düşüncelerini açıklamaktır
kendinizi mutlu edecek şeyler yok sanırım egolarınızı yazdıklarımızla tatmin edip kendinizi önemli hissediyorsunuz.Nietzscheyi okumanızı tavsiye ediyorum.ha bi de Fuco'nun "öteki tahammül normal anormal"kavramlarını okuyun.
herkes sizin yazdıklarınızı yazsın sizin hoşlanmadığınız cümle ve kelimeleri yazmasın istiyorsunuz.birraz tahammül biraz ötekiyi özümseyin
çok ayıp arkadaşlar çok.
ben yokum yazmıyorum.lütfen sadece topikten ilk ayrıldığım zamandan beri yanımda olan özel mesaj yazan arkadaşlar yazışsınlar benimle.kendileri haksızlığa uğradıktan sonra bana hak verenleri istemiyorum yanımda
bunu bende yapıyorum..hatta içine tavuk eti atıp pişiriyorum sonra eti çıkarıp blendirdan (belki beğenilme zya belndir yazdım işte ya yanşlışssa yanlış kafam allak bullak )geçitiyorum azda olsa yiyor...ama kavaoz işini düşünmemiştim ne yaprsan yap baya oluyor çünkü iyi fikri sağol..hehe abartılcak bişey yok hayatım -bildiğin haşlanmış sebzeler
ilk günlerde patates havuçla başladım çok küçük kıyıyorum çünkü havuç çok zor pişiyo
şuan ece 7 sebzeli çorba içiyo : patates, havuç ,brokoli , karnıbahar, prasa , yeşil biber, kabak
bunları tencereye koyuyorum üstünü kapatacak kadar su - tencere kapalı kapakla 25 dk kadar kaynıyo - düdüklü de de yapılabilir 10 dk da - havuç pişince zaten diğerleri pişmiş oluyo dakka tutmuyorum artık - ateşten indirip biraz soğutuyorum blenderla eziyorum ( şu uzun saplı çorba blenderi) sonra tel süzgeçten geçiriyorum kaşıkla ezdiriyorum iri bişeyler kalmışsa
pirinç ya sa irmik katılıyo - eğer pirinç koyacaksam daha kaynatırken koyuyorum eğer irmik koyacaksam - tel süzgeçten geçirdikten sonra 1 tatlı kaşığı irmik katıp bir taşımlık pişiriyorum - ben genelde 2 günlük çorba yapıyorum öyle her gün uğraşamıyorum - püre kavanozlarına koyuyorum - benim ölçüm o kavanoz - her kavanoza 1 çay kaşığı zeytin yağı ilave edip karıştırıyorum kaldırıyorum buz dolabına
ecenin en sevdiği yiyecek - çorba denmez aslında buna - sebze püresi oluyo
sizde deneyin afiyet olsun
Deryacım ya üzüldüm ben yusufa ama o bellidi iştahsızlık tavan yapmıştı sizdeşimdi sen yazınca hatırladım ( of ya aptal kafam daha önce nasıl da aklıma gelmedi sana söylemedim) istanbulda annemin iş yerindeki çocuk doktoru demir damlalarını düzenli veriyormusun diye sormuştu - ben yeni başlamıştım 1 gün veriyorum 2 gün unutuyorum öyle gidiyorduk - onları sakın aksatma kansızlık iştahı kapatır çocuk hiç bişey yemez içmez demişti - ya nasılda aklıma gelmedi sana söylemek - neden aklıma gelmedi ecenin kan değerleri normal çıkınca aha iştahsızlığı ondan değil dedik o konuyu kapattık unuttuk - eğer sizin sonuçlarda düşük çıkarsa sakın aksatma demir damlalrını
Esra sormuş ama bende sorayım - hakkaten neden d vitamini kullanmıyorsunuz ki ? bıngıldağın kapanması için en önemli şeylerden biri diye biliyorum
kanape kazanız da olmuş - geçmiş olsun neyseki bişey olmamış - aman dikkat et çok bundan sonra
Referans olmadan üye olamıyomuşuz maalesef
Ah yusuf ah Allahtan kazasız atlatmışsınız düşme olayını.Başı ayağına göre küçükmüş demişsin neden oluyomuş ki bu söyledimi bi şeyler. Devit 3ü sağlık ocakları 15 günlükkenmi ne yazdırın diyodu derya kullanmadınızmı hiç.
umarım olmaz
bu arada senin cv ni şefe verdim şeker
benim çalıştığım birimin senin gibi restoratör mimarlara ihtiyacı var
egzama mı canım
o ilaçlar süte geçmiyormu advantan veriyorlar sanırım kortizonluymuş
hamileyken bende de vardı egzama kendiliğnden geçti
banyoda falan üstüne lif sürmemeye dikkat et kaşımazsan iz kalmazmış
Allah korumuş
geçmiş olsun
aa bu arada Kayra nın Kayınvalidesi (kibarlığı elden bırakmayayım) geldi sanırım umarım iyidir Ömür ve KayraCADIARZU
çok duygulandımBence aldığı övgüleri duysa hiç bi şey demez teşekkür eder:)Maşallah.
eyvahedigeldismile
Geçenlerde dedim eşime keşke kokularını kaydedeceğimiz bi ürün olsa .Seslerini görüntülerini kaydediyoruz ama ya kokuları uçup gitmeyecek eminim hep o kokuları gelecek burnumuza eşşek kadar olsalarda:)
kenyalı doktorunuz hayırlı olsun.yusuf nasıl düştü annesi merak ettim.Çok ağlamadı inşallah.inşallah iyi çıkar tahlil sonuz.kanı nasıl aldılar?bizde doktordan geldik....yusuf bey sadece 350 gr almış....çok üzüldüm..zaten ek gıda alımıda zayıflamıştı en son mamayı yine gece 1 de içti ve daha biraz önce yoğurt ve bisküvi karışımı yaptım 5 -6 çay kaşığı yedi sadece ..oda yetmiyormuş gibi kanapeden yere düştü yavrucak..çok şükürki oturur pozisyonda düşmüş...
gelelim dr kontrolüne...dr rumuzu değiştik kenyalı zenci bir doktorumuz var artık..çok sevimli çocuk gibi türkçe konuşuyor...en önemlisi ne sorsam güzelce açıklayıp cevap veriyor...iştahsızlığın sebebinin kansızlık olabileceğini söyledi..kan verdik henüz sonucu belli değil 3 te belli olacak ..kilo ve boyu iyi ama kafa ölçümüzü beğenmedi devit-3 veriyormusunuz dedi...yok dedim başı ayına göre küçükmüş onu takibe alıcakmış...beslenmede ön plana artık ek gıdaların çıkması gerektiğini sütün de günlük 600ml yeterli olacağını söyledi...yusuf uyurken besleniyor uyanikken sütünü içmiyor dedim bebekler genelde uyurken süt içmeyi seçerler ve severler dedi..oda problem değilmiş yani..minadexi sordum verilebilir ama şart değil dedi..asıl bilgiler kan sonucu sonrası..
biz de seni özledikSELAM herkese,
mama sandalyesi almayı düşünenlere...
markafoni de 260'dan 180'e düşmüş chicco polly miro modeli.. tek renk seçenekli ama..haber vereyim dedim..
rüzgardan fırsat bulup giremiyorum..hepinizi çok özledim..
seçilciğim teşekkür ederim.çok da kaale almıyorum kendilerini ama etkileniyor insan.neyse pazar günü gidiyorlar.Eliffff..tebrikler canım..sınavı kazanmışsın..
kayganalarla ilgili yazdıklarını okudukça tüylerim diken diken oldu..bi ara benzer şeyler yaşadım..psikolojik baskı kurmuştu üzerimde.sütüm çok etkilendi..mutlaka seninki de etkilenmiştir..allaha havale etmiştim..içime atmıştım hep..yinelemesi halinde içimde bırakmayacağım artık..evladım için kötü gelin olacaksam hemen olmaya hazırım..
kayra'nın adına konuşayım gelmişler malesef ve kız çıldırmak üzere..bugün konuştum...
sağol canım..çok şükür..
baş ölçümü ayımıza göre küçük çıktı takibe alıcaz dedi doktor...malesef kullanmadık daha doğrusu kullandırmadı salaklar..toplasan bir ay etmez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?