evraoooooş
dun senn mjlardan alıntı yapmıştım ama pc nn sarjı bitti kapandı ölece kaldı. ama varya sende fenasın sende bi katılsan şu muhabbetin dibine vurma eylemine geceleri tamamdır biz okurken altımıza yaparız artıkın...
seçil nerdesin anacım ismin aşağılarda yoksa sizdemi evcilik oynuyosunuzzzzzz opuyorumnanaktan
Uzunca bir aradan sonra merhabalar herkese..
Ne buluşmaya gelebildim, ne de siteye girebildim bir süredir, çünkü bebeğim yeniden hastalandı :sinifsinif: Kan tahlilleri, idrar tahlilleri,ultrasonlar ve en son voiding çekimi ile hastalığının tanısı kondu. Vezikoüreteral Reflü..
Yani idrar kesesinden böbreklere idrar kaçışı oluyor ve bu da sıkça ateşli idrar yolu enfeksiyonuna sebep oluyor.
Tedbir alınmaz ise ilerleyen dönemlerde böbrek hasarına ve böbrek yetmezliğine kadar gidebiliyormuş Allah korusun.
Çok şükür hastalık çok ileri boyutlarda değil, hastalığın derecelendirmesi var, en son derece 5, kızımdaki reflü derecesi 2.. 4 ve 5.derecelerde ameliyat olması gerekiyormuş, ama bizimki 2.derecede reflü olduğundan şimdilik 1 yaşına kadar koruyucu antibiyotik tedavisi uygulayacağız. Her gece yatmadan önce düşük dozda antibiyotik alacak. İnşallah bu sayede enfeksiyonun tekrarlamasını engellemiş olacağız.
Bu hastalık yeni doğanların %30 luk bir kısmında görünüyormuş. Ve bir çok çocukta 2 yaşına kadar yapılan tedavi ile yok oluyormuş.
Doktorların söylediğine göre biz şanslıymışız erken teşhis edildiği için. Bir çok çocukta idrar yolu enfeksiyonu sıkça tekrarlar ama kendini ateş ile belli etmez ya da çocukta var olan ateş, yanında başka hastalıkları düşündürür ve idrar yolu enfeksiyonuna yönelik tedaviler uygulanmazmış. Bu da kısa sürede böbrek hasarlarına sebep olurmuş.
Bunları uzunca yazıyorum çünkü herkesin bu konuda bilgisi olsun istiyorum. Özellikle kız bebek anneleri, doktorları ile konuşup, hiç bir belirti vs olmasa bile, en azından bir defaya mahsus idrar tahlili ve idrar kültürü yaptırın. Allah korusun, gerçekten çok ızdırap verici ve bebeklerde çok zor tedavi edilen bir hastalık bu..
Artık evimizdeyiz kızımla, şimdilerde iyi çok şükür, keyfi yerine geldi. Allah bir daha yaşatmasın, kimseye hastalık dert vermesin inşallah.
dun gece ben acılar içinde kıvranırken ne çok kaynatmıssınızz yahu oku oku bitiremedim:)
soyle ozetleyeyim arkadaslar dun gece safra kesesi taslarım oynadı yeniden agrılarım hortladı;( saat 12 ye kadar misafirlerimiz vardı yakın arkadaslarım onlar gitti tam laptopu aldım kuruldum kk basına çayımıda koydum, hafiften midem agrımaya basladı her mide krambında zaten saframı diye panik yasıyordum sonunda oldu , ilk atagı 28 haftalık hamileyken yasamısbir gece hastanede kalıp eve gelmistim sonarısnada korkuyla 9 ayı tamamlamıstım, sonraki ilk hedefim ece 6 aylık olana kadar nolur çıkarmasın basıma birsey diyordum ama maalesef okadar beklemedi,
gece agrım artıp bir saat boyunca gecmeyince sonunda hastaneye gitmeye karar verdik
ama ailecek traji komik olaylara acıgız hatırlarsanız tatilde ciyan sokması vsv vs
neyse ben kah halının ustunde kah koltukta kıvranırken ece ufaktan aglama ya basladı ibo gitti ona bakmaya susmus o arada hızla bana donerken kafasını kapıya nasıl bir vurdu ama kafası kırıldı dedim yarıldı kafa ben mahvoldum simdi falan kafamdaki senaryları anlatamam neyse ibonun kafa yarılmamıs sisti biraz kızardı vs o arada on dk ya ece uyandı ac nasıl aglıyor ben iki buklum emzircek durumda degildim allahım yardım et diye bir yandan aglıyrom vs çok uzatmayayım hemen sutu sagmak aklıma geldi on dk da zor zar sagdım biberonla anem içirdi biz hastaneye gittik gorumcemide aradık annemin yanına gelsin tek bas edemez annem diye malum bizim kiz memede uyuyor baska turlu uykuya dalamaz , neyse gittik muayne ultrason film vs derken safra atagı acil ameliyat olmanız gerek sozleri ben acıklıyroum bebegim var benim falan , neyse bu arada bana yapılan serum ilaclar nedeniyle yarın oglene kadar emzirmeseniz iyi olur dendi
iyi guzel biberonla mama falan verelimde bu kız nasıl uyurrr aklımı oynatacaktımmm dusunmekten, bir yandan aglıyroum kız uyumayacak diye uzuntumden hemsireler sanıyor agrıdan aglıyorum:) kabus gibi bir gece idi ve sabaha karsı eve geldik on dk annem olanlara ınlatırken ece uyandı ve biberonla buzluktan çıkan sutu vermeye calıstık tadı degismis sanırım içmedi asla deli gib iaglıyor acil dr unu yine aradık versek meme nolur diye kabız olur en çok tamam emzirin dedi ve ece sustu sonunda. 5 de yattım oluyorum aslında su an uykusuzluktan ama oturmak sakinlemek dusunmek keyif yapmak istiyorum karma karısık oldum,
bgun genel cerrah ile gorustuk 5 kasımda ameliyat oluyorum safra kesesi alınacak, aneztezi alacaım sonraki ilacları vs dusunuk çok agrım olup morfin vurulması gerekirse emzirme ile ilgil sorun olurmus onun haricinde sorun yapmazmıs sezaryan sonrası verilen ilaclar yapılırmıs vs vslaproskopidede sezaryandan daha fazla acı olmaz umarım, iste boyle simdi gunu bekliyorum keske daha evel olsa ama 29 ekim tatili dr un kongresi vs derken 5 kasıma gun ayarlandı, beklemek çok zor kendimi zerre dusunmuyorum kızı nası emzircem hastane odasında ece ile nası kalacagız aglarsa baska hastalar rahatsız olurmu bizi hastaneden atarlarmı:) hiç ameliyat olan hasta bebegi ile hastanede kalırmı vs vs gibi bir suru konu var aklımda sonrasında halim nası olcak nası ugrascam etrafımda insan dolu sagolsun aile genis ama ece benden baskası ile ne uyur ne beslenir offfff ki offf yanii,
bana sans dileyin dualarınızı eksik etmeyin kızım huysuzluk çıkarmasın o gunlerde
hımm iki gündür burçinde meme emmmiyor acaba bendemi senin gibi yapsam acaba?emermi
annemde iki gündür emmiyor çocuk sütün ekşimiştir verme diyor allahım yarabbim kadın bana paket süt muamelesi yapıyorzaten emmiyince sütümde olmuyorki ah bu anneleri anlamak zor :umursamaz:
selam kızlar
çok uzun zaman giremedim - istanbula geldik tatil yapmaya başımıza gelmeyen kalmadı
Ece daha gelmeden 1 hafta öncesinden sürekli ağlıyodu - doktora da gittik idrar tahlili istedi bende istanbula gelince annem yapar diye biraz beklettim (annem laborant)
Geldik hem idrar hem gaitaya baktı annem ve ecenin bağırsaklarında mikrop çıktı hem idrar yolu enfeksiyonu çıktı - hemen antibyotik başladık - 8 gün içti hiç faydası olmadı -annem her gün tahlil yapıyo azalma var mı diye kontrol etmek için - azaldı anca temizlenmedi - bugün de iğneye başladık 3 gün iğne de olacak
Aşıları vardı geçen hafta onları da erteledik antibyotik içerken aşı olmasın dediler- ağlamaları kesildi çok neşeli birkaç gündür ama tahliller başka diyo
Gelelim bana - geçen hafta gece yarısı göğüs kısmımda şiddetli bir ağırı başladı - kalp krizi sandık babam beni hastaneye zor yetiştirdi- bayılmışım hastaneye girerken - serum takmışlar - muaene sırasında biraz hafifledi ağırım ve birden geçti - bir sürü tahlil yapıldı o gece görünürde bişey yok - kalpten olmadığı kesinleşti - miğde dediler - ertesi gece yine tekrarladı - ölecem sandım
Dün ultrasonla bakıldı - safra kesemde taş varmış - ufak bişey ama safra kesesinden çıkmış kanalda kalmış o yüzden böyle şiddetli ağırı yapmış - şimdi de doktor ameliyat diyo ne yapacağımı şaşırdım- 2-3 gündür iyim ama yine tekrarlarsa ne yaparım hemde balıkesire döndüğümde yine olursa daha da kötü
Ne planlar kurdum gezip tozaca sizinle görüşecem diye -evden çıkamıyorum dinlenmem gerekiyomuş -dinleniyorum bende :1no2:
Umarım biraz daha iyi olurum dönene kadar görüşürüz
Herkesi öpüyorum - çok sık giremiyorum umarım herkes çok iyidir ve bebişler sağlıkla büyüyodur
ya teoda fikirdiyo, nolur uyanmasin, bende geyik yapmak istiyorum, bende insanim, geyik benimde hakkim...
fatma 5545 göster kendini 5545 kimsin göster kendini
yav ben o niyetle bakmadım evrimin cicilere
Evrimmmmmmmmmmmmmmm kadar oranıza taşşşş düşsün e mi?? kullanamayın bi daa başka cocuga kadar innnnnnnşşalaahhhhhhhhhhhhh,dübükler!!
geldimm uleynnnnnnnnn.. mumlarımı aldım, bir yerlerinizde söndürücemm şimdi!!! sississ ayin olur mu hiç!!
dedim bn bunlara apla uğraşmayın diddim bırakn didim sise ne didim dinlemediler
mercimekim seçilim mucize gadın çalaışmaya başladı o yuzden giremiyordur..Salih en son iyidi herşeyleri yolundaydı bildiğim kadarıylan..
sen bakma esraya gece muhabbeti onlarda bazı şeyleri tavan yapıyor fanteziler çok yuksek anacım baksana evrim bile yatak zincir tül tüy falan aşmış bunlar ya
merhaba kızlar bu sabah itibariyle Yusuf bey kakişini yaptı sıkıntısız bir şekilde ama yeşildi kakişimiz nedenkine
çılgın kedi bnimi mama yiyor canım emmiyor ...
konak içinde başına banyo öncesi yağı sürdükten sonra sık dişli bir tarakaa yavaş yavaş tarıyorsun sakın çıkarmak için zorlama yağ sürüp tarayınca temizleniyor sonrada banyosunu yaptır geçene kadar her banyo öncesi bunu yap
selam kızlar
çok uzun zaman giremedim - istanbula geldik tatil yapmaya başımıza gelmeyen kalmadı
GÜLıSTAN TELEFON DA BU nette de varmış demek ki
http://www.kitapkaynagi.com/urun.php?URUN=2335&ID=19
Tuğbaaaaa mucuk..
ecenin yatagını gorseniz koparsınız. 2 sandalyeye teyzesinin bebeklik dosegini koydum ustune polar tulumlu battaniyeyi koydum ustune eceyi yatırdım ustunede baska battanie orttum yattıgım cekyata dayadım. biz sisler gibi zengin deiliski:))
Benim sıpanınkide olmaya başladıbenimde bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar bebeğimin kafasında konak mı diyorlar ne kepek gibi şeylerden oluştu yıkamadan önce bebek yağı sürüyorum ama faydası olmuyor başka çare bilen varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?