ben baktım göremedim bide kayra senin göbüşü merak ediyorum eklesene bakalımkızlar mayıs annelerinin sayfalarında hastane için gecelik ve pijama takımları almışlar çok güzeller.vaktiniz olursa bi bakın...
canım evet bendede arttı ama takip ediyorum ben,doktorla konuştum.biliyorsunuz ben gebeliğimi iki doktorla takip ediyorum...neyse hepsine sordum ikinci yarıda zaten artarmış akıntı...ama kıyafetini ıslatırsa bebişin sıvısıymış.benden idrar tahlili istediler acaba enfeksiyonmu diye,bugün sonuçları göstermeye gideceğim yine sorarım ama dedim ya akıntıdır korkma...
capacitydeki c&a daydık orda hamiş kıyafetleri yoktu ama katalogunu aldım hem şık hemde uygun fiyatları, bebek kıyaferleride çok uygun geldi bana, sen meydana yakın olana gitmişsin, sevindim canım eli boş döndün diye üzülmüştüm
Hadi yaa, ne hayallerim vardısenağlama
herkese merhabalar..
cumartesi eve geldiğimde haşat olmuştum..akşam erkenden sızdım valla..
esrako ya meydandaki c&a da güzel bluzlar varmıştı ama biz ugramadan eve döndük.. neler aldın bia ra koyda görlim..
evriş verdiğin link çok hoş ne güzel tecrubeler yazmışlar bol bol not aldım.bu arada benim bebekle ilgili herşeyi yazfıgım bir ajandam var gerekli kıyafetler alınması önerilenler yada püf noktaları gibi herşeyi yazıyorum.bebişmin gunlugude ayrı tabi..
oglum cumartesiden beri çok hareketli değil gayet az kıpırdanmalar hissediyorum ama bu haftalarda normaldi sanırım..
petrikkk a.gül ayrıca bakırkoyyenimAHALLE DOGUM EVİNDE GÖREV YAPIO AMA HASTANEDE YAPMIOLARMIŞ AYRINTILIYI... MUAYENESİ NE KADRMIŞ SORDUN U HİÇ?
ayyy nie buyuk olmuski bu yaaıalr elim kaymış sanırım..ee biz esrako gibi 10 parmak değilizki ...!
ben sabah yürüyüşlerine başladım havalr ısındıgı için önceleri sadece arada bi çıkıyodum ama cumdan beri her sabahçıkıp 40 dk yuruyorum..
GÜNAYDIN GÜZEL ANNELER
evrim takıma bayıldım bayıldım çok güzel bence her bir parçasıda kullanışlı , kız için olanıda çok şeker hihoyyyt sağlıkla kullansın kuzey bey...
Ay canım çok güsel bu takım bende bi yerlerde görmüştüm bunu çok hoşuma gitmişti güle güle yatsın içinde Kuzey bebek .
HERKESLERE GÜNAYDINNNN hihoyyyt
Herkese günaydın güzel anneler,
Evrimcim çok faydalı bir link paylaşım için teşekkürler canım.
Evriş;
Çilek mobilya piyasadaki en kaliteli ürünlerden biri bence de, herhangi bir mobilyacıdan almaya göre çok çok avantajlı.
Kuzey bebek için hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah
Günaydın herkese a.s.
hafta sonu nete giremiyorum eşim evden çalıştıgı için, geçmişe biraz göz attım, fotolar eklenmiş çok güzel çıkmışız tombiş tombiş, bendeki resimlerde aynı onun için eklemiyorum c.tesi günü o kadar çok yorulmuşum ki uzandığım yerde sızıp kalmışım kaydirigubbakcemile3 çok güzel bi gündü sanki yıllardır arkadaşız çok sevdim hepinizi :1hug:
Dido, serni geçmiş olsun,
Helin gözünaydın bebeğine maşallah
evriş mobilya çok güzel fiyatıda uygun, tek modelmi var mağazasında sitede tek model görünüyor ?
Kızlar Belis'in bebek takımlarını incelediniz mi? Biz Belisten alıcaz. Ayıcıklı ve zürafalı olanlar favorim :)
BELİS Bebe Mobilyası | Tarakçıoğulları
cumartesi doktorum o kadar bol su içmeme rağmen daha fazla içeceksin dedi.suyun normal ama ben çok çok iyi olsun istiyorum dedi.su biz doktorlar için çok önemli dedi.bebeğin gelişimi ve erken doğumu önlemek için dedi.ben. kötü akıntın olursa kasılma olursa kanamam az çok olursa mutlaka bilgilendir dedi
evrim mobilya çok guzel ben bu rengi çok seviyorum ogulum olsa bende bu tarz bir renk almayı dusunuyordum
herkese merhabalar..
esrako ya meydandaki c&a da güzel bluzlar varmıştı ama biz ugramadan eve döndük.. neler aldın bia ra koyda görlim..
evriş verdiğin link çok hoş ne güzel tecrubeler yazmışlar bol bol not aldım.bu arada benim bebekle ilgili herşeyi yazfıgım bir ajandam var gerekli kıyafetler alınması önerilenler yada püf noktaları gibi herşeyi yazıyorum.bebişmin gunlugude ayrı tabi..
..
Meltemcim sağol canım, siizn tecrübeleriniz çok önmeli, fiyatıda aynı bu hafta karar vericem çok sağolPetrik canım cumartesi de bahsettim bende Fehmi Yazıcıoğlu'nu çok beğendim teker teker anlatıyor gerçekten herşeyi öyle para kaygısı da yok. Çünkü bebişimin kalbinde 3 nokta gördü kireçlenme dedi biz çok korktuk tabii ekstra bişey yaptırmak gerekirmi diye (amniyosentez kordosentez vb) defalarca sorduk eşimle. yok dedi doktor bey diğer tüm ölçümleri normal dedi ben gerek görmüyorum bebekte sorun olma ihtimali 1/10000 falan dedi önermiyorum ben diye tekrarladı. Para kaygısı olsa yapabilirdi bana amniyosentez falan. Gizze de memnun kalmış istersen detaylıyı cd de verebiliyor ya da oğlun foto çektirirse poz verirse fotoda verebiliyor yani.
herkese merhabalar..
oglum cumartesiden beri çok hareketli değil gayet az kıpırdanmalar hissediyorum ama bu haftalarda normaldi sanırım..
petrikkk a.gül ayrıca bakırkoyyenimAHALLE DOGUM EVİNDE GÖREV YAPIO AMA HASTANEDE YAPMIOLARMIŞ AYRINTILIYI... MUAYENESİ NE KADRMIŞ SORDUN U HİÇ?.
defnecimmm o meyveden ben iki kilo bitirmiş bulunuyorummm süperr bi duyguuu kilosu 8 tl burdaa yarın pazardan yine alıcammm hihoyyytyeşil meyve ankarada görülmüş bugün itibariyle !!!!!
gözün aydın canım maşallah prensesimize bide buluşmaya gelseydin daha güzelll olcaktıııı -tatlicadiarzu-kızlar ben geldım uzun zamandan sonra canlarım kızımın resmını ekledım dr. gıttık eşimle dedıkı cok sağlıklı ii dedi 23 cm 426 gr olmus bı görsenız mıskınım bnm bacak bacak üzerıne atmıs elı bvasında uyuyodu uyandırdık tabıkı renklı ultrason cok değişik resmı ekledım albumde bakmak ısteyen bakabılır
güle güle kullan canım bayılırım öyle şeylere benimkiler biraz eskisede bende alsammm ama oğluşum gelmeden halılarımızı değiştricem evdee çünkü tüm halılarım tüylüü halılardan evde hayvan besliyomuşuz gibi yanii tüy yutabilir bebişim bu yüzden halı araştırıyorum eve bişiler almak çok zevkli erkekler ne anlarrr şakkıdıKızlar bugün evim için alışveriş yaptım. Allaaam o kadar güzel şeyler aldım ki, bunu dile getirdiğimde Onur bana tuhaf tuhaf bakıyor :) Banyo için seramik sabunluk, pamukluk vs bir şeyler aldım, bir de banyo paspası :) Çok güzeller :) Para yok ama, hepsi taksitle cırtlatmaca ...
işte budur yaaa izletmicemmm bunun için çok savaş vericemm ama izletmicemmm çalışan anne olmuyacağım için bunu uygulamaya çalışıcammtv ile ilgili bi paylaşım...
Amerikan Pediyatri Akademisi'nin televizyon ve çocuklar konulu araştırması yayımlandı. Araştırmanın sonuçlarına göre 2 yaşının altındaki çocuklar, kesinlikle televizyon izlememeli. Uzmanlar, televizyonun çocuklar üzerindeki kötü etkilerini, şöyle sıraladı:
* Hareketsizlik nedeniyle obeziteye yol açıyor.
* Hormonal dengesizlik yaratıyor. Televizyondan yayılan ışık, en önemli hormanlardan olan melatonini azaltıyor.
* Bağışıklık sistemini zayıflatarak hastalıklara yol açıyor.
* Melatonin eksikliği DNA'da değişiklikler yaratabiliyor. Bu da kansere neden oluyor.
* Çocukların erken ergenliğe girmesinin en büyük nedeni.
* Uyku sorunlarına yol açıyor. Görme ve işitme duyularını aşırı derecede uyaran televizyon, uykusuzluk yaratıyor.
* Sosyal iletişimi öldürdüğü için küçük yaştaki çocukları otizme götürebiliyor.
* Bedendeki yağ miktarını artırıyor. Ekrandan yayılan ışınlar leptin ve ghrelin adlı hormonlarda dengesizlik yaratıyor, yağ birikmesine yol açıyor.
Televizyondaki yiyecek içecek reklamları da çocukları abur cubur yemeye itiyor. İşte bu da Liverpool Üniversitesi'nin yaptığı araştırmalar sonucunda vardığı sonuç. Araştırmaya göre yiyecek reklamları çocukların abur cubur yemesini yüzde 134 oranında artırıyor. Böylece çocuklarda obezite riski artıyor.
(bu yazı forumdan alınmıştır)
kaydirigubbakcemile3 süpersinnn aynen benimkide öle anası çok tv izletmiş heralde zamanında kaydirigubbakcemile3Mercimekim alıntı için teşekkürler. Eşime okutacağım, neden böyle lop g.t olduğu belli oldu :))))
mercimekim böyle tiplere bende siniri olurum sizz herkese inat aşkınızı yaşayınnn nazar değmesin bianönce rabbim kavuştursun sizii canım..özellikle bu dönemlerde çok zor yaa insan ihtiyaç duyuyo hergün evde olsa sıkılmam heralde diyorumevet canım gezici mühendis eşim..evliya çelebi gibi bi orda bi burda...bizde de eşimi balayından döner dönmez Burdur'a şutlamışlardı..çoğu kimse ihtimal vermemiş evliliğimizin uzun sürebileceğine (gıcık oluyorum böyle tiplere zaten)..ama biz çok bağlıyız birbirimize..aynı meslekten olduğumuz için biribirimizi anlayabiliyoruz...napalım belki bigün kavuşuruz...
canım benim takma kafana dikkat edersin sende esrakom napsınnn bak bi dondurma yiyo meyveden feda ediyo bense neler yedim zor valla ama bebişler için herşey,benim sonuçlar açlık:73 1.saat:114 yazıyo doktorum normal dedi ama benim tekrarlamam gerekirmi acaba :uhm:mrb kızlar iyi aksamlar,ben dun doktora gıttım bebeiş cok iyi şükür ama seker 144 cıktı kafamçokkarıştı doktor cok yüksek degıl ama kontrol altında tutmak lazım dedı.sizin kac cıktı kızlar.biraz moralım bozuldu ama fazla takmadım kafama.cunku bebişim cok iyiydi şükür
gözün aydın bebişin için şekerini çokta kafaya takılıcak yükseklikte değil kendini huzursuz etme daha dikkat edersin bak bebiş iyiymiş darısı bize bakalım..mrb kızlar iyi aksamlar,ben dun doktora gıttım bebeiş cok iyi şükür ama seker 144 cıktı kafamçokkarıştı doktor cok yüksek degıl ama kontrol altında tutmak lazım dedı.sizin kac cıktı kızlar.biraz moralım bozuldu ama fazla takmadım kafama.cunku bebişim cok iyiydi şükür
maşallah valla gelişimi çok güzel ama niye göstermedi yaramaz yüzünü hadi gözün aydın herşeyi iyiymiş önemli olan o ..selam kızlar biz doktordan geldik
doktor amcamız her gidişimizde ayrıntılı inceliyor organlarını zaten.bu seferde uzun uzun inceledi minnoşumu.kalbin yapısını beyin yapısını omurgasını kalça çıkıklığı varmı diye kol bacak hepsine tek tek baktı.beynr giden kan dolaşımını inceledi.bi anomali olup olmadığına baktı.çok şükür her şeyi iyiydi.suyu normal dedi ama bence biraz daha fazla iç çok çok iyi olsun dedi.bebeğim 25+0 haftalık ve 778 grgeçen kontrolde kordonunu atkı gibi boynuna aldığından dolayı biraz moralim bozulmuştu ama şimdi kordonu boynundan atmış.bu durumda içimi rahatlattı.beyin gelişimi için haftada 3-4 defa kırmızı et tüket dedi.bebeğim yüzünü bu sefer hiç göstermedi.yüzünü iki kolunun arasına almış. adeta bakmayın dercesine saklamıştı iki, kolunun arasına.göğüslerimdeki yarılmalar içinde bi krem yazdı.benden bu kadar.biraz geçmişi okuyup sizlerde ne var öğreneyim
teşekkür ettim tazecim iltifatların için öyle sıradan bir hatunum iştee...sizde foto çekip yollasanıza biseee...Kızlar hepiniz çok tatlısınız, profil fotonuza bayıldım. Eminim çok güzel bir gün geçirdiniz. Aranızda olmayı ne çok isterdim....
Angeleseyes çok hoş hatunmuşsun valla... Hepiniz çok şekersiniz ama seni hiç görmemişim ben, en çok sen çektin dikkatimi. Hemen hemen hepinizi fotoya ilk baktığımda tanıdım zaten.
ESRA???? Sen dondurma mı yedin ? kaydirigubbakcemile
Öğ-ret-me-ne söy-len-cek !!!
Biz de yarın burkoyla minik bir buluşma düzenledik. Yarın birlikteyiz. Evrim muhtemelen gelemiyor. Nevin, müsaitsen bekleriz. 2'de Sevinç'in önünde :)
ne demek her zaman dualarımız seninle sen kendine iyi bak dr dediklerini uygula gerisi boş tetenos aşısını benim dr vermedi hamilelikte şart diye bişey yok dedi ateş yapıyomuş ondan tavsiye etmedi bende yaptırmadımm yine sende dr sor ama...Selam Kıssslarrr,
Ben geldiiimmm. Bilmem beni merak edeniniz oldu mu hiç. Henüz geçmişi hiç okuyamadım. Ama bayağı ilerlemişsiniz zaten okumam da pek bi mümkün görünmüyor. İnşallah hepiniz iyisinizdir. Biliyor musunuz, ben ve kızım hepinizi çooooookkk özlemişiz.
Sadece son sayfadan İstanbul buluşmasının da gerçekleştiğini görüyorum.
Maşallah kızlar... Allah muhabbetinizi artırsın. Ne vardı sanki biz de daha büyük şehirde yaşasaydık da biz de görüşebilseydik şöööyleee. İçim gitti vallahi... Maşallah...
Beni sorarsanız öncelikle eşim Ankara'ya gittiği için annemde kalmıştım. Orda da internet yoktu pek giremedim. Eşim geldi çok şükür ve eve geçtik. Bu arada doktor kontrolümüz vardı. Bebeğin gelişimi 1 hafta geri kalmış artı hiç kilo almamaışsın dedi doktorumuz. Kalp ilacına ve diüretik ilaca başlattı kalp doktorumuz deyince o ilaçlar yüzünden geri kalmıştır bebeğin gelişimi dedi. Tuz ye dedi. Basınç artsın dedi. Kalp doktoru da tuz yeme diyor. Anlayacağınız birinin A dediğine biri Z diyor. İki arada bir derede kaldık. Tekrar kalp doktoruna gittik. Diüretik ilacı kesti bunun üzerine. Ama onun yerine bol bol dinleneceksin. Makineye bir tane tabak bile koymayacaksın. Kendini hiç bi şekilde yormayacaksın dedi.
Biri benim sağlığım biri bebişimin sağlığı. İkisini de dengede tutmaya çalışmamız lazım dedi. Tuz kesinlikle yeme dedi. Artık ben de bol bol protein alıp bebeğimi beslemeye çalışıyorum. Haftaya tekrar kontrolum var. İnşallah gelişimi ilerler kızlar, dualarınızı eksik etmeyin.
Bir de fetal eko çektirdik. Bebişimin kalbi iyiymiş ama 31.hafta olunca tekrar görmek istedi. Benim rahatsızlığımı duyunca önce seni muayene edelim dedi. Hamileliğin benim için getireceği riskleri anlattı tekrardan. Ama Allah' şükür şimdilik iyi götürüyormuşum. Biraz canımız sıkılmıştı ama başaracağız inşallah bebişimle.
Biraz uzun oldu ama benden şimdilik bu kadar. Haftaya sanırım şeker testi yaptıracak ve tetanoz isteyecek. Tetanoz da beze felan yapıyormuş antibiyotik kullanmak gerekiyormuş. Ateş yapıyormuş felan. O da bizi korkuttu. Yaptırmak şart mı diye soracağız gidince artık. Herşeyin hayırlısı...
evet evrişim benim dr da aynen seninki gibi dedi sen detaylı açıklamışın azına saglık...bende yaptırmadımm..Biz seni gercekten cok merak ettiikk Kacakkedi.. bana iletişim bilgilerini de atmamıssın.. herkes bana soruyor.. ben de cevap veremedim.. bana mail adresini, cep tlf nunu ozelden atarsan cok sevınırım.
Tetenoz aşısı şart değil.. en azından benim doktorum için.. en yakın dostum benim aynı zamanda uzman.. tıp eğitimi almış bir insan olarak sana tetenoz olmanı tavsıye etmıyorum dedi bu aksam.. vucuduna durup dururken mıkrop alman ıyı bır sey degıl dedı.. kıme ne tepkı verecegını bılmıyoruz dedı.. hele ki sen diikkat etmen gereken bir hamilelik geciriyorsun dedi.. vucuduna mıkrop verdirerek bagısıklık sıstemını zorlama dedı bana.. doktorum da gerek yok demıstı.. ben yaptırmamaya karar verdim.
aman dikkat et hastalık havası var dışarda bu yeni mikroplar bir garip anacım kurtulamıyosun inşallah en kısa zamanda toparlanırsın bol bol dinlenmeye çalış,,günaydınlar herkese iyi pazarlar
ilk başta dünkü fotolara baktım hemen
hepiniz çok tatlı çok şeker çıkmışsınız çok güzel buluşma olmuş tekrar tekrar buluşursunuz inşallah
şimdi kendimden haberler veriyim ben çok hastayım dünde kötüyüm hem grip hem faranjitim var boğazlarım kabarcık kabarcık öksürük hapşuruk hepsi var ne dondurma yedim ne soğuk bi şey içtim ne açık giyinmedim niye böyle oldu bilmiyorum. dr dediki ateşe dikkat et en önemli olan o bide tylot içebilirsin dedi ama herkes içme diyo kimse içirmedi.. kbb a gidemedim yer yoktu kadın doğumcum söyledi bunları zaten o kadar çok c vitamini alıyorum ki nasıl böyle oluyo anlamadım
çok güzelmiş güle güle kullansın benhde oğlum için o tonlarda düşünüyorum...Arkadaslar.. Çilek Mobilya nın erkek bebek takımını almaya karar verdim..
Çilek Odası
Bugun gittim yakından baktım.. yanında buyuk ve kucuk yatagını veriyorlar, uyku seti de hediyeli.. tam takım 1500 tl sına mal olacak bize. Ama içimize sinen bir tek bu takım oldu.Görüşlerinizi bekliyorum.
tünaydın kızlar sabah erkenden uyandım işlerimi bitirdim birazdanda banyoya giricem biraz takılayım dedim herkes iyidir umarım geçmişi okuduğum kadarıyla bi sorun yok aman olmasında.bugün burası epey bi kalabalık. ya kızlar ben bu bulantılardan ne zaman kurtulucam özellikle sabah ve akşamları ölüyom bulantıdan kızlar ya ben bebişimin tekmelerini artık dışardan görmek istiyorum uff ya ne zaman görücem bu arada çarşamba gününe doktordan randevu alıcam 3lü sonucunu götürücem sanırım ayrıntılıyada o zaman giricem heralde artık cinsiyette kesinleşir
kızlar göbek şova yeni sıcak sıcak resim ekledim 23 haftaya girmiş bulunuyorum ama sanki burçin bu aralar çok hareketlendi devamlı dönüyor tekmeler atıyor dr uzun boylu dedi bacaklarını sıgdıramıyor herlde karnıma daha çok büyüyünce heralde tekmeler dahada kuvetli olacak.
Kızlar 2 yeni foto koydum albüme. 2 ay öncesine ait. Göbek falan değil, bakmak istersiniz belki diye söyledim...
mrb kızlar iyi aksamlar,ben dun doktora gıttım bebeiş cok iyi şükür ama seker 144 cıktı kafamçokkarıştı doktor cok yüksek degıl ama kontrol altında tutmak lazım dedı.sizin kac cıktı kızlar.biraz moralım bozuldu ama fazla takmadım kafama.cunku bebişim cok iyiydi şükür
selam kızlar biz doktordan geldik
doktor amcamız her gidişimizde ayrıntılı inceliyor organlarını zaten.bu seferde uzun uzun inceledi minnoşumu.kalbin yapısını beyin yapısını omurgasını kalça çıkıklığı varmı diye kol bacak hepsine tek tek baktı.beynr giden kan dolaşımını inceledi.bi anomali olup olmadığına baktı.çok şükür her şeyi iyiydi.suyu normal dedi ama bence biraz daha fazla iç
oh ne güzel haberler bunlar...maşallah oğlumuza...
Demamdır.. Yapmayan papağana "çiğdem" olsun.. bu kadar kesin konusuyorumm
ama ama izmir-istanbul..( yazık değil mi biseeeeeeeeeee.. ((
Selam Kıssslarrr,
Ben geldiiimmm. Bilmem beni merak edeniniz oldu mu hiç. Henüz geçmişi hiç okuyamadım. Ama bayağı ilerlemişsiniz zaten okumam da pek bi mümkün görünmüyor. ınşallah hepiniz iyisinizdir. Biliyor musunuz, ben ve kızım hepinizi çooooookkk özlemişiz.
Sadece son sayfadan ıstanbul buluşmasının da gerçekleştiğini görüyorum.
Maşallah kızlar... Allah muhabbetinizi artırsın. Ne vardı sanki biz de daha büyük şehirde yaşasaydık da biz de görüşebilseydik şöööyleee. ıçim gitti vallahi... Maşallah...
canım hiç merak etmez olurmuyuz...eşinin Ankaraya gideceği aklımda kalmıştı.bellki o da gitmiştir diye düşünmüştüm...ben tetanoz yaptırdım..bugün 2.dozunu yaptırdım valla...ama sen yine de sor canım dr.una..
günaydınlar herkese iyi pazarlar
geçmiş olsun canım..aman çok dikkat ete kendine..
bebişimden haber veriyim bide teyzeleri bebişim çok iyi maşşalah boyu kilosu herşeyi yerinde bu sefer bize arkasını dönmedi yüzünü görebildik kendi doktorumuzda kesin olarak kız dedi. bir problemimiz yok şeker testini falan yaptırcaz birde tekrardan genel muyane olarak kan ve idrar testi yaptırıcam hasta olduğum
maşallah ozaman kızımıza..benim oğlumla tanıştırcaz ya..hani diyorummm :))))
Ben 20. haftayı bitiriyorum ve anca 2 kilo aldım kendi normal kilomdan - normal mi bu çok mu az ?? ayrıca hiç belli olmuyo karnım felan - kendim zaten biraz kiloluydum (75 kg )
ondan olabilir mi
Yarın bebişimi görmeye gidecem - öğlen randevu aldık doktordan - bakalım nasıl gelişiyo kaydirigubbakcemile3
ne şanslısın 2 kilomu..ohh ne ala...bebeğin iyiyse karnını fealn hiç üşünme bence..tamamen karın yapısıyla alakalı....güzel haberlerle gel canım...
herkese merhaba..kıslar ben çok hasta oldum..şimdi yatakayım kociş alışverişe gitti bana da yataktan çıkmamamı tenbihledi.hapşırık,öksürük,göz akması kulak ağrısı,boğaz ağrısı hepsi mevcut.
dün doktora gittim.benim doktor yokmuş başka bir doktora gittim harika,esprili çık
didooooo..geçmiş olsun...dövelim o müdürü..klava:
kızlar sabah sağlık ocağına gittim..2 .doz tetanozumu yaptırdım...bi dahaki artık doğumdan sonra...
Oğlumun kalp atışlarını dinledi, saydı..çok güzel dedi....1,5 kilo daha almışım...67,5 olmuşum...tansiyonum 8-5 çıktı..hep düşükmü diye sordu ama ilk defa böyle çıktı..kahvaltı yapmamıştım belki ondadır dedi....güzeldi yani kısaca...kalp atışlarını dinlemek acayip huzur verdi bana...
Bu seferki ebeyi tuttumm :)) hiç moralimi bozmadı...
bu arada ayakta durdgumuz resimde buyuk hata yaparak nazanla yan yana gelmisim aramızda malum 25 kilo fark var . o insancık ben dev gibi çıkmısım :))))) cıkmısım demek oyle değilde oyle gibi gorunmus ifadesi yaratır ben dev gibiyim nazan sa incecik .)))
slmlar kızlar,
2 haftadır arada bir akıntım oluyo. su gibi resmen.
bi yerde okumuştum su gibiyse tehlikeli diye.
yarın kontrolüm var kötü bişey değildir inşallah
siz de yaşadınız mı bu sorunu yada bilgisi olan var mı
görümcem ebe. su gibiyse kötü sonuçlar doğurabilir dedi (allah korusun erken doğum gibi mesela) çok korkuyorum
bu arada ayakta durdgumuz resimde buyuk hata yaparak nazanla yan yana gelmisim aramızda malum 25 kilo fark var . o insancık ben dev gibi çıkmısım :))))) cıkmısım demek oyle değilde oyle gibi gorunmus ifadesi yaratır ben dev gibiyim nazan sa incecik .)))
aman canım ufacık bişide sölemenize bile gerke yok bende minicikk bi hatıraselam kızlar bende geldim bugün çok güzeldi valla göbiş göbiş gezdik herkes bize bakıyo kimse inanamadı süperdi resimler bizde yok esrada var o halledicekti nazan ve esrakoda da vardı artık onları bekleyiceniz birde bize küçük hediyeler veren gpyrs esra teşekkürler tekrardan çok tatlısınnnn
canım benim gözün aydın maşallah bebişimizee kordon olayıda harika olmuş ne kadar rahatlamışsındır nazar değmesinnselam kızlar biz doktordan geldik
doktor amcamız her gidişimizde ayrıntılı inceliyor organlarını zaten.bu seferde uzun uzun inceledi minnoşumu.kalbin yapısını beyin yapısını omurgasını kalça çıkıklığı varmı diye kol bacak hepsine tek tek baktı.beynr giden kan dolaşımını inceledi.bi anomali olup olmadığına baktı.çok şükür her şeyi iyiydi.suyu normal dedi ama bence biraz daha fazla iç çok çok iyi olsun dedi.bebeğim 25+0 haftalık ve 778 grgeçen kontrolde kordonunu atkı gibi boynuna aldığından dolayı biraz moralim bozulmuştu ama şimdi kordonu boynundan atmış.bu durumda içimi rahatlattı.beyin gelişimi için haftada 3-4 defa kırmızı et tüket dedi.bebeğim yüzünü bu sefer hiç göstermedi.yüzünü iki kolunun arasına almış. adeta bakmayın dercesine saklamıştı iki, kolunun arasına.göğüslerimdeki yarılmalar içinde bi krem yazdı.benden bu kadar.biraz geçmişi okuyup sizlerde ne var öğreneyim
adaşım ne demek sanki sırtımda taşıdım herzaman heryerde başımın üstünde yeriniz varbende geldimmmm
gecmisi okudum cumada yarım gun calıstaıgım için okuyamamıstım,
geberiyorum yorgunluktann bayılcaktım sokaklarda en son :))
sabah 9,30 da evden çıktım 10 da nazanla bulustuk bakırkoye deniz otobusu ile geçtik o andan beri sokaklardayız once pazara gittik nazan ben gpsy petrik ,
çok sagolesra ya arabanla bizi tasıdın pazara ordanmadoya heryeri gezdirdin çokçok tesekkurler vallahi ,
pazarda hamile pantalonu bile denedik hattanazan bir kot bile aldı kendine:) çok da yakıstı resminiçeksin koysun uzerindeyken pantalonun hamile demeye bin sahit :))
ben pantalon pazarlardn alamadım pacaları bana kısa oluyor pazarmalı urunlerin , neyse madoda yer ayırttık gitmeden pazar oncesi ilk is , sonra bulustuk iste
herkes çok sıcakçoksamimi idi ya gercekten sanki kirky ildir tanısyıoümus gibiyiz biri birseydiyor oburu diyorsenin oyle idi durum dimi vs hakkımızda pekçok sey biliyoruzçok guzel birsey ,
isim nick karıstırmasıb ir sure yasandı amaçok surmedi ,
en yaslılar nazan ve ben dik herkes 83 dogumluydu sankisaka bir yana 5kisi 83 dogumluydu )
resim ben hiççekemedim karısıklık olmus arkadaslar bendede vardı diye yazmısdogru ama pili bitti ben sarj etmeyi unuttmustum bir ihtimal diye getirmistim birtane bile resmi çekemeden pili bitti diger esra nazan falan çektiler onlar yuklerler insalah resimleri
kizlar resimler cok hos ya, ama yandan hepinizin gobus fotosuna bayildim, oh masallah, herkes cok tatli yaa...
İyi akşamlar cici anneler - resimlere baktım çok tatlısınız ya birbirinden şirin
Madodakiler şaşırmıştır hamileler bastı burayı diye naniknanik
Nasıl geçti buluşma eğlendiniz mi??
resimle çok güzel hepinizde maşallahkaydirigubbakcemile3 yani göbişlerde çok güzel :CüvCüv:çıkmışsınız tabi eğlenmişsinide belli oluyor herkesin ağzı kulaklarında :jeyyar:
evet canım senin doğum şeklin bellimi belki aynı gün gideriz bellimi olur benimki sezeryanya o bakımdan yani
Kızlar hepiniz çok tatlısınız, profil fotonuza bayıldım. Eminim çok güzel bir gün geçirdiniz. Aranızda olmayı ne çok isterdim....
Angeleseyes çok hoş hatunmuşsun valla... Hepiniz çok şekersiniz ama seni hiç görmemişim ben, en çok sen çektin dikkatimi. Hemen hemen hepinizi fotoya ilk baktığımda tanıdım zaten.
ESRA???? Sen dondurma mı yedin ? kaydirigubbakcemile
Biz de yarın burkoyla minik bir buluşma düzenledik. Yarın birlikteyiz. Evrim muhtemelen gelemiyor. Nevin, müsaitsen bekleriz. 2'de Sevinç'in önünde :)
ama bu şimdi mi söylenir Çok üzgünüm çoook :mymeka: kaydirigubbakcemile
İSTANBULLULAR,maaşallah hepinize,çok güzelsiniz.
kızlar fotolara bayıldım çok şeker çıkmışsınız gypsyesra canım canım söyledigin kadar kilolu degilsin tatlım bende birşey sanmıştım kiloda hala herkesin önündeyim neyse herkes gerçekten süper görünüyordu en kötü gününüz böyle olsun kızlar
hepinize ayrı ayrı tşkler kızlarrr keşke hepbirlikte buluşsakkk ne manyak olurdu yaaa ayyy dşünsene 30-40 tane hatunn süperrr :dance:Çirkinlerrr............ hepinis cok cirkinsinizzz.... ay ne o ole göbekli göbeklii..................... hepinis şişkosunusssss................. kaydirigubbakcemile3 yoksa hamile misinissss :CüvCüv:
İyisinisss.. hoşsunus da.. sisler ne kadar arlanmasss kadınlarsınısss... ayıp diil mii beaa.. yediğinis her lokmayı cekmişsinisss.... sisi çiğneyesim var ama hadi neysee... borcum olsun. Saat olmus gece yarısı,fotolarınısa bakıyorum... yüzünüzden önce ne yediğinise bakıyorumm.. sanırım bende hamileyimmm -tatlicadiarzu-
Bi ara sislerden birini arayacaktım.. hade dedim neyse.. gıccccıkk İzmirli aradı dersinis diye vasgectım.. :)) şaka şaka.. dedim dikatlerini dağıtmayayım şimdi şakkıdı
İçimden bir an geçti.. didimm keşke hepberaber olsaydık.. ne tadına doyulmaz olurdu.. :1hug:
canımm yaa seni merak etmez olurmuyuz evrimde iletişim bilgilerin olmadığından haber alamadık doğal olarak bi an önce yolla bilgilerini evrimin isminin üstünğü sağ tıkla orda özel mesaj gönder ibaresini görürsün ordan yazı hemenn bebişin kalbinin iyi olması çok güzel bende 3 hafta sonra tekrar çekilicem fetal eko ve ayrıntılıya giricem şu kalbe giden damar tıkanıklığından dolayı umarım bebişini sağlıkla kucağına alırsın canım..bizi habersiz bırakma lütfen..Selam Kıssslarrr,
Ben geldiiimmm. Bilmem beni merak edeniniz oldu mu hiç. Henüz geçmişi hiç okuyamadım. Ama bayağı ilerlemişsiniz zaten okumam da pek bi mümkün görünmüyor. İnşallah hepiniz iyisinizdir. Biliyor musunuz, ben ve kızım hepinizi çooooookkk özlemişiz.
Sadece son sayfadan İstanbul buluşmasının da gerçekleştiğini görüyorum.
Maşallah kızlar... Allah muhabbetinizi artırsın. Ne vardı sanki biz de daha büyük şehirde yaşasaydık da biz de görüşebilseydik şöööyleee. İçim gitti vallahi... Maşallah...
Beni sorarsanız öncelikle eşim Ankara'ya gittiği için annemde kalmıştım. Orda da internet yoktu pek giremedim. Eşim geldi çok şükür ve eve geçtik. Bu arada doktor kontrolümüz vardı. Bebeğin gelişimi 1 hafta geri kalmış artı hiç kilo almamaışsın dedi doktorumuz. Kalp ilacına ve diüretik ilaca başlattı kalp doktorumuz deyince o ilaçlar yüzünden geri kalmıştır bebeğin gelişimi dedi. Tuz ye dedi. Basınç artsın dedi. Kalp doktoru da tuz yeme diyor. Anlayacağınız birinin A dediğine biri Z diyor. İki arada bir derede kaldık. Tekrar kalp doktoruna gittik. Diüretik ilacı kesti bunun üzerine. Ama onun yerine bol bol dinleneceksin. Makineye bir tane tabak bile koymayacaksın. Kendini hiç bi şekilde yormayacaksın dedi.
Biri benim sağlığım biri bebişimin sağlığı. İkisini de dengede tutmaya çalışmamız lazım dedi. Tuz kesinlikle yeme dedi. Artık ben de bol bol protein alıp bebeğimi beslemeye çalışıyorum. Haftaya tekrar kontrolum var. İnşallah gelişimi ilerler kızlar, dualarınızı eksik etmeyin.
Bir de fetal eko çektirdik. Bebişimin kalbi iyiymiş ama 31.hafta olunca tekrar görmek istedi. Benim rahatsızlığımı duyunca önce seni muayene edelim dedi. Hamileliğin benim için getireceği riskleri anlattı tekrardan. Ama Allah' şükür şimdilik iyi götürüyormuşum. Biraz canımız sıkılmıştı ama başaracağız inşallah bebişimle.
Biraz uzun oldu ama benden şimdilik bu kadar. Haftaya sanırım şeker testi yaptıracak ve tetanoz isteyecek. Tetanoz da beze felan yapıyormuş antibiyotik kullanmak gerekiyormuş. Ateş yapıyormuş felan. O da bizi korkuttu. Yaptırmak şart mı diye soracağız gidince artık. Herşeyin hayırlısı...
geçmiş olsun sedacım sakınnn haa tylot felan içme normalde içilmez o ilaç ben nefret ederim ondan kokusuna bile dayanamam ıyyy c vitamini ve ıhlamur bol boll,bu arada bebişine maşallah canım sağlıkla gelsin..günaydınlar herkese iyi pazarlar
hepiniz çok tatlı çok şeker çıkmışsınız çok güzel buluşma olmuş tekrar tekrar buluşursunuz inşallah
şimdi kendimden haberler veriyim ben çok hastayım dünde kötüyüm hem grip hem faranjitim var boğazlarım kabarcık kabarcık öksürük hapşuruk hepsi var ne dondurma yedim ne soğuk bi şey içtim ne açık giyinmedim niye böyle oldu bilmiyorum. dr dediki ateşe dikkat et en önemli olan o bide tylot içebilirsin dedi ama herkes içme diyo kimse içirmedi.. kbb a gidemedim yer yoktu kadın doğumcum söyledi bunları zaten o kadar çok c vitamini alıyorum ki nasıl böyle oluyo anlamadım
eee güzelimmmm bidaaki buluşmaya gelirsin artıkın kaçırma derim harika bi gündüüüMerhaba kısslar,
Nasıl kıskandım sizi anlatamam ya... Dün pazarlara gidilmiş, pantolonlar alınmış, dondurmalar yenilmiş gezilmiş tozulmuşşşşş ben işte tıkılı kaldımmmmm. Bir daha buluşurus di mi kısslar?? Lütfen:ecrin_bebek:
Fotoğraflarınız bu arada çok güzel. Hepinize bayıldım. Hepiniz birbirinizden güssel çıkmışsınız. Esrako, aftabru, petrik ve pinky'i hemen tanıdım. Gypesra tam tahmin ettiğim gibiiii. Angeleyes senin de maaşallahın var tatlım ya hiç 2. çocuk gibi durmuyor göbüşün.
Fasulyeko, maviş ve tuana sizlere de maaşallah. Ayyy hepiniz biribirinizden tatlı, şirin ve hamiş çıkmışsınızzz.
Minik kelebek ve helin maaşallah sizin kuzularınıza.. Helincim, senin bebişinde kilolu olacak sanırım... Benim görümcemde çok boylu ve kilolu doğmuş. Kayınvalidem çoğu şeyi giydirememiştim diyor bana. Kızım da halasına benzeyecek sanırım ki drumuz kızın uzun olacak söledi. :CüvCüv:
ayyy kıslarr noluyo size böle herkes hastaaa yaa acil şifalar canım nasıl kapıyosunuz başkasındanmı bulaşıyo sizlere anlamadımkineee ben çıplak çıplak geziniyomm kısa kollu soğuk içerim soğuk yerim ama bişi olmuyoherkese merhaba..kıslar ben çok hasta oldum..şimdi yatakayım kociş alışverişe gitti bana da yataktan çıkmamamı tenbihledi.hapşırık,öksürük,göz akması kulak ağrısı,boğaz ağrısı hepsi mevcut.
dün doktora gittim.benim doktor yokmuş başka bir doktora gittim harika,esprili çık tatlıydı.eşim de bayıldı..bebişim haftasıyla uyumluydu 550 grammış..ters duruyormuş böyle devam ederse sezeryan olmalıymışım.kalça ağrılarım için ortapediye gönderdi e sinir basısı oluşmuş..çok yapacak bir şey yokmuş..kilom gayet iyimiş ama çok kilo almamalıymışım ağrılarm artarmış..bu arada doktor tam açık değil ama kızdedi bebişime.nevacığım geliyor yani.buluşma fotolarına da yeni bakabildim ve bayıldım,öldüm bittim çok güzelsiniz gerçekten.sizinle olamadım diye aynı saatlerde kocişle biz de Madoya gittik brunch tabağımı görmeliydiniz.kendiminki yetmedi eşimin tabağınada el atım.öğleden sonra da tahlillerimi aldım..değerler iyimiş.kolestrolüm yüksek çıktı ama gebelikte bebeğin ihtiyacı için yükseliyormuş..sizde de çıkarsa kormayn yani..eve geldim olan olan oldu sonra..yorgan döşek yatıyorum..sıkma meyve suları içtim tavuk çorbası yaptım..çok fenayım dua edin bana.kafamçokkarıştı
ayyyss güle güle oturun canımmm bende bayılırım balkon sefalarına hayatta yapamam balkonsuzz bekarlık evimdeyken kocaman bi terasımız vardı hamak mı desen salıncakmı desen çardak gibi babam asma yaprakları ile çevirmişti her yeriii şimdiki evimde bi tanecik balkonum var terasın yanında minicik kalıyooo bide kayınvalide dediki kapattır pimapenlee hayatta olmass dedimm odadan ne farkı kalır o samannn bide deniz görüyodukk ama bina yapıldı karşımızaa deli oldummm -tatlicadiarzu-kizlar sukur baan boya bitti ama cok guzel oldu, haftayada ciceklerimi alicam, tam senlenecek balkon:)))
kucuk bi balkon ama arkasi ormana ve yesillige bakiyor, 2 kisi oturur keyif yapariz, zaten nedendir bilmem burdakilerde balkon kulturu yok, cok sinir, kucucuk balkonlar..
güzelim bidahki buluşmaya sende gel o zamannnnBULUŞMA RESİMLERİNİZİ GÖRDÜM BAYILDIM ARKADAŞLAR. NE GÜZELMİŞİNİZ SİZLER ÖYLE YAA..KEŞKE ZAMANIM OLSA DA BENDE KK NE DAHA FAZLA GİREBİLSEM VE DAHA FAZLA PAYLAŞIMDA BULUNABİLSEYDİM DİYE DÜŞÜNDÜM.KENDİNİZE ÇOK DİKKAT EDİN. ALLAH HEPİMİZİ NAZARLARDAN KORUSUN..
aynen tatlım bende 2 aydır var bu burun kanamalrı doktor normal dedikızlar birşey sorucam son günlerde bende burun kanamaları fazlalaştı dr sordum burun kurulugundan oluyormuş hamilelikten dedi sizlerdede oluyormu ilk hamileligimde hiç olmamıştı nedense
gunaydin minnoslar, bugun tatil,esimle evdeyiz, birazdan disari cikicaz:)) bi iki dakka bakimm dedim, herkes iyi umarim, cok opuldunuzz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?