• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

son demlerini yasayan mis kokulu etli ve terbiyeli yapilan bir kis sebzesi:))cok besleyici, aferin bana dimi evrisss:))))

Bizim Esra yı kesmes o annemm.. ona daaha dişe dolduracak seyler lasımm.. :)))) yerim ben seni... bende besleyıcı seyler pişirdim mi dıyorum ki.. aferin bana.. oğluşuma yaptım :)))

bebek ağzında oluşan pamukçuk sebebi hamilelik sırasında yaşanan mantarın tedavi edilmemesi sonucu doğum kanalından geçerken bebeğe bulaşmasıymış o

Çok şaşırdım bak buna.. bende annenin sütünün dudak kenarlarında kalmasından kaynaklandıgını okumustum.. ondan onerıyorlardı karbonatlı suyu.. cok enteresan yaa.. o zaman sezeryan olanlarda bu durumun olmaması lazım.. dogru mudur Deryamm??

Çok şaşırdım bak buna.. bende annenin sütünün dudak kenarlarında kalmasından kaynaklandıgını okumustum.. ondan onerıyorlardı karbonatlı suyu.. cok enteresan yaa.. o zaman sezeryan olanlarda bu durumun olmaması lazım.. dogru mudur Deryamm??

doğrudur biz hiç yaşamadık sizin anlattığınız gibi göğsümü filan silme olmadı sadece emzirdikten sonra kendi sütümle temizliyor ve onun kurumasını bekliyorduk çok emziremedim ama bi sorunda yaşamadım karbonatlı su bebeklerde pamukçuk oluşursa ağız temizliğinde tedavi amaçlı kullanılıyor

kızlar size merak ettiğim birşey daha soracağım siz domates, salatalık, biber, patlıcan falan yiyormusunuz? hemşire bana bunlarıda yeme mevsimi değil demişti artık her söylediğinden şüphe eder oldum da! :bbo:

Çok çok gecmiş olsun.. ama bir daha kocama yazık dıye sabahı bekleme.. daha kotu seyler olmasın.. Allah korusun.. o an mudahele edılmesı gereken bısı olabılır.. bence bır daha yapma bole bısı..

Valla tatlım pudrayı degıstırmekle cok ıyı yapmıssın.. Chıccoda cok cok ıyı bır marka.. bır de haşa çok bilgim falan yok.. bende okuduklarımı yazıyorum size,paylasıyorum. Dert etme bence.. gayet guzel bır marka,kac tane ıyı marka var ki zaten.

valla evriş sende diğer kızlarda iyiki varsınız hihoyyyt sayenizde birçok sey ögreniyorum keske ilk bastan beri takılsaydım diyorum.ben ya vakit azlığından yada araştırmacı ruha sahip olmadığımdan pek beceremiyodumda bu işi CADIARZU

doğrudur biz hiç yaşamadık sizin anlattığınız gibi göğsümü filan silme olmadı sadece emzirdikten sonra kendi sütümle temizliyor ve onun kurumasını bekliyorduk çok emziremedim ama bi sorunda yaşamadım karbonatlı su bebeklerde pamukçuk oluşursa ağız temizliğinde tedavi amaçlı kullanılıyor

iyiki varsiniz deneyimli anneler:))) peki bu bebisler yikaninca sonrasinda kafalarinda konak oluyormus, o ne ki?? yani biz konak diye bocuklere diyoruz..sanirim pul pul biisiler di mi?? onun icin napicaz, nasil onlem alicaz??
birde yeni dogan bebek kac gunde bir yikanir????bunun bi olcusu var mi, min-max??

kızlar size merak ettiğim birşey daha soracağım siz domates, salatalık, biber, patlıcan falan yiyormusunuz? hemşire bana bunlarıda yeme mevsimi değil demişti artık her söylediğinden şüphe eder oldum da! :bbo:

ben yiyorum domates ve salatalıpı yeni yeni almaya başladım ama biber ve patlıcanıda çok sık olmasada yedim ne yiyeceğimizi şaşırdık tavuk yeme onu yeme bunu yemeeeeeeeeeee ne yiyeceğiz

iyiki varsiniz deneyimli anneler:))) peki bu bebisler yikaninca sonrasinda kafalarinda konak oluyormus, o ne ki?? yani biz konak diye bocuklere diyoruz..sanirim pul pul biisiler di mi?? onun icin napicaz, nasil onlem alicaz??
birde yeni dogan bebek kac gunde bir yikanir????bunun bi olcusu var mi, min-max??

bebekleri üşütmediğiniz sürece yazın doğacağı için en geç iki güne bir yıkarsanız daha iyi olur bu arada bebek ilk günlerde başından ısı kaybeder onun için yıkarken en son başını ıslatacaksınız onuda hemen şampuanlayıp durulayıp çıkaracaksını o sıcaklarda bile banyo sonrası çenesinin titrediğini göreceksiniz o kadar tatlı oluyorki kuzular
ben konak sorunuda yaşamadım norra onu pek bilemiyorum

Kızlar bir gerçektir ki şu forumlardan çok şey öğrendim - herkes tecrübesini anlatıyor çünkü
Ama ben şunu sormak istiyorum - bebeğim doğumundan itibaren herşeyi detaylı bir şekilde anlatan bir kitap var mı bildiğiniz - hani ne bileyim ekstradan bi durum oldu açıp o an nasıl müdahale edeceğimi okuyabileceğim iyi bir kitap arıyorum - var mı bildiğiniz kızlar?

bebekleri üşütmediğiniz sürece yazın doğacağı için en geç iki güne bir yıkarsanız daha iyi olur bu arada bebek ilk günlerde başından ısı kaybeder onun için yıkarken en son başını ıslatacaksınız onuda hemen şampuanlayıp durulayıp çıkaracaksını o sıcaklarda bile banyo sonrası çenesinin titrediğini göreceksiniz o kadar tatlı oluyorki kuzular
ben konak sorunuda yaşamadım norra onu pek bilemiyorum

tesekkur ederim deryacim sagol, ben ilerleyen zamanlarda tecrubesizlikten cok sacmasalak sorular sorabilirim, simdiden affola:))) cunku yavas yavas panik olmaya basliyorum ve kendimi cok tecrubesiz bulmaya, allahtan annem gelicek yanima...universitede sozde 2 sene pediatri staji gordum, beslenme asi ok ama pratik sifir:))))

tuana
çok geçmiş olsun canım.dinlen sen bu günlerde

sakoya
hoşgeldin canım

dide
o bahsettiğin sırt bel ağrılarından neler çekiyorum canım.göğüs kafesime sırt bölgeme kadar vuran ağrılar yüzünden bazen nefes almakta bile zorlanıyorum.akşam yemeğinden sonra belim sırtım o kadar çok ağrıyorki ne oturabiliyorum ne uzanabiliyorum.sırtıma yastıklar koyuyorum olmuyor.gece ise tam bi kabus.yastık koy sağa dön sola dön sırt ve bel ağrılarım dinmiyor.belim boşlukta kalıyor ya yan yatınca obeni öldürüyorçbende bel fıtığıda var.bel fıtığına iyi gelen şey sert bi yatakta sırt üstü yatmaktır.şimdi sırt üstü yatamadığımdan ben iki aydır çok çekiyorum canım.ilerki ayları düşünmek bile istemiyorum

evet norraacım konak dedigin gibi pul pul oluyor bebeklerin başı benimde sakaleyn gibi böyle bir sorunum olmadı.
bebekler hergünde yıkanabilir iki günde birde ama ne kadar sık yıkanırsa bebek gelişimi için iyi oluyor sanki serpiliyor kuzucuklar birde sakaleynin dedigi gibi başlarını en son yıkamak gerekiyor benim kızımı hep annem yıkıyordu başını kolunun üzerine yüzükoyun yatırıp öyle yıkıyordu genelde bebekler yüzlerinin yıkanmasındanda hoşlanmazlar en çok şöyle 3 aylıktan sonra güzel oluyor onları yıkamak artık o zaman ele avuca daha iyi geliyorlar annelik gerçekten çok güzel ya yanlızca anlatılmaz yaşanır allah herkese nasip etsin :ecrin_bebek:

ay pink ne güsel bi duygu dimi ya geçen sene bu zamanlar bende eşimin yiğenini öyle tutmaya çalışmıştım. ya biz tutmayı zor beceriyosya anne olunca napcaz ya tutamazsak gülerler bize delikafadulden delikafadulden
bide ben yeni doğan çocuğun gözü mavi olur diye bilyorum sonra değişir ama değişmesin inşallah ne diyim

ay behiye inanmıyorum ya şansa bak ilk önce kız dese şaşırmaz insanda sende tam tersi olmuş acele etme başka drlerede git kesin olsun

heliiin bize hayal gibi 20 kiloyla tamamlamak bende 10 kilo almışım böyle giderse ben 30 kiloylamı tamamlicam şimdi diye düşünüyorum son ay çok kilo alınıyomuş zaten bide bi şey duymuştum 28. haftada aldığın kilonun 2 katı alınıyomuş ee ben 22. haftadayım napcaz şimdi :uhm:

kıssan şaşarım esracım zaten aklın fikrin yemek kız senin

bende üye olcam benide üye yapın benim cimcimemde çok tekmeliyo beni geceleri uyandırıyo hep :ecrin_bebek:

dide ben de istiyorum bundan ne kadara aldın kazık yedim yazmışsın nette ucuz gözüküyodu baya
bide boyları çok küçük gözüküyo ürünlerin çok mu küçük içindekiler
eltim sırt çantalı olanını almıştı hastane çantası yaptı onu yapamayız dimi bebeğin eşyaları bile sığmaz gibi geldi
canım benim ben 60 tl ye aldım ilk çıktığında..yenmiş azık geri çıkmaz olsun.çantasın gezmeye giderken dışarı çıkarken kullanılabilir sadece..içi kullanışlı geldi bana..ilerde daha büyük bir şey lazım olursa değiştiririm.
merhaba bende 22. haftamdayım.bu forumdan çok şey öğreniyorum açıkçası.Daha ilk hamileliğim,acemilik var tabi...
hoşgeldin aramıza..
DİDE:geçmiş olsun dediğin gibi bebek baskı yapıyodur yukarda oldugu için benimde bazen sıkıntılarım oluyo benim de yukarda çünkü bide bende korkunç sırt ağrıları başladı allah yardımcımız olsun be güzelimmm...
MERCİMEK:Gözün aydın olsun hadi bakalım bol bol dinlen tatilin tadını çıkar...
MİLKSHAKE:Aman canım dinlen hızlı yürüyünce olabiliyo bazen yorgunluktan geçmiş olsun çok....
EFTELYA66:Hadi ya niye istemiyoki onun zamanından mı çalıyosun diyemi düşünüyo acaba üzüldüm şimdi kendine iyi bak o zaman arada kaçamak gir özletme kendini...
ZEYNEP080:Hoşgeldin aramıza
NORA;Gebelik takip sitesine gir 24. haftayı tıkla kaan kocatepe senin şikayetine cevap veriyo canım dr azından dinlemen için yazdım için daha rahat olur ok..
BEHİYEESEN:O NE YA ÖYLE dalgamı geçiyo bu dr senle bi kız bi erkek insan kendini ona göre hazırlıyo hayret bişey üzülme sen bebişin sağlıklı olsun aman...
EVRİŞ:Canım belki kilo bebişe yarıyodur bide vucut su toplayıp şişebiliyo oda fazla çıkarır çok almamışın ama bundan sonra en iştahlı döneme giriliyo kilounun en fazla alındıgı dönem bende şimdiye kadar 6 kilo aldım 15 kapatırsam iyi olur diyorum....
PİNKY42:İKEAYA pazar günü geldim tühh kaçırdık desene bu arada arkadaşınada hayırlı olsun ama iyi cesaret peşpeşe 3 çocuk maşallah bebek tutmaya gelince zamanla herşeyi öğreniyosun merak etme...
sağol canım..zor bir süreç işte.
Amannnn çekmese şaaşardımmmm :))) ekmek arası yap meyveleri :)))

Anaa.. o da ne yahu.. ilk kez duyuyorumm..
o bembeyaz taptatlı popoyu nasıl unutursun.
Halen geçmişi okuyorum kısslar. Yetişemiyorum hızınıza. Çok hızlısınız yaaa…:uhm::uhm:

Saol tatlım yaa.s.. Seninki de zormuş bayağı. İnşallah bebiş uğurlu gelir size yakın zamanda hiç ayrılmazsınız belki….

İnşallah tatlımmma.s.. Ben de o günler hemen gelsin die bekliyorum…

Merak etmez miyiz tatlım. Çok merak ettik ama iyi olmana da çok sevindik.. Bebişinde iyiymiş maaşallah:nazar: inşallah sağlıkla alıcağız bebişleri hepimiz kucağımıza.

Çoookk geçmiş olsun tatlım ama keşke almasaydın thylorhot. Onu normal insanlara bile tavsiye edilmemesi lazım bence…Bu arada bebişine maaşallah…:nazar:

Evet bir liste yapmak lazım sanırım. Kısslar bir listemiz vardı önceki sayfalarda. Siz kopyaladıysanız tekrar yazar mısınız buraya? Bende ordan eksikleri tamamlıyayım artık…
Ama kayınvalidem çok fazla giysi alma diyor. Eşimin ve görümcemin giydiklerini saklamış. Onları kullansak daha iimiş. Ama ben çok özeniyorum bu benim ilk bebişimmmmm :asigim:

Sana da geçmiş olsun kuzu. Bebişine kocaman bir maaaşallah…:nazar:

Evriş ben sebamedi aldım. Ama şimdi içim içimi yiyor. 12 ay yazıyor ya kullanımı açıldıktan sonra ama baktım bebe yağı ve şampuanı folio ile ya da başka bişi ile kapatılmamış yani açık.. E üretim tarihinden beri açık o zman. Doğuma kadar da 12 ay geçicek. Üfff çok mu ince eleyip sık dokuyorum anlamadım. Şimdi geri versem mi acaab diye düşünüyorum:uhm:

Rica ederim tatlım…a.s.

Evet evet 2. buluşmayı bence şimdiden planlayalım di mi? Eşim 17 Mayısta gelicek inşallah. 17 Mayısa kadar buluşalım ltf kısslar. 9 Mayıs nasıl? Bu sefer ben organizasyonu yapimm. Olur mu?

Bayıldım yorumlarına Esra. Hepiniz süpersiniz!hihoyyyt

Maaşallah kuzuna:nazar:… Bu arada hoşgeldin tatlım aramıza..a.s.
teşekür ederim canım
tuana
çok geçmiş olsun canım.dinlen sen bu günlerde

sakoya
hoşgeldin canım

dide
o bahsettiğin sırt bel ağrılarından neler çekiyorum canım.göğüs kafesime sırt bölgeme kadar vuran ağrılar yüzünden bazen nefes almakta bile zorlanıyorum.akşam yemeğinden sonra belim sırtım o kadar çok ağrıyorki ne oturabiliyorum ne uzanabiliyorum.sırtıma yastıklar koyuyorum olmuyor.gece ise tam bi kabus.yastık koy sağa dön sola dön sırt ve bel ağrılarım dinmiyor.belim boşlukta kalıyor ya yan yatınca obeni öldürüyorçbende bel fıtığıda var.bel fıtığına iyi gelen şey sert bi yatakta sırt üstü yatmaktır.şimdi sırt üstü yatamadığımdan ben iki aydır çok çekiyorum canım.ilerki ayları düşünmek bile istemiyorum

valla helinciğim tam benim durumumu anlatmışsın zaten..bir de senin fıtık var tabi daha da zor.ben de fıtıkmıyım diyerek gittim doktora sinir basısıymış..o da çok zorluyor.saat 5te eve geliyorum dinleneceğim diye sevinemiyorum yattığım gibi iyice azıyor ağrılar..eşim de az kaldı sık dişini diyor..ama doğum işi de korkutuyor ...ben hep bebişimi kucağıma alacağım anın hayalini kurarak rahtlıyorum:ecrin_bebek:

ahanda popolin
ForumTR Video - POPOLİN
bu arada
1- chicconun ürünler piyasadaki diğer ürünlerle aynı boylarda
2- sadece pişik kreminde aliminyum türevi bir madde var
3- sebamedin güneş kremini kendim kullanmıştım..zor sürülüp zor emiliyor.bepanthol de kullandım o da zor sürülüyordu ama sebamedden daha güzeldi.
4-capportone en memnun kaldığım güneş kremi oldu..yaz kış kullandım..çk kolay sürülüyor ve emiliyor yağlı bir tabaka bırakmıyor.bebişime de 50 faktörlüsünü kullanacağım.sütü ve simlisi de var.
4- capportone çok

Tuanam geçmiş olsun canıma.s.Bu hamilelikte olmadık şeyler böyle başımızı ağrıtıyor işte. Sağ salim atlatırız inşallah hepimiz:Saruboceq:

Ben ilk aşermemi yaşamış bulunuyorum kızlar. Az önce sevgilimi markete yolladım. Çok dolaşmış ama aradığım şeyi bulmuş aşkım:asigim::hooray:

Tuanam geçmiş olsun canıma.s.Bu hamilelikte olmadık şeyler böyle başımızı ağrıtıyor işte. Sağ salim atlatırız inşallah hepimiz:Saruboceq:

Ben ilk aşermemi yaşamış bulunuyorum kızlar. Az önce sevgilimi markete yolladım. Çok dolaşmış ama aradığım şeyi bulmuş aşkım:asigim::hooray:

di mene nedur nedur?

evet didecim bencede öyle afiyet olsun buse bebege löp löp et olsun bende eşimle götürdüm valla meyvemi ama nedense hiç tat alamıyorum malum hepsinde hormon var işte eşime alma diyorum ama sagolsun yinede alıyor

evet norraacım konak dedigin gibi pul pul oluyor bebeklerin başı benimde sakaleyn gibi böyle bir sorunum olmadı.
bebekler hergünde yıkanabilir iki günde birde ama ne kadar sık yıkanırsa bebek gelişimi için iyi oluyor sanki serpiliyor kuzucuklar birde sakaleynin dedigi gibi başlarını en son yıkamak gerekiyor benim kızımı hep annem yıkıyordu başını kolunun üzerine yüzükoyun yatırıp öyle yıkıyordu genelde bebekler yüzlerinin yıkanmasındanda hoşlanmazlar en çok şöyle 3 aylıktan sonra güzel oluyor onları yıkamak artık o zaman ele avuca daha iyi geliyorlar annelik gerçekten çok güzel ya yanlızca anlatılmaz yaşanır allah herkese nasip etsin :ecrin_bebek:

sagol canim, cok faydali oldu, dedigim gibi iyiki sizler varsiniz:)))

Back
X