2009 Annelerinden Bursa'da Oturan Var mı?

merhaba kızlar, sağolun, Allah korusun hepimizin yavrularını , anne olmak çok zor gerçekten , yorgunda olsan uykusuz da hastada olsan hep peşinde koşçaksın , hep dikkatli olcaksın çoook zor,

kızlar domateslerin 5 kg sunu yapabildim, kabuklarını soydum, rondodan geçirdim, biraz sivribiber doğradım içine, birazda zeytinyağı kaynattım 10 dakika kadar, kaynar halde kavanozlara doldurduk kapağını sıktık ters çevirdik tezgahın üstünde duruyor,
doğrumu yapmışım, birde nekadar bekleyecek öyle ters şekilde ??
kestane kebap acele cevap :))
kavanozlarım bitti yarın kalan 5 kiloyuda buzluğa atıcam poşetleyip

zeynepçim telefonlarımızı alıp verelim ozaman
bir daha gelirseniz görüşmek isterim bende gerçi o kalabalıkta birbirimizi nasıl buluruz bilmem :)

emelcim ben bır sene buzluğa koymuştum canım domateslerı ama beğenmedım bence sen daha onceden kkoymadıysan beş kilo domates zıyan olmasın
ben hep kovanazlara koydum sonra kı senelerde
yaptığın olayın carlisiz olarak düşün tir taşım kaynatıp sıcakken kavanozlara koyup kapatıyorum.

ahh benim hamarat arkadaşlarım.emelcim doğru yapmışsın hayatım.bende soğuyana kadar öyle bekliyor biliyorum.bende hülya gibi çiğden dolaba koyulunca domatesi pek sevmiyorum bikaç poşet var ama kullanacağımı sanmıyorum.en güzeli kavanoz oluyor cnm.
bende sizlerle çok görüşmek istiyorum.kızlar eşim 4 gün yok:(:(:( iş için kütahyaya gitti.annem gelecek inş yardıma.ecrin babasına çok düşkün işim çoooooook zor.çünkü evde gece babasını görmeden uyumaz.Allah eşlerimizi başımızdan eksik etmesin

Merhaba kızlar,
sağolun doğru yapmışım demek içim rahatladı
ozaman bugün kavanoz alayımda kalanlarıda öyle yapayım
zeynepçim Allah kavuştursun babanıza
bizimkide çok düşkün babababa geziyor evin içinde :))

saolasın emelcim.evet gerçekten zor oluyor hem çocuklar hem bizim için.
afiyet olsun mamalarınız.şuan sanırım yakın oturuyoruz anladığım kadarı ile etibanktayım ben.eğer yenılmıyor gerçekten yakınsak taşınmadan görüşememize üzülürüm.
hülya ile nagihan netarafdaydı

zeynepcim allah kavuştursun canım babanızı
benımkıde acayıp baba meraklısı babamız evde olduğu zaman bıraz rahatlıyorum ama babamız çok yoruluyor :)))))))))))))
eeeeeeeee çocukla uğraşmak kolay mı demekten başka bır sey demek düşmüyor banada :))))))))))
zeynepcim ben garajda oturuyorum canım pazar pazarının orada aslında çok yakın oturuyoruz bırbırımıze

buradan taşınmadan görüşebilriz belki
evet hülyacım gerçekten babalar çok büyük kurtarıcı.Allah kimseyi eşinden ayırmasın
kızlar nagihan yok bişey yoktur inş.
arzuuuuuuuu nerelerdesin cnm misafirlerin gitmedimi?

arkadaşlar hepinize merhaba cuma gecesi misafirlerim gitti cumarteside biz istanbula gittik güzel vakit geçirdik şimdide burdayım :)

emelcim çokgeçmiş olsun inan okurken yüreğim ağzıma geldi allah korumuş canım. Allahım hepimizin evlatlarını korusun.(amin)

zeynepcim sizede geçmiş olsun canım valla bende neyapacağımı şaşırdım ecrin hiç laf dinlemiyor çatal bıcak ne bulursa almaya çalışıyor.çekmeceleri dolapları karıştırmaya bayılıyor vallahi çok korkuyorum işimiz gittikçe zorlaşıyor Allah yardımcımız olsun Allahım evlatlarımızı esirgesin (amin)
canım eşin şehir dışındaymış allah kavuştursun canım. baba olmayınca çok zor oluyor Allah yardımcın olsun.

hülyacım sizede geçmiş olsun Allah korumuş valla. ben çekmeceleri boşaltmayı yada iple bağlamayı falan düşünüyorum siz önlemolarak neler yapıyorsunuz? nekadar dikkat etsekte bir boşluğumuzu buluyorlar afacanlar.

kızlar maşallah ben yokken kaynatmaya devam etmişsiniz :) maşallah maşallah nazar değmesin. ayrıca buluşmalara karar veriyorsunuz aşkolsun size :) ramazanın bitmesini bekleyemediniz değilmi ? :))

kızlar ya 2 büyük sorunum var yardımınıza ihtiyacım var . birincisi ecrinin huyu çok değişti uyku saatimiz hergün değişiyor. her istediğini yaptırmaya çalışıyor ağlayarak isteme huyu yoktu oysa şimdi istediğini yapmazsam ağlamaya başlıyor kızmak istemiyorum ama bazen çileden çıkarıyor beni. kızdığım zamanda inatla daha çok ağlıyor güzellikle söylediğimde ise umursamıyor. nasıl davranacağımı şaşırdım sizlerde durum nasıl ? nasıl başediyorsunuz? arada kızıyormusunuz? lütfen yardımcı olun

ikinci sorunum ise bu daha büyük bir sorun benim uyku düzenim bozuldu sahurda uyuyamıyorum yatakta sağa dön sola dön uykuya dalamıyorum sabah saat 5-6 oluyor .uykuya dalıncada sabah çok zor uyanıyorum gündüzde leyla gibiyim ecrinin her uyuyuşunda bende yatıyorum ayakta durmaya dayanamıyorum. off çıldırcam ya bana neler önerirsiniz benzer şekilde sizde uyuyamama ve uyanamama sorunu yaşadınızmı? acil cevap yazın kızlar hepinizi öpüyorum

arzu yazdıklarını okuyuca al benden bır tane daha dedım
uyku sorunu bende de var canım ama ben hamılelığe ve çok sıcaklara yoruyorum sabahalrı kafayı doğrultamıyorum .ama eyüp asaflada yatamıyorum sabahları offfffff havalar bıraz serınlesede uyusak

gelelım en buyuk soruna
bu soruna ıkı yaş sendromu denılıyormuş canım aynısını bız sızden once tecrube ettık
ya hiç yapmadığı seylerı yapmaya başladı yolda yururken düşmesın .kaldırsanda yere yapışıyor kızmamaya özen gösterıyorum ama bır yere kadar
ılk başlarda daha fazla yapıyordu ama şimdi yavaş yavaş bırakmaya başladı canım
al sana ornek geçen gun kayınvalıdene gıttık
çiş geldı bağırıyor ortalıkta çiş dıye gel gotureyım dedım
etrafa bakınıyor sonra babannesı goturecekmiş .
hayır dedım
pek alışsın istemıyorum
(mınık adam benı parmağında oynatmaya çalışıyor)
çiş yapmadan geldım tuvaletten
arzucum benı bılırsın ben bıraz despot bır anneyım ben kızıyorum canım
ne kadar anlatırsam anlamıyor
bır gun hiç yere ağlıyor gel bakayım ne oldu falan fışman daha çok bağırıyor sankı dovmuşsun gıbı
bende bıraktım dedım kı tamam ağlaman bıtınce gelırsın o zaman yanıma
ama belkı beç dakıka avazı çıktığı kadar bağırdı
sonra geldı
konuşamıyorlar dıye mıyapıyor anlamadım
allah yardımcımız olsun canım
butun bu gunlerde geçecek
güzel günler göreceğiz

slm kızlar gelememdim epeydir
haftasonu annem babam kardeşim geldi yoğundu birde oğlum bütün haftasonunu burnumuzdan getirdi çok şükür bugün iyi dişlerimiz geliyo dün azıcık delmiş diş galiba o rahatlattı oda yetmezmiş gibi acayıp bana düşüyo resmen yapışık ikiz gibiyiz bebek arabasında bile beni görünce ağlıyo alacakmışım ille bazen delirtiyo azarlıyorum ozaman daha çok ağlıyo kıyamıyorum acayip huyu değişti
bakıcıyı çıkarttım çünkü geçen cuma eve gittim eymeni beşiğe koymuş kenarlarınada yastık düşmesin diye yatmış uyuyo yazık yavrum kendi başına oynuyo kapının sesini duyunca kafasını uzattı bana bakıyo içim gitti :((( çıldırdım bu artık son damlaydı çok bile sabrettim sen gözünden sakınıyosun elalemin yaptığına bak
bayrama kadar annem bakacak sonrada babannesi ne yapayım mecburum rahat olmayı öğrenmem lazım yazarım yine arzucum Allah kolaylık versin cnm geçmişi çok okuyamadım hepinizi çok öpüyorum
şekercim bende kanalboyundat-yım bu kadar yakındın neden görüşmedik :)))

merhaba kızlar, nasılsınız? hava biraz serinledi iyi oldu,
yusuf kayram uyuyor serin serin
nagişim iyi yapmışsın bence en doğru kararı vermişsin, hiçbir bakıcı anane babanneden daha iyi bakamaz bence, kuzununda çabucak çıksın incileri , rahatlasın inşallah
zeynepçim, ben köymen caddesindeyim canım, merinos parkının hemen altında, hani tofaş servisleri falan var caddenin başında, o yolun aşağısı
sen nerelerdesin tam olarak,
arzucum bişey istediğinde ağlayınca dayanamayıp izin verince , bir sonrakinde daha çok ağlıyorlarmış, yani nasıl olsa ağlayınca oluyor diye düşünüyorlarmış, çok inatlaşırsa umursama başka şeyle ilgilen susar ozaman
ben böyle yapmaya çalışıyorum ama dayanamıyorum bazen çok zorluyorlar gerçekten
Allah yardımcımız olsun hepimizin
Hülyacım, Eyüp asafta çok yaramaz olmuş , işimiz var bu sıpalarla bizim
ben şımarık bir çocuk olsun istemiyorum söz dinlemeyi öğrensin
tabi nasıl olcaksa artık :)

merhaba kzılar bugün okul sezonunu açtık.ecrini bırakıp gitmek çok zor geldi.ama çalışmak şart.
arzucum hoşgeldin cnm.buluşursak hep beraber cnm unuturmuyuz hiç.cnm bu 3 yaşa kadar sürebilecek olan bir sendrom sana kitaplarımdan ve makaleelerden bir alıntı yaptım daha açıklayıcı olur diye.hepimizde durum bu

Çocukların kendilerinin de bir birey olduklarını fark ettikleri, kişiliklerinin oluşmaya başladığı, istediklerini nasıl yaptıracaklarını öğrenmeye başladıkları ancak ebeveynler açısından anlaşılması ve dayanılması zor olan çocuk gelişiminin en önemli dönemlerinden biridir.
Bu dönemde çocuklar; İsteklerini sözel olarak (konuşarak) belirtmek yerine ağlayarak belirtirler İtiraz etmeyi severler ; hayır, istemiyorum , gelmem , yapmam gibi olumsuz ifadeler kullanmayı tercih ederler İstekleri yapılmadığında başını yere vurma, kendine ya da anneye-babaya vurma, nesneleri fırlatma, çığlık atma ve öfke nöbetleri geçirme gibi davranışlar sergileyebilirler
1)O dirense de siz onunla inatlaşmayın. Siz yetişkinsiz o çocuk, siz ondan daha güçlüsünüz unutmayın.

2)Bu davranış biçiminin ; yaşının ve gelişiminin bir özelliği olduğunu hatırlayın.

3)Yapmasını istemediğiniz bir davranışı var ise; kızma, engelleme,bağırma, cezalandırma gibi davranışlar göstermeyin. Bu davranışlar onun gün içerisinde size daha uyumsuz olması sonucunu yaratır.

4)Yapmasını istemediğiniz davranışla ilgili çok fazla açıklamalar yapmayın. Sizi anlamasını ve bir daha yapmamasını beklemeyin. Bu oto kontrolü kullanabilecek kadar henüz büyümedi. Birçok anne “Anlatıyorum, açıklıyorum, güzel güzel konuşuyorum ama hala yapmaya devam ediyor.” İfadelerinde bulunuyor. Bu güzel anlatımlarınıza daha büyük yaşlarda daha olumlu tepkiler verebilecektir.

5) Yapılmasını istemediğiniz bir davranış gösterdiğinde oyunla ilgisini başka bir yöne çekin. Bu yaş döneminin dikkat süresi çok kısa olduğundan eğer yaratıcı olabilirseniz dikkatini inatlaştığı olaydan hemen dağıtmayı başarabilirsiniz.

Örneğin: yemeğini yememek için size direniyorsa bir portakal ya da elmayı komik bir kukla haline getirerek – sevimli bir ismi de olsun – bu kuklaya yemeği yedirmek ya da göbeğine bir isim takarak onu konuşturmak . Oyunları kullanarak çocuğunuza istediğiniz birçok davranışı yaptırabilirsiniz. Bu oyunları yaratırken olaylara çocuk gözüyle bakmayı deneyin. Direnme devam ederse başka bir oyuna geçin.

6) Oyunlar işe yaramadığında açıklamaları ve ilgiyi kesin. Başka bir işle ilgilenin. Kısa bir süre sonra ağlamasının sonlandığını , sakinleştiğini göreceksiniz.

Çocuğunuzu bu dönemde uyumsuz, iyi yetiştirilmemiş ya da problemli bir çocuk olarak asla tanımlamayın. 3 yaş sonrasında size ve koymuş olduğunuz kurallara uyum sağlayabilecek gelişim düzeyine sahip olacaktır. Çocuğunuz büyürken içinde bulunduğu gelişim dönemini çok iyi tanımalısınız, çünkü bazen normal olan davranışlar anne-babalar tarafından problem olarak değerlendirilebiliyor.

İki yaş Sendromu ile başa çıkmakta zorlanan aile bir uzman desteği alabilir. Aksi halde çocukla iletişim gittikçe bozulur,çocuğun kişilik gelişimi olumsuz etkilenir, yemek- uyku gibi rutinlerde tepkiler artar, yemek yememe , uyku düzeninde bozulma ve sinirlilik görülebilir.
Çocuğunuzu bu dönemde uyumsuz, iyi yetiştirilmemiş ya da kötü bir çocuk olarak asla tanımlamayın. 3 yaş sonrasında size ve koymuş olduğunuz kurallara uyum sağlayabilecek gelişim düzeyine sahip olacaktır. Çocuğunuz büyürken içinde bulunduğu gelişim dönemini çok iyi tanımalısınız, çünkü bazen normal olan davranışlar anne-babalar tarafından problem olarak değerlendirilebiliyor. Bunu ortadan kaldırmak için uzman kişilerden gelişim danışmanlığı alabilirsiniz .... alıntıdır....

cnm uyku sorunuda hepimizde var galiba bende sahura kadar uyuyamıyorum.ama uyuamadığımızda yatakda durmak doğru değil aslında başka şeylere yönelmek lazım kitap tv gb.belki duş iyi gelir..rezene çayı.bunları deneyebilirsn belki.sıcaklardanda uyunmuyordu cnm.inş en kısa sürede geçer.

nagihancım haklısın cnm.gerçekten dayanılacak durum değil.en güvenilir anneanneler ve babaanneler gerçekten gözün arkada kalmıyor.evetyakınmışız.

hülyacım haklısın cnm.en önemlisi kararlı olmak evdede dışardada kuzulara karşı tavrımız aynı olmalı.

emelcim etibankda bim varya oraya yakınım cnm.neden bukadar geç oldu anlamadım budurum ya.üzüldüm...benim gözümdenmi kaçtı acaba bu adres durumları

uzun bir cvp oldu.yarım saattir sayfam açık anca yazdım çünkü bir taraftan ecrin parmağını sıkıştırdı onu sakinleştirdim

emelcim evet gerçektende öyleymiş.gitmeden görüşelim bari.kızlar nerlerdesiniz?kimseler yazmamış

ben kayınvalidemdeydim bu aralar hep yemeğe oraya gidiyorum yakında kovcak bizi :)
yarında anneme gidicem ihsaniyeye
zeynepçim görüşelim mutlaka , ben köymen parkı varya yakın bize çok, her akşamüstü 5 gibi oraya çıkıyorum kayra oynuyor , muhtarlığın yanındaki park,
sadece yarın çıkamam anneme gidicez ya
sen ne zaman taşınıyorsun ?

emelcim bende inerim ozaman oraya evimin camından görünüyor:)) önümüzdeki hafta içide olur yada cumartesi.Allah nasip ederse bayram sonrası (1-2 hafta sonra) görüşürüz ozamana kadar nasipse cnm.bayram sonrası hep beraberde buluşuruz inş.
emelcim kızlar çook yoğunlar galiba kimseler yok::::(((((((((((((((((((((

O komşu çıktınız demek kızlar geç oldu bıraz sızın için
bır kaç gundur bakamıyorum çünkü delı gıbı evı temızledım
yarın anneciğime gidiyorum kızlar bır hafta boyunca sızlerle olamıyacağım
hepinizin şeker bayramı kutlu olsun şekerler
mınıklerı benım yerıme koklayın
hepınızı çok özleyeceğim
gelince en kısa zamanda görüşelim

Back
X