2009 Annelerinden Bursa'da Oturan Var mı?

zeynepcim ben sıcaklardan mı hamılelıkten mı bılmıyorum uyuyamıyorum o yuzden bakıyorum gecelerı yok canım gece yıne vardım ama arzu gelmedı bekledım bekledımgelen olmadı ben de uyumaya çalıştım sahurdan sonra

canım ben kahvaltı hazırlıyorum benım oğlana
yumurta, peynır,zeytin,reçel yada bal ve süt küçük bir dilim ekmek veriyorum bunalrdan az az yıyıyor
tabıkı canı sıkılıyor ama yedığı kadarına şükretiyorum

canım semızotun iyice ayıklayıp yıkıyorsun sonrada süzgeçe koyup sularının süzülmesını bekle
buzdolaba poşetıne koy .
yapacağın zamanda sakın çözdürme soğanını salçasını kavur semızlerı buzlu bır sekılde tencereye koy
ben her sene oyle yapıyorum tatında bır değişiklik olmuyor

canım teşekkür ederim.hemen bugün yapcam.oğluşum çok sviyo semizotunu:)

cnm sende yap bence bazı şeylerin tadı kötü olmuyor gerçekten.en azından hormonlu olanlardan daha sağlıklıdır.bu arada özlettin kendini

canım evet yapsam iyi olcak.annem saolsun o bişiyler yapıyo.ona güveniyorum sanırım :) bende sizi özlüyorum.giriyorum okuyorum sizi ama pek yazamıyorum...

bende dolaba barbunya, dolmalık biber, kızılcık koydum şimdilik. aslında domateste koymak istiyorum ama daha fırsatım olmadı geçen hafta salatalık turşusu kurdum bugünde tarhana yaptımcokacimcoook yaş tarhana bilmem duymuşmusunuzdur

günaydın kızlar biz bugün çok erken kalktık ecrin kahvaltısını yaptı uykusu bile geldi benimde çooook uykum varkafamçokkarıştı
hülyacım bende bugün hepsinden ayrı ayrı verdim yediği kadar ne yapalım zamanla alışır inş
meltemcim saol cnm dinlemeye çalışacağım
nisan afiyet olsun cnm.

bugün menüde nohut var onu haşladım pişireceğim az sonra ne kadannnnnnn maharatım yahu sabah sabah:roflol::roflol:

yavaş yavaş alışır zeynepcim inşallah
yediği kadar başta çok zorlama
benım ablamın kızı 5 yaşında ablam hala karıştırıp verıyor çok üzülüyor ama yeğenım kahvaltı etmıyor :(
kız sozleşmış olsak bu kadar olur bzidede nohut var :))))))

evet hakısın hülyacım zorlamamak lazım.zamanla inş düzelir.yeterki kahvaltı kavramını kavrasınlar.
ooo cnm süper ana yemek aynı demek.bende pişitrdim ama nohut paket nohut ama karışıkmış galiba kimisi sert kaldı.çorba mercimek çorbası ve pilav var bizde cnm:)
işim çok azmış gibi birde mutfak temizledim ecrin çekmeceleri herzamanki gibi karıştırken bir paket açılmamış tuzu bulmuş dişi ile delmiş mutfak ve halısı tamamen tuzdu.sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni 2dk yanından aayrıldım gözlerime inanamadım beni görünce şaşkın şaşkın baktı kuzum gözlerime ben bişey demeden ağlamaya başladı.kıyamam kızamadım tabi gerçi kızsakda anlamıyorlar.

zeynepcım mumkun oldukca beraber yemeye bakın sakın onu baştan yedıreyım kendım rahat yerım deme
tamam zor oluyor hem onu hem kendını beslemek ama boylelıkle sofrada yemek yendığını anlıyorlar

gülün sen taşınacan ne temızlığı şimdi
aferın ecrıne annesıne iş çıkarmış canım cdanım her şeyı anlıyorlar sakın zannetmekı bır sey anlamıyorlar
gecen benımkıde yaramazlık yaptı gerçi benımkının yanında senınkı hiç bir sey

iftara yedı dakıka var ben de sofrayı kurmaya çalışıyorum masanın üzerındekı mınık tencereyı kap benım oğlan babasına göturecekmış tabıkı ben de mutfaktayım ama arkam donuk ne yaptığını anlamadım . tencere çok şükür soğuktu ama olan yemeğe ve bana oldu halı duvar butun karnıyarık oldu.
halılarımda beyaz benım oh mis gibi yaptı onları
tam herseylerı merak ettıklerı zaman şimdi

zeynep bende nohut konusunda pek sanşlı değilim benımkılerınde kımı pişti kimisi daha dırı kaldı :(

hülyacım bizim nohuttada durum aynı hayatım ne yapalım böyle idare edeceğiz.evet cnm bende hep akşamları biz yerken yediriyorum zor oluyor gerçekten yediğimden anlamıyorum ama olsun bende sennle aynı fikirdeyim
ahhhhh cnm yaaaaa o görüntü gözümün önünde canlandı birdekafamçokkarıştı nekadann yardımcı bir kuzun var.babasını düşünmüş.bir sürü iş çıkarmış sana.çook fenalar ya ama çokda tatlılar.bizimde buna benzer bir yoğurt maceramız var::):):)ah mu mutfak halılarının çok çekeceği var.işin kötüsü bazı lekelerde çıkmıyor.

merhaba kızlar nabersiniz?
bizde iyiyiz gezdik bugün biraz babamıza gittik çarşıya, sonra kayınvalideme gittik orda yedik iftarda
gerçi yemeğide ben yaptım ama neyse
sizin yaramaz kuzularınızı yerim ben, hem okudum hem güldüm :)
bizim mutfak halısı artık heryeri leke, halı yıkama şirketi nerdeyse her ay bizde, silmekle de başedemiyorum bir arkadaşım çarşaf yayıyor mutfak halısının üstüne, kirlendikçe makineye atıyor halısı hep temiz kalıyormuş, artık öyle yapmayı düşünüyorum ben
Arzucum seni arıcaktım ecrin yağmur iyileştimi ama kayınvalidemlerde falan arayamadım
inşallah iyisinizdir
yarında karacabeydeki arkadaşım gelcekmiş bana ne yapsam bilmiyorum
Zeynepçim kahvaltılık biber bende yapayım öyle teşekkürler tarif için
ben öyle közlenmiş biber biraz zeytinyağı biraz ekmek içi çekiyorum blenderda kayraya yediriyorum seviyor ara öğün gibi
kahvaltısındada menemen , yada kaşarlı yumurta, yada havuçluda yapıyorum ben yumurtayı, haşlanmış yemiyor, 1 tatlı kaşığı labne
pekmezden kola:)
bunların yarısını falan yiyor , onada şükür
aslında neler yedirdiğimizi paylaşırsak fikir olur birbirimize

ohhh emelcim süpersiniz iyi gezmişsiniz hayatım.güya iftara gittin yani cnm:):)
maşşallah paşama annesin ne güzel şeyler yapıyormuş.havuçlu yumurtayı nasıl yapıyorsun cnm ecrin habuç çok seviyor(ecrinin havuca habuç diyorda:))
bende tek tek yemeye alıştırıyorum ne varsa kahvaltılık veriyorum domatesi seviyor ecrin menemen falanda yapıyorum patatesli yumurta,haftada 1-2 kezde eski usul devam maması ile karıştırıp veriyorum.
bu akşam penne funghi yapacağım.sırnaşık şey..kolay işi yani kremalı mantarlı makarnayı sosyetik hale getirmişler bu adı koymuşlar::))delikafadulden evde sebze kalmadı yarın pazar var ne yapacağımı şaşırıyorum valla yahuuuuuu

bir daha yemek söylemeyeceğim kızlar.hülyacım hakkını helal et canım ya.valla canın isteyecek sonra.üzüldüm sonra vallahii.

merhaba kızlar,
akşam yemek savaşından çıktık , heryer çorba oldu, eşimde aldı kayrayı çıktı bende topladım mutfağı sakinleşmeye çalışıyorum
bugün çok iştahsız benim oğlum zorla bir iki kaşık yedi okadar , şu dişler çıkamadı mahvetti onuda benide
çarliston biber vardı dolapta bir poşet, onları ayıkladım minik minik doğradım ,çiğden koysam buzluğa birşey olurmu ? arzu kavur dedi ama kavurduktan sonra yemeklere nasıl konulurki,
bu arada arzunun selamı var size,
bir kaç gün giremicem dedi,
zeynepçim, havucu rendenin ince yeriyle rendeliyorum, tavaya biraz zeytinyağı biraz su koyuyorum, havuçları bir kaç dakika yumuşayana kadar pişiriyorum, üstüne yumurta kırıyorum karıştırıyorum biraz tuz , bu kadar, kayrada seviyordu ama bugün yemedi , kaç çeşit yemek yaptım ziyan oldu :(
neyse dişlerimiz çıkınca yeriz bizde bol bol
Hülyacım bende bahsediyorum hep yemeklerden kusura bakma
hiç aklıma gelmedi ya,

bir daha yemek söylemeyeceğim kızlar.hülyacım hakkını helal et canım ya.valla canın isteyecek sonra.üzüldüm sonra vallahii.
canlarım benım ya inanınkı canım yemek istemiyor hem çok özenırsen hemencık soylerım canım arkıdışlerıme yaparlar (yüzsüzluğun bu kadarı yanı)
benden tarafa helal olsun zeynepcım
merhaba kızlar,
akşam yemek savaşından çıktık , heryer çorba oldu, eşimde aldı kayrayı çıktı bende topladım mutfağı sakinleşmeye çalışıyorum
bugün çok iştahsız benim oğlum zorla bir iki kaşık yedi okadar , şu dişler çıkamadı mahvetti onuda benide
çarliston biber vardı dolapta bir poşet, onları ayıkladım minik minik doğradım ,çiğden koysam buzluğa birşey olurmu ? arzu kavur dedi ama kavurduktan sonra yemeklere nasıl konulurki,
bu arada arzunun selamı var size,
bir kaç gün giremicem dedi,
zeynepçim, havucu rendenin ince yeriyle rendeliyorum, tavaya biraz zeytinyağı biraz su koyuyorum, havuçları bir kaç dakika yumuşayana kadar pişiriyorum, üstüne yumurta kırıyorum karıştırıyorum biraz tuz , bu kadar, kayrada seviyordu ama bugün yemedi , kaç çeşit yemek yaptım ziyan oldu :(
neyse dişlerimiz çıkınca yeriz bizde bol bol
Hülyacım bende bahsediyorum hep yemeklerden kusura bakma
hiç aklıma gelmedi ya,

gülme komşuna gelır başına olmuş senınkı emel
gecen gün biz yaşadıklarımızı yazdığımızda
gülerek okuyorum yazmışsın ya ondan dedim canım
bu yaramazlar oyle meraklı kı
yemek olayına gelınce benımkı de bugun bırsey yemedı bende sinirden oturdum ağladım
neden aç gezsın kı
ya kızlar benımkının ıyıce huyuda mı değişiyor ne olmadık yere ağlıyor
yolda düşse kaldırıyorum hop eyüp asaf tekrar yerde düşmekte değil bilerek yapıyor kerata
iki yaş senderomu dıye bırsey varmış haberınız var mı ?

emelcım ben carlilerı çiğden koyuyorum canım her sene
hiç bırseyde olmuyor
salataya falanda çiğden çıkartıp katıyorum
kavurursan yoğutlu bıber olur ancak :)

emelcim geçmiş olsun hayatım.ahhh bu kuzular daha neler yapacak bakalım.ecrinde öylr kızlar dün sadece yarım kase çorba içirdim.hem hareketliler hemde yemiyorlar nasıl olacak böyle bilmiyorum.cnm bende çiğden koyuyorum biberi doğrayıp.menemene yemeğe falan koyuyorum
hülyacım tabiki cnm seve seve yaparız yeterki sen iste.gerçekten istediğin bişey varsa yapıp getiririm.
nagihanda yok nerlerde acaba.arzuyuda özledik..

kızlar merhaba, benimkiler uyuyor eşimde oğlumda bir size bakayım dedim
muhtemelen herkes yemek yapıyordur, bende malzemeleri doğradım hazırladım bir pişirmesi kaldı
yusuf kayrayı parka götürdüm, oynadı geldik yıkadım baktım cildi kuru pul pul olmuş, zeytinyağıyla bir güzel masaj yaptım bütün vücuduna, rahatladı herhalde hemen uyudu,
bir daha uyumadığı günler böyle yapıcam :))
sağolun kızlar, çiğden koydum bende, bu akşamda domatesleri ayarlıcam, 10 kgda nasıl rendelenir düşünemiyorum
Hülyacım 2 yaş sendromu duydum ben artık kişilikleri gelişmeye başlıyormuş,ondan herşeye tepki veriyorlarmış Allah yardımcın olsun

dün gece çok büyük bir kaza atlattık kızlar,
böyle yemek saati işte, kayra benim yanımda geziniyordu bende yemek yapıyordum, bir ara kayboldu herhalde dedim babasının yanında, gittim içeri eşime nerde çocuk dedim, benim yanımda değil dedi,
balkona bir çıktım sandalyenin üstüne çık, aşağı sarkmış, eşimin sigaralarını çakmağını atıyor
aklım başımdan gitti, biz 3.kattayız birde
okadar dikkat ediyorum ama unutulmuş sandalye , kesinlikle bırakmayın sizde çok tehlikeli
Allah korudu yavrumu :(

emelcim çoook geçmiş olsun cnm.verilmiş sadakanız varmış.Allah korusun gerçekten insanın bazen boşluğuna geliyor.okadar dikkat ediyoruz ecrinde mutfak tezgahına uzanmış orada bıçak bırakmışım yapmam ama işte.aldı kaçmaya başlarken benimde kalbim çıkacaktı Allah korusun aldım elinden.insan hiç anlamadan neler yapıyorlar.

evet hülyacım özellikle 3 yaşa kadar bu hırçınlıklar çok olur çocuk gelişiminde 3 yaş kişilik gelişiminde çok önemlidir cnm.Allah hepimize kolaylık versin

kızlar dün merinosa gittik akşam telf numaranızolsaydı arayacaktım görüşelim diye.gideceğim belli değildi üzüldüm keşke numaranız olsaydı diye.Allahım ne kalabalıkdı.ecrin yürümek istiyor çarpıyor herkese kucağıma alıyorum ağlıyor istemiyor.valla güya gezmeye gidiyoruz ama halimiz çok komik oluyor resmen kuzularla boğuşuyoruzdelikafadulden

emelcim verilmiş sadakamış varmış canım
bu yaramazların ne zaman ne yapacağı bellı değil
benımkıde zeynepin ki gib tezgahtan bıçak almıştı o kadar korktum kı anı tepkı verırsem ya korkup kaçarken düşerse diye aklım çıkmıştı

yavrular her seyı merak ettıklerı için yapıyorlar.allaha emanet yavrularımız
zeynepcim ah o gezmeler yok mu
benımkıde elimi bırakıp gıtıyor sankı yol iz biliyormuş gibi biri de cağırsa hop yanında bitiyor ay ne zorluk çekıyorum
bırde benımkı akıllı benı parmağında oynatıyor
çiş oğrendık arabasıyla bır yere gıdıyorsak ve ındırmıyorsam anne ciş dıye bağırıyor sonra çişi var dıye ındırıyorum yok dıyor bır daha da bındıre bılırsen

zeynepcım bır daha parka gelırsen haber ver canım senınle tanışmayı çok isterım

zeynepcim

Back
X