Teşekkür ederim. Evet üniversiteler iyiiymiş. Dediğin gibi her geçen gün için şükür ediyoruz artık. Dediğin gibi ne kaar geç olursa o kadar iyi.
Konuşuyorum zaten.. İnşallah canım..
Evet canım ya. sağlsağlam doğsunda bakımına razıyım.
Ayrıca domtorum artık doğum sevyesine gelinceye kadara açıklığım artsada 1-2 hafta o şekjilde bekletebilriz dei doktor ..bu da bana moral oldu. artık hesap yapar olduk. 2 hafta öyle 2-3 hafta da böyle beklese 5 hafat olur o da bize yeter inşallah..
kızlar bu arada meyve konusunda hiçbirinizin sesi çıkmadı yine??????? sengözlerimebaksanab
merhabalarrr teyzelerri :ecrin_bebek:bız geldık kızımla
umarım herkesın haftasonu guzel gecmıstırrkaydirigubbakcemile2
bız cok yorgunuzzz cunku kızımın odasına fılan bosalttık
yarında pakpen taktırıyoruzz offf cok fecı evın haliii:gitme:
EWDAL canım ıns.bebegın bekledıgınden daha uzun sure kalır senınle
dualarım ıkınız ıcın
Canım 30 haftalık doğum yapınca bebekler yaşayabiliyor. Aslındaonun kriteri 900 gramdır. Yani 900 g ve fazla doğan bebeklerin yaşama şansı çoktur.Bu da yaklaşık 28-29.haftadan sonra oluyor.. Bu yüzden 5 hafta daha dayanmasını istyorum bebeğimin. Yani şuan da doğmamamsı gerek. .çok küçük çünkü henüz 750 grammış.
cnm bnde yaptırmadım daha tetanozu burda yok çünkü türkiyeye gdince yaptırcam son iki ay arka arkaya doktorum öyle yapalım sorun olmaz demişti ama ynede bi araştır senslm kızlar bende aralıkta kızıma kavuşucam inşallah. 26 haftanın içindeyim tatanoz aşısı yaptırmadım geç kalmış sayılırmıyım.siz yaptırdınızmı şeker yüklemesi kaçıncı hafta oluyor. drum son muanede bidahaki randevuyu verdiği tarih bayrama denk geliyor bende bayramdan sonraki hafta gidicem ama geçmi olur diye düşünüyorum.
bnde hiç aağrı kramp kasılma vs yok kızlar çok oyurunca sadece belim ağrıyo biraz o kadar bu ağrıları önemseyin artık malum 7 ay olduk hemen hemen dikkat etmemiz lazım doktor kontrolünde olmamaız şart :içelim:kızlar benım bacaklarımın arası tabırı caızse apış arasında galıba agrı oluyo 3-4 gundur sızdede varmı boyle bısey özellıkle cok oturursam veya soluma cok uzun sure yatarsam sol tarafımda merak ettım varmı sızlerde boyle bı sıkayet ???
canım büyüdükleri için yer dar geliyomuş o yüzden daha az ama kuvvetli hareket ederlermiş birde uyku düzenleri var onlarında bu düzeni değişmiş olabilir özellikle son ayda daha az hareket ederlermiş :kedi:Kizlar bisey sorcam . Pelin ozellikle sana ayni haftadayiz senle. Minanin hareketlerinde degisme oldu mu ? Eskiden mesela gunduz cok oynardi simdi gece daha cok oynuyor . Bi de daha az ama daha kuvvetli oynamalari var. Bi yerde okudum orda kilo aldigi icin daha az oynamaya baslar ama daha sert olur filan demisti.
ben 4 kilo almışım arzucum aburcubur hamurişi ve tatlıyı kesrsen düzene girer kilon ben yemiyorum onları çok cnm istertse biraz yiyorum işte ama kilo alımım düzgün gdio şimdilik bu aydan sonra çünküğ ne yaposak boşa kilo hızla alıcaz delikafadulden gelsin 60 lar 70ler 80ler delikafadulden alkisalkisalkis alkisalkisalkisGünaydın arkadaşlar, nasılsınız???
ben cumartesi günü kontrole gittim biliyorsunuz.. 50 lik şeker yüklemesi, hemoglabin, idrar ve troid (hormon) testleri yapıldı. sonuçları biraz sonra arayıp öğreneceğim. onun dışında oğluşumun boyu 32 cm, 810 gr. doktor herşeyin iyi olduğunu söyledi.. rahim ağzı uzun ve kapalıymış bebeğin suyu gayet iyiymiş.. haftasına göre uyumlu dedi.. amaaaaaaaaa:kedi: çok kilo almışsın bu hiç onaylamadığımız hatta istemediğimiz bişey dedi.. bu saatten itibaren azar azar yiyorsun dedi.. abur cubur tatlı çikolata yasak dedi.. en son 1 ay önce geldin, bir ayda 5 kilo alınırmı dedi.. en fazla 1,5- 2 kilo alman gerek dedi.. sabah kahvaltıda tam tahıllı iki dilim ekmek biraz peynir ve söğüşle kahvaltını bitir dedi.. öğlen ekmek tercih etme dedi:umursamaz:.. meyveyi bile küçük porsiyonlar halinde yiceksin dedi.. çok hızlı kilo almışsın aaaaaaaaaa dedi dedi durdumafoldumben ya dayanamıyorum herşey hiç o lmadığı kadar leziz geliyooooo.. dayancam ama bakalım başladım bugün.. bu arada 50 kilo ile hamile kadım 61,5 kiloyum... :kedi:.. haberler böyle kızlar..
kızlar ev zaten sıcak oluyo bebek olduğu için kat kat giydirmeye bgerek yok isirik yaparız valla yavurucukları bn bişey giydirmeyi düşünmüyorum doğrusu altına öle rahat rahat yatsın kuzucum :1hug:sanırım oyle burcu altlar varya eşofmanaltı gıbı ayaklı ondan giydirip tulum gydırırız herhalde ben şahsen kendım hiç sevmem kılotlu çorap giymeyı daral gelir bana
o yuzden pek itici geldi ilkbasta o fikir ama üşümesın dıye gydrılıyorsa mecbur gydırcez
inşallah hayırlısıyla sağlıcakla kolayca kollarınıza alırsınız meleklerinizi
a.s. a.s. a.s.
güle güle kullansın cnm sağlıkla inş :ecrin_bebek:aa kızlar söylemeyi unuttum cumartesi günü oğluma bir iki parça bişey aldım annem almıştı hep, biir kaç parça da kayınvalidem almıştı, dayım almıştı, teyzemin oğlu almıştı.. ben kendim ilk kez bişeyler aldım.. mevlid takımını aldım saten yelek giymiş gibi duran bir tulum, saten ayakkabı gibi patiği ve çok şirin şapkası var.. bir tırnak makası bir silikon emzik ve ağız silme mendili ve birde ayıcık aldım odasına koyacağım.. bu arada bişey daha sormak istiyorum evkurda bebek odası var bakan var mı bilmiyorum ama, 1100 lira 20 taksitle veriyolar, çok kalite bişey değil ama güzel yani halısını perdesini koyunca eminim çok hoş olur.. çok daha iyileri var bebek mağazalarında ama onlar pahalı geliyor, annem alcağı için kıyamıyorum.. ne dersiniz?? bu arada bütün cicilerin resimlerini de çektim ama büyük baya biraz ölçeklendirip koyarım akşam..
ohh maşallah kuzucuk büyümüş annesi az kaldı doğuma desene :kedi:bende cumartesi gittim doktora kızım 40 cm 1350 kg olmuşş
ama dr biraz kafası büyük varmı ailede koca kafalı dedi opuyorumnanaktan
bnde akıntı yok kızlar çok az var denize çok gittim ama ondan mı azaldı yani olmadı acaba CADIARZUsorma ya doğum olsada kurtulsak akıntılardan artık.günlük ped yetmedi bana hafta sonu bugün normal koydum ama bugünde gelmedi çok.
valla be pantende çok ii geliyor pudrada var bebişin akşam onuda deneyeceğim zaten.
bn niveayı sevmiyorum cnm sebamed alıcam bn birde mustela varmış çok iyiymiş ama çok pahalıymış diye duydum birde almanyadan getirticem penaten di sanırım yanlış hatırşamıyorsam çok ii die duydum denicem onudakızlar pişik kremi deyince ne alakaysa aklıma düştü size soprayım dedim.. hepiniz görmüşünüzdür, şu niveanın çantalı seti var, ondan alsam çantası da kullanışlı olurmu acaba sizce? hani bebek çantası olarak..
Kızlar, geçen gün yazmıştım erken doğum riskim var diye.Bu gün kendi doktoruma gittim o da 2 mm açıklık olduğunu söyledi. 2 ile 4 hafta içinde gelebilir doğum olabilir dedi.Tabi daha geç de olabilir ama düşük ihtimal dedi. Haftaya çarşamba gününe randevu verdi o zaman açıklığın artmışsa 2 hafta içinde doğum olur dedi.Açıklık artmamışsa o zaman birazs daha gecikirmiş. Ve işin kötü yanı bu işin bir de tedavsi yokmuş. Sadece dinlenmem gerekiyormuş. Ve şuan da öyle yapıyorum.Annemi çağırdım yanıma ... Dualarınıza ihtiyacım var. Görünüşe göre Aralık annesi olamıyacağım..
Ama moralim iyi şuan bile doğsa yaşar dedi doktorum. Tabi biraz sorunlu olur ama yaşama şansı var dedi. Ve erken doğum olduğunda mutlaka Haccetepeye git dedi. ..
Detaylı bir şekilde yazdım ki aynı sorunu yaşayanlar olursa bilgileri olsun diye..
Hmmm ben unutmusum bugun dunur cok acele ciktim ama soz aksam yicem tamam mi ?
Hosgeldin
kızlar bu arada meyve konusunda hiçbirinizin sesi çıkmadı yine??????? sengözlerimebaksanab
mora battaniyelerimizide aldık kızlar eklicem birazdan resimleri a.s.
hosgeldın canımmm
bende merak ettım battanıyenızı hadı eklede gorelım sekerım
kızlar sonuçlarımı öğrendim..
şeker> normalmiş
idrar> normalmiş
hormon(troid)> normalmiş
hemoglabin> malesef baya düşükmüş
kan hapına devam et dedi.. ediyorum dedim, 2 ye çıkaralım günde dedi, bende zaten bir ay önceki kontrolümde 2 ye çıkarmıştınız dedim.. ikiye çıkardığımız halde mi böyle dedi.. hımmm dedi.. eee başka da bişey demedi.. başka ilaç vereyim yada şunu ye bunu ye gibi birşey demedi.. bebeğimde düşük olmasın doğduğunda kan değerleri yaa..mafoldumben moralim çok bozuldu.. ailecek kan dedinmi bize birşeyler oluyo, malum babamı kan kanserinden lösemiden kaybettim. kan dedin mi tepe tüyümüz ters dönüyor.. annecim şimdi arar, noldu sonuç diye söylesem üzülecek.. söylemiyim bari.. korkuyoruz artık bu tarz şeylerden..
gercekten cok guzeller ama bırazcık pahalı geldı sankı banaCADIARZU
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?