2009 Aralık Anneleri

patrona selam söyle ankaradan bi arkadaş arife günü çalışmayacağımı söyledi de o anlar canım şakkıdı

tmm cnm söyleyeceğim selamını

evet kızlar çok kötü oluyormuş bu yara .inşallah olmaz cnm bizlerde.size bir kocakarı şeyi söyleyeyim bi arkadaş yapmış ve yara olmamış banda tavsiye etti.istersen yaparsın diye .kuru soğanı bebeği daha hiç emzirmeden önce göğüs ucunua sürüyormuşsun sonra sütünle mem ucunu silip ondan sonras emziriyormuşsun. hiç yara olmamış çok krem kullanıpta hala yara olanlarda var. bilmiyorum ama ben deneyeceğim bişey olmaz kurusoğandan denemekte fayda var.

günaydın kızlarr nasılsınız baklım güzel anneciklerrrrrr

günaydın cnm hoş geldin

SÜT YOĞURT SAATı HADııııııııııııııııııııııııı :içelim:

Kesinlikle iyice yaklasti. Sanki artik boyle olkcamis gibi geliyordu bana . Ne bilim ilkokul zamani filan direk dogururum filan gibi :) Ama artik doktor doguma hazirlaniyor vucudun filan diyince tirs tirs valla ya

günaydın herkese burcu süpersınız kızınla ..bizle aynı gidiyorsunuz bizim cumartesi idi kontrol 1345 olmuş kızımız..yerim ben onu:CüvCüv:cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook..evet banada dr aynıları söyledi..dogum yaklasıyor..

ay kızlar gerçekten çok az kaldı bir yuandan heyecan bir yuandan korku var bende umarım herşey yolunda giderrr. zamanında ve sağlıkla gelri kuzxucujklarımız.zeten benim oğlumun yeri iice daraldı sanırım geçen hafta dans ediyordu ve çok küvvetli tekmeliyordu şimdi ise sadece süzülüyor hafif hafif dokunuyor.

[

evet kızlar çok kötü oluyormuş bu yara .inşallah olmaz cnm bizlerde.size bir kocakarı şeyi söyleyeyim bi arkadaş yapmış ve yara olmamış banda tavsiye etti.istersen yaparsın diye .kuru soğanı bebeği daha hiç emzirmeden önce göğüs ucunua sürüyormuşsun sonra sütünle mem ucunu silip ondan sonras emziriyormuşsun. hiç yara olmamış çok krem kullanıpta hala yara olanlarda var. bilmiyorum ama ben deneyeceğim bişey olmaz kurusoğandan denemekte fayda var.

canım gögüs ucu olmayanlar 8 aydan itibaren gögüs ucu egzersızi yapmalılar..fazla uyarmadan ve sıkmadan bu aylarda sütde gelebilir normal..gögüs ucu yaralarının en büyük sebebi bebeğin memeyi etkın emmemesidir..gögüs ucunu agzında gevelemesınden kaynaklı olur.bunun için etkın bir şekilde bebegın dudakları dısarda kalcak şekilde memeyi tam kavratmak gerekiyor..ben soganı hiç duymadım..sadece bizim önerdigimiz emzirmeden önce ve sonra sütten bir mıktar parmak arasına alınır krem gibi gögüse sürürmesidir..:CüvCüv:

soğan kokusundan bebek memeyi almamıştır da ondan yara olmamıştır o :roflol:

bendede büyüdügünü hissediyorum içimde sankı sagdan ittirince soldan bası yapıyor cimcimem:CüvCüv::icecream:

kızlar kan yapıcı olarak, hap mı şurup mu kullanıyorsunuz?? sanki şuruplar daha etkili olur gibime gelyor, benim haplar şimdiye kadar pek bir işe yaramadı

evet cnm sen daha ii bilirisinnn hemşire olan sensin.beni,m eskiden hiç ucum yoktu ama hamile olunca ucuda çıktı rengide karardı alır herhalde bebek artık gibi geliyor bana nekadar ucu olması gerekiyorki çok büyük değil ama var yinede ucu

ben içtim sütümü cokacimcoook
alkisalkisalkis sositososito

kaydirigubbakcemile5 ben de :hulya:

fatma ya soğan kokar bebek sonra tamamen bırakmasın memeyi. bak o zaman hiç yara olmaz kaydirigubbakcemile3

yerimseniben kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile3

valla doğru diyorsun ozamn silipte vereceğiz herhalde ay ne bilym ben bir arkadaşımm anlattı bende onun yalancısıyım

silsen de ne farkeder yemek yaparken soğan kestikten sonra elini değil silmek yıkıyorsun ama koku kalıyor fatmacım yerimseniben

bu arada kızlar...
kızım aynı babası bana hiç benzemiyor :)) acık alır anneden de demi? yok anam aynı babası. neyseki kocama aşık olduğum için bir sakıncası yok ama en çok acıyı çeken ben yani neyseee...
4 boyutlu resimlerini koyacaktım ama kzıım eşinin arkasına yüzünün yarısını saklamış ve hep uyudu kaldıramadık. yarım saat sonra gidincede ekrana poposunu dayadı al anne sana der gibi sıpam :) sonra tekrar gidicez. inşalah sizede göstericem

kızlar kan yapıcı olarak, hap mı şurup mu kullanıyorsunuz?? sanki şuruplar daha etkili olur gibime gelyor, benim haplar şimdiye kadar pek bir işe yaramadı

ben şurup kullanıyorummm ve çok etkisi var freplex fol demir ve folik asit içeriyor eskidenkansızlık vardı bende artık normal.günde iki tane içiyordum şimdi bire düşürdük

soğan kokusundan bebek memeyi almamıştır da ondan yara olmamıştır o :roflol:

hahah olabilir :)

Valla diyorum ya bana cok uzak geliyordu . Ne bilim daha yeni basliyor gibi. Bi de ne bilim doktor anlatti iste 37+ haftada doguma gidebilirsin filan dedi. Heran bekle filan diye burdan bakinca cumartesi gunu 30.haftama giriyorum ben 7-8 hafta kaliyor filan . Dogumu anlatti bi de iste soyle sancin olcak suyun boyle gelcek filan die. Ben dedim daha erken degilmi bunu konusmamiz hahahah die guldu boyle . İlk annelerin boyle sorularini cok seviyorum diyo bi de akannehir

göğsünüzün emzirme için uygun olup olmadığını denemeniz mümkün. Çıplak durumda, başparmağınızı üste, işaret parmağınızı alta gelecek şekilde kıvırın ve memenin kahverengi kısmını sıkıştırın. Bu pozisyon, bebeğin emme şekline benzer. Eğer meme ucunuz dışarı çıkıyorsa emzirmeye hazırsınız demektir. Ancak meme ucunuz dışarı çıkmıyorsa emziremeyeceğim endişesi taşımamalısınız. Çünkü çökük meme ucunu dışarı çıkarmak için basit egzersizler yaparsanız, sorunu rahatlıkla çözebilirsiniz. Dikkat! Bu uygulamayı hamilelik sürecinde sık tekrarlamayın. Çünkü memenize uyguladığınız bu egzersizler, bazı hormonları uyardığından erken doğuma yol açabilir. Peki meme ucunuz içe gömükse, bu durumu nasıl değiştirebilirim diye düşünüyorsanız, işte size birkaç öneri...

İÇE GÖMÜK MEME UÇLARI
Meme ucunuz, genetik özelliklere göre şekillenir. O nedenle sizin kontrolünüzde olan bir durum değildir. Normalde hiçbir sorun yaratmayan bu tip meme uçları, emzirmenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için bazı egzersizlerle uyarılma ihtiyacı yaratır. Ancak bazı durumlarda, bebeğiniz meme başını tam olarak kavrıyorsa yassı meme uçlarının dışarı çıkmasına neden olduğu için her hangi bir müdahalede bulunmanıza gerek kalmaz. Eğer siz meme ucunuzun içe dönük olması nedeniyle egzersiz yapmak istiyorsanız, önce kasılmalara neden olma ihtimaline karşı hamileliliğinizin 38. haftasından önce başlamamalı, bu dönemde uygulama sırasında kasılma hissediyorsanız, egzersizi kesmelisiniz. Çünkü bu egzersizlerin erken doğuma neden olabilecek bazı hormonları tetiklediğinizi aklınızdan çıkarmayın.

Bebeğiniz doğduktan sonra eğer meme ucunuzun dışarı çıkmadığını gözlemlediyseniz, eczanelerde satılan yapay meme uçları alabilirsiniz. Bunlar meme başının çevresinde negatif bir basınç yaparak meme uçlarının dışarı çıkmasını sağlayabilirler. Yapay meme başlıklarını kullanırken göğsünüz nemlenebilir. İşlem sonrası memenizi kurulamayı unutmayın. Bu yapay meme başlıklarının hava sağlayıcı ya da delikli olanlarını da kullanabilirsiniz.

Evde uygulayabileceğiz egzersizler yapmak için
1-Germe Egzersizleri: Hamileliğin son haftalarında uygulayacağınız bu egzersizde, meme başınızı işaret ve baş parmağınızla kavrayın. Yanlarından içe doğru hafif bir ağrı duyana kadar ittirerek meme ucunuzu dışarı çıkarmaya çalışın, birkaç saniye tutun bırakın. Meme başınızı parmaklarınızın arasında yuvarlamayı da deneyebilirsiniz. Bu işlemi günde bir kaç kez uygulayın.

2-Hoffman Tekniği: Her iki elinizin başparmağını yukarıdaki şekillerde gördüğünüz gibi meme başınızın saat 3 ve 9 hizasına yerleştirin. Cilt ve meme başını parmaklarınızı birbirinden uzaklaştıracak şekilde gerin. Daha sonra aynı işlemi saat 6 ve 12 hizasında yapın. Bu işlemi de günde birkaç kez uygulayabilirsiniz.

MEMELERİN AŞIRI DOLGUNLAŞMASI
Özellikle ilk bebeğini emziren annelerde, ilk haftalar emzirme ile ilgili çeşitli sorunların yaşanma ihtimali yüksektir. Bu sorunları yaşamamak için emzirme tekniklerini doğru uygulamak gerekir.
Annelerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri; memelerin aşırı dolgunlaşmadır. Süt üretiminin aktif olarak devam ettiği dönemlerde memeler sütle doludur. Bu süt, boşaltılmadığında memelerdeki dolgunlaşma giderek artar. Bu dolgunlaşmaya süt kanallarından bir ya da bir kaçının tıkanması da eklendiğinde annede sorunlar ortaya çıkar.

Böyle bir durumda memeler elle dokunulduğunda içlerinde kanalın tıkalı olduğu bölgenin hemen arkasında yer alan set ve ağrılı bir bölge fark edilebilir. İleri durumlarda memeler tümüyle dolgunlaşarak irileşmiş ve sürekli ağrı verir bir hal alabilirler.

Özellikle gece boyunca bebeği uyuyan anneler sabahları ya da gündüz boyunca emzirme zamanı olmayan anneler akşamları bu durumla karşılaşabilirler.

Uygun bir esnekliğe sahip olmayan yani bebeleri ‘sıkan’ sutyenler de kanalların sıkışarak tıkanmasına neden olabilirler.

:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:

benimde eşi üstündeymiş acaba yer değiştiriyomu CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…